Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 286969 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline violiza

• uzależniony
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #1590 dnia: 2 Kwietnia 2015, 13:17 »
ooo to będziesz miała cieniutką!! Ja będę miała 4, choć uważam że 3 czy 3,5 byłaby lepsza ale mój mi mówi że to ma być obrączka a nie :D a on będzie miał też 5 mm ;)
cena super! jak ja pytałam na Kracha ile za nasze mniej więcej to tak 1300-1400zł max ale ja będę miała bez diamentów.... choć więcej złota, chociażby z tego względu że Ty masz 2mm i diamenciki;) a też inna sprawa rozmiarów bo pewnie nie mamy tych samych:)

masz prawie miesiąc czasu więcej więc się nie martw ;)
ale warto za kursem już się rozejrzeć, bo ja jak szukałam to myślałam że tego dużo jest a się okazało inaczej. Pewnie pojedziecie na jakiś weekendowy co?

spoko ja z innymi rzeczami w tyle jestem... chociażby z zaproszeniami dałam d... jedziemy do mnie na święta i nie mamy zaproszeń.... :klnie: ;(
poza tym nadal nie mogę się zebrać w sobie- buty zamówić, bardotkę kupić, FRYZJERA OGARNĄĆ... Garnitur wybrać.....
chociażby tą bardotkę trza kupić bo mam przymiarkę po świętach i obowiązkowo musi być....

no i chciałam się rozejrzeć już za tą poradnią, jak ktoś coś poleca...? Co w ogóle na tych poradniach się dzieje tak ogólnie;)?

jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1591 dnia: 2 Kwietnia 2015, 13:22 »
Poradnie powinno się zaliczyć jakieś 3 miesiące przed ślubem . Wtedy ksiądz daje karteczkę na poradnie
 My obrączki kupiliśmy w 31 grudnia a ślub mieliśmy w sierpniu ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1592 dnia: 2 Kwietnia 2015, 13:25 »
Aaa mię przejmujcie  się tak dziewczyny . Ja organiste zalatwialam  2 tyg przed ślubem i to tylko dlatego ze Skrzypczka chciała do niego namiar :)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1593 dnia: 2 Kwietnia 2015, 13:33 »
Nie rozumiem, poradnie czy kurs powinno się zaliczyć 3 m przed ślubem? jak zaliczysz poradnie to dostajesz kartkę na poradnie... ??? ::) ?
Wiem wiem że niektórzy kupują obrączki wcześniej, mój nie chce bo mu kolega powiedział że lepiej tak z 2 miesiące przed ślubem bo będzie cieplej, palce będą trochę bardziej spuchnięte od ciepła itp.... i kilka osób już tak mówiło... a ja się jakoś nie upieram... wiem wiem że przecież obrączki się nosi i latem i zimą.... jak tam  chce, niech się cieszy że RAZ postawi na swoim  ;D

spoko, ja wielokrotnie tak grałam na ślubach że 1-2 dni wcześniej się dowiadywałam;) raz grałam na pogrzebie, w nocy po 23 gość do mnie pisał sms-y jak już spałam i błagał żebym przyjechała do Świnoujścia... no i pojechałam
spoko, wśród muzyków to norma;)
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #1594 dnia: 2 Kwietnia 2015, 13:42 »
my poradnie chyba robiliśmy wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem, pamiętam ze jak jechaliśmy to byliśmy w zimowych kurtkach, a ślub był w czerwcu

to chyba następna rzecz która zależy od księdza zależy od księdza  :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1595 dnia: 2 Kwietnia 2015, 14:18 »
u nas było tak, że jak do ślubu zostało 3 miesiące spisywaliśmy protokół, wtedy też dostałam kartki na poradnie i tyle. pewnie faktycznie od księdza zależy :) violiza  a ja myślałam , że to tylko ja taka ogarnięta :P

no my obrączki zamówiliśmy w sylwestra, do odbioru były w połowie lutego.  niby palce puchną, ale mimo tego nasze jakos pasowały, a ślubowaliśmy w 40 stopniowym upale. :)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1 sierpień 2015
« Odpowiedź #1596 dnia: 2 Kwietnia 2015, 20:10 »
Ja chyba powoli zaczynam panikować  ::) Tyle rzeczy zostalo, a gdzie nie dzwonie to nasz termin zajety...porazka jakas

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1597 dnia: 2 Kwietnia 2015, 20:17 »
beata_i_rafał a czego Wam brakuje? No na ślub za 4 miesiące to już wszystko powinniście mieć zaklepane :)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1598 dnia: 2 Kwietnia 2015, 21:03 »
Nie no najważniejsze rzeczy to my mamy, typu zespol, sala, fotograf, kamerzysta, kosciol ;D Zostały raczej takie drobne sprawy... A powiedzcie mi...do kwiaciarni trzeba iść tez sobie termin zaklepac czy oni to tak na biezaco robia?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1599 dnia: 2 Kwietnia 2015, 21:15 »
Beata i Rafał przecież już mieliście ślubowac  tego roku co ja i to w ten sam dzień i nadal nie ogarniasz tych spraw ?:) kwiaty tak ok 2 tyg przed . Trzeba pójść złożyć zamówienie . Kwiatów nie wyczaruja  z powietrza przecież ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1600 dnia: 2 Kwietnia 2015, 21:58 »
Ja w kwiaciarni byłam miesiąc przed terminem wszystko uzgodnić co byśmy chcieli, jakie kwiaty i w jakich kolorach itp tydzień przed ceremonia pani dzwoniła potwierdzić ze kwiaty ma zamówione i my potwierdziliśmy ze jesteśmy zdecydowani, płacił mąż przy odbiorze w dniu ślubu

Lepiej się szybciej orientować bo niektóre kwiaty sa sezonowe i może ich nie być w hurtowniach , sezon ślubów to tez czas większych zamówień wiec i w kwiaciarniach muszą być przygotowani , mieć kwiaty na miejscu itp nikt raczej wiązanki ślubnej na miejscu Tobie nie zrobi  ::) składanie takiego bukietu tez pewnie trwa przynajmniej godzinę

Offline Ola9123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.05.2015
« Odpowiedź #1601 dnia: 2 Kwietnia 2015, 22:03 »
A właśnie, jaką kwiaciarnię polecacie? Przyznam, że nie mam kompletnie czasu biegać od jednej do drugiej, a chciałabym kogoś sprawdzonego i niedrogiego:)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1602 dnia: 2 Kwietnia 2015, 22:15 »
Ja brałam kwiaty od warlinskich na czerkaskiej  :)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1603 dnia: 2 Kwietnia 2015, 23:55 »
AlicjaEwa, czy to, ze slub zostal przelozony, oznacza, ze powinnam juz wszystko wiedziec? Chyba nie bardzo?

Absolutnie nie chodzilo mi o przyjscie do kwiaciarni z dnia na dzien ;) Bardziej właśnie czy jest tak z terminami jak ze wszystkim...ze pojde niedlugo sie rozgladac, a Panie mi powiedza, ze niestety nie zrobia bukietu w ten dzien, bo juz maja oblozony ten termin :P

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1604 dnia: 3 Kwietnia 2015, 09:05 »
beata_i_rafał wydawało mi sie że jesteś oblatana  w tematyce po prostu. ;)

Dwa tyg przed ślubem powinno wystarczyć. Pani zapisze sobie jakie kwiaty ma zamówić, ja dodatkowo szłam oglądać kwiaty dzień przed do południa, bo jeśli by mi nie pasowały to kobieta miała czas zamówić inne. Na mój termin pani miała 4- 5 wiązanek i nie było problemu. Mąż odbierał kwiaty, to mu nie chciala za bardzo wydać :P dopiero jak sama je ułożyła w samochodzie , pozwoliła mężczyźnie na tak odpowiedzialne zajęcie - dowiezienie kwiatów :D

Ja polecam biały bez , nie ma może najtaniej ale wysoka jakość.
przy wyborze kwiaciarni warto zwróci uwagę na to, aby nie była klimatyzowana. ale to już pewnie wiecie :)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1605 dnia: 4 Kwietnia 2015, 00:30 »
A niestety wtedy zaprzestalam interesowania się tematem na pewnym etapie :( I tak to teraz wygląda...
A widzisz o klimatyzacji bym nie pomyslala :P Dzięki bardzo za rady :)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1606 dnia: 4 Kwietnia 2015, 00:31 »
AlicjaEwa widze w avatarze zdjecie z psiakiem, rozumeim, ze to Wasze ;) Mieliscie na swojej sesji go obecnego? Czy to tylko tak do jednego zdjecia?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1607 dnia: 4 Kwietnia 2015, 09:17 »
beata_i_rafał z tą klimą to jest tak, że jeżeli sklep jest klimatyzowany, kwiaty stoją w chłodnym, a wyniesiesz je po zakupie gdzieś gdzie będzie temp. pokojowa albo i wyższa to zaraz Ci padną niestety...

Piesek jest nasz ;) mieliśmy go na połowie sesji. :)teraz posiadamy już dwa tej samej rasy. :)

ten w czerwonych szelkach to pan z mojej miniaturki ;)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1608 dnia: 4 Kwietnia 2015, 11:42 »
Super są :) Pytam, bo ja też mam dwa białe psiaki :P Tyle, że maltańczyki :D I też chciałabym je mieć na sesji :P I zastanawiam się jak to wszystko pogodzić ;)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1609 dnia: 7 Kwietnia 2015, 21:22 »
już niedługo pierwsza przymiarka  !! :) a ja nie mam bardotki...........  :|| dziś byłam w hmm 7-8 sklepach ??
w Triumfie nawet spoko była, ale Pani mi  powiedziała że ok ale  miseczka mogłaby być nieco większa, a jak w drugim centrum handlowym przymierzałam też w Triumfie tą samą bardotkę to Pani powiedziała że dobrze leży ....... i co o tym myśleć??? jutro wracam do Bydzi to może przejdę się jeszcze na Krasińskiego i Solskiego i ewentualnie kupię tą w Triumfie, aa jeszcze coś na Dworcowej w tym nowym budynku było, ewentualnie tam też pójdę...
a jak tam Wasze suknie, szyją się?  :)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1610 dnia: 7 Kwietnia 2015, 22:57 »
Też muszę się rozejrzeć za bielizną....w sumie mam w planach w tym tygodniu się wybrać ;) głownie chcę zajrzeć do Bra Miracle, zobaczymy co doradza ;) Suknia jest, ale przymiarka u mnie troszkę później będzie :)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1611 dnia: 7 Kwietnia 2015, 22:58 »
Na twoim miejscu to już bym liczyła niestety na siebie...tzn. jeśli czujesz się dobrze to bierz...chociaż z innej strony może warto jeszcze wejść gdzie indziej na poradę ;)

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.2015
« Odpowiedź #1612 dnia: 8 Kwietnia 2015, 07:54 »
moja suknia za 2 tygodnie do odbioru a również nie mam bardotki  :o chodziłam po sklepach ale mam taki problem że te wszystkie bardotki są dla kobiet z  pełniejszym biustem. Ja niestety potrzebuję push-up i z tym już się robi problem  :-\

Offline Styś
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1613 dnia: 8 Kwietnia 2015, 12:14 »
mnie zaś wczoraj Pan ze zdrowej stopy oświecił że buty robią na zamówienie i czeka się 6tyg. , co oznacza że byłyby akurat na styk, bo przymiarkę sukni mam akurat jakoś w połowie maja i się strasznie zestresowałam, bo mi to umknęło w tym całym zabieganiu że potrzebuję ciut szybciej, wię może poratujecie dziewczyny gdzie można dostać buty w kolorze iwory z krótszym terminem czekania albo najlepiej od zaraz?(dodam że mam troszkę niewymiarową stopę bo rozmiar 35 jest za ciasny a 36 za luźny i w sumie zawsze mam problem z butami)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1614 dnia: 8 Kwietnia 2015, 14:26 »
Spróbuj poszukać butów La Boda, podobno czeka się max 4 tygodnie i też odrysowują stopę i robią pod wymiar.

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #1615 dnia: 8 Kwietnia 2015, 14:43 »

a jak tam Wasze suknie, szyją się?  :)

Moją (tą drugą) dopiero będę szła zamówić. W piątek to zrobię. ;)
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1616 dnia: 8 Kwietnia 2015, 17:44 »
Łooo, dopiero szukać przed odbiorem sukni?:P a mi krawcowa kazała na pierwszą przymiarkę mieć już tą co na 100% będę mieć na ślubie.
Byłam patrzeć na bardotki na Krasińskiego- tylko jedna była ;/
roxy jak tam rodzice zareagowali na niespodziankę?:) jak lekarz? I jak nowa suknia??:) chwal się już ! :))

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1617 dnia: 8 Kwietnia 2015, 18:07 »
No to mnie nie pocieszyłaś z tą pojeedynczą sztuką :( A kiedy byłaś tam?

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1618 dnia: 8 Kwietnia 2015, 18:25 »
Dzisiaj. Ja jeszcze jutro przejdę się na Solskiego do Bardotki, a jak nie to Triumf, ta bardotka co przymierzałam tam to 180zł....
a na Krasińskiego cena 139zł- może będzie dla Ciebie dobra, zobacz jak masz w miarę blisko.
aha, a propo's też push-upów to ja mimo że zazwyczaj nie noszę (bo uważam że nie potrzebuje:D) , ale i na Krasińskiego i w Triumfie lepiej jednak leżą mi bardotki z push-up, bo jednak brak ramiączek........

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #1619 dnia: 8 Kwietnia 2015, 18:42 »
Łooo, dopiero szukać przed odbiorem sukni?:P a mi krawcowa kazała na pierwszą przymiarkę mieć już tą co na 100% będę mieć na ślubie.
Byłam patrzeć na bardotki na Krasińskiego- tylko jedna była ;/
roxy jak tam rodzice zareagowali na niespodziankę?:) jak lekarz? I jak nowa suknia??:) chwal się już ! :))

Rodzice zachwyceni!  :skacza:
Jutro mam kontrolę czy wszystko się dobrze rozwija, bo ostatnio było jeszcze mało widać ;)
A nowa suknia? Jest PIĘKNA !!!! :serce: 
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,Afrodyta,Hope,Sublime,item,40702.html   --> tylko przerobie ją minimalnie aby u góry był dekolt w łódkę i rękawki i trochę wyżej odcięcie i bez tego srebrnego na pasie ;)
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0