co do tanich butów jeszcze to, ja od początku liceum bardzo chciałam mieć szpilki na imprezy itd, wiec mialam 2-3 pary takich najtańszych z chińskich sklepów czy innych i popsułam sobie stopy, nabawiłam się trwałych odcisków, z którymi bardzo długo walczyłam i stopy zrobiły mi się bardzo wrażliwe na otarcia itd, bo te tanie buty były sztywne i źle wyprofilowane, teraz nim kupie buty na wysokim obcasie robie kilometry w sklepie żeby wyczuć czy nie są zbyt twarde, sztywne i dobrze wyprofilowane. Postanowiłam sobie, że gdy moja córka mając naście lat stwierdzi, że chce szpilki to nie popełnię błędu swojej mamy, która mi powiedziała, że jak chce to mam sobie za swoje kupić bo jestem za młoda na szpilki, i kupie jej jedne a porządne szpilki. Balerinki czy sandałki moga być z byle czego, ale szpilki i to na ślub musze być porządne, nie muszą kosztowac kroci, bo można dostać dobre szpilki za 60-80 zł zależy z jakiego materiału sa zrobione i czy całe zabudowane czy częściowo czy sandałki, dla mnie musza być dobrze wyprofilowane. Jedne z wygodniejszych szpilek w których już 2 wesela przetańczyłam mam z new looka, były przecenione z 120 na 60zł -cieliste lakierki/