Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 287909 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #1860 dnia: 26 Maja 2015, 08:10 »
Aaaa! I jeszcze zapomniałam dodać, że nie mamy auta do ślubu.  Nasze, to zamówione, rozbilo się w karambolu na trasie uniwersyteckiej.  Tak więc chyba więcej atrakcji być nie mogło...  Już się boję pierwszej przymiarki sukni...
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1861 dnia: 26 Maja 2015, 11:42 »
roxy Jak tam Twoja dzidzia? :) czemu tu tak rzadko wpadasz?
u mnie z kolei wisi na włosku współpraca z makijażystką, bo jedzie na jakiś plan filmowy daleko i nie wie czy dojedzie;/ a już załatwiłam fryzjera obok niej.
Ewentualnie ktoś poleci fryzjera na Osowej górze? Jak tak, to jaka cena?
My auta też nie mamy.... szkoda kasy, może się pożyczy a jak nie to chyba na motocyklu haha:P tylko jeszcze kasku nie zakupiłam (nie no żartuje)
Jestem po pierwszej "prowizorycznej" przymiarce, tj. Pani zszyła tylko gorset i opracowywałyśmy długości i wielkość dekoltu itp. mamy się spotkać koniec maja/ początek czerwca. Troszkę stresu jest...

Aktualnie załatwiamy ostatnie papierki i jedziemy w końcu do księdza w czwartek jak się uda.
Powiedzcie, czy w każdej naszej "rodzinne" parafii musimy dać na zapowiedzi? Bo ja tego nie rozumiem już, każdy mówi inaczej. Najpierw że należy się do parafii gdzie się mieszka, a nie tam gdzie jest się zameldowanym, czyli teoretycznie ja tu w Bdg do Bazyliki zdaje się należe. Ze swojej Szczecińskiej parafii wzięłam tylko akt chrztu (bo proboszcza nie było) więc nie wiem co z zapowiedziami? NIe mam możliwości tam jechać w najbliższym czasie. Mój narzeczony wziął akt chrztu z parafii w której był chrzczony, a w swojej parafii rozmawiał z proboszczem i nie było mowy o zapowiedziach, wystawił tylko jakiś tam papier, chyba nawet nie licencje bo trzeba być oboje wtedy (??). Więc o co chodzi?
Mój tata załatwia mi skrócony akt urodzenia (dzięki Bogu, może, bo inaczej nie wiem jak bym to fizycznie załatwiła)
no i tyle.
Nie mamy:
garnituru
obrączek
prezentów dla gości
napojów
butów
biżuterii
kwiatów
podziękowań dla rodziców (choć pomysł jest;)
świadkowej (jeszcze nie pytaliśmy, ale chyba mojego narzeczonego siostra)
no właściwie jeszcze protokołu, ale mam nadzieje że to w czwartek
w środę poradnia na Bartodziejach KTOŚ BYŁ?

no nie wiem co jeszcze brakuje ??
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1862 dnia: 26 Maja 2015, 12:05 »
Na zapowiedzi dajesz tam gdzie mieszkasz , czyli chyba musisz przynależeć rok , albo pół. My oboje należymy do jednego kościoła bo mieszkaliśmy razem przed ślubem ( oj sie nasłuchaliśmy :P ) i daliśmy na zapowiedzi tylko w tym miejscu, ksiądz już kombinował jak podwójnie nas skasować, nie pamiętam dokładnie jak to argumentowal, coś w stylu że PM idzie za Młoda , bo zazwyczaj jest ślub w parafii młodej, a ja nie mieszałam jeszcze wtedy pełnego roku u nas, więc tylko' raz ' płaciliśmy :P

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.2015
« Odpowiedź #1863 dnia: 26 Maja 2015, 12:18 »
Violiza to jest tak:
jeśli min. 6 miesiecy mieszkacie w Bydgoszczy, to zapowiedzi idą tam gdzie obecnie nalezycie.  My jednak dla wygody i "świętego spokoju" daliśmy zapowiedzi w parafii rodzinnej, bez tłumaczeń dlaczego PM mieszka obecnie w Bydgoszczy bez ślubu :)
Gdzie szyjesz suknię?  :) a jaką makijazystkę wybrałaś? i jaki masz pomysł dla rodziców? Bo my jeszcze nic a czasu niewiele...

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1864 dnia: 26 Maja 2015, 12:42 »
Bez sensu, jak ja do Bazyliki nie chodzę  >:( tylko co niedziele do kościoła mojego narzeczonego chodzimy....
Jak to jest potem sprawdzane, czy zapowiedzi poszły? Trzeba je mieć 3 miesiące przed ślubem minimum?

Szyję suknie prywatnie u krawcowej :)
p. Angelika Piotrowska- robi wszystko co w swojej mocy by móc być, to był przypadek że tak z moim terminem wyszło. Na razie z nią się tylko fcb-kowo kontaktuje, ale kobieta się stara jak może, znalazła mi awaryjny makijaż, powiedziała że za te nerwy zrobi mi próbny za darmo jak się uda (ciekawe :D) no i w ogóle strasznie mnie przepraszała, więc nie mogę złego słowa powiedzieć.

Powiedzcie mi czy jak chcę odebrać papier w USC dot. braku przeszkód do zawarcia związku małżeńskiego muszą mieć przy sobie skrócony akt urodzenia? Konieczne to jest?  Musimy też być oboje jednocześnie?

Mój narzeczony nawet o tym nie wie i mam wątpliwości czy się zgodzi. Chcę nagrać filmik (ale nie filmik taki profesjonalny bo mnie nie stać. Poszukam osoby w znajomych kto się na tym znam a może mój ogarnie. Filmik składający się ze zdjęć z dzieciństwa różnych okazji, może urywek filmu z mojego roczku itp, może jak razem z narzeczonym sobie gramy;) a do tego (mam nadzieje że mi się uda) podkład muzyki i nasze podziękowania podłożone w trakcie tych zdjęć, nagrane przez mam nadzieje koleżankę z reżyserki dźwięku. Podziękowanie za takie osobiste rzeczy, za jajecznice niedzielną taty, itp....
może być fajnie jak mój będzie umiał się wczuć:P ale wątpię że będzie mu się chciało....
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #1865 dnia: 26 Maja 2015, 13:04 »
Bez sensu, jak ja do Bazyliki nie chodzę  >:( tylko co niedziele do kościoła mojego narzeczonego chodzimy....
Jak to jest potem sprawdzane, czy zapowiedzi poszły? Trzeba je mieć 3 miesiące przed ślubem minimum?

Szyję suknie prywatnie u krawcowej :)
p. Angelika Piotrowska- robi wszystko co w swojej mocy by móc być, to był przypadek że tak z moim terminem wyszło. Na razie z nią się tylko fcb-kowo kontaktuje, ale kobieta się stara jak może, znalazła mi awaryjny makijaż, powiedziała że za te nerwy zrobi mi próbny za darmo jak się uda (ciekawe :D) no i w ogóle strasznie mnie przepraszała, więc nie mogę złego słowa powiedzieć.

Powiedzcie mi czy jak chcę odebrać papier w USC dot. braku przeszkód do zawarcia związku małżeńskiego muszą mieć przy sobie skrócony akt urodzenia? Konieczne to jest?  Musimy też być oboje jednocześnie?

Mój narzeczony nawet o tym nie wie i mam wątpliwości czy się zgodzi. Chcę nagrać filmik (ale nie filmik taki profesjonalny bo mnie nie stać. Poszukam osoby w znajomych kto się na tym znam a może mój ogarnie. Filmik składający się ze zdjęć z dzieciństwa różnych okazji, może urywek filmu z mojego roczku itp, może jak razem z narzeczonym sobie gramy;) a do tego (mam nadzieje że mi się uda) podkład muzyki i nasze podziękowania podłożone w trakcie tych zdjęć, nagrane przez mam nadzieje koleżankę z reżyserki dźwięku. Podziękowanie za takie osobiste rzeczy, za jajecznice niedzielną taty, itp....
może być fajnie jak mój będzie umiał się wczuć:P ale wątpię że będzie mu się chciało....

Jeśli ktoś urodzony jest poza Bydgoszczą, należy przynieść skrócony akt, jeśli urodzeni zostaliście w Bydgoszczy to nie musicie.
Narzeczony urodzony był w Stargardzie i musieli ściągać akt, dlatego czekaliśmy na dokumenty aż 3 tygodnie. Jeśli miałby przy sobie odpis z aktu urodzenia byłoby odrazu na miejscu.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1866 dnia: 26 Maja 2015, 13:45 »
jak dajesz na zapowiedzi to karteczke dostajesz :)

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #1867 dnia: 26 Maja 2015, 14:00 »
roxy Jak tam Twoja dzidzia? :) czemu tu tak rzadko wpadasz?
Violiza dzidzia rośnie. ;)
Wpadam tak rzadko bo trochę zamieszania było.  Z jednej strony ślub z drugiej ciąża. Więc bieglismy ostatnio że szpitala do urzędu miasta by załatwić papiery. I tak nieraz to wygląda.  Trochę jeszcze zaglądam do pracy do moich Krasnali.  Bardzo za nimi tęsknię. Ale przydaje się to wolne bo dbam o swoją dzidzie i już się nie mogę doczekać poznania płci. 💕
Ale zostało nam jeszcze trochę załatwiania że ślubem.

Co do zapowiedzi to ksiądz nas wpisał na dwie zapowiedzi w naszej parafii.

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #1868 dnia: 26 Maja 2015, 14:00 »
jak dajesz na zapowiedzi to karteczke dostajesz :)
My nie dostaliśmy żadnej karteczki.

Offline Styś
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1869 dnia: 26 Maja 2015, 16:10 »
My jeszcze latamy za tortem-jakoś nie możemy się zdecydować skąd go wziąć. Też zastanawiamy się nad muffinami, bo nasze ciasta mają stać na osobnym stole i tak dla urozmaicenia jak nam zasmakują( w czwartek mamy degustacje). Byłam na próbnym u p. Kamilli Jastrzębskiej- ogólnie makijaż z daleka przepiękny i przy sztucznym oświetleniu, natomiast jak dostalam lusterko blizej to się poczulam jak pudernica- i nie wiem czy tak ma wygladac ten makijaz czy po prostu u niej tak wygląda albo z moja cera jest cos nie tak i stad taki efekt??
Nam brakuje jeszcze tortu, ew. tych muffinek, podziękowań dla gości i dla rodziców, bukietu ślubnego( a co do bukietu, wasza świadkowa też będzie miala bukiecik?) i bizuterii

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #1870 dnia: 26 Maja 2015, 16:55 »
Efekt pudernicy też czułam po makijażu u Szczuki.  Jednak Justyna Horyd dała radę! Jest mistrzynią w tym co robi. Mimo moich problemów z cerą i przebarwień związanych z ciążą. Zrobiła makijaż w którym czułam się bardzo dobrze i który dał radę zakryć te okropienstwa moje. ;)

Offline Izala
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.08.2015
« Odpowiedź #1871 dnia: 26 Maja 2015, 17:09 »
Dziewczyny dziękuję za rady, sama nie wiem co zrobić.  jestem rozbita i niezadowowolona z tej sukni.  Wydaje mi się teraz, że wogóle jakoś źle na mnie leży.  Najlepiej zrezygnowałabymz niej i szukała innej ale zapłaciłam już 1000 zł zaliczki .  .  .

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1872 dnia: 26 Maja 2015, 22:21 »
Nie marudź;) suknia jest bardzo ładna. I uwierz mi, każdy będzie zachwycony. Jako jedyna będziesz miała /prawdopodobnie/ ;p taką suknie i to jeszcze białą, a to samo przez sie robi wielkie wrażeni. Do tego bukiet, makijaż, fryzura a może welon, goście i młody będzie oczarowany. Pas to detale, nikt nie będzie oceniał w czym lepiej byś wyglądała, bo nie ma porównania:) ciesz się suknią i nie ma co wymyślać bo jest bardzo ładna:)

Offline Ola9123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.05.2015
« Odpowiedź #1873 dnia: 27 Maja 2015, 15:22 »
Ja swój dzień mam już w sobotę:) Masa przygotowań i jeszcze więcej emocji:)

Styś- z makijażem mam identyko, z daleka, mega piękna cera itd jak zbliżę twarz do lusterka to tynk. Pytałam makijażystki o to, powiedziała, że niestety zawsze podkład i puder widac na twarzy, raz bardziej a raz mniej, a z racji tego że mam bardzo wrażliwą cerę i reaguje ona na wszystko muszę mieć porządnie wszystko przykryte.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1874 dnia: 27 Maja 2015, 15:45 »
Ola, powodzenia!:) opowiedz jak było!:)

Offline kasobo
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2015
« Odpowiedź #1875 dnia: 27 Maja 2015, 18:37 »
roxi!! my też mamy umowę w Anigra decor. ale ta pani zapewniała, że umowa zostanie zrealizowana, więc się nie martwię. Pytanie, które pani do Ciebie dzwoniła? do mnie dzwoniły dwie. pirwsza chciała ponownie spisać umowę - to ta, która się "nieładnie" zachowała i stąd cały cyrk z rospadem firmy, ta sama pani podkrada teraz klientki tej drugiej. więc jeśli, ktoś namawia Cię do ponownego spisania umowy, to tego nie rób :) ta druga babeczka się wywiąże i jeszcze dorzuci coś ekstra, w ustalonej cenie ;)

co do strojenia mamy też ten sam problem, że jak się zapisywaliśmy w kościele to byliśmy jedyną parą. a tu nagle dwie pary przed nami... ciekawe jak się dogadamy:D fart jest taki, że Ci co są zaraz przed nami jeszcze nie mają żadnej firmy. a my już zapłaciliśmy. może uda nam się dogadać :)

powodzenia Olka!!!

ps. tani fryzjer na wyżynach? pilnie poszukiwany ;D moja fryzjerka ma urlop  :'( !!!

Offline zuzia91
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.09.2015
« Odpowiedź #1876 dnia: 28 Maja 2015, 11:18 »
Hej przymniecie mnie ? :)
kiedyś próbowałam dołączyć do was jak jeszcze nic nie mieliśmy ale już się trochę ruszyło w temacie ;)

Nasz ślub kościelny będzie 12. 09. 2015,
mamy już wstępnie zarezerwowaną salę w hotelu Ikar (macie jakieś opinie?), fotograf i grajek też już załatwieni, kurs przedmałżeński czeka nas 13-14 czerwca i to tyle. .  Na dniach będziemy zamawiać zaproszenia a w nast tyg czas zacząć rozglądać się za suknią. . 
Gdzie warto się wybrać żeby nie było za drogo? chodzi mi o skromną prostą suknie bez koła i ozdóbek ;)
albo może znacie i polecicie mi jakąś krawcową co podejmnie się uszycia sukni ze zdjęcia?
Pozdrawiam! :)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1877 dnia: 28 Maja 2015, 11:41 »
Cześć zuzia91 !
Przejdź się do Angeli na Dworcowej, Adeli na Kujawskiej. Chociaż nie wiem czy np. w Angeli znajdziesz coś skromnego.
 Ja mam krawcową, ale jeszcze nie mogę polecić bo nie wiem jak mi uszyje moją suknie.
Jest tu jedna dziewczyna której mama szyje suknie- kasobo zdaje się, napisz do niej ;)

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #1878 dnia: 28 Maja 2015, 14:22 »
Dziewczyny, szukamy pralni chemicznej, która wypierze nam garnitur. Pomożecie? Dobra, polecana i dokładna.

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1879 dnia: 28 Maja 2015, 14:31 »
zuzia91 szycia ze zdjęcia bym nie ryzykowała :) Może lepiej poszukać na OLX?

Offline Izala
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.08.2015
« Odpowiedź #1880 dnia: 28 Maja 2015, 18:01 »
Co myslicie o takiej poprawce? Coś takiego mi zaproponowali w salonie. 

Offline kasobo
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2015
« Odpowiedź #1881 dnia: 28 Maja 2015, 18:10 »
Izala, właśnie o to chodziło. żebyś miała ten dół w szpic. to trochę wysmukli talię. moim zdaniem to najlepsze wyjście, dla osiągnięcia efektu, którego oszekujesz:)

to prawda, dziki za reklamę!!  ;D, moja mama zajmuje się szyciem sukien. zrobi co zechcesz ZUZIA91. a do wesela jeszcze sporo czasu, jak na szycie kiecki na wymiar :D :D

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1882 dnia: 28 Maja 2015, 21:52 »
Izala bardzo dobrze, choć zastanawiam się jakby to było jakby było trochę wyżej ;)
kasabo no problem ;)

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #1883 dnia: 29 Maja 2015, 18:45 »
Nowe auto do ślubu znalezione i zarezerwowane. :-)
Obrączki odebraliśmy dzisiaj od jubilera na Krasińskiego i Pan zapewnił mnie ze w razie gdyby ta obrączka nie była dobra to zrobi dla mnie kolejną ,,zastępczą,, tak bym mogła na ślubie ją założyć na palec. Dobrze ze jest jakaś rada i że doradził. Obrączki są wykonane bardzo ładnie i ślicznie wyglądają na naszych rękach ;)
W końcu coś dobrego zaczyna się dziać. 

Aha i najważniejsze...  Dostałam pierwszego kopniaka od dzidzi ;-) Szkoda tylko że w środku nocy i że tak bolało.  To chyba chłopak 👦 piłkarz ⚽

Co myslicie o takiej poprawce? Coś takiego mi zaproponowali w salonie. 
Myślę, że teraz będzie idealnie ;)

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #1884 dnia: 29 Maja 2015, 18:57 »
No i kupiliśmy dzisiaj buty do garnituru dla Pana Młodego.  Wybrał bardzo ładne.  I udało nam się oszczędzić bo w CCC jest zniżka 40% więc buty wyszły nas 120 zł, a są ze skóry . 💕

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1885 dnia: 29 Maja 2015, 22:00 »
roxy jakie autko, jaka cena? ;)

Kurka, my garniaka nie mamy a promocja taka ładna w ccc.....
Gratulacje kopniaka!:) to musi być cudowne uczucie, ale czemu tak bolesne ::)

Obrączki na Krasińskiego u którego Pana? Ile czekaliście ?

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #1886 dnia: 30 Maja 2015, 11:02 »
roxy jakie autko, jaka cena? ;)

Kurka, my garniaka nie mamy a promocja taka ładna w ccc.....
Gratulacje kopniaka!:) to musi być cudowne uczucie, ale czemu tak bolesne ::)

Obrączki na Krasińskiego u którego Pana? Ile czekaliście ?

Kopniak był baaardzo bolesny, ale tylko przez małą chwilkę.

Jeśli chodzi o obrączki to trwało to około miesiąc, ale głównie ze względu na moje przeciąganie przez brak czasu i zmianę rozmiaru mojej obrączki o dwa rozmiary. Kupiliśmy je u złotnika na początku Krasińskiego. W aufirex Pan chciał od nas więcej. Mam wrażenie że z moją wczoraj jeszcze coś robili bo mieliśmy przyjść za godzinę a za witryną była tylko obrączka narzeczonego. Ale po dokładnych ogledzinach jest wszystko ok.

Jeśli chodzi o auto to tym razem postawiliśmy na BMW X5 chyba, bo ja się nie znam zbytnio.  Ważne żeby było białe, bo takie chcieliśmy. Płacimy za nie 500 zł.  Tamto było za 600 i czekamy na zwrot zaliczki, aczkolwiek facet coś kręci.

Buty.  Cieszę się, że udało nam się oszczędzić bo prawdopodobnie będę potrzebowała niższych butów. Nie wiem czy w moich szpilkach dam radę przejść chociażby kościół za dwa miesiące. Za miesiąc muszę podjąć decyzję bo mam zdjęcie miar z naszej dwójki. ;-)

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1887 dnia: 30 Maja 2015, 12:29 »
Roxi w 14 tc to raczej jeszcze kopniak nie był :) Na początku jest mizianie, takie jakby łaskotanie a ok. 18-20 tc zaczynają się kopniaki :) A te bolesne to już w ogóle później, w 3 trymestrze gdzieś. Mnie w sumie ani razu jeszcze boleśnie nie kopnęła, boli tylko jak wpycha nogi w moje żebra :)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #1888 dnia: 30 Maja 2015, 15:54 »
Roxi

Też mi się zdaje, że to raczej nie był kopniak. Tym bardziej bolesny. Dzidzia jeszcze za mała na porządne, bolesne kopniaki.

Offline zuzia91
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.09.2015
« Odpowiedź #1889 dnia: 30 Maja 2015, 19:15 »
Roxi jak mnie syn pierwszy raz kopnął to się wystraszyłam i też zabolało ale to właśnie bardziej z zaskoczenia, prawdziwie bolące kopniaki dopiero przed tobą ;)