Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 287034 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #1770 dnia: 4 Maja 2015, 17:40 »
Narazie nic nie mówię, bo nie chcę robić niepotrzebnego rabanu. Pytam czy któraś z Was poprawiała i nie miała problemu. Przy odbiorze zauważyłam ale miałam się zastanowić czy chcę zmienić to co było 'źle', nie wiem jak teraz podejdzie ten Pan do poprawki.

Obrączka do poprawki, teraz pytanie czy Pan poprawi to dobrze czy na odpał?

Jeśli chodzi o Aurifexa to myślę, że nie powinno być problemu z poprawką . A przy odbiorze nie zauważyliście, że coś jest nie tak ?
Nam powiedział, że mamy przyjść na miesiąc przed ślubem to nam ewentualnie powiększy lub zmniejszy jeśli coś będzie nie tak

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1771 dnia: 4 Maja 2015, 19:07 »
skoro miałaś się zastanowić i się zastanowiłaś, że jednak chcesz poprawić to o co chodzi? Logiczne, że powinien Ci to poprawić i bez gadania. Jesteś klientką, płacisz-wymagasz. Więc w czym problem?
Co to jest za "wada" że zastanawiasz się czy to "zgłosić" czy to Twoja wina czy osoby która to robiła?
czy to nie jest wada tylko np. zmieniłaś zdanie co do szerokości?
U kogo robiłaś na Krasińskiego ? Bo jest ich dwóch, jeśli choć cokolwiek powiesz to może innym będzie łatwiej Ci odpowiedzieć.
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #1772 dnia: 4 Maja 2015, 19:56 »
Violiza ma racje jeśli miałaś się zastanowić i się faktycznie zastanowiłaś i chcesz TO poprawić to udaj się do tego jubilera i powiedz w czym rzecz. Myślę, że nie powinien robić problemu tym bardziej, że tak byliście umówieni.

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #1773 dnia: 5 Maja 2015, 16:16 »
Myślę, że poprawi. Jeśli jest to jakiś jego błąd.
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #1774 dnia: 5 Maja 2015, 17:06 »
Dziewczyny mam pytanie o tort.
Gdzie zamawiałyście ?
Z jakim wyprzedzeniem ?
Jakie są mniej więcej ceny ??

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.04.2016
« Odpowiedź #1775 dnia: 5 Maja 2015, 17:11 »
Ja byłam ostatnio pytać u Sowy. Zamówienie można składać na ul. ks. Schulza. Babka mówiła, że z dwutygodniowym wyprzedzeniem. Cena zależy od smaku tortu i tego czy tort ma być wg ich wzoru czy wg własnego.

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #1776 dnia: 5 Maja 2015, 20:09 »
No my zamawiamy najprawdopodobniej z Awangardy. Jest jeden minus mają tylko określone wielkości tortu np. do 80 osób, a kolejna wielkość to do 120 osób. Ceny u nich zależą nie od smaku, a od stopnia skomplikowania dekoracji tortu. Np. ten tort na max 120 osób kosztuje zwykle w przedziale 1600-2000, choć może też kosztować 2500, chyba nam nawet pokazywał taki co kosztował 3000.

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #1777 dnia: 6 Maja 2015, 08:05 »
Dziewczyny mam pytanie o tort.
Gdzie zamawiałyście ?
Z jakim wyprzedzeniem ?
Jakie są mniej więcej ceny ??

My zamawiamy w Tortolandzie u bardzo miłej Pani... Byliśmy u niej na degustacji i smaki nas powaliły (!!) - wymysliłam sobie kawowy i dostałam, pyszny kawowy tort. Wszystko na naturalnych składnikach, więc warto. Dodam że ceny są porównujące - a jednak masz wielki wpływ na wygląd tortu. Znajdźcie sobie na facebooku i same zobaczycie jak pięknie wykonuje dekoracje :)

Co do obrączek, to nie chodzi mi o to że boję się oddać. Bardziej chodzilo mi o opinię, ponieważ nigdy nie wiadomo jak podejsc do takiej sprawy  ??? Obrączka oddana, wiec czekam...

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.2015
« Odpowiedź #1778 dnia: 6 Maja 2015, 08:13 »
Do tej pory nie zwracałam uwagi - jak jest z ubiorem świadka ( mężczyzny)? Czy jego kolor krawatu musi pasować do drugiego świadka( również mężczyzny) czy do koloru sukienki swojej partnerki? Czy obaj np. powinni wyglądać jak Pan Młody czyli mieć muszkę? Jak to u Was było? :)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #1779 dnia: 6 Maja 2015, 08:38 »
Pan młody nie musi mieć muszki. Więc tym bardziej świadek  ::)
 Świadek raczej ubierze się pod kolor sukni swojej partnerki i na pewno powinien mieć garnitur a nie dżinsy, jak to niektórzy przychodzą na śluby.......
chyba że będziecie od niego wymagać żeby wybrał konkretny kolor krawatu lub by założył muszkę, ale Świadek to nie druhna, która niby musi wyglądać podobnie do swoich współdruh-vxvkjdlvk (jak to się pisze?:P)
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1780 dnia: 6 Maja 2015, 08:43 »
Wiem, że Pan Młody nie musi mieć muszki, pisałam w tym sensie że mój Pan Młody ma. No dobrze ale jeśli partnerka świadka ma niebieską sukienkę to chyba nie bardzio, aby świadek do ołtarza szedł w niebieskim krawacie? Tak mi się wydaje..

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1781 dnia: 6 Maja 2015, 11:57 »
U nas świadek i świadkowa (nie będący parą) byli ubrani pod kolor całości. Sami spytali czy mamy jakieś sugestie co do strojów i kolorystyki, bo pasować do całości, a nie wyglądać przy nas jak ktoś na doczepkę. Jako, że podoba nam się prosta elegancja i nie lubimy pstrokacizny, to mąż miał czarną muszkę, świadek czarny krawat, a świadkowa biało-czarną sukienkę (czarna góra, biały-kremowy dół). Pod taką kolorystykę osoby towarzyszące świadkom nie miały problemu się podpiąć  ;)
Wiele osób uważa, że czarny krawat to na pogrzeb. Nie rozumiem takiego podejścia, w Stanach na rozmaitych galach królują czarne muszki i krawaty. I tak jak nie wszystko fajnie brać z zachodu to akurat moim zdaniem prostotę w klasie tak. U nas po weselu bliskie osoby potwierdziły, że wszystko się świetnie zgrało i od razu było widać kto jest parą młodą, a kto świadkiem.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1782 dnia: 6 Maja 2015, 12:05 »
u nas świadkowie również byli ubrani pod ' nasz kolor' . świadkowi kupilismy krawat który miał idealny odcień wstawek na męża garniaku ,a świadkowa sama szukając kiecki zwracała uwagę na kolor przewodni, żadna to była sugestia z mojej strony :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1783 dnia: 6 Maja 2015, 12:10 »
aaaa sorki że post pod postem.

parę lat temu mąż był świadkiem na ślubie i mieliśmy bardzo nie fajną sytuację. otóż gdy przyszło do kupna garniaka bo akurat małżonek nie posiadał nic sensownego - w dokładnie dzień kupna - spotkaliśmy młodych i mówimy że idziemy po garnitur, mimo iż sie nie spieszyli za bardzo nie chcieli z nami pójść. Sami wybraliśmy , fakt- nie standardowy bo kolor kawa z mlekiem, mi sie podobał bardzo, do tego mój mąż wyglądał w nim super, po południu zadzwoniliśmy do młodych że kupiony, spoko ok, większego zainteresowania nie przejawiali. dwa tyg później oglądali go, obojgu sie podobał.

a wieczorem dostaliśmy telefon że ten garnitur absolutnie być nie może, że tak może ubrać sie gość a nie świadek (!!!!)

a to wszystko na ...2 tyg przed ślubem.

musieliśmy zanosić do krawca na przeróbki jego stary garnitur... z wariatami nie będę walczyć przecież. ale niesmak został.  i to wielki ;/

a... wcześniej nie było żadnych informacji , że garnitur musi być czarny,

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1784 dnia: 6 Maja 2015, 12:25 »
Ala - nie broniąc młodych, bo zachowali się bardzo niekulturalnie i mogli się tematem zainteresować wcześniej, ale jednak czerń czy ciemny grafit jest bezpieczniejszym kolorem dla świadka niż kawa z mlekiem. U nas świadek z takim garniturem pasowałby jak "pięść do nosa" (abstrahując, że jasne garnitury nie podobają mi się)  ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #1785 dnia: 6 Maja 2015, 12:53 »
u nas każdy ze świadków ubrał się wg swojego gustu, my nic nie sugerowaliśmy  :) świadek dostał od nas kwiatek do przypięcia a świadkowa bransoletkę z kwiatów pasujących do bukietu i wspomnianych wcześniej kwiatków do przypięcia i to był koniec podobieństw

ich stroje widziałam w dniu ślubu, nie pasowali ani do siebie ani do nas, ale świetnie pasowali do uroczystości bo sprawdzili się jako świadkowie  ;) ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1786 dnia: 6 Maja 2015, 13:54 »
blankowa  mój mąż jest bardzo nie wymiarowy i szczerze nie mogliśmy nic dorwać  - wszystko za krótkie, za ciasne w ramionach czy coś... a umówmy sie nie chcieliśmy wydawać większej gotówki na garniak, gdy za rok miał być nasz ślub. kolor może nie klasyczny, ale garnitur ładny, schludny , czysty. a jakoś młodzi nie chcieli nam tego garnituru zasponsorować. ;p co wiecej po tym jak wydaliśmy kolejnych x zł na przeróbki starego to jeszcze niebieski kolor krawata nie pasował, bo oni mieli różowe dodatki. i nie... byliśmy piekielni i krawata nie kupiliśmy :P

gdy my dobieraliśmy kolor przewodni, zakupilismy świadkowi krawat, aby nie szedł w  koszta przez nasze fanaberie.

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #1787 dnia: 6 Maja 2015, 14:20 »
kurcze, za 3 miesiące sama będę świadkową u koleżanki, dobrze, że poruszyliście ten temat, muszę podpytać czy chcą żebym w jakiś konkretny kolor się ubrała. Mają kolor przewodni bordowy (mój ulubiony), więc w razie co bede musiała zacząć czegoś szukać. Bo czasami ciężko dostać odpowiednią sukienkę w konkretnym kolorze. W sumie chciałam ubrać miętową - pożyczyć od mojej przyszłej szwagierki, ale nie pomyślałam żeby zapytać się młodych o to :P.

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1788 dnia: 7 Maja 2015, 11:18 »
Mam skromny gorset i poszukuję jakiegoś ładnego naszyjnika. Nie chcę wiadomo fortuny na niego wydawać, chodzi mi o taką typowa biżuterię ślubną. Gdzie mogę się wybrać takiej szukać? Nie chcę żadnych takich pospolitych cyrkoniowych naszyjnikow :)

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #1789 dnia: 7 Maja 2015, 13:11 »
Mam skromny gorset i poszukuję jakiegoś ładnego naszyjnika. Nie chcę wiadomo fortuny na niego wydawać, chodzi mi o taką typowa biżuterię ślubną. Gdzie mogę się wybrać takiej szukać? Nie chcę żadnych takich pospolitych cyrkoniowych naszyjnikow :)

W każdym salonie ślubnym mają biżuterie. Przejdź się i zobacz, może coś ciekawego wpadnie Ci w oko :)

Offline Pudelek_29
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: Jesień
« Odpowiedź #1790 dnia: 7 Maja 2015, 19:31 »
Witajcie,

poszukuję dobrej, sprawdzonej kosmetyczki - ślub jesienią, ale mam problematyczną cerę (alergie, naczynka, wciąż "młodzieńcze" krostki) i podejrzewam, że proces oczyszczania, wygładzania etc. może potrwać dłużej.

Moja "stała" kosmetyczka spodziewa się dziecka i najdalej za kilka tygodni zupełnie zrezygnuje z prowadzenia salonu (jest zarazem właścicielką i jedyną pracownicą). W tej sytuacji nie warto mi zaczynać zabiegów, tylko w całości "przenieść się" do innej osoby.

Kosmetyczka, której szukam, powinna "rozpoznać" moją cerę, zaproponować zabiegi, oczyszczania (co tam trzeba, nie znam się)  i finalnie wykonać mi trwały makijaż ślubny + paznokcie.

Nie wykluczam żadnej lokalizacji, ale super byłoby w okolicach: Skrzetusko, Leśne, Bartodzieje.

Czy kosmetyczka zajmuje się również skórą szyi, dekoltu, ramiona i pleców, czy tylko twarzą, jak myślicie?

Z góry dziękuję za pomysły / polecenia i pozdrawiam :)

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #1791 dnia: 7 Maja 2015, 20:16 »
Jeśli trafisz do DOBREJ kosmetyczki to sama Ci powie jaki masz rodzaj cery co jej dolega i jaką kurację najlepiej zastosować tylko musisz ją uprzedzić o ewentualnych alergiach np na migdały jeśli miałabyś mieć wykonywane np kwasy ( w co wątpię bo już się zrobiło ciepło i teraz nie powinno się wykonywać takich zabiegów ). No i oczywiście jeśli masz jakieś zmiany skórne na ramionach dekolcie lub plecach to jak najbardziej powinna wykonywać zabiegi również w tych partiach ciała. No chyba, że trafisz do takiej Pani która zajmuje się tylko i wyłącznie paznokciami i ewentualnie manualnym oczyszczaniem to wtedy nie. Moja kosmetyczka niestety urzęduje w Tucholi więc odpada ...
Może któraś z forumowiczek zna jakąś ogarniętą kobitkę
Podsyłam namiar na Emilkę
kosmetyczka - podolog przyjmuje na ul modrakowej tel 664 753 774
widziałam jak robi paznokcie - polecam
salon fryzjersko kosmetyczny Pretty Women
https://www.facebook.com/pages/Pretty-Women-studio-fryzjersko-kosmetyczne/1470650719883819?fref=ts

Offline Pudelek_29
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: Jesień
« Odpowiedź #1792 dnia: 7 Maja 2015, 22:04 »
em_ka89 - dziękuję :) Masz rację, dobra specjalistka sama oceni moją skórę - może ja ją po prostu źle pielęgnuję, powielam jakieś niekorzystne schematy i stad kłopoty :/ Dzięki za namiary i wskazówki!

Offline Netka24
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11/07/2015
« Odpowiedź #1793 dnia: 9 Maja 2015, 21:19 »
dziewczyny czy wiecie gdzie w bydgoszczy badz okolicy mozna zamowic beczke piwa?

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #1794 dnia: 11 Maja 2015, 15:36 »
Dziewczyny, co powiecie na temat szkoły tańca Siwka i o instruktorce Joannie Kopeć oraz o szkole tańca Joanny Ossowskiej?

Offline kasik25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.07.2015
« Odpowiedź #1795 dnia: 11 Maja 2015, 17:13 »
Ja nie wypowiem się na temat tych konkretnych szkół tańca, jedynie mogę coś powiedzieć na temat szkoły tańca Bailamos, gdyż aktualnie chodzimy tam na kurs tańca dla narzeczonych. Jeśli komuś przyda się moja opinia na ich temat to mogę stwierdzić, że szkoła jest godna polecenia, kurs niedrogi, bo jedyne 350zł od pary - 8 lekcji po 1h. Nie jest to kurs indywidualny, tylko jest nas w sumie 6 par. W niczym to nie przeszkadza, więc jest dzięki temu wesoło. Jednak jeśli ktoś chce się skupić jedynie na pierwszym tańcu i chce mieć jakieś trudniejsze, spektakularne figury, to nie jest to kurs dla niego. Akurat nam zależy przede wszystkim, by się roztańczyć przed naszym weselem, no i żeby nauczyć się nieskomplikowanego układu do pierwszego tańca.
O szkole tańca Siwka zawsze słyszałam pozytywne opinie, ale to jedyne co mogę powiedzieć. Nie byłam tam nigdy osobiście.

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1796 dnia: 11 Maja 2015, 17:54 »
weronafoto my mieliśmy zajęcia właśnie z panią Asią bodajże (niska, drobna i bardzo sympatyczna) w centrum Siwka. Zajęcia mieliśmy tylko w czwartek przed ślubem, to było 1,5 godziny i dużo się nauczyliśmy - pani Asia dobrała nam kroki do pierwszego tańca. Polecam z czystym sumieniem :)

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1797 dnia: 11 Maja 2015, 18:21 »
Ja szczerze polecam zajęcia w szkole Siwka :-) pierwszy taniec oraz wizja tańców na weselu nas przerażała a teraz nie możemy się doczekać kolejnych zajęć ;-) my mamy zajęcia z Karoliną Siwka, atmosfera extra :-)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #1798 dnia: 11 Maja 2015, 18:55 »
Ja chodziłam w szkole podstawowej na tańce do szkoły tańca pana M. Siwki, jako dziecko byłam zadowolona, ale słyszałam też wiele dobrych opinii o tej szkole, mojej koleżanki rodzice chodzili tam na jakiś kurs dla dorosłych i byli bardzo zadowoleni, co do pani Joanny Ossowskiej, nie wiem to o nią dokładnie chodzi - to ta pani co miała szkołe na Chodkiewicza a teraz mam na Kozietulskiego bodajże? Słyszałam, że dla dzieci ma fajne zajęcia i zumbe, ale co do tańca towarzyskiego to nie wiem (o ile o tą samą chodzi).

Offline agatqa9
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2015
« Odpowiedź #1799 dnia: 11 Maja 2015, 18:55 »
Ja mogę bardzo polecić z kolei szkołę tańca Asi Ossowskiej, do której chodzimy na taniec i zumbę dodatkowo :) jest świetną babką, można się z nią dogadać, wszystko jest tak, jak chcemy na razie :)