Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 382222 razy)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #1320 dnia: 2 Grudnia 2013, 13:58 »
tak rozmawiacie o DJ że aż nie mogę się nie wtrącić.

U nas grał Starsky.

Powtórze to po raz xxxx. Najlepszy dj na świecie.  Muzyka kapitalna. Zero seksizmu. Idealne wyczucie gości. Dostosował sie do naszych życzeń.
Zero tandety. Różnorodność była.  nie zabrakło hitów anny jantar, jak i ' ona tańczy dla mnie' czy innych hitów na czasie.
Puszczał piosenki  z mojej play listy.

Nie było ani jednej osoby której by wie nie podobało. Poza tym to tak ciepły, sympatyczny człowiek... 

polecam Wam.

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1321 dnia: 2 Grudnia 2013, 14:06 »
Zgadzam się, musi być różnorodność tak samo jak różnorodni są goście i lubią różne kawałki:) a puszczanie hitu kilka razy tylko dlatego, że podczas pierwszego zagrania cały parkiet był pełny jest bez sensu...Jeszcze drugi raz ok, ale bez przesady :D My mamy zespół i szukając go trafiłam na ofertę zespołu w którym wodzirej zakłada peruki, przebiera się i lata po parkiecie. Mi się to osobiście nie podoba.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1322 dnia: 2 Grudnia 2013, 14:09 »
oj tak to Jacek nie działa;)

ma owszem akcesoria ale to dla gości do zabawy. sam raz ubrał do wspólnego tańca do y.m.c.a czapke straży miejskiej .

ja też nie lubie jak dj / wodzirej robi taki cyrk . ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1323 dnia: 2 Grudnia 2013, 14:12 »
aaa apropo powtarzanych piosenek  , to przez całe wesele sie nic nie powtórzyło.

poza ona tańczy dla mnie. ale pierwsze puszczenie było oryginalna wersją, natomiast drugie jazzową.

super pomysł:)

a tak to każda piosenka inna. :) zero nudy.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #1324 dnia: 2 Grudnia 2013, 14:20 »
AlicjaEwa

tylko, że Starski na każdym weselu które prowadzi powtarza te same numery albo podobne. Nie mówię tego ze słyszenia ale z doświadczenia, byłam na 3 weselach przez niego prowadzonych i wszystkie były podobne. Nie twierdzę, ze nie jest fajny, sympatyczny i i nie ma świetnych pomysłów bo na pewno jest profesjonalistą ale od czasu do czasu mógłby zmienić repertuar.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1325 dnia: 2 Grudnia 2013, 14:25 »
hm być może jest tak jak piszesz Vivka.

Ja u niego bawiłam sie tylko na swoim weselu ;) i w sumie skoro jego numery działają , wszyscy sie dobrze bawią to po co coś zmieniać?

Ja nie pochodzę z Bdg , prawie cała moja rodzina jest z innych rejonów, a nasi bydgoszczanie byli mega zadowoleni.

wiec wiesz... jak dla mnie może sobie powtarzać, bo skoro jest w branży ponad 20 lat to trudno o jakieś innowacje co wesele. ;)

polecam bo sprawił, że nasze wesele było wyjątkowe.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #1326 dnia: 2 Grudnia 2013, 17:11 »
Zaczniemy od kawy/herbaty a potem zobaczymy:) skończymy o 6 rano na czterech ;) nie biorę PM wiec szaleć mogę. Sprawdzę czy nie mam egzaminów w tym czasie i może przyjadę na tydzień. Normalnie się doczekać nie mogę.
Blankowa zaraz Ci wyślę listę, z którymi się widziałam.
Myśle o fryzurze ostatnio i kupiłam sobie doczepiane włosy zeby warkocz zrobić. Tylko nie wiem czy bedzie mi pasował do welonu. Jak myślicie?

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1327 dnia: 2 Grudnia 2013, 19:10 »
To ja Wam dziewczyny mogę coś powiedzieć o Polańskim ! W andrzejki byłam na imprezie gdzie grał ;) Super zabawa, wszystko mnie boli do dzisiaj ;) Jedyny minus za to,że na pierwszy utwór puścił Sinatrę i nikt nie wyszedł na parkiet ;) Za to drugi to chyba było Acapulco i byłam pierwsza z moim P wygrywając tym samym dedykację  ;D Oczywiście za nami ruszyły tłumy, które nie opuszczały parkietu do końca imprezy. Repertuar bardzo urozmaicony od lat 60 po hity współczesne. Z tego co widziałam to puszczał nawet utwory od kogoś z telefonu ( !) na życzenie także jest elastyczny ;) Nie było jakiś konkursów, nie robił "wspólnych " tańców jak niektórzy DJe .

Też wybrałam się na targi i się zawiodłam. W zeszłym roku były dużo fajniejsze. Nawet nie widziałam Alejek Ślubnych - były w ogóle ? Widziałam tylko Klewicz... Mało stoisk, wszyscy zasypali mnie ulotkami....

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #1328 dnia: 2 Grudnia 2013, 19:18 »
Gosia też kupiłam doczepiane kosmyki bo swoje włosy mam niezbyt gęste  ;) ja chcę mieć do kościoła duże loki a na wesele zepne je na jeden bok  :) a warkocz czemu nie,  sama jestem ciekawa jak będzie się prezentować  :)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1329 dnia: 2 Grudnia 2013, 19:27 »
hejka dziewczyny,
apropos DJ-a, nasz powiedzial ze zrobi z nami test, polegajacy na tym, bedziemy wybierac z kolejnych par piosenek te, ktora nam sie bardziej podoba.
I dzieki temu bedzie mial pojecie o tym, jaki jest nasz gust muzyczny, i z tego bedzie 1/3 piosenek na imprezie. Mamy tez limit ilus tam piosenek, ktore podamy mu z tytulow, ktore koniecznie chcemy zeby polecialy, a reszte to juz on bedzie dostosowywal bo ekipy sie bawiacej. Jak dla mnie brzmi niezle :)

A my dzisiaj z PM dopracowalismy teksty zaproszen i wyslalismy zamowienie :) BIG DAY :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1330 dnia: 2 Grudnia 2013, 19:47 »
Gratulacje, tez bym chciala. Wrzuc zdjecie zaproszenia jak juz wydrukujesz. Piszesz na zaproszeniu zeby tylko kase dawali? Bo ja chyba napisze, raczej czajnikow I chinskiej pocelany mi sie nie chce do walizek pakowac. Na naszej stronie tez bedziemy miec link do wplat na konto. Moze to wyglada troche brutalnie, ale po pierwsze przewozenia, a potem przechowywanie. Mieszkamy z tesciami I wszystko by siedzialo w garazu.???

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1331 dnia: 2 Grudnia 2013, 19:52 »
Nolska, a masz nylonowki czy prawdziwe? Znalazlam jeszcze to zdjecie wiec chce tez sprobowa I warkocza I irokeza. Moj jak to zobaczyl to sie przezegnal lewa noga, ale w koncu to moje wlosy :)

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
« Odpowiedź #1332 dnia: 2 Grudnia 2013, 20:51 »
Ja już pisałam o targach w Operze w innym poście ale też tutaj powtórzę, że bez szału było, te darmowe w Myślęcinku były dla mnie o wiele ciekawsze. Masa ulotek i miałam wrażenie że większość wystawców nastawiła się właśnie na rozdawanie ulotek niż na pokazanie czegokolwiek ze swojej oferty.

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to mam do oddania rabat -10% na usługi Event - slub@vip.onet.pl, salon ślubny Laura z Włocławka -200zł na suknie przy zakupie kompletnego stroju do 15.12.1013 , zaproszenie na drzwi otwarte restauracja Pod Papugami 12.01.2014 i zaproszenia na drzwi otwarte w dworze Hulanka 8.12.2013 (chociaż wydaje mi się że do tych restauracji nie trzeba mieć koniecznie tych zaproszeń )

Plusem pójścia na targi było to że mój narzeczony wygrał przedłużanie rzęs metodą 1:1 hehe oczywiście ja wykorzystam nagrodę :)

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1333 dnia: 2 Grudnia 2013, 21:09 »
Nolska chyba mi gdzieś mignęły te Alejki Ślubne...
gosiawhite odważna fryzurka:) do tej konkretnej akurat mi nie pasuje welon:) My też będziemy pisać na zaproszeniach, że chcemy pieniądze a nie prezenty. Nie potrzebuje nic do mieszkania, nie chcę żeby potem prezenty leżały w piwnicy...
Karola19xm gratuluję wygranej:) Ja oczywiście jak zwykle nic nie wygrałam:P

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1334 dnia: 2 Grudnia 2013, 22:28 »
gosia - z tym warkoczem to chyba zależy. Ja bym go dala trochę z boku i ułożyła na przodzie, a welon z tyłu. Bo jak warkocz będzie też z tyłu to zniknie pod tym welonem. Co do irokezów - nie podobają mi się, a do ślubu tym bardziej. Ale jak pisałaś to Twoje włosy :) Chociaż o zdanie narzeczonego bym spytała, co by nie zwiał sprzed ołtarza :D

Odnośnie wierszyków to mam do nich mieszane uczucia i na naszych zaproszeniach nie będzie nic o pieniądzach, winach, totolotkach, maskotkach etc. Niemniej jak ktoś spyta czego potrzebujemy to szczerze odpowiem, że kasę. A jak ktoś przyniesie jakąś pościel, trudno liczymy się z tym.

tymtyrymtym - i tak powinni DJe robić i interesować się gustami klientów, w końcu biorą za to niemałe pieniądze.

nolska - może nie chciał wystraszyc ludzi jakąś skoczną muzyką na pierwszy taniec i stąd ten Sinatra? No ale dobrze, że potem parkiet był pełen. Poza tym na weselu pierwszy taniec jest dla pary mlodej, więc siłą rzeczy podczas drugiego tańca ludzie zostają na parkiecie :)
I fajnie, że na siłe nie próbował integrować obcych dla siebie ludzi, bo jakby nie było andrzejki zbiór przypadkowych osób. A mówił dużo, malo czy w sam raz i czy robil odpowiednie przerwy? Nie ukrywam, że Twoja opinia zachęciła mnie do rozmyslań :D

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #1335 dnia: 2 Grudnia 2013, 23:07 »
Blankowa- wiadomo, na weselu na pewno prowadzi trochę inaczej i dobrze,ze pierwszy taniec należy do mlodych :D na początku gadal po każdej piosence co nie bylo fajne ale chyba tylko dlatego,ze to byly andrzejki i po prostu przytaczal stare , popularne wróżby;) w drugim bloku muzycznym juz nie mówil :D najdluzsza przerwa to bylo ok 20 min ale lali w tym czasie wosk. Szczerze powiem,ze reszte przerw dobral w czasie super bo tylko na jedzenie i mialam wrażenie, ze muzyka wciąż leci :D na weselu na pewno dodaje cos w stylu" a teraz idziemy na jednego" tutaj tego nie bylo ;)

Nie wiem jak inni DJe ale ten wydawal mi sie .dobry i impreza byla naprawdę przednia:) polecam zapytac czy ma jakieś wesele,które moze dać do obejrzenia żeby zobaczyć jak prowadzi cala impreze. Nasz zespól ma taka jedna i to fajna sprawa:)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1336 dnia: 2 Grudnia 2013, 23:08 »
Dzięki za opinie Blankowa i Mgiełka tez myślałam o warkoczu z boku. Sprawdzę jak będę wyglądać w obu. On się raczej boi, ze ja zwieje;)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1337 dnia: 3 Grudnia 2013, 01:49 »
Ja ogolem jestem osoba ktora nie potrafi sie zdecydowac , wiec wybor orkiestra / dj byl mega ciezki. Zwlaszcza, ze moj PM nie przepada za orkiestrami , a rodzina byla zdania, ze jak to wesele bez orkiestry... wiec oboje usiadlismy pogadalismy i stwierdzilismy, ze wybierzemy orkiestre ktora znamy, przy ktorej sie fajnie bawilismy. Problemem bylo, ze oni pochodza z Gdanska wiec plus za dojazd, ale nie zalujemy jeszcze raz obejrzelismy wesele na ktorym grali i to byla dobra decyzja :)

Ja juz pare fryzurek mam upatrzonych warkocz - klos - upiecie na bok ... jednak nie przychodzi mi do glowy zaden fryzjer. Niestety nie czesze sie w bydgoszczy od paru lat i nie wiem kto jest godny zaufania ! masakra ! Na szczescie juz sobie zamowilam u kolezanki wizyte w salonie kosmetycznym i musze dogadac jeszcze makijaze. Dziewczyny ale ten czas leci !!!! ;) Juz za 28 dni bedziemy mogli powiedziec ze slubujemy w tym roku ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1338 dnia: 3 Grudnia 2013, 09:20 »
Gosia nie wiem czy ten irokez by trochę dziwnie nie wyglądał do eleganckiej sukni ślubnej, musiałabym zobaczyć efekt na Tobie  :) i szczerze to jestem ciekawa  ;D

tymtyrymtym gratuluje zaproszeń, my się właśnie zaczynamy przymierzach do tematu, jeszcze wszystko przed nami  ;) ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1339 dnia: 3 Grudnia 2013, 09:31 »
A co do wierszyków o kasę to mi się średnio podobają ale postanowiliśmy ze będą w zaproszeniach bo nic nie potrzebujemy a może za to co się uzbiera gdzieś pojedziemy  ::) ::)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1340 dnia: 3 Grudnia 2013, 14:46 »
Alis, gosiawhite - dzieki :)

gosiawhite : na polskich zaproszeniach wrzucamy wierszyk, ktory moja siostra ulozyla sama :) a na agielskich zaproszeniach nie dajemy, bo do angielskich zaproszen i tak dolaczamy duza kartke z informacjami o lotach, pobycie i roznicach kulturowych miedzy polskim a angielskim weselem (chce zeby goscie byli swiadomi, ze u nas na weselu nie wydadza ani grosza na drinki - moze wiecej sypna do koperty;)) no i wlasnie tam tez zamierzamy napisac, ze prosimy o kase.

Powod jest baaaardzo prosty : nie wyobrazam sobie przewozic prezentow do UK, poza tym chcemy wydac te kase na podroz poslubna. Choc z drugiej strony troszke mi przykro, bo z natury  jestem osoba dosc sentymentalna i jakos tak dziwnie jest mi z tym ze za dwadziescia lat nie bede mogla sobie wypic z mezem lampki wina w rocznice z kieliszkow ktore dostalismy np. od Chrzestnego na slub... rozumiecie o co mi chodzi?

Offline takakasia
  • bywalec
  • data ślubu: 6.09.2014
« Odpowiedź #1341 dnia: 3 Grudnia 2013, 14:58 »
hej dziewczyny:)

Słuchajcie tak czytam i widzę, że większość z Was ma już prawie wszystkie tematy organizacyjne zakończone.  A jak ciagle poszukuje kamerzysty za przystępną cenę.
Czy mogłybyście dać mi na miary na waszych kamerzystów i napisać przybliżoną cene za usługę:)))
Bede bardzo wdzięczna :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1342 dnia: 3 Grudnia 2013, 15:00 »
tymtyrymtym nie masz gwarancji ze za 20 lat będziesz jeszcze miała te kieliszki a wspomnienia z podróży poślubnej na pewno ;) ;) ;) ;) ;) ale ogólnie to rozumiem o co Ci chodzi  :)  :)

Ja tam nie jestem sentymentalna a kasa się zawsze przyda  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1343 dnia: 3 Grudnia 2013, 15:43 »
hej dziewczyny:)

Słuchajcie tak czytam i widzę, że większość z Was ma już prawie wszystkie tematy organizacyjne zakończone.  A jak ciagle poszukuje kamerzysty za przystępną cenę.
Czy mogłybyście dać mi na miary na waszych kamerzystów i napisać przybliżoną cene za usługę:)))
Bede bardzo wdzięczna :)

Hej, zdaje mi sie ze z kamerzystami moze byc klopot tutaj, bo z tego co sie orientuje, to wiekszosc wybiera jednak fotografa.

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #1344 dnia: 3 Grudnia 2013, 16:16 »
Ja mam fotografa i kamerzystę w miarę przystępnych cenach ale nie pomoge bo slubujemy tego samego dnia;)

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
« Odpowiedź #1345 dnia: 3 Grudnia 2013, 17:02 »
Ja też mam kamerzystów i fotografa ale nie wiem co dla Ciebie znaczy przystępna cena ;)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1346 dnia: 3 Grudnia 2013, 21:07 »
Niestety nie znam żadnego kerzysty. Dzięki dziewczyny za opinie o moim irokezie, sprawdzę :)
Tymtyrymtym dobry pomysł, tez napisze na stronie, ze my płacimy za alkohol, w dodatku przez dwa dni, może faktycznie sypną więcej. Dla Polaków wierszyk. Dzięki za podpowiedź

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1347 dnia: 4 Grudnia 2013, 07:36 »
gosiawhite - spoko, choc glownym moim powodem informowania o tym wszystkich byla chec przygotowania ich do zabawy do bialego rana ;)
dopiero potem sobie pomyslalam ze moze tez dzieki temu wiecej sypna ;)

dziewczyny, czy ktoras wie cos o fotografie Łukasz Grześ?

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #1348 dnia: 4 Grudnia 2013, 14:51 »
Dziewczyny

nie pamiętam która z Was szukała butów takich srebrnych a'la brokatowych... są różne modele w sklepie Centro w CH Plaza w Toruniu ;)
a w Bydgoszczy chyba też jest taki sklep gdzieś...  ::) tylko nie pamiętam gdzie  :P

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #1349 dnia: 4 Grudnia 2013, 21:34 »
Ja szukałam ! Ja ! Ja !

Byłam w centro w Bdg ale jedyne srebrne to mieniące się na kolorowo.. nie bardzo mi odpowiadają ( pomijam to ,że nieziemsko wysokie ) . Ale przejdę się raz jeszcze bo miała być dostawa więc może coś się pojawiło  :skacza:

Dziękuję za inf !  :D