Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 383165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #1020 dnia: 28 Października 2013, 22:28 »
Niedzwiedzica bardzo ladne, przesliczne, naprawde, to chyba odciski palcow?
Tez mam z rozowego zlota, wlasnie sprawdzalam ceny w Angli, zaplacilibyscy okolo 6 razy wiecej

Offline niedzwiedzica
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: luty 2014
« Odpowiedź #1021 dnia: 28 Października 2013, 22:31 »
tak, to nasze odciski :) I to właśnie będzie w tym wszystkim najfajniejsze.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1022 dnia: 29 Października 2013, 01:01 »
Ważne są obrączki bo na całe życie, niech się Wam dobrze noszą. A sukienkę już kupiłaś?

Offline niedzwiedzica
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: luty 2014
« Odpowiedź #1023 dnia: 29 Października 2013, 07:29 »
ciągle jeszcze nic nie mam  :(

Offline martaipiotr
  • debiutant
  • *
  • data ślubu: 30.08.2014
« Odpowiedź #1024 dnia: 29 Października 2013, 21:03 »
niedzwiedzica cudowny pomysł na obrączki! Bardzo oryginalne i wyjątkowe :)
Ja jednak chciałabym klasyczne z żółtego złota, podobnie jak  nolska :)

A dziewczyny gdzie kupujecie tort? U nas będzie ok 120os to musi być dość spory.  Ile to może być pięter i jak cenowo? Myślałam o Staropolskiej bo porównując do Sowy specjalnej różnicy w smaku nie czuję, a jednak troszkę tańsze są :)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1025 dnia: 29 Października 2013, 21:17 »
Hej,
chwilke mnie nie bylo, widze ze ciekawa dyskusja nt strony internetowej nt slubu.
Pomysl moim zdaniem udany, szczegolnie w przypadku kiedy macie gosci z zagranicy. Brytyjczycy  moim zdaniem szczegolnie docenia takie zrodlo informacji :)

Takze pomysle z moim i pewnie tez zalozymy, a co ;)

Offline ASR

• nowicjusz
  • *
  • https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48115.0
  • data ślubu: 05.10.2013
« Odpowiedź #1026 dnia: 29 Października 2013, 22:22 »

A dziewczyny gdzie kupujecie tort? U nas będzie ok 120os to musi być dość spory.  Ile to może być pięter i jak cenowo? Myślałam o Staropolskiej bo porównując do Sowy specjalnej różnicy w smaku nie czuję, a jednak troszkę tańsze są :)
[/quote]

my na 100 osob zamowilismy w staropolskiej 4 pietrowy, ktory jest na 80-90 osob i zostalo nam cale dolne, najwieksze pietro...wiec radze zamawiac mniej. Zamawialismy krolewski i placilismy chyba 500 zl :)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1027 dnia: 29 Października 2013, 23:36 »
Dziewczyny, ja trochę z innej beczki - czy wysyłając maila do restauracji z pytaniami odnośnie organizacji wesela, wszyscy menadżerowie Wam odpowiedzieli, czy niektórzy w ogóle Was olali? Bo mam kilka takich miejsc i nie wiem, jak dla mnie to na samym wstępie kiepsko to wróży, ale może to jakaś norma?

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1028 dnia: 29 Października 2013, 23:56 »
tymtyrymtym  sprawdz dobrze stronke, my probowalismy chyba 6 przez tydzien czy dwa I placimy za nasza bo jak cos schrzania to bedziemy sie klocic.
ASR, tort? Na razie pytalam Awangarde, bo chce nieco inny I oni sie podejma, cena mnie troche przeraza ale PM chce taki tort wiec trudno. Musze jeszcze sprawdzic dwa inne miejsca.
blankowa jak Cie olewaja to olej ich tez. Ja bylam  Ostromecku, strasznie mili wszyscy bez wyjatku od poczatku. Szukaj gdzie indziej I powodzonka

Offline martaipiotr
  • debiutant
  • *
« Odpowiedź #1029 dnia: 30 Października 2013, 08:58 »
Myślę, że najlepiej dzwonić do Hotelu.  Jak nie ma nr tel do menadżera to zadzwoń na recepcje a oni Ci podadzą :)
i to nie tylko w sprawie sali ale fotograf czy kamerzysta też nie zawsze odpowiadają na meile dlatego warto i pisać i dzwonić, ja tak przynajmniej robiłam :)

Offline martaipiotr
  • debiutant
  • *
« Odpowiedź #1030 dnia: 30 Października 2013, 09:03 »
Co do tortu, też tak właśnie myślałam, że na pewno część osób nie będzie jadła.  Będzie jeszcze ciasto i inne "słodkie" przysmaki więc myślę, że faktycznie wezmę trochę mniejszy :)

Dziewczyny a co myślicie o atrakcjach przed Kościołem, np balony albo puszczanie gołąbków? Też myślałam, że chciałabym trochę balonów na sali (dzieciaczki trochę się pobawią).  Jakie inne atrakcje przewidujecie?

Offline ASR

• nowicjusz
  • *
  • https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48115.0
  • data ślubu: 05.10.2013
« Odpowiedź #1031 dnia: 30 Października 2013, 09:09 »

ASR, tort? Na razie pytalam Awangarde, bo chce nieco inny I oni sie podejma, cena mnie troche przeraza ale PM chce taki tort wiec trudno. Musze jeszcze sprawdzic dwa inne miejsca.

tak :)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #1032 dnia: 30 Października 2013, 09:14 »
gosiawhite

a dowiadywałaś się może czy Awangarda przywozi tort do restauracji?
czy trzeba go samemu odebrać?

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1033 dnia: 30 Października 2013, 12:47 »
Vivka, nie pytałam bo myślałam, ze to standard. Właśnie im maila wysłałam, na wszelki wypadek. Nie wyobrażam sobie samej tego tortu przewozić i ustawiać. Jak tylko mi odpiszą to dam znać na forum.
Ja tez chce gołąbki puszczać, mój kuzyn ma pocztowe wiec chociaż jedna z atrakcji nie będzie mnie kosztować:)
I chce mieć kwartet smyczkowy na tarasie zaraz po ślubie, żeby goście się nie nudzili jak będziemy na sesji.

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1034 dnia: 30 Października 2013, 14:09 »
Bedac już na paru slubach i weselach doszlam do wniosku , ze  lekkim nietaktem jest zostawianie gosci i jechanie na sesje. Ja rozumiem, ze to wazna czesc slubu dla pary ale ja jako gosc, bylam lekko wkurzona jak panstwo mlodzi zostawili na 2 H czy dluzej cale wesele i poszli se zdjecia pstrykac. Bez urazy gosiawhite takie sa moje odczucia po 2 takich weselach. Dlatego sami zarezerwowalismy sesje na niedziele (slub w piatek) i u kamerzysty i u fotografa. I nie jestem pewna, czy kwartet smyczkowy zajmie gosci przez te min. 2 H.  Moze ja jestem jakas inna :) chyba , ze nie macie zbytnio czasu w tygodniu bo wracacie do Uk do wtedy nie macie wyjscia, ale moze jeszcze raz to przegadajcie ?

Co do atrakcji strasznie podobaja mi się mega balony wypuszczane z duzego pudla obwiazanego kokardka (swietnie to wyglada) golebie piekna symboliczna sprawa ! Sama jeszcze nie wiem ? Tuby z konffetti z platkow kwiatow ?!

Co do tortow zapomnialam się spytac mamy o te cukiernie - jedyne co chyba więc ona jest w kauflandzie dzisiaj nadrobie zaleglosci ! :):)

A myslalyscie nad kwiatami ? Mama i bratowa mi polecaja kwiaciarnie na inowroclawskiej maja swoje szklarnie ale i podobno sprowadzaja :)
A co z atrakcjami na weselu fajerwerki ? Lampiony ? Mobilny bar ? Sa tez tancerze ognia ! Moj PM nic nie chce i rodzice tez mi tlumacza zebym dala sobie spokoj , ale ja nie jestem przekonana ...

Przepraszam za bledy pisze z telefonu ! :):)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1035 dnia: 30 Października 2013, 14:21 »
Ja też dopiero co byłam na weselu tu w anglii, gdzie para młoda po kościele pojechala sobie pstrykać fotki, a cala reszta gości po dojechaniu do hotelu musiała czekać na stojąco około godziny, nie bardzo to się podobało i to wszystkim gościom... w pewnym momencie ludzie zaczęli bez żenady na głos stroić sobie z tego faktu żarty, że pewnie ta lampka szampana to wszystko, że możemy jechać do domu itd...

Z drugiej jednak strony nie wszystkie sesje sa takie same, niektore moga nie trwac bardzo dlugo i jesli para mloda ma wszystki sprawnie dograne to w czasie zanim goscie sie przetransportuja z kosciola (lub USC) do restauracji to oni moga w tym czasie sprawnie podjechac na sesje, tak ze goscie zanim sie dobrze na miejscu usiada to mlodzi beda juz po sesji zdjeciowej... wszystko pewnie kwestia dogrania :)

ja sie chyba osobiscie w ogole na sesje nie bede decydowac, tylko zdjecia z samej ceremonii i wesela...

Jesli chodzi o kwiaty, u mnie hotel ma swoja kwiaciarnie, dostane tylko katalog do wyboru wiec sie bardzo nie przejmuje :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1036 dnia: 30 Października 2013, 14:30 »
my zostawiliśmy gości na około 1 h w trakcie wesela- ok 21 i pojechaliśmy psa wyprowadzić, oczywiście mogliśmy kogoś poprosić ale nie lubie gdy ktoś obcy wyprowadza moje psy, ot zboczenie ;) i co prawda jak wróciliśmy mój tata zażartował sobie ' juuż po weseeelu , gdzie byliście' ale nie była to prawda. goscie sie bawili  i nie przeszkadzało im specjalnie ze nasz te parę piosenek nie było.

oczywiście znalazły sie osoby które to skomentowały, ale one akurat krytykowały wszystko. ja myśle źe jeśli ktoś chce sie do czegoś przyczepić to znajdzie  to coś.

aczkolwiek co innego gosci zostawić ,najedzonych i lekko wstawionych ;) niż na samym początku, kiedy wszyscy są głodni  ....

takie moje zdanie. :)

a sesje mieliśmy prawie  2 tyg później, po powrocie z podróży poślubnej.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #1037 dnia: 30 Października 2013, 14:37 »
Mam podobne odczucia co Wy dziewczyny, jeśli jest to pól godziny w czasie gdy reszta gości np. je obiad to pół biedy, ale zostawienie gości na 2 godziny to trochę nietakt jednak jak dla mnie, tym bardziej jeśli mają czekać na parę młoda zamiast np. wejść na sale

Tez myślałam o tym wcześniej jak to rozegrać i zarezerwowaliśmy sesje zdjęciową na inny dzień po weselu w ciągu tygodnia, dzień mamy do ustalenia w zależności od pogody, poza tym nie musimy się spieszyć i stresować ze goście  czekają, poza tym zaspokoję moją próżność i będę mogła przeparadować jeszcze raz w sukni ślubnej przez miasto  ;D ;D ;D

Co do kwiatów to ja będę zamawiała z kwiaciarni na czerkaskiej, kobieta naprawdę robi piękne bukiety i strojenie, a i cen nie ma takich wysokich  ;)

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1038 dnia: 30 Października 2013, 14:39 »
Gosiawhite hurtownia Figaro jest droższa niż każdy sklep:) ja się w większości cen wódek nie orientuję, ale Finlandia w Figaro kosztuje 32,80 za 0.5 a w Realu 28 zł, w Kauflandzie 29 zł a w Makro niecałe 31 zł. Więc jest różnica....Jeśli chodzi o cukiernie to polecam spróbować wypieków w Piekusiu:)
mberry91 każdy robi jak chce, ale ja też Ci powiem , że lepiej dać sobie spokój:) to jest wesele a nie Sylwester czy jakiś cyrk, żeby tancerze ognia występowali :)
AlicjaEwa sorry, ale to jest dla mnie przegięcie, żeby jechać psa wyprowadzać podczas wesela:)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1039 dnia: 30 Października 2013, 14:41 »
mgielka
 jak możesz tak pisać? przegięcie bo co? jestem odpowiedzialna. pies ma się męczyć od 14 do dnia następnego? to u Ciebie coś nie haloo. Nam nic sie nie stało, korona z głowy nie spadła, mieliśmy przy okazji sesje zdjęciową z naszym psem, nie było nas za długo. rozumiem że każdy ma prawo do swojej opinii, ale to nie jest przegięcie, to odpowiedzialność!

jeżeli chodzi  o bukiety i kwiaty to ja polecam biały bez, bardzo trwałe, piękne bukiety.

co do tortów- nie zawsze dowóz mają w cenie, w sowie zamawialiśmy nasz, dowóz był i na tort na 80 porcji płaciliśmy 550 zł.  :)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #1040 dnia: 30 Października 2013, 14:45 »
AlicjaEwa bo tego jednego jedynego wieczoru ktoś inny mógł wyjść z Waszym psem :) nie napisałam nigdzie, że miał czekać do następnego dnia :)
Nic by się pieskom nie stało jakby ktoś inny je ten jeden jedyny raz wyprowadził :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1041 dnia: 30 Października 2013, 14:50 »
a nie pomyślałaś że pies obcych średnio toleruje?

przecież rodziców o to nie poproszę, którzy są równie ważni w tym dniu.

poza tym pisałam że mieliśmy zaplanowane zdjęcia z nim.

jak już wspomniałam nikomu to nie przeszkadzało, na poprawinach również musieliśmy wyjść pozałatwiać pewne sprawy.

zluzuj troche mgielko bo wygląda na to, że masz korone bardzo wysoko na głowie ;) :D ;)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #1042 dnia: 30 Października 2013, 14:58 »
AlicjaEwa nie znasz mnie więc nie oceniaj :) ja tylko wyraziłam swoje zdanie na temat wyjścia z psem podczas wesela. Ja bym poprosiła rodziców właśnie, to mi się wydaje o wiele lepsze rozwiązanie niż samemu podczas własnego wesela jechać psa wyprowadzać. I wcześniej napisałaś, że nie chcesz żeby obcy wyprowadzali Twoje psy bo to Twoje zboczenie a nie, że źle obcych znoszą :) sesja zdjęciowa z psiakiem...to też można by zrobić kiedy indziej:) No ale to tylko moje skromne zdanie,którego nikt mi nie zabroni wypowiadać:) Tym bardziej, że nikogo nie obrażam:) Trochę więcej dystansu do siebie :)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1043 dnia: 30 Października 2013, 15:03 »
Kazdy ma swoje zdanie na ten temat więc nie musimy się tutaj unosic! Ja wychodze z zalozenia, ze czy to sesja czy wyprowadzanie psa, czy cos innego nie ma mowy, zebym zostawila wesele i gosci nawet na te umowne pol godziny. To jest moj dzien goscie przyjada z daleka dla mnie i narzeczonego i postaram ich się ugoscic jak najlepiej. Sama mam psa tu w londynie zostanie on na tydzien ze znajoma, a pies moich rodzicow bedzie z sasiadka jestem pewna , ze obydwa beda wporzadku.

Ja jako gosc bym nie byla  urazona bez przesady ale zniesmaczona , ze przyjezdzam zwlaszcza z daleka a para mloda sobie wychodzi ze swojego wlasnego wesela. Pamietajmy, ze jest to pierwsza szansa jako malzenstwo pokazania swojej goscinnosci :)

Ale kazdy jest inny i to jest chyba niezwykle, kazdy ma inne podejscie i odmienne zdanie ktore trzeba szanowac ! Po to jest forum aby je wyrazac więc się nie unosmy po prostu przyjmijmy konstruktywna krytyke ale miejmy na uwadze , ze i tak uwazam swoje zdanie za bardziej sluszne :):):)

Chyba jednak dam sobie spokoj z. Tym mgielka zwlaszcza ze ceny niektorych atrakcji az uwieraja :)

Orkiestra jedzenie i wodeczka powinni obronic się sami :D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1044 dnia: 30 Października 2013, 15:13 »
mberry91 u nas psiak nie miał z kim zostać.  taką decyzje podjęliśmy i jest nam z tym okej. Poza tym pamiętajcie, że są różne powody, my akurat pojechaliśmy do psa, ale mam też znajomych którzy pojechali na grób do kogoś bliskiego, czy do chorej starszej osoby. Powody są różne, więc nie należy chyba  tego oceniać , prawda? bo odwiedzenie kogoś ukochanego który nie mógł być to nie jest powód do zniesmaczenia? Zwłaszcza że gość powodu nie zna i raczej nie pozna.

Dwa. Sesja. Nie mogła się odbyć kiedy indziej bo wyjeżdżaliśmy na dwa dni po ślubie, a na plener go zabrać nie mogliśmy.

Trzy. Pies nie bardzo lubi obcych, gdy jest sam w domu, a my w związku z tym martwimy się o jego zachowanie. Poza tym to mały dzikus, zerwie sie komuś ze smyczy i problem gotowy.

Cztery . Złe ugoszczenie? Zapłacenie za nocleg, transport, talerzyk, zapewnienie barmanów , dużo flaszek na konkursy  - to złe ugoszczenie ? ;)

Widać jestem ch ******* gospodarzem w takim razie ;)

I wiecie co? Byłam na niejednym weselu i muszę Wam powiedzieć, że chciałabym być tak ugoszczona jak ja gościłam innych.

Bo niestety mało ludzi obchodzi, gdzie kto śpi, jak dojedzie, jak wróci itp itd.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #1045 dnia: 30 Października 2013, 15:18 »
mberry91 weszłam sobie na ten link co masz w stopce i utwierdziłaś mnie w przekonaniu ze chce biały bukiet, ślicznie wyglądają, te z piwonii zwłaszcza, zakochałam się  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

moje wesele będzie biało-czarne, już postanowione   ;D ;D ;D

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #1046 dnia: 30 Października 2013, 15:23 »
mberry91 świetnie to wszystko ujęłaś:)
A co do wesela to oczywiście, że tak:) dobry zespół, który rozkręci imprezę to podstawa :) i wg mnie lepiej zainwestować w niego niż w jakieś wymyślne atrakcje:)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1047 dnia: 30 Października 2013, 15:26 »
tak słowem o atrakcjach.

na początku byłam zafiksowana na punkcie fontanny czekoladowej, na szczęście znajomi wybili mi to z głowy. ja również nie jestem za jakimiś mega atrakcjami.

natomiast barmanów będę polecać, bronić itp. Po pierwsze duża oszczędność na wódce. U nas poszło może 20 butelek maksymalnie. do tego to frajda dla pań głównie myślę i dla osób nie lubiących czystej ani wina:) dodatkowo u nas serwowane były jeszcze drinki bez % dla ciężarnych , dzieci i abstynentów.

u nas był to strzał w 10 i myśle że jest to warte rozważenia.

a drinki nieziemskie :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1048 dnia: 30 Października 2013, 15:27 »
Jejku Alicja przeciez nie napisalam ze jestes ch*****m gospodarzem. Nie krytykuje cie za to co zrobilas. To jest forum wyrazilam swoje zdanie. Czy musisz traktowac kazda wypowiedz niezgodna z twoim zdaniem jako atak na siebie ? Dobrze rozumiem kazdy ma swoje powody dla ktorych musi opuscic wesele ja jednak wyrazilam już swoje zdanie na ten temat i dodalam , ze ja bym tego nie zrobila nie zgadzasz się z tym swietnie ! Ja to szanuje i uwazam ze twoje wesele było swietne i na pewno goscie się swietnie bawili ale jednak ja inne mam zdanie i tez je uszanuj ! Bron boze nie uwazam cie ze zlego gospodarza ! Nie dopowiadaj czegos czego nie ma ! Jak to mgielka napisala wiecej dystansu do siebie ! Przepraszam jeżeli swoja opinia cie urazilam, nie mialam takiego zamiaru :). To tak samo jak nasze odmienne zdania co do hotelu agat i jego wlasciciela przyjelam twoja krytyke mam ja na uwadze ale nie urazilam się czy cos :) kazdy ma inne zdanie i wlasnie niekiedy ta odmiennosc daje nam do myslenia " a moze jednak moje zdanie nie jest takie dobre moze jej pomysl jej lepszy, albo moze miec racje" jestesmy ludzmi nie zawsze ty masz racje i nie zawsze ja ja mam :) pozdrawiam

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1049 dnia: 30 Października 2013, 15:33 »
mberry91  nie uraziłaś mnie, mam do siebie dystans, to był raczej rodzaj przewrotnego żartu ;)

przecież każda z nas ma , miała, będzie miała wesele swoich marzeń.

Każdy robi jak uważa .

Co do sprawy z Agatem - przestrzegłam Cie tylko, bo tak chamskiego potraktowania jak żyje nie spotkałam od kogoś u kogo chciałam zostawić parę ładnych tyś.

Może facet troche przystopował , bo nawet ludzie z branży mają o nim kiepskie zdanie.  Na pewno Wasze wesele będzie perfekcyjne, bez względu jak sie zachowa ten pan.

My też baliśmy sie kontaktów w Telimenie ,bo spotkałam sie z nie fajnymi opiniami ale u nas było rewelacyjnie. Kwestia podejścia , uśmiechu , dobrej woli  i tyle.

U Was na pewno też tak będzie, ja w to wierze .

:-* na zgodę :)