Autor Wątek: Przedslubne i zyciowe potyczki Myszulkowe  (Przeczytany 88419 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Przedslubne i zyciowe potyczki Myszulkowe
« Odpowiedź #2160 dnia: 21 Marca 2007, 11:16 »
Cytat: "AndziaK"
Godzenie mniammmiiiiii

:skacza:  :skacza:  :skacza:

18 DNI

nie dziwei sie, że napięcie rośnie  :boks_4:  :boks_4:  :boks_4:

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #2161 dnia: 21 Marca 2007, 11:39 »
Cytat: "tete"
Olcia a Ty z Polski nie bedziesz sie z nami kontaktowała???  

napewno jakiegos znaka dam, dziewczynki moje kochane, rodzice maja internet

Kłótnia podrzewa atmosferkę, a potem wiesz co jest.....    Godzenie mniammmiiiiii

my sie nie poklocilismy, ja poprostu zrzedzialm wczoraj i tyle, sobie zasluzyl i koniec kropka

Nie wiem dalej co z dekoracja kosciola i mnie to wkurza, bo na trzy dni przed slubem nic nie zalatwie, a niektorych rzecz albo ja nie potrafie Irkowi wytlumaczyc, albo on nie moze zrozumiec...
Irek twierdzi, ze jak sie spotkamy z pozostalymi dwiema parami-razem sa trzy slubu w ten dzien, to moze jacys juz beda mieli firme wynajeta i sie tylko dorzucimy...
:nerwus: tylko ze nie czai, ze firma moze powiedziec NIE i moga zarzadac 500zl np od kazdej pary a nie od wszystkich razem. Niektore firmy sie nie zgodza na trzy sluby z jedna dekoracja i jedna zaplata. mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi :hmmm: W kazdym razie ja "o nic mam sie nie martwic, bo wszystko sie zalatwi" Taaaaak tylko nie wiem kiedy. Na trzy dni przed??? Biorac pod uwage, ze ludzie takie rzeczy rezerwuja szybciej, no i ze Grudziadz jest malym miastem i firm dekoratorkich nie ma na kazdym rogu, to mozna stweirdzic, ze skonczy sie na samorobnych kokardach na lawkach. A ja chcialabym zeby ta dekoracja byla...nie wiem czy to juz  nie jest wazne???
Jak o tym mysle, to mi sie gotuje normalnie :klnie: gadalam wczoraj normalnie jak do kaloryfera... zero zrozumienia co mowie...
I niech mi nawet ktos powie, ze moze wydziwiam albo wyolbrzymiam, ale wolalabym zeby to bylo juz zalatwione.
Zreszta kosciol nie jest najpiekniejszy niestety i trzeba zrobic cos zeby wygladal ladnie.
Sie wkurze to sama cos znajde i zarezurwuje i bede miala gdzies to co on mowi i mysli, niech sobie zalatwia sam...na trzy dni przed... :nerwus:

Sama cos szukalam i znalazlam Pania, ktora robi dekoracje, ale za 500 zl to minimum, troche duzo, ale napisalam do niej i negocjuje ceny. Jak  irkowi powiedzialam wczoraj, ze jest taka Pani...itd to powiedzial, ze wie bo to jego znajoma   :ckm:  no i tu pytanie rodzi sie samo- to dlaczego sie jeszcze z nia nie skontaktowal???

Mowie wam, jak liczyc to tylko na siebie... zero zrozumienia...  :pogrzeb:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #2162 dnia: 21 Marca 2007, 11:48 »
Rozumiem cię doskonale... ja bym juz musiała duzo wczesniej mieć dopięte wszystko na ostatni guzik.. a ty biedna musisz sie jeszcze stresować z tymi dekoracjami  :przytul:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #2163 dnia: 21 Marca 2007, 14:33 »
Cytat: "olkahof"
niech mi nawet ktos powie, ze moze wydziwiam albo wyolbrzymiam, ale wolalabym zeby to bylo juz zalatwione

Nie Olu nie wydziwiasz tylko faceci to istoty mało dbajace o otoczkę tego dnia.... i jest im wszystko jedno czy ławiki ędą obdrapane czy nie, jaki kolor będzie miał Twój bukiet, jakie kwiaty będą w Kościele, to jest dla nich NIEWAŻNE....
my o to dbamy i tu pojawiaja się konflikty.... nie tylko Ty tak masz uwierz mi

No już się nie nerwuj :)  :przytul:  :przytul:  :przytul:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2164 dnia: 21 Marca 2007, 14:35 »
No już się nie nerwuj

juz sie nie denerwuje, nadrabiam odlicznka, bo taki zastoj w robocie, ze wszyscy siedza w necie i udaja ze pracuja... hehe

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2165 dnia: 21 Marca 2007, 14:37 »
nadrabiam odlicznka, bo taki zastoj w robocie, ze wszyscy siedza w necie i udaja ze pracuja... hehe

O to ja bym się nadawała do Was do pracy :)  :skacza:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #2166 dnia: 21 Marca 2007, 14:38 »
Nie Olu nie wydziwiasz tylko faceci to istoty mało dbajace o otoczkę tego dnia.... i jest im wszystko jedno czy ławiki ędą obdrapane czy nie, jaki kolor będzie miał Twój bukiet, jakie kwiaty będą w Kościele, to jest dla nich NIEWAŻNE....
my o to dbamy i tu pojawiaja się konflikty.... nie tylko Ty tak masz uwierz mi

tak jest..niestety my kobiety róznimy się od facetów w tej materii i to znacznie..troche cierpliwosci a na pewno dasz radę..w dzień ślubu pewnie bedziesz w takim euforycznym stanie, ze sama nie spostrzez zadnych detali, ani kolorów kwiatów, ani ławek odrapanych :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2167 dnia: 21 Marca 2007, 14:40 »
olkahof, nie obraź się ale nawet jak sie zloscisz to mnie rozsmieszasz :oops: Musisz swietnie wygladac, bo jak piszesz tekst
adalam wczoraj normalnie jak do kaloryfera.
to padam ze smiechu :razz:  :razz:

A tak na poważnie to sie nie przejmuj bo nie ma sie co nerwowac i na pewno wszystko sie uda, a nawet jak nie to przecież dekoracja nie jest najważniejsza tylko WY, ty w swojej pieknej sukni i twoj Irek :przytul:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2168 dnia: 21 Marca 2007, 14:41 »
O to ja bym się nadawała do Was do pracy  

nie watpie Andzia, nie watpie  :skacza:

Cytat: "oosta"
bedziesz w takim euforycznym stanie, ze sama nie spostrzez zadnych detali, ani kolorów kwiatów, ani ławek odrapanych  

byc moze, ale na dzien dzisiejszy to jest dla mnie wazne i powinien to uszanowac, juz nie mowie o akceptacji lub kiwnieciu palcem... poza tym gdyby wszystkie sprawy dotyczace slubu zostawiac na ostatnia chwile to byloby zle i tyle...

Ciesze sie, ze mnie popieracie... :przytul:  :przytul:  :przytul:

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #2169 dnia: 21 Marca 2007, 16:47 »
olkahof, Nie przejmuj się. Mężczyzni już tak mają. Szkoda twoich nerwów. Na pewno wszystko będzie tak jak sobie zaplanowałaś. :przytul:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2170 dnia: 21 Marca 2007, 16:57 »
Cytat: "anusiaaa"
olkahof, nie obraź się ale nawet jak sie zloscisz to mnie rozsmieszasz  Musisz swietnie wygladac, bo jak piszesz tekst

ooo ty wstreciuchu   :biczowanie:  

dekoracja nie jest najważniejsza

ale jest wspanialym dodatkiem i upiekszeniem :)

A tak swoja droga to juz sie przestalam denerwowac, bo wiem,ze to nie ma sensu, tylko sam fakt jak sie irek zachowuje- jak kaloryfer czasami...  :skacza:

Takiego nudnego dnia w pracy jeszcze nie bylo chyba... Kompletnie juz nie mam co sobie wymyslac do pracy, zrobila wszytsko, wszysciutenko i siedze jak taka ciapa... a na dodatek czas sie dluzy....

Dzis ide na solarium znowu  :skacza:  juz powoli widac efekty moich wysilkow :)
no i nie-jedzenie slodyczy tez poskutkowalo zrzuceniem 3 kilo, brzuszek troche sie wklesl... :D:D:D:D:D:D

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #2171 dnia: 21 Marca 2007, 17:00 »
Ola-a nie można (tylko niwiem w jaki sposób :drapanie: )skontaktowac sie z pozostałymi parami-i podzielic te kwote na 3pary(pod warunkiem ze całej trojce bedzie dokr. odpowiadała...) moja psiapsióła tak robi ma slub o 17 wiec dogadała sie z tymi z 16 :hahahaha:  wiec koszty juz przezucili na 2
co do facetów-ja wiem ze to nie pocieszy-ale tE tYPY juz tak mają :skacza:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2172 dnia: 21 Marca 2007, 17:08 »
ale tE tYPY juz tak mają

No i za to ich pewnie kochamy :brewki:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2173 dnia: 21 Marca 2007, 17:56 »
Ola-a nie można (tylko niwiem w jaki sposób  )skontaktowac sie z pozostałymi parami-i podzielic te kwote na 3pary(pod warunkiem ze całej trojce bedzie dokr. odpowiadała...) moja psiapsióła tak robi ma slub o 17 wiec dogadała sie z tymi z 16  wiec koszty juz przezucili na 2

tete kochana, wlasnie tak chcielismy zrobic, ale nie mamy jak skontaktowac sie z pozostalymi parami, poznamy ich na spotkaniu w srode przed slubem, a wtedy juz moze byc za pozno  :dno:

Spadam do domu, glodna jestem  :popija:

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #2174 dnia: 21 Marca 2007, 18:21 »
wtedy juz moze byc za pozno :dno:

może jednak się uda  :drapanie:

Spadam do domu, glodna jestem

smacznego Olcia :Obiad:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2175 dnia: 21 Marca 2007, 18:52 »
fakt, faceci czasami tak mają że nie wiedzą o co nam chodzi.. ale czasami se przemyślą i na coś wpadną..  jak im się po prostu długo i często przypomina  :skacza:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2176 dnia: 22 Marca 2007, 07:59 »
tete napisał/a:
Ola-a nie można (tylko niwiem w jaki sposób )skontaktowac sie z pozostałymi parami-i podzielic te kwote na 3pary(pod warunkiem ze całej trojce bedzie dokr. odpowiadała...) moja psiapsióła tak robi ma slub o 17 wiec dogadała sie z tymi z 16 wiec koszty juz przezucili na 2

tete kochana, wlasnie tak chcielismy zrobic, ale nie mamy jak skontaktowac sie z pozostalymi parami, poznamy ich na spotkaniu w srode przed slubem, a wtedy juz moze byc za pozno

To raz, a dwa to nie wiadomo czy dekoratorka zgodziłaby sie na 500 zł nie za godzinę tylko 3 godziny... (3 śluby) Mogłaby sobie zaśpiewać 1 500 za 3 godziny.... i miałaby takie prawo  :popija:
Z drugiej strony nie wiadomo czy ta dekoracja nie jest zamówiona na jakiś slub w innej miejscowości na inną godzinę... :drapanie:
Przepraszam Olciu że tak tu gdybam, ale lepiej się nie nastawiać i potem być maksymalnie wkurzonym.... A może poprosisz druhny żeby przygotowały dekorację? Świeczuszki (podgrzewacze) wzdłuż ławek i kokardy z 1 margeritką białą przy każdej ławce i np załatwić 2 świeczniki do kościoła (każdy na ok 5 świeczek) i ustawić obok klęczników....  :brewki:  :brewki:  :brewki:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2177 dnia: 22 Marca 2007, 10:58 »
Sprawa z dekoracja wyglada nastepujaco:

Sa trzy pary I trzy sluby w ten dzien. Z dekoracja w tym dniu moze byc tak:

-   albo kazda z par zastanawia sie co zrobic, bo moze jedna z pozostalych par juz ma dekoracje???
-   albo jedna z par ma juz firme I bedzie mozna sie dogadac I podzielic koszty
-   albo jedna z par ma juz dekoracje ale nie bedzie mozna sie dogadac, bo firma bedzie chciala kase za kazdy slub z osobna

Wiec ja dmucham na zimne I skontaktowalam sie z kilkoma firmami. Ta rzekomo “znajoma” Irka, przeslala mi szczególy oferty I wiem, ze sie z nia dogadam. Ona tez wie jaka jest sytuacja I wydaje mi sie, ze najlepszym wyjsciem bedzie zrobic tak:
- na spotkaniu dowiedziec sie co I jak, jesli ktos juz bedzie mial, to sprobowac sie dogadac- jesli firma zezwoli. Jesli nikt nic nie bedzie mial, to zaproponowac ta Pania, bo ona zdeklarowala, ze zrobi jedna dekoracje na trzy sluby za jedna kwote. A jakby co to zawsze mozemy sami tylko na nasz slub ja wynajac.
Najskromniejsza wersje o jakiej mysle wynegocjowalam na 350zl, czyli nieduzo. Kwota obejmuje:
-   10 stojakow z kwiatami sztucznymi- stalyby co druga lawke zaczynajac od strony oltarza
-   tiul, na reszcie lawek
-   przystrojenie klecznikow i krzesel

Wydaje mi sie, ze to dobra cena. Bukiety na oltarz beda zbedne, poniewaz to wielkanoc wiec kosciol I tak bedzie udekorowany.

Z drugiej strony, Andzia ma dobry pomysl. Wyborazam sobie, ze samemu moznaby zrobic tak:
- takie swieczuszki po bokach dywanu, do tego zywe np biale tulipany lub inne kwiaty porozrzucane miedzy swieczuszkami
- kupic tiul I przewiazac miedzy lawkami I do kazdej lawki przyczepic jednego kwiatka zywego…

Kwiaty musza byc, zeby rozjasnic kosciol, bo on jest duzy, ciemny I chlodny. Ale musze pomyslec.
Najgorsze jest to, ze i tak i tak musze czekac na to spotkanie i nic nie moge zrobic :(

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2178 dnia: 22 Marca 2007, 11:49 »
Widzisz Olu, u nas jest calkiem inaczej bo firma ma w obowiazku zostawic wszystkie dekoracje jakie zrobila poniewaz sa to dekoracje z zywych kwiatow...inaczej ksiadz nie pozwala takiej firmie dzialac.
A wiec jezeli jedna para sobie zamowi to nastepna na pewno dekoracje bedzie miala, a w gestiii pary nr 1 jest dogadanie sie co do kasy z pozostalymi.
Mam nadzieje,ze nam sie to uda :-)

A twoj pomysl jest ok, ale co zrobisz jak inne pary juz maja zalatwione strojenie??Ktory jest twoj slub z koleji z tych trzech??

A tak poza tym chcialam nadmienic ze jeszcze 17 dni do Twojego slubu :szczeka:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #2179 dnia: 22 Marca 2007, 11:52 »
Andzia ma dobry pomysl.
tez mi sie podoba!!!!!!!!
myśle ze w ostatecznosci dacie rade sami!i tez bedzie pięknie!!!!!!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2180 dnia: 22 Marca 2007, 12:06 »
Oleńko coby Wam dekoracja drogo nie wyszła to zamiast tulipanków moga byś margeritki (są tanie a jest ich na 1 gałązce duzo)....
Naprawdę nie ma się co martwić :)  :przytul:  :przytul:  :przytul: Bedzie slicznie, a każdy będzie z rozdziwioną buzią patrzył na Ciebie nie na to jakie kwiatki są w dekoracji i czy wogóle ona jest :)

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #2181 dnia: 22 Marca 2007, 12:11 »
a każdy będzie z rozdziwioną buzią patrzył na Ciebie nie na to jakie kwiatki są w dekoracji i czy wogóle ona jest :)

no właśnie  :skacza:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2182 dnia: 22 Marca 2007, 12:14 »
A twoj pomysl jest ok, ale co zrobisz jak inne pary juz maja zalatwione strojenie??

wtedy albo sie dogadam, ze dprzuce kase i na moim slubie tez bedzie, a jesli firma sie nie zgodzi za te same pieniadze na dwa sluby, to wtedy uderze do tej Pani, z ktora mam kontakt, albo zrobie sama ta dekoracje.

Ktory jest twoj slub z koleji z tych trzech??

nie wiem :( ale wydaje mi sie ze albo pierwszy albo drugi :hmmm:

myśle ze w ostatecznosci dacie rade sami!i tez bedzie pięknie!!!!!!

tez zaczynam w to wierzyc :)

AndziaK,  bardzo ci dziekuje za podpowiedz jestes kochana  :przytul:  :przytul:  :przytul:  :przytul:  :przytul:

Juz dalam znac siostrze zeby dowiedziala sie o ceny tiulu, i najwyzej sama z siostra i mama ta dekoracje zrobie

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2183 dnia: 22 Marca 2007, 12:16 »

nie wiem :( ale wydaje mi sie ze albo pierwszy albo drugi

A moze skontaktuj sie z proboszczem i dowiedz, ktora jestes i moze popros o kontakt do innych par...wiem, ze ochrona danych itp. ale moze da :drapanie:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2184 dnia: 22 Marca 2007, 12:20 »
anusiaaa,  ktorzy z kolei jestesmy to da rade sie dowiedziec, ale danych ksiadz nie ma, tzn numerow telefonu, bo juz sie pytalismy

Wiec tak jak mowilam zostaje tylko poczekac do spotkania w srode przed slubem

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2185 dnia: 22 Marca 2007, 12:32 »
AndziaK, bardzo ci dziekuje za podpowiedz jestes kochana      

Juz dalam znac siostrze zeby dowiedziala sie o ceny tiulu, i najwyzej sama z siostra i mama ta dekoracje zrobie

Eeee tam Tobie zawsze pomogę jak tylko będę mogła :) :) :)

Wiec tak jak mowilam zostaje tylko poczekac do spotkania w srode przed slubem

To spokojnie w razie W z wszystkim zdążycie :) :) :)  :przytul:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2186 dnia: 22 Marca 2007, 15:08 »
Alez mi sie nudzi dziewczyny, nic do roboty nie ma w pracy  :ekxpert:  :bredzisz:  :czeka:

na forum tez nie moge siedziec, to ja nie wiem...

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2187 dnia: 22 Marca 2007, 15:13 »
Alez mi sie nudzi dziewczyny, nic do roboty nie ma w pracy

To podobnie jak dzis u mnie :dno:

na forum tez nie moge siedziec, to ja nie wiem...

Dzieki Bogu ja moge :los:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2188 dnia: 22 Marca 2007, 17:31 »
Jeszcze pol godzinki i ide do domu, jutro tylko kilka godzin w pracy i weekend. Irek ma wolny weekend wiec moze cos wymyslimy...np zakupy hehe

W nastepnym tygodniu musze pogadac z fryzjerro, zeby sprobowal mi zrobic inna fryzurke slubna, chce zobaczyc jak bedzie prezentowac sie cos prostszego niz to co mi zrobil :hmmm:

Milego popoludnia forumki!!!  :przytul:

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #2189 dnia: 22 Marca 2007, 17:40 »
zeby sprobowal mi zrobic inna fryzurke slubna

czekamy na relacje i fotki nowej fryzurki