Autor Wątek: Gosiaczek80 szczęśliwa przyszła Mamusia  (Przeczytany 29574 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline morgaina

• Chuck Norris
Gosiaczek80 szczęśliwa przyszła Mamusia
« Odpowiedź #720 dnia: 14 Lutego 2007, 23:08 »
No już niedługo  :taktak:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #721 dnia: 14 Lutego 2007, 23:49 »
Cytat: "morgaina"
No już niedługo

Wiem , wiem :D
Najpier porodzili się chłopcy...i teraz będa dla nich dziewczynki :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #722 dnia: 15 Lutego 2007, 08:03 »
Jak prawie każdego dnia odpisuję wam przy porannej miseczce musli z mlekiem  :los:

Wczoraj było znacznie lepiej. Trochę lepiej się czułam, choć brzuszek częściej się napinał. Dziś jest narazie w porządeczku. No i nocka przespana, wiec podejście do świata zupełnie inne.

a mam takie pytanko kupiłaś małej zasypke? bedziesz jej uzywac?

kosmetyków jeszcze nie kupowałam. O zasypce nawet nie pomyślałam....a teraz to sama nie wiem...podobno odchodzi się od zasypek....może doświadczone, córeczkowe mamy wypowiedzą się na ten temat: Potrzebna jest zasypka czy nie ??

Zastanawiam się co oprócz gazików (jałowycz czy nie), wody do przemywania oczu, dziecięcych płatków kosmetycznych i patyczków do uszu, Ojlatum, sudokremu, bepantenu (dla mnie)  muszę kupić dziecku. Może podpowiecie ? jakieś maści, czopki na tzw. "w razie czego?"  Proszę podpowiedzcie.  :na_ucho:

Ale jedno jest pewne ze dziwczynkom cipcie nalezy smarowac-własciwie nie smarowac aby krem nie dostał sie do srodka... i przemywac przegotowana woda pomiedzy wargami BARDZO ostroznie bo tam jest to wszytsko takie delikatne....a robi sie tam taki serek od tych kremów...
Czyli smarowac tylko pomiedzy fałdkami

hmmm..... tzn. smarować ale nie w środku fałdek tylko od końca jednej fałdki do drugiej ?
Skąplikowane

ze tu mało jest MAMUS dziewczynek

już niedługo  :los:  zapowiada się inwazja jajników  :los:  :los:

Co do wczorajszego wieczoru, to udał się bardzo. Brzuszek postanowił być grzeczny i nie przeszkadzać w konsumcji obiado-kolacji. Mąż był uchachany jak tylko zobaczył goloneczkę i frytaski  :los:  :skacza:  Uśmiechał się jak ten oto załączony na obrazku łoś  :los:

A ja dostałam bluzeczkę.  :skacza: Muszę go pochwalić, że moją rozmiarówkę to ma w oczach...

A teraz niespodziewajka. Oto Gosiaczek w nowym, walentynkowym podarku oraz Zuzulowy domek w 30 tygodniu i 2 dniu:

[img=http://img144.imageshack.us/img144/4219/s4100001ra2.jpg]

[img=http://img263.imageshack.us/img263/4853/s4100002jx8.jpg]

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #723 dnia: 15 Lutego 2007, 08:06 »
ojoj znowu pokąbinowałam ze zdjęciami.

Nio to jeszcze raz przedstawiam Zuzulowy domek i siebie w nowym, walentynkowym nabytku :

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #724 dnia: 15 Lutego 2007, 08:26 »
Gosiaczek80, Jaki śliczny Brzusio :serce: i prezent walentynkowy slicznuchny :D Cieszę się, że dziaisj jest juz lepiej :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #725 dnia: 15 Lutego 2007, 10:07 »
Gosiu jak Ty ślicznie wyglądasz  :skacza:
pięknie i masz mały brzusio  :los:

a wszystkie smuteczki wsadź do beczki i wyślij na morze  :hahahaha:

głowa do góry :ok: poród nie bedzie taki zły, ostatnio spotkałam sie z tym ze w szkołach rodzenia wciaż powtarzają że poród jest ok, że prawie nie boli, że wystarczy sie dobrze ułożyć i oddychac i że chwilunia i już koniec - ma to na celu propagandę (fajne słowko :) ) poroów naturalnych i żeby kobietki się nie bały :)
letko przesadzają bo jednak trochę boli :( ale szybko sie zapomna!

czy Mamusie potwierdzą??
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #726 dnia: 15 Lutego 2007, 10:59 »
gosienko ale ty slicznota jesteś
i tak strasznie młodo wyglądasz jak 18

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #727 dnia: 15 Lutego 2007, 13:28 »
Cytat: "demka"
Jaki śliczny Brzusio

:oops:  :oops:  :oops:  :oops:
Cytat: "Tajusia"
masz mały brzusio

no właśnie jakiś strassznie mały wyszedł. Nie wiem czemu ale na zdjęciach wydaje mi się znacznie, znacznie mniejszy niż w rzeczywistości. A w tej bluzeczce to napradę bardzo się chowa i kamufluje  :los:
Cytat: "demka"
i prezent walentynkowy slicznuchny

mnie się bardzo podoba i do tego jest niezmiernie wygodny i długi. Nie ma to jednak jak ubrania kupione przez męża. on ma mój rozmiar w oczach   :hahahaha:

Cytat: "jagodka24"
i tak strasznie młodo wyglądasz jak 18

jak gófniarstwo, prawda ?  :brewki:  :brewki:

powiem wam, że na tym drugim zdjęciu to siebie troszke niepoznaję...jakoś buzia mi się zmieniła...dziwne...

A wiecie co? Dupa wołowa ze mnie, bo zapomniałam, zę dziś tłusty czwartek. I nie mam w domu pączka. Cała nadzieja w D., że przyniesie mi jak bedzie wracał z pracy do domku.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #728 dnia: 15 Lutego 2007, 16:37 »
Cytat: "Gosiaczek80"
Potrzebna jest zasypka czy nie ??

mam i uzyłam 2 razy  :los:

Zastanawiam się co oprócz gazików (jałowycz czy nie), wody do przemywania oczu, dziecięcych płatków kosmetycznych i patyczków do uszu, Ojlatum, sudokremu, bepantenu (dla mnie) muszę kupić dziecku. Może podpowiecie ? jakieś maści, czopki na tzw. "w razie czego?" Proszę podpowiedzcie.  

powiem Ci co ja radze....: sudokrem bym odpusciła - dostaniesz w prezencie z wyprawka ze szpitala..
czpoki na goraczke ale pod warunkiem ze nie masz apteki blisko...
hmm... czy cos jeszcze....jak masz Ojatum to oliwak mysdełka płyny sa niepotrzebne...i poiwiem Ci ze jak uzyłam 1 opakoanie płynu Nivea z oliwka do kapieli i jedna Ojatum jest DUUUZO lepsze...i kupiłam ponownie 500ml :)

tzn. smarować ale nie w środku fałdek tylko od końca jednej fałdki do drugiej ?
Skąplikowane

Gosia bo Ci narysuje :) smarujesz tylko pomiedzy fałdkami na nózkach przy tyłeczku ale nie tak głeboko aby do cipci sie nie dostało....

NO I MASZ BOSKI MALUTKI BRZUSO !!!!!!!!!!!!! :skacza:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #729 dnia: 15 Lutego 2007, 17:37 »
Z tego co się orientuję to teraz zalecają raczej smarowanie kremami. A awaryjnie żeby zasypki nie kupować żeby potem stała i gniła to wystarczy mieć w domu mąkę ziemniaczaną stary sprawdzony sposób naszych mam i babć.
A brzusio zgrabniutki, no i mamusia fajowa. :skacza:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #730 dnia: 15 Lutego 2007, 19:56 »
Cytat: "morgaina"
A awaryjnie żeby zasypki nie kupować żeby potem stała i gniła to wystarczy mieć w domu mąkę ziemniaczaną stary sprawdzony sposób naszych mam i babć.

tak ziemniaczanka sie najlepiej sprawdza

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #731 dnia: 15 Lutego 2007, 20:44 »
śliczny brzusio i śliczna mamusia!!!!
ja sudokremu nie dostałam w wyprawce ze szpitala,jakiś inny zaś.Także możesz kupić na wszelki wypadek.Nie zmarnje sie,jak nie otworzysz.
Ojlatum jest b dobre,ale chyba w moim przypadku cosik ostatnio nie zadziałało  :drapanie:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #732 dnia: 16 Lutego 2007, 10:36 »
a mam pytanko jak używacie oljatum to myjecie też dziecia mydełkiem? czy nie tylko "moczycie" ciałko w tym roztworze  :taktak:

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #733 dnia: 16 Lutego 2007, 12:44 »
jagodka24, wszelkie inne detergrnty,środki czystości używane podczas kąpieli w oilatum osłabiają jego dzałanie.Tak powiedział mi pediatra

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #734 dnia: 16 Lutego 2007, 13:11 »
Cytat: "asiek"
wszelkie inne detergrnty,środki czystości używane podczas kąpieli w oilatum osłabiają jego dzałanie

czyli wychodzi na to że dzicia należy moczyć w tym roztworze i poprostu tą samą wodą umyć?

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #735 dnia: 16 Lutego 2007, 16:44 »
czyli wychodzi na to że dzicia należy moczyć w tym roztworze i poprostu tą samą wodą umyć?

jak masz OJLATUM to NIE UZYWASZ NIC INNEGO AMEN  :pogrzeb:  :mdleje:
ani mydła NIC.... wyjmujesz i wycierasz :) i oliwki TEZ NIE bo ten płyn ma w sobie cos co natłuszcza....

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #736 dnia: 17 Lutego 2007, 16:00 »
Dokładnie jak pisze Marta - użuwając Oliatum nie używasz już NIC ABSOLUTNIE! Wlewasz oilatum do wody i w tym kąpiesz brzdąca, potem wycierasz i palule. Ja tak z Kasią robiłam i z Tosią też będę, najwygodniej i najbezpieczniej.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #737 dnia: 18 Lutego 2007, 14:50 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Wlewasz oilatum do wody i w tym kąpiesz brzdąca, potem wycierasz i palule.

no to ja też sobie kupie a co?
nawet moja mama ostatnio mi mówiła że jakaś koleżanka jej radziła żeby kąpać w oliatum
ale jak zobaczyła cene u siebie w aptece to troszke jej zrzedła mina bo 500ml kosztuje ok 60,-
mam tylko nadzieje że to jest wydajne

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #738 dnia: 19 Lutego 2007, 13:52 »
ale jak zobaczyła cene u siebie w aptece to troszke jej zrzedła mina bo 500ml kosztuje ok 60,-
mam tylko nadzieje że to jest wydajne

cena faktycznie jest powalająca. Ale Ojlatum jest bardzo wydajne - przynajmniej tak twierdzi moja koleżanka. I najlepsze na pierwszy miesiąc. Wiec stwierdziłam, że przez pierwsze miesiące będzie ojlatum, a potem się zobaczy... może przejde na mydełko dziecięce i oliwkę. Poza tym im mniej dziecko kosmpetyków będzie używało tym lepiej.

co do zasypki, to stwierdziłam, że na tą chwilę nie będę jej kupować. Kupię jak będzie potrzebna.

ostatnio mniej jestem na forum, bo jakoś nieszczególnie się czuję. Dziś jest dobrze( aż boję się zapeszyć). I znowy jadę cały czas na spazmolinie albo na galo-spie. Już się nawet zastanawiam czy nie iść do gina (byłam raptem tydzień temu). Najbardziej boję się wylądować ponowinie w szpitalu. Szczególnie w tym tyg. bo zaczynamy remont i ja też chciałambym wziąść czynny udział w wybieraniu koloru ścian czy paneli. Miałam też inne plany, ale raczej na razie nie bede sie nigdzie ruszać...ech  to życie...w myślach cały czas powtarzam, że jeszcze tylko 5 tygodni i żeby mała tam sobie spokojnie siedziała  conajmniej do 38 tyg.
trzymajcie za nas kciuki.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #739 dnia: 19 Lutego 2007, 14:51 »
Szczególnie w tym tyg. bo zaczynamy remont i ja też chciałambym wziąść czynny udział w wybieraniu koloru ścian czy paneli.

tak ale chyba tylko na leżąćo!!!!
błagam cie gosiu odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj to teraz najważniejsze
masz już tak niewiele czasu

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #740 dnia: 19 Lutego 2007, 18:42 »
cena faktycznie jest powalająca. Ale Ojlatum jest bardzo wydajne

jest wydajen to fakt :) ja juz 4 miesiace kapię Ninkę w nim i jestem bardzo zadowolona ...na pewno warto kupic sobie wieksza butlę... prawdopodobienstwo ze nie bedzi eodpowiednie jest bardzo małe a najwyzej odsprzedaz komuś np. MI  :los:

Gosiaczek80, to 34 tydzien ..i ja wyladowałam w szpitalu bo nie oszczedzałam sie i udawałam ze bede SUPER aktywna w ciazy ...przeliczyłam sie...

UWAZNAJ NA SIEBIE    :blagam:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #741 dnia: 20 Lutego 2007, 07:48 »
Gosiu ja też trzymam kciukasy żeby malutka posiedziała jeszcze u Ciebie w brzusiu i żeby było :ok:

uważaj na siebie i nie przesadzaj z tym czynnym udziałem - niech mąż łazi po sklepach i robi zdjęcia komórką a ty będziesz odpisywać - nie ta, nie ta ... TA!
 :skacza:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #742 dnia: 20 Lutego 2007, 14:11 »
byłam raptem tydzień temu

Mas zprawo chodzic do lekarza nawet codziennie jak masz jakieś obawy !!!!!!!!!!

Najbardziej boję się wylądować ponowinie w szpitalu

Jeżli bedzie taka potrzeba to trudno . Ja lezałam 3 razy !!!!!!!!!!
Oszczedzaj sie i uwazaj jak najbardziej na siebie to unikniesz wizyt w szpitalu !!

trzymajcie za nas kciuki.

napewno bedzie ok !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #743 dnia: 20 Lutego 2007, 14:15 »
prawde powiedziawszy ja się bardzo oszczędzam. nie wiele chodzę po domu. nio może troche posiedze na necie ale przez ostatni tydzień też już znacznie mniej.  W ogóle od stycznia znacznie zwolniłam.
Przez ostatni tydzień już cały czas jadę na lekach rozkurczowych i różnie się czuję. Jednego dnia jest lepiej, a drugiego gorzej. Dziś idę do gina na kontrolę. Mam nadzieje ze nie skończy się szpitalem, tylko przepisze mi jakieś "magiczne środki".  W razie czego wyślę Marcie na priwa swój numer komórki.
Mnie tylko chodzi aby troszeczkę się poruszać i nie myśleć obsesyjnie. w ogóle mam strasznego doła.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #744 dnia: 20 Lutego 2007, 14:22 »
ja też trzymam kciuki ale oszczędzaj się ... ja jestem w trakcie remontu i wiem ile wysiłku musiałam poświęcić na takie błachostki jak kolory i panele więc radze Ci wybrać na spokojnie z mężem wsio wcześniej a niech szczególami on sie już zajmie ...
odpoczywaj już tak malutko Wam zostało :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #745 dnia: 21 Lutego 2007, 08:38 »
nio i stało się. znowy szpital. jestem psychicznie trochę podłamana ale staram się myśleć że to najlepsze dla maleństwa.
wczorajsze, lekarskie wieści nie są za dobre. szyjka mi się skróciła do 30 mm (naszczęście rozwarcia nie ma), i podobno macica trochę się obniżyła (choć ja zawsze brzuszek miałam nisko). do tego ciśnienie też mam jak na siebie wysokie choć jeszcze w normie. ale wczoraj byłam troszkę poddenerwowana, wiec to może dlatego.

teraz jem śniadanko, a za 40 minut teściowie mają mnie zawieść...

Dopoklikania. papap    :uscisk:  :uscisk:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #746 dnia: 21 Lutego 2007, 08:52 »
Gosiu trzymaj się!!!! W szpitalu będziesz pod opieką i na 100% wszystko wróci do normy!
Szyjka jeszcze nie taka krótka - moja ma 34mm i w każdej chwili może się skrócić.... Ale bądz uśmiechnięta bo dla maleństwa to najważniejsze! :uscisk:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #747 dnia: 21 Lutego 2007, 08:59 »
nio i stało się. znowy szpital. jestem psychicznie trochę podłamana ale staram się myśleć że to najlepsze dla maleństwa

Ja ci się podłamię  :bicz: przeciez to wszystko nie tylko dla dobra maluszka ale też Twojego  :tak_2:
Nie smuć się, lepiej dmuchac na zimne niż potem coś przeoczyć

szyjka mi się skróciła do 30 mm (naszczęście rozwarcia nie ma), i podobno macica trochę się obniżyła (choć ja zawsze brzuszek miałam nisko). do tego ciśnienie też mam jak na siebie wysokie

mam nadzieję, że to tylko przejściowe kłopoty a potem do nas wrócisz w pełni sił :przytul:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #748 dnia: 21 Lutego 2007, 09:04 »
dziękuję rybko za pocieszenie  :uscisk:  

matko mam nadzieję, że bede tam tylko 4 dni i ani godziny dłużej....

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #749 dnia: 21 Lutego 2007, 09:30 »
jejku Gosiaczku trzymaj się jakoś  :przytul:
pamiętaj że w szpitalu (chociaż niemiło i bez rodzinki) ale lepiej o Ciebie i maluszka zadbają - będziecie pod 24h opieką

główka do góry - będzie dobrze, już tak niewiele Ci zostało :ok:

Daj znać jak wrócisz  :przytul: