Autor Wątek: wątek starających się o dziecko  (Przeczytany 58089 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PumoRi

• maniak
wątek starających się o dziecko
« Odpowiedź #90 dnia: 7 Sierpnia 2006, 10:06 »
Cytat: "asia"
wyjeżdżam z mężem do Zakopanego i mam planik abyśmy wrócili już w trójeczkę

Asiu  :D  
Ja również życzę Wam powrotu w trójkę i jak możesz to pozdrów od nas Tatry, bo strasznie za nimi tęsknię  :wink:

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #91 dnia: 8 Sierpnia 2006, 02:42 »
I ja przyłączam się do trzymania kciuków, wracajcie we trójkę, czwórkę ... :mrgreen:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #92 dnia: 8 Sierpnia 2006, 12:23 »
wiecie co tak czasem się zastanowić to tyle par które chca miec dziecko, które sa w stanie je wychowac w dobrym kochajacym domu nie moga mieć dzieci lub zanim je maja mają kupęproblemów :( a patologia?? szerzy sie :( szkoda tych maluszków w domach dziecka, głodujacych ...eh
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #93 dnia: 8 Sierpnia 2006, 13:15 »
Madziulek, słuszna uwaga... Nigdy nie słyszałam o bezdzietnej patologicznej rodzinie. Może to dlatego, że w nich kobiety rodzą w wieku 16 lat i problem z głowy.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 8 Sierpnia 2006, 17:42 »
Cytat: "azzurra"
Może to dlatego, że w nich kobiety rodzą w wieku 16 lat i problem z głowy.

no właśnie i nie mają problemu z zajściem w ciąże po pijaku po dragach a tu nagle ciąża i już dostają becikowe

a wiecie co słyszałam że coraz mniej dziecie kobiety zostawiają w szpitalach tzn te co właśnie nie mają warunków
wolą zabrać dziecko do domu dostać kase z becikowego a potem..................mam nadzieje że nie śmietnik

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #95 dnia: 8 Sierpnia 2006, 21:42 »
Cytat: "jagodka24"
a wiecie co słyszałam że coraz mniej dziecie kobiety zostawiają w szpitalach tzn te co właśnie nie mają warunków
wolą zabrać dziecko do domu dostać kase z becikowego a potem..................mam nadzieje że nie śmietnik

właśnie na temat wypowiadałam się w wątku"młode matki...".też to słyszłąm w tv.straszne.Polak potrafi.A jak jest szansa zarobku...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 9 Sierpnia 2006, 08:20 »
i to jest właśnie polityka prorodzinna ...normalna rodzina powie co to jest to becikowe kupisz wózek, pieluchy ciuszek i po becikowym ..a patologia bedzie się szerzyć i pic za becikowe a maluszek bedzie jeździł w wózku po wcześniejszym 15 bracie :(  jesli gdzies nie wyląduje bo pieniądze isę skończyły  :evil:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #97 dnia: 9 Sierpnia 2006, 21:27 »
niestety....
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #98 dnia: 9 Sierpnia 2006, 21:34 »
Dlatego nie powinno być becikowego w gotówce, tylko, np. pieluchy, łóżeczko, itp.  :!:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline nightingale
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: 9 Sierpnia 2006, 23:08 »
Z tymi rodzinami patologicznymi to chyba będzie ciągle tak samo bez względu na to czy becikowe było czy nie. Przecież jak go nie było to te dzieci też się rodziły. Wydaje mi się, że oni "po pijaku" nie idą do łóżka żeby zrobić dziecko, nawet teraz jak jest becikowe.

Z dawaniem becikowego "w naturze" to kiepski pomysł - każda z nas ma pomysł (ja tak miałam) na wózek, łóżeczko, nawet na ubranka czy rodzaj pieluch a za 1000 złotych można kupić tego sporo. Uszczęśliwianie na siłę np. łóżeczkiem za 200 czy 800 złotych może się skończyć kiepsko.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #100 dnia: 10 Sierpnia 2006, 08:06 »
Z dawaniem becikowego "w naturze" to kiepski pomysł - każda z nas ma pomysł (ja tak miałam) na wózek, łóżeczko, nawet na ubranka czy rodzaj pieluch a za 1000 złotych można kupić tego sporo. Uszczęśliwianie na siłę np. łóżeczkiem za 200 czy 800 złotych może się skończyć kiepsko.

masz rację nightingale, szczególnie, że niektórzy dostają łóżeczko czy wózek w tzw. spadku. Albo tak jak moi znajomi kupują je na allegro, używane ale w bardzo dobrym stanie i przede wszystkim dużo tańsze niż w sklepie. Dlatego Ci rodzite te pieniążki mogą przeznaczyć na coś innego.
Becikowe jest dobre dla rodzin nie-pijackich, bo to zawszze dodatkowy 1000 zł w gotówce i napewno je się dobrze sporzytkuje. Zawsze to pokywa choć część początkowej wyprawki. Ale...to nie wystarcza aby zachęcić młode osoby do posiadania dzieci. Dla kobiet planowe posiadanie dziecka to trudny "problem". Bo częśto oznacza to problemy z pracą. No owszem kobiety w ciąży i na macierzyńskim są chronione ale co potem ? Co w tedy jak kobieta musi wrócić do pracy (kwestie finansowe) ale nie ma gdzie ? Niech pan minister lub rząd rozwiązą problem, kobiety mające dzieci mają trudności ze znalezieniem pracy? I dlaczego artykuły dziecięce są takie drogię ? Ja rozumiem koszty produkcji, marżę itp. ale czemu podatek na nie jest taki wysoki ? A tzw. rodzinne?- psie pieniądze w kwocie ok 50 zł. Że nie wspomnę, że wychowawczy jest dla większości mam bezpłatny. Itd. Itp.
Przykładów można by mnożyć....dobrze, że przyszli rodzice nie kierują się tylko kwestią udogodnien pana ministra /rządu.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #101 dnia: 10 Sierpnia 2006, 08:13 »
Podobno przygotowywana jest ustawa chroniąca matki że po powrocie z macieżyńskiego nie bedzie można ich zwolnic przez rok lub dwa słyszałam o tym w telewizji albo radiu  - zobaczymy co z tego wyjdzie  :roll:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #102 dnia: 10 Sierpnia 2006, 08:21 »
Ciekawa jestem bardzo, jak będzie u mnie...już wiem że będą musieli zatrudnić kogoś na zastępstwo...oby nie okazała się lepciejsza :evil:
A pomysł z becikowym w naturze, no cóż nawet gdyby wprowadzić bon o wart.1000zł byłyby przekręty - Polak potrafi. Ktoś, kto na parwdę pragnie dziecka i planuje jego przyjście na świat ma becikowe głęboko gdzieś...

Offline nightingale
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 10 Sierpnia 2006, 22:41 »
Cytat: "Maja"

Ktoś, kto na parwdę pragnie dziecka i planuje jego przyjście na świat ma becikowe głęboko gdzieś...

Zdanie miesiąca. Dzieci nie rodzą się dla szmalu.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #104 dnia: 10 Sierpnia 2006, 22:46 »
Cytat: "madziulek"
Podobno przygotowywana jest ustawa chroniąca matki że po powrocie z macieżyńskiego nie bedzie można ich zwolnic przez rok lub dwa słyszałam o tym w telewizji albo radiu - zobaczymy co z tego wyjdzie

I to dopiero bedzie sznur na szyję młodych kobiet.
Żaden pracodawca nie zatrudni młodej mężatki, w obawie, ze jak zajdzie w ciążę i urodzi, to najbliższy rok będzie mogła spokojnie przesiedzieć na zwolnieniu chrobowym na dziecko, a z pracy się jej usunąc nie da.
Wiele kobiet bedzie to wykorzystywać...nie mogą mnie zwolnić to hulaj dusza!!!!
Pracodawcy natomiast młodych bezdzietnych kobiet będą unikać jak ognia.

To nie jest dobry pomysł....system nakazów i zakazów, który tak uwielbia nasz kochany rząd, na dłuższą metę nigdzie sie nie sprawdza.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #105 dnia: 10 Sierpnia 2006, 22:48 »
A dla mnie najgorsze jest to ze Ci ktorzy "nie chca" to maja a Ci ktorzy chca to czesto miec nie mogą.Dzis siostra przyszla z dyzuru i mowi ze jest na oddziele mloda dziewczyna ( 24 lata ) .Jest w 7 miesiacu ciazy. Ale dziecko to wielowadowiec. Łatwiej wymienic sprawne organy :( Od mozgu pozcawszy na kosciach skonczywszy.Nawet czaszka odksztalca mu sie pod wplywem nacisku aparatury USG. I gdzie na tym swiecie jest sprawiedliwość ??

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #106 dnia: 10 Sierpnia 2006, 22:56 »
Cytat: "liliann"
Żaden pracodawca nie zatrudni młodej mężatki, w obawie, ze jak zajdzie w ciążę i urodzi, to najbliższy rok będzie mogła spokojnie przesiedzieć na zwolnieniu chrobowym na dziecko, a z pracy się jej usunąc nie da.

też tego się obawiam...

Cytat: "liliann"
Wiele kobiet bedzie to wykorzystywać...nie mogą mnie zwolnić to hulaj dusza!!!!

tia.. a potem będzie przedłużanie typu a to chorobowe matki .. a to chorobowe dziecka...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #107 dnia: 16 Sierpnia 2006, 00:48 »
Dziewczyny - dziękuję Wam wszystkim za trzymanie kciuków  :mrgreen:  Kochane jesteście!
Rano Tomek kupi mi teścik i sprawdzę czy się udało czy też kolejne miesiące będą znowu "pracowite"  :wink:
W górach było super ale niestety pogoda nam nie dopisała...padał deszcz. Ale i tak było fajnie!  :D

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #108 dnia: 16 Sierpnia 2006, 23:28 »
Nio  :mrgreen:
To czekamy na wynik  :serce:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #109 dnia: 17 Sierpnia 2006, 10:02 »
Cytat: "Antalis"
mloda dziewczyna ( 24 lata ) .Jest w 7 miesiacu ciazy. Ale dziecko to wielowadowiec. Łatwiej wymienic sprawne organy Sad Od mozgu pozcawszy na kosciach skonczywszy.Nawet czaszka odksztalca mu sie pod wplywem nacisku aparatury USG. I gdzie na tym swiecie jest sprawiedliwość ??

:depresja:  strasznie to przykre... dlaczego tak się dzieje   :tak_smutne:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #110 dnia: 17 Sierpnia 2006, 18:50 »
asia, i jak i jak?? pracujecie dalej?? choć test nie zawsze prawdę powie... czasami wskazuje na ciąze dopiero w 4-6 tygodniu...także jeszcze wszystko jest możliwe :D

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #111 dnia: 17 Sierpnia 2006, 20:06 »
No narazie test ujemny...ale pracujemy dalej i czekamy na efekty  :wink:

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
« Odpowiedź #112 dnia: 19 Sierpnia 2006, 16:35 »
Cytat: "asia"
No narazie test ujemny...ale pracujemy dalej i czekamy na efekty Wink

ależ miła ta praca, nieprawdaż Asiu ????!!!!!  :lol:
słyszałam gdzież że pomaga zażywanie wit. E i picie coli  :mrgreen: ciekawe czy te babcine sposoby naprawdę skutkują  :mrgreen:
czekam aż szczęście powróci...

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #113 dnia: 19 Sierpnia 2006, 16:38 »
asiu trzymam kciuki(bardzo mocno)mam nadzieję,że w najbliższym czasie oznajmisz nam wspaniałą wiadomość :P

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 19 Sierpnia 2006, 18:48 »
a ja właśnie dostałam @  :x  :(  :(  :( i co teraz kolejny miesiąc do tyłu :(  :(

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #115 dnia: 19 Sierpnia 2006, 21:10 »
Cytat: "jagodka24"
i co teraz kolejny miesiąc do tyłu

jagodka24, teraz miesiąc na to żeby przyleciał bocian :wink:

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #116 dnia: 20 Sierpnia 2006, 10:32 »
Agnieszka, najserdeczniejsze życzonka z okazji rocznicy  :serce:  :serce:  :serce:

a jeśli chodzi o bociany to chyba zaczne hodować żaby a za domem zasadze kapuste  :mrgreen: myślicie że to coś da??

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #117 dnia: 21 Sierpnia 2006, 15:03 »
trzeba się pozytywnie nastawić ale nie myśleć o tym obsesyjnie ... jak to mówią ima bardziej chcesz tym bardziej nie możesz ...niestety wiec nie mozna na okres czekać i mysleć o tym tak bardzo bo potem nastepuje wielki zawód i przykrość :(
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 21 Sierpnia 2006, 16:06 »
Cytat: "madziulek"
jak to mówią ima bardziej chcesz tym bardziej nie możesz ...

tak ale to wcale nie jest takie proste
bo jeśli myślisz o tym i to się dzieje to ok ale jak sie myśli i to nie nadchodzi to wtedy jest gorzej

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline MALENSTWO

• forumowicz
« Odpowiedź #119 dnia: 21 Sierpnia 2006, 23:38 »
Drogie dziewuszki! Pomimo iz po raz pierwszy sie tu odzywam to nie znaczy, że nie korzystałam z Waszego wsparcia. Wcześniej przeczytałam, że bardzo często zdarza sie, że wyjeżdza się w 2 a wraca już w 3. Wyjeżdzamy w ten czwartek na 2 tyg- Błagam, błagam, błagam trzymajcie i za nas kciuki. MY staramy się już naprawde długo, bo 2 lata  :cry: i prawdą jest, bo i tak nasz lekarz mówi, że czasami im bardziej człowiek chce tym mniej mu wychodzi. :cry:
Maleństwo dziękuję za pozdrowienia i przeprasza, że nie jest w stanie przejrzeć wszystkich Waszych wątków!