Autor Wątek: Dla tych co planują  (Przeczytany 11200 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Dla tych co planują
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Lipca 2006, 22:41 »
liliann, no rzeczywiście wywód długi i mądry ale ja osobiście lubie czytać twoje wypowiedzi...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Dla tych co planują
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Lipca 2006, 08:17 »
liliann ja też z uwagą przeczytałam, zakładając ten wątek nie sądziłam, że przekształci się w tak poważną dyskusję...

Offline argissa
  • użytkownik
  • **
Dla tych co planują
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Lipca 2006, 09:34 »
Hmm...z jednej strony masz racje , ale z drugiej nie rozumiem 'wybuchu' o te cholerne tabletki! ja nie mowiłam o tabletkach cudach na bezplodnosc tylko chcialam zapytac o plotke - cos co  wspomaga ,ułatwia ,gdy np sa niewyregulowane cykle lub bezowulacyjne.to tak jakbym zapytala o wspomagające pozycje przy tylozgięciu (a nie mowiłam o bezpłodnosci)..Dlatego lekko sie wbzurzylam jak na mnie naskoczono.Widze na forum taki post wiec dodalam pytanie..czy to zbrodnia?przeczytalam cale forum,kazdą wypowiedz i juz troszke poznalam ludzi,ich sposob wypowiedzi itp. no chyba,ze to jest forum dla superintelektualistów i nie powinnam sie odzywac

p.s. bylam wczoraj u swojego dr , przepisal mi tabletki na wyregulowanie całego cyklu i zyczyl powodzenia :roll:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Dla tych co planują
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Lipca 2006, 10:32 »
Cytat: "argissa"
nie mowiłam o bezpłodnosci

błąd rzeczowy.. jest różnica pomiędzy niepłodnością a bezpłodnością...

Cytat: "argissa"
bylam wczoraj u swojego dr , przepisal mi tabletki na wyregulowanie całego cyklu i zyczyl powodzenia

a miałaś robione badania hormonów???  jeśli nie to zmień lekarza.. bez dokąłdnych badań nie przypisuje isę tabletek na wyregulowanie cyklu nie wiedząc co powoduje nieregularność   :?
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
Dla tych co planują
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Lipca 2006, 11:50 »
A ja wyjezdzam jutro nad morze i bede sie relaksowac...moze to bedzie lepsze od tabletek, ale i tak po powrocie ruszam do swojego ginekologa badac się dalej.A może powinnam już sama jakieś wyniki porobić...dziewczyny powiedzcie mi jakie i czy trzeba się do nich jakos specjalnie przygotowac??

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Dla tych co planują
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Lipca 2006, 13:33 »
aguś..

to już powinien twój gin zlecić

napewno powinny być zrobione estogeneny w 3 dniu cyklu, prolaktyna w 4-7 dni cyklu i progesteron w 21 dniu cyklu...

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
Dla tych co planują
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Lipca 2006, 14:09 »
ok dziękuję...tak jak pisałam w przyszlymtygodniu pojde do gina i zobaczymy co mi powie...

Offline okruszek

• maniak
Dla tych co planują
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Lipca 2006, 14:35 »
:roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:
 :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Dla tych co planują
« Odpowiedź #38 dnia: 13 Lipca 2006, 18:12 »
Cytat: "Agnieszka"
liliann, no rzeczywiście wywód długi i mądry ale ja osobiście lubie czytać twoje wypowiedzi...

ja również.ale szkoda,że mało jest takich lekarzy jak Ty... tzn.gaduł,bo ja takich lubię.
a wiesz jakie czasami odnoszę wrażenie odnośnie leczenia niepłodności?że najczęściej są to wizyty w gabinetach prywatnych i niektórzy ginekolodzy tak mydlą oczy pacjentkom przepisując niby tabletki na zwiększenie płodności czy cośtam jeszcze.i jestem w stanie uwierzyć,ze sami tak to nazywają.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Dla tych co planują
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Lipca 2006, 22:21 »
Mariolka no nie gadaj ...są tacy co to faktycznie sie na tym znają... i pomagają, a że prywatnie...no to już nie jest ich wina.
Nasze nowe władze powiedziały zdecydowane NIE refundacji świadczeń związanych ze wspomaganiem płodności.
Zatem pozostało finansowanie z własnej kieszeni...

A co do gadulstwa....to mnie czasem męczy...nawet mnie...i to moje własne....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline okruszek

• maniak
Dla tych co planują
« Odpowiedź #40 dnia: 13 Lipca 2006, 23:03 »
Cytat: "liliann"
A co do gadulstwa....to mnie czasem męczy...nawet mnie...i to moje własne....

a to ciekawostka :P
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Dla tych co planują
« Odpowiedź #41 dnia: 14 Lipca 2006, 08:19 »
Cytat: "liliann"
Nasze nowe władze powiedziały zdecydowane NIE refundacji świadczeń związanych ze wspomaganiem płodności.
Zatem pozostało finansowanie z własnej kieszeni...

:cry:

i to lekką reką kosztuje od 2 tys do 10tyś ( zaleznie od zabiegu jaki ma być przeprowadzony z kosztami leków)
 :roll:

Offline argissa
  • użytkownik
  • **
Dla tych co planują
« Odpowiedź #42 dnia: 14 Lipca 2006, 09:03 »
Monia po podrózy do Irlandii caly cykl sie 'powalil',jak miałam zawsze 32 dniowy teraz mam raz 28 raz 36.Ogolnie sie bardzo zle czułam po locie samolotem.Łączenie z bólem glowy przez 14 dni.Oczywiscie  miałam robione cały pakiet badan w przychodni.A jesli chodzi o lekarza to uwazam go za bardzo bardzo bardzo dobrego specjalistę.

Dr przepisal mi duphaston choć nie bardzo zrozumiałam jego wykład(cos o II fazie mówił?).I dowiedzialam sie ze mam tyłozgięcie,stąd ból ;-/

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Dla tych co planują
« Odpowiedź #43 dnia: 14 Lipca 2006, 09:15 »
tak

często przypisywany.. ja też bedę po invi na podtrzymanie miała...

ropulchnia śluzówkę przez co łatwiej jest zaimplantowac się zygocie... ale o działąniu regulującym - tego specyfiku, nie słyszałam...

Offline argissa
  • użytkownik
  • **
Dla tych co planują
« Odpowiedź #44 dnia: 14 Lipca 2006, 09:26 »
czytalam właśnie ulotke tego leku..właściwie jest na wiele rzeczy typu:bóle miesiączkowe,regulacja cyklu,leczy niepłodnosc itp..ale przy kazdym schorzeniu inaczej sie dawkuje , tzn rozpoczyna sie przyjmowanie w innym dniu cyklu.Mozna tymi tabletkami o kilka dni przesunąc miesiączke (zbawienie! w dniu slubu powinnsam dostac okres!) 1 dzien mnie zbawi w tym przypadku

Offline BETI

• maniak
Dla tych co planują
« Odpowiedź #45 dnia: 14 Lipca 2006, 17:21 »
Dduphaston jak dla mnie to rewelka.Wyregulowal mi se cykl.mam teraz jak w zegarku,cykle juz są bezbolesne.No i dostalam owulacji,pierwzej od 4 miesiecy.Niestety do zaplodnienia nie doszlo,z czego byłam bardzo smutna.A bylam na 100 procent przekonana ze jak jest owulacja to i dzidzia bedzie.Teraz czekam nanatepną próbe a jak nie wyjdzie znowu ide do lekarza.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Dla tych co planują
« Odpowiedź #46 dnia: 17 Lipca 2006, 08:37 »
BETI  trzymam kciuki za twoje owulacje i oczywiście za owocne próbowanie. Jestem przekonana, że już niedługo założysz nowy wątek. Powodzenia.

Offline argissa
  • użytkownik
  • **
Dla tych co planują
« Odpowiedź #47 dnia: 17 Lipca 2006, 13:54 »
Beti trzymam mocno mocno kciuki za Ciebie i Twoje ... owulacje ;-) choc wiem z doświadczenia ,ze jak człowiek chce i sie mocno stara..nie zawsze wychodzi.Wiecej luzu,spontanicznosc ,a napewno sie uda ;) wiem ze sie uda.

Offline paulina861

• forumowicz
Dla tych co planują
« Odpowiedź #48 dnia: 30 Października 2006, 11:48 »
http://www.milosc.god.pl/kalendarz.htm ja kozystam z tego kalkulatorka :) Bardzo fajny jest :) :id_juz:

Nasz maly synek 23.02.07

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Dla tych co planują
« Odpowiedź #49 dnia: 30 Października 2006, 12:08 »
paulina861, a rzeczywiście...bardzo fajny :D:D:D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline paulina861

• forumowicz
Dla tych co planują
« Odpowiedź #50 dnia: 30 Października 2006, 12:10 »
Kozystam z niego juz jakis czas :) Jeszcze nigyd sie na nim nie zawiodlam :) Narazie stosujemy go w celach nie zajscia w ciaze ale po slubie sie to zmieni :D

Nasz maly synek 23.02.07

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Dla tych co planują
« Odpowiedź #51 dnia: 30 Października 2006, 12:11 »
Cytat: "BETI"
Dduphaston

te leki chyba tez podają kobietom które mają zagrozona ciąze czyli albo rozwarcie albo krwawienia !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline madziulek

• Chuck Norris
Dla tych co planują
« Odpowiedź #52 dnia: 31 Października 2006, 11:08 »
Cytat: "ela"
BETI napisał/a:
Dduphaston

te leki chyba tez podają kobietom które mają zagrozona ciąze czyli albo rozwarcie albo krwawienia !

dokładnie moja siostra przyjmowała ten lek jak była na podtrzymaniu
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Dla tych co planują
« Odpowiedź #53 dnia: 31 Października 2006, 12:32 »
Cytat: "madziulek"
dokładnie moja siostra przyjmowała ten lek jak była na podtrzymaniu

czyli jeden lek a dobry na wiele dolegliwosci  :roll:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Dla tych co planują
« Odpowiedź #54 dnia: 31 Października 2006, 13:11 »
Ano dokładnie. Oto co znalazłam o nim w necie:

Wskazania terapeutyczne
1. W połączeniu z estrogenem jako zastępcze leczenie hormonalne dolegliwości związanych z wystąpieniem menopauzy lub po operacyjnym usunięciu jajników.

2. W przypadkach podejrzenia lub stwierdzenia niedoborów endogennego progesteronu oraz tam gdzie wykazano klinicznie specyficzne działanie dydrogesteronu:
 :arrow: bolesne miesiączkowanie
 :arrow: zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS)
 :arrow: endometrioza (zewnętrzna gruczolistość macicy. Polega na powstawaniu małych, owalnych, torbielkowatych guzełków z komórek błony śluzowej wyściełającej macicę (endometrium). Charakterystyczną cechą tych guzków są niewielkie odbarwione blizny )
 :arrow: wtórny brak miesiączki
 :arrow: nieregularne cykle miesiączkowe
 :arrow: czynnościowe krwawienia maciczne
 :arrow: poronienie nawykowe i zagrażające na tle stwierdzonego niedoboru progesteronu
 :arrow: niepłodność związana z niedomogą lutealną