Autor Wątek: wątek starających się o dziecko  (Przeczytany 58436 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasia*

• Chuck Norris
wątek starających się o dziecko
« Odpowiedź #120 dnia: 21 Sierpnia 2006, 23:42 »
w takim razie Maleństwo owocnej podrózy Wam życzę, i mam nadzieje ze po powrocie załozysz nowy temat w dziale bebikowo :)
będziemy trzymac kciuki
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #121 dnia: 22 Sierpnia 2006, 08:17 »
Maleństwo: wróćcie w trójkę, trzymam kciuki  :D

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #122 dnia: 22 Sierpnia 2006, 08:35 »
wysyłamy owocne fluidy

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #123 dnia: 22 Sierpnia 2006, 14:37 »
Ja też czaruję czaruję  :mrgreen:
Wróćcie w trójeczkę albo jeszcze więcej  :lol:  :lol:  :lol:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #124 dnia: 22 Sierpnia 2006, 17:38 »
Ja również trzymam kciuki,żebyście wrócili w trójeczkę :D

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #125 dnia: 23 Sierpnia 2006, 14:44 »
Maleństwo przyłączam się do trzymania kciuków :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #126 dnia: 23 Sierpnia 2006, 17:32 »
Hej dziewczyny!
ja jestem jeszcze przed slubem i jeszcze niestety nie planujemy dzieciaczka, ale miło jest poczytac co tam u was słychać. Trzymam kciuki za was wszystki! będzie dobrze.
Swoją drogą czytałam kiedyś że nałatwiej jest zajść w ciążę gdy człowiek sobie poprostu trochę to "odpuści". tak ciągle żyjemy w stresie, będzie @ czy nie będzie, już jestem w ciąży czy nie. czekamy na to z radością ale takie myślenie robi swoje i organizm broni sie uznając że to trudny moment w życiu kobiety. Czytałam o wielu przypadkach że kobiety zachodziły w ciąże w momencie gdy już zrezygnowały, przestały o tym mysleć, skupiać sie tylko na tym...i wtedy :) :) :) ...
wiem że może łatwo mi mówić, ale też jestem z grupy ryzyka i też czasami martwię się jak to będzie. na razie jednak staram sie za dużo nie myśleć.

mam takie pytanie do was - kiedy pojawiła sie u was myśl by starać sie o dziecko? długo po slubie? ja troszke sie boje że jak już bedziemy razem to najpierw góre wezmą remonty i dostosowanie mieszkania żeby dało sie mieszkać, potem praca... ja dopiero bede zaczynać i bedziemy sie bali czy mnie nie wywalą...i że ciągle coś bedzie nie tak. bardzo pragniemy maleństwa ale też nie chcemy zadłużac sie u rodziców. ech... martwie sie czy życie nam pozwoli szybko na dzidziusia.
a u was jak to było po ślubie?

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #127 dnia: 23 Sierpnia 2006, 17:37 »
My zaczelismy starać się o dzidzię jakiś miesiąc czy dwa przed ślubem ale jak do tej pory to kicha.....No cóż należy czekać i wierzyć, że ta piękna chwila noszenia pod serduszkiem małej istotki będzie mogła być doświadczona także przez mnie i wiele innych kobitek na tym świecie....

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #128 dnia: 23 Sierpnia 2006, 18:03 »
Agnieszko - na pewno sie uda i  i Ty zostaniesz szczęśliwą mamusią!! trzymam kciuki!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #129 dnia: 23 Sierpnia 2006, 20:46 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
kiedy pojawiła sie u was myśl by starać sie o dziecko? długo po slubie?

przed slubem.. dobijaliśmy do 30stki i już wcześniej mysleliśmy o dzidzi..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #130 dnia: 23 Sierpnia 2006, 21:01 »
hmm no ja się własnie zastanawiam jak to jest... i jak to będzie. bardzo kochamy dzieci ale nie wiem jak to bedzie. troszke sie boje ze szarość życia i trudności sprawia że bedziemy musieli to odkładać. ale bardzo chcemy mieć dzieciaczki i to tak dwoje :) mam nadzieje że nam życie na to pozwoli. pewnie najpierw bedzie sie trzeba przekoanć jak bedziemy sobie radzć z finanasami, nauczyć sie, i jeśli będzie nam starczało na zycie to myśle ze wtedy zaczniemy myśleć o dziecku. nie zrozumcie mnie źle,poprostu nie możemy myślec o dziecku żyjąc na minusie. w marcu bede konczyla studia, w kwietniu powinnam być już po obronie. zobaczymy co wtedy.oby sie ulożylo.
trzymam kciuki za was dziewczyny!

Offline monia_piotr
  • bywalec
« Odpowiedź #131 dnia: 23 Sierpnia 2006, 21:17 »
Witam po wyzycie u gina. A więc tak się sprawy mają: mam teraz w poniedziałek przyjąć kolejny zastrzyk diphereliny i później za 28 dni ostatni zastrzyk. Po ostatnim zastrzyku mam odczekać 28 dni i jak w dym mam iść do gina a ona da mi leki na wywołanie owulacji ( chociaż mogę mieć ją samą z siebie, ale moja lekarka stwierdziła że pomożemy troszkę organizmowi). Także koniec października i początek listopada powiedziała że zachodzimy w ciążę ( żeby tak się tylko stało). Mój mężuś  :serce: już załatwia urlopik na ten czas. Przecież musi się sprawdzić w roli małżonka , prawda.  :oops:
Teraz już mi tylko zostało czekać i odliczać dni, a może się uda i w przyszłe wakacje będziemy mieli małego bąbelka.

Moniu trzymam kciuki za Ciebie, aby sie wreszcie się udało. Bo przecież my Monie musimy być mamuśkami. :D

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #132 dnia: 23 Sierpnia 2006, 21:38 »
no ba, monisiu..

w końcu nadal jezdże do ś-cia.. będe miała z kim na wózeczkowy spacerek iśc na promenadę..  :mrgreen:

Offline monia_piotr
  • bywalec
« Odpowiedź #133 dnia: 23 Sierpnia 2006, 21:41 »
O tak tak kochana. Jak coś to umawiamy sie na przyszłe wakacje. Wiesz ja też czasami jeżdzę do Szczecina także jak nie w Świnoujściu to w Szczecinie może się spotkamy.
Wierzę że się uda :serce:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #134 dnia: 24 Sierpnia 2006, 10:00 »
A ja trzymam kciuki za wszystkie pary, które starają się o dziecko. Czytam czytam i oczy mi się coraz większe robią. Na razie odkładamy te starania, ale kto wie, czy dobrze robimy.

Offline olga2808

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #135 dnia: 24 Sierpnia 2006, 12:27 »
Cześć dziewczyny. Ja również trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę, żeby było po Waszej myśli :-)
My też bardzo chcemy dzidziusia, ale jak na razie się nie udało. Właściwie to mamy mało czasu na "próby" :-). Mojego mężusia teraz nie ma, wraca za 2 tygodnie i tylko na tydzień, więc trudno będzie nam zajść w najbliższym czasie. Liczymy jednak na szczęśliwy los.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #136 dnia: 25 Sierpnia 2006, 08:54 »
troszke sie boje ze szarość życia i trudności sprawia że bedziemy musieli to odkładać.

no właśnie :( pamiętam, jak mieliśmy po 20-22 lata i marzyliśmy o dzieciach... Psychicznie bylismy gotowi je mieć, bardzo chcieliśmy, ale rozsądek wygrał  :? i co z tego mamy?... że teraz trudności dnia codziennego wygrywają i nadal nie mamy dzidzi, choć bardzo chcielibyśmy mieć (na szczęście niedługo zaczynamy starania :) ) Ale niestety tak chyba jest, że jak w pewnym wieku się odpuści, to potem już jest trudniej do tej myśli wrócić, potem to już działa dopiero wizja 30-tki  :roll:

Offline Aischa

• entuzjasta
  • data ślubu: 29.04.2006
« Odpowiedź #137 dnia: 25 Sierpnia 2006, 20:09 »
wysylam wam fluidki ciazowe, lapcie ile mozecie, to sa szczesliwe fluidki bo zaszlam w ciaze w cyklu po slubie :)

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #138 dnia: 25 Sierpnia 2006, 20:57 »
Ale jaja,a ja o tobie wczoraj Aischa myślałam :D

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #139 dnia: 25 Sierpnia 2006, 22:14 »
Aischa, dzięki łapiemy łapiemy

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #140 dnia: 25 Sierpnia 2006, 23:00 »
Aischa - miło znowu Ciebie widzieć  :D  Dziękujemy za fluidki - ja łapię garściami  :mrgreen:

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
« Odpowiedź #141 dnia: 26 Sierpnia 2006, 17:43 »
Ja też trzymam nadal za was wszystkie kciuki  :mrgreen: fluidki dla siebie też łapie  :lol: choć pstanowiłam sobie nie myśleć o tym by się udało, coś czuję że przed samą @ złapie mnie ta niepewność...ehhh...a może jednak uda się nie myśleć  :roll:
czekam aż szczęście powróci...

Offline Aischa

• entuzjasta
« Odpowiedź #142 dnia: 26 Sierpnia 2006, 18:43 »
bardzo ciezko jest nie myslec i sie nie nakrecac przed @ ale coz tak juz jest jak bardzo sie pragnie miec dzidziusia  :serce:

jesli bede pogla komus pomoc, wesprzec w staraniach to piszcie, mam jakas wiedze, moze minimalna ale cos tam wiem o badaniach, lekach itp

ku pokrzepieniu serc wklejam wam fotke mojego brzuszka
rowno 15 tydzien ciazy

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #143 dnia: 26 Sierpnia 2006, 20:32 »
Aischa, piękny brzusio cudowny  :lol: gratuluje

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #144 dnia: 26 Sierpnia 2006, 21:21 »
piękny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gratuluje!! a wogóle to wydaje mi się że teraz kobiety w ciąży jakoś lepiej o siebie dbają, o kondyzje, wygląd itp. jest chyba większa swiadomość tego co się z ciałem dzieje, dziewczyny stosuja specjalne kremy na rozstepy i pilnują swojego zdrowia. potem wiele z nich po ciązy szybko wraca do wyglądu sprzed. nic tylko pogratulowac takiej formy. wogóle ile teraz jest sl;icznych ciuszków dla kobiet w takim stanie..poprostu nie moge sie doczekac kiedy ja sama będe w ciązy. to musi być fantastyczny czas w życiu kobety.
dziewczyny...wszystkim wam które starają sie o dzidziusia życze duużo powodzenia i szczęścia. na pewno się uda.
swoją drogą spójrzcie jak to jest - wcześniej ma sie tyle obaw żeby nie wpaść, żeby dobrze się zabezpieczyć, żeby było ok - a tu potem jak już jest wszystko na legalu to ile to miesięcy potzreba żeby się udało. Kurcze wcale nie tak łatwo jest zajść w ciąże.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #145 dnia: 26 Sierpnia 2006, 23:11 »
Kurcze wcale nie tak łatwo jest zajść w ciąże.

hehe..

a mówiliz,e najlatwiej to sie dzieci robi  :twisted:

Offline Aischa

• entuzjasta
« Odpowiedź #146 dnia: 27 Sierpnia 2006, 09:21 »
oj wcale nie tak latwo, wiem cos o tym  :?  :D

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #147 dnia: 27 Sierpnia 2006, 12:23 »
Cytat: "Aischa"
oj wcale nie tak latwo, wiem cos o tym

???????

Aisha opowiadaj

co z tymi badaniami i lekami?
długio się staraliście>????

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #148 dnia: 27 Sierpnia 2006, 12:36 »
Aischa, jesteś w moim wieku i miałaś problemy z zajściem w ciąże?
czytałam że to twoja trzecia ciąża ale nie myślałam że miałaś jakieś problemy
przykro mi

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Aischa

• entuzjasta
« Odpowiedź #149 dnia: 27 Sierpnia 2006, 12:52 »
zaczelismy starania czerwiec-lipiec 2005 i myslalam ze odraqzu zajde (ale bylam naiwna co) mierzylam temperature, badalam sluz, szyjke i chodzilam na monitoring cyklu (usg ktore stwierdza czy jest owulacja), oczywiscie wszystko ok, no ale 5 miesiecy a ciazy nie ma. Dzieki dziewczynom z pewnego forum zrobilam badania prolaktyny z obciazeniem i progesteronu i sie okazalo ze prolaktyne mam 9 razy podwyzszona dostalam wiec Bromergon (na zbicie prolaktyny) i w tym cyklu w ktorym zaczelam brac ten lek zaszlam w ciaze no i wlasnie nie cieszylam sie za dlugo bo po tygodniu poronilam, przyszla @ a znia polecialo wszystko, rozpacz, bol w sercu ale sie nie poddawalam (pozniej nawet pogodzilam sie z tym i stwierdzilam ze nawet i lepiej tak sie stalo, byc moze zarodek mial wady genetyczne i dlatego tak sie stalo a lepiej miec zdrowe dziecko niz chore i przynajmniej w suknie slubna sie zmieszcze :) ) no i dalej bralam ten Bromergon, do tego Luteina (choc nie wiem czy potrzebna bo progesteron mial dobry) bralam oczywiscie Kwas foliowy juz od czerwca 2005, jeszce Acard ktory mial pomoc w zagniezdzeniu (sluzowka macicy jest lepsza po tym) no i dopieero po 5 miesiacach od poronienia znow jestem w ciazy czyli minal prawie rok abym mogla cieszyc sie zdrowa ciaza (tak narazie jest, wszystko ok). Mysle ze wszystko zalezy od TEGO na gorze kiedy ma dac nam to szczescie, wszytsko uklada mi sie tak jak powinno i za tu mu dziekuje. Zycze wam dziewczyny abyscie szybko zaciazyly i nie musialy przechodzic przez nie przyjemne sytuacje :) :serce:

ps. aha jeszcze moj maz badal nasienie bo nie wiedzialam czemu sie nie udaje skoro u mnie wszystko ok, ale i jego wyniki byly wzorowe, i zaraz potem wlasnie sie udalo, chyba to siedzialo tez  w mojej glowie, bo oboje jestesmy zdrowi i mozemy miec dzieci :)