Autor Wątek: Spóźnione odliczanie Eci  (Przeczytany 40137 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #390 dnia: 29 Lipca 2006, 19:55 »
Ecia - ja bym do Twojej kiecy obstawiała jednak coś w bardziej zdecydowanych kolorach. Jakoś tak pasuje mi do niej wyrazisty bukiet. Ten co wkleiłaś jest za mały do Twojej sukni i figury. Ten wcześniejszy o niebo lepszy. Na Twoim miejscu przeszłabym się ze zdjęciami Ciebie w sukni po kilku kwiaciarniach i z ciekawości zapytała jaki bukiet te babki by zaproponowały. Jeśli co najmniej dwie zaproponują coś podobnego - decyduj się na to właśnie :)

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #391 dnia: 30 Lipca 2006, 00:07 »
Cytat: "Beth"
Ecia - ja bym do Twojej kiecy obstawiała jednak coś w bardziej zdecydowanych kolorach. Jakoś tak pasuje mi do niej wyrazisty bukiet

Beth tak mówisz?... Nie zastanawiałam się w sumie nad bardziej kontrastowym, ale może masz rację... Bo będę mieć ciemne włosy, więc może rzeczywiście pasowałoby.

Na Twoim miejscu przeszłabym się ze zdjęciami Ciebie w sukni po kilku kwiaciarniach i z ciekawości zapytała jaki bukiet te babki by zaproponowały. Jeśli co najmniej dwie zaproponują coś podobnego - decyduj się na to właśnie

A to jest bardzo, bardzo dobry pomysł :) Dzięki za radę, w tygodniu zrobię sobię rundkę po kwiaciarniach :mrgreen: Gorzej jeśli każda florystka będzie miała inne zdanie i zrobi mi się tylko większy mętlik... :lol: ;)

Offline Misia

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #392 dnia: 30 Lipca 2006, 09:08 »
moim zdaniem ten pierwszy bukiecik..nie będzie się zlewał....a ksztaltem do sukienusi pasowal:)

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #393 dnia: 30 Lipca 2006, 10:28 »
Drugi jest prześliczny po prostu, ale zgadzam się z Beth, że powinien być bardziej zdecydowany kolorystycznie. Ale kształt i pomysł po prostu rewelacja :)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #394 dnia: 30 Lipca 2006, 10:57 »
Aha - a propo jeszcze takich bukietów - a raczej ich zdjęć, które sobie ściągamy z internetu. Otóż moja dekoratorka (florystka) powiedziała, że większość zdjęć prezentowanych w internecie to zdjęcia sztucznych kwiatów! Np. ten bukiet ostatni, który Eciu wkleiłaś to nic innego jak sztuczne róże. Jak szłam do mojej dekoratorki to sobie kilka bukietów wydrukowałam z internetu, wśród nich był ten właśnie. I ona się uśmiała, bo powiedziała, ze róże nie mają takich skrętów jak na tym zdjęciu, ich środek jest zupełnie inny. I ponoć na "zachodzie" jest normą, że kwiaciarnie ogłaszające się w internecie robią całą sesję bukietów ze sztucznymi kwiatami, bo jest prościej i taniej, a efekt o wiele ładniejszy. Nie dajmy się nabrać! :)

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #395 dnia: 31 Lipca 2006, 09:49 »
Aha - a propo jeszcze takich bukietów - a raczej ich zdjęć, które sobie ściągamy z internetu. Otóż moja dekoratorka (florystka) powiedziała, że większość zdjęć prezentowanych w internecie to zdjęcia sztucznych kwiatów! Np. ten bukiet ostatni, który Eciu wkleiłaś to nic innego jak sztuczne róże.

:shock: :szczeka: Ok Beth tutaj mnie zagięłaś... W życiu by mi to do głowy nie przyszło. Teraz patrząc na zdjęcia bukietów, będę się zastanawiać czy to aby nie sztuczny. :lol:

Przygotowania na razie stanęły w miejscu, bo już większość rzeczy załatwiona. Zaproszenia rozdane, zostały tylko dwa do wysłania :) Więc dzisiaj się nie zajmuję ślubem i weselem tylko cieszę wakacjami :mrgreen:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #396 dnia: 31 Lipca 2006, 10:19 »
Ecia - ja sama byłam zaskoczona! Ale zwróć uwagę na układ płatków tych róż w bukiecie i ich "środki". Gdybyś miała obok siebie prawdziwą różę to zauważyłabyś, że te mają zupełnie inny rozkład płatków.

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #397 dnia: 31 Lipca 2006, 10:34 »
Ale zwróć uwagę na układ płatków tych róż w bukiecie i ich "środki". Gdybyś miała obok siebie prawdziwą różę to zauważyłabyś, że te mają zupełnie inny rozkład płatków.

Ja po prostu myślałam, że to jakaś odmiana róży, bo się kompletnie nie znam na kwiatkach :glupek:

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #398 dnia: 31 Lipca 2006, 11:03 »
Ja też jestem w szoku... Jeżeli to prawda, to zupełnie bez sensu!  :evil:

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #399 dnia: 31 Lipca 2006, 17:03 »
Ej dziewczyny, nie mowcie, ze naprawde te kwiaty troche dziwnie nie wygladaja. Mozna sie skapnac, ze sa sztuczne (no chyba, ze fotki sa bardzo male) :D .
Tylko teraz to mam rozumiec, ze taki sztuczny bukiet w rzeczywistosci z prawdziwych kwiatow bedzie wygladal troche gorzej :?:
Beth, ktora wiazanke wybralas :?: pochwal sie nam szybko :D

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #400 dnia: 31 Lipca 2006, 17:17 »
Sorki Eciu, ze pytam Beth o jej wiazanke na Twojej setce, ale naotwieralam tyle postow, ze juz mi sie wszystko pochrzanilo :oops:  :mrgreen:
Eciu powiedz mi jakie wymiary ma Twoja poduszka na obraczki :?:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #401 dnia: 31 Lipca 2006, 17:56 »
No to szok rzeczywiście z tymi kwiatami  :shock:  :shock:  :shock:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #402 dnia: 31 Lipca 2006, 18:20 »
Redzia - ja będę miała małą kulkę z herbacianych róż, ale takich prawdziwych :D

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #403 dnia: 31 Lipca 2006, 18:22 »
:D

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #404 dnia: 1 Sierpnia 2006, 10:13 »
Widzę, że ogólne poruszenie wzbudziła informacja o sztuczności bukietów :) Oczywiście nie wrzucajmy wszystkiego do jegnego wora, ale podejrzewam, że wiele kwiaciarni zachodnich robi zdjęcia właśnie sztucznym bukietom, bo ze sztucznym kwieciem można zrobić wszystko. Popatrzcie też np. na zdjęcia tortów - w większości do zdjęć też "pozują" te sztuczne. Biznes ślubny jest chłonny jak gąbka, więc jeśli coś można lepiej i szybciej sprzedać, to nie ma się co wahać..

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #405 dnia: 1 Sierpnia 2006, 14:27 »
Cytat: "azzurra"
Ja też jestem w szoku... Jeżeli to prawda, to zupełnie bez sensu!

Cytat: "~monika~"
No to szok rzeczywiście z tymi kwiatami

Cytat: "martini"
mnie tez zatkaly wiesci o bukietach!

Widzę, że nie tylko ja byłam w lekkim szoku :lol:

Cytat: "redzia"
Ej dziewczyny, nie mowcie, ze naprawde te kwiaty troche dziwnie nie wygladaja. Mozna sie skapnac, ze sa sztuczne

Bo ja wiem czy można się skapnąc... Ja tam nie załapałam... Myślałam, że może są trochę podrasowane, to znaczy czymś popryskane, czy coś w tym stylu, ale żeby były całkiem sztuczne to jakoś mi do głowy nie przyszło...

Tylko teraz to mam rozumiec, ze taki sztuczny bukiet w rzeczywistosci z prawdziwych kwiatow bedzie wygladal troche gorzej?

Dokładnie to samo pytanie sobie zadaję... Trzeba się będzie wybrać do kwiaciarni i się zapytać. :?

Eciu, torcik wyglada pysznie

Wygląda super, ale przeszłam się do cukierni i dowiedziałam się, że to jest jakaś specjalna polewa (nie pamiętam juz teraz nazwy...) i kosztuje 56 zł od kilograma. Trochę dużo... Więc nie wiadomo czy się na niego zdecydujemy. Na razie zarezerwowałam stelaż pod tort, nawet nie wiedziałam, że trzeba :lol: Tylko pojawił się problem... Będziemy mieć maksymalnie 54 gości. Dwa piętra są w sam raz na 40 osób, 3 piętra na około 65 :? I teraz nie wiem jak duży tort mam zamówić. Zarezerwowałam na wszelki wypadek 3 piętrowy stelaż...
Myślę, że jeśli torcik podamy o północy, po oczepinach to chyba wystarczą 2 piętra?... Z drugiej strony trochę się boję, żeby komuś nie zabrakło. A jak Wy myślicie?

suknia, choc to wersja robocza, zapowiada sie niezwykle obiecujaco

Dziękuję :) W tym tygodniu ma zadzwonić pani z salonu i będziemy kombinować jak doczepić do niej koronkę. No i muszę się zdecydować jakie chcę bolerko :)

Oczywiście nie wrzucajmy wszystkiego do jegnego wora, ale podejrzewam, że wiele kwiaciarni zachodnich robi zdjęcia właśnie sztucznym bukietom, bo ze sztucznym kwieciem można zrobić wszystko. Popatrzcie też np. na zdjęcia tortów - w większości do zdjęć też "pozują" te sztuczne. Biznes ślubny jest chłonny jak gąbka, więc jeśli coś można lepiej i szybciej sprzedać, to nie ma się co wahać..

Czyli po prostu na wszystko trzeba brać poprawkę i nie zachwycać się za szybko ;) Przyszłe Panny Młode muszą być bardzo czujne :mrgreen: ;)

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #406 dnia: 1 Sierpnia 2006, 14:32 »
Ja bym wzięła 3 piętra... Po tortu weselnego trzeba spróbować na szczęscie podobno, nie każdy zje cały kawałek, ale raczej każdy weźmie i "podziubie". A może, skoro nie chcesz, zeby sie zmarnował, podać go po obiedzie?

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #407 dnia: 1 Sierpnia 2006, 14:41 »
A może, skoro nie chcesz, zeby sie zmarnował, podać go po obiedzie?

Jest taka opcja, nawet ją rozważam... Ale na deser miały być płonące lody, a ja strasznie lubię jak się je wnosi na salę i one się tak palą :mrgreen: I dlatego chciałam, żeby tort był o północy... Już sama nie wiem... :?

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #408 dnia: 1 Sierpnia 2006, 14:44 »
U mnie tort będzie po obiedzie, to w końcu ważny moment wesela, podniosły i uroczysty, dlatego damy go wcześniej, żeby goście jeszcze byli skoncentrowani na nas, żeby uroczyście zakończyć obiad.

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #409 dnia: 2 Sierpnia 2006, 10:34 »
Dzisiaj jest równiutko MIESIĄC do ślubu! :jupi:

Wczoraj to sobie uświadomiłam i tak strasznie sie zaczęłam cieszyć :D To szczęście chyba tak na raty do mnie dochodzi :glupek: W ogóle wczoraj spędziliśmy bardzo miły wieczór :oops: poczułam się tak, jakbyśmy się na nowo w sobie zakochiwali... A potem leżałam w łóżku do trzeciej w nocy, myślałam, że już tylko miesiąc i śmiałam się do siebie :glupek:

Dzisiaj mam zamiar załatwić autobus dla gości :) Byłam już w MPK, ale jeździ za dużo autobusów zastępczych (pół Wrocka rozkopane... :? ) i oni nie wypożyczają. Za to dostałam trzy inne numery :) Dzisiaj zadzwonię i zobaczymy co z tego wyniknie. Mam nadzieję, że wynajęcie autobusu nie będzie zbyt drogie...

A tak w ogóle... dziewczyny, to już tylko MIESIĄC!!! :jupi: :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #410 dnia: 2 Sierpnia 2006, 10:38 »
Wiem, wiem, że już tylko miesiać :) Ja też się bardzo z tego powodu cieszę, ale nadal wydaje mi sie, ze to bardzo długo ;)

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #411 dnia: 2 Sierpnia 2006, 10:43 »
nadal wydaje mi sie, ze to bardzo długo

Bo to jednak trochę długo... Ale jak sobie pomyślę, że jeszcze niedawno miałam 7 miesięcy na liczniku, to aż się wierzyć nie chce, że to już zleciało :)

Kurcze już tylko miesiąc, a Grześ dalej nie ma garnituru... Ktoś ma jakiś pomysł jak wyciągnąć faceta po zakup garnituru? On bez przerwy twierdzi, że ma jeszcze czas...  :roll:

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #412 dnia: 2 Sierpnia 2006, 10:44 »
Cytat: "Ecia"
Mam nadzieję, że wynajęcie autobusu nie będzie zbyt drogie

Eciu a dowiadywałaś się o koszt wynajęcia taxówek bo umnie właśnie będzimy wynajmowali taxi koszt jednej wynosi u nas od 12 do 15zl a mieszcza sie 4 osoby i każdy taksówkarz przyjeżdza z białym balonikiem

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #413 dnia: 2 Sierpnia 2006, 10:47 »
Cytat: "sweetcoffee"
Eciu a dowiadywałaś się o koszt wynajęcia taxówek bo umnie właśnie będzimy wynajmowali taxi koszt jednej wynosi u nas od 12 do 15zl a mieszcza sie 4 osoby i każdy taksówkarz przyjeżdza z białym balonikiem

sweetcoffee dzięki za pomysł :) Dowiem się co i jak, porównam ceny i wtedy się zobaczy :) U nas na pewno będzie taxi dla gości wychodzących z wesela. Bo na pewno będą na raty wychodzić. A spod kościoła chciałam ich wszystkich razem "zebrać" ;) Ale to się jeszcze zobaczy.

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #414 dnia: 2 Sierpnia 2006, 11:01 »
Eciu ślicznie wyglądasz w sukni - modelka rybka jesteś :wink:  figurkę masz idealną do tej sukienusi. Skoro tak pięknie wyglądasz w surowej wersji sukni to wyobrażam sobie jak pięknie będziesz w ukończonej wyglądała z welonem i dodatkami. Mmmm miodzio.

A torcika na rowerku szkoda mi jak nie wiem co :cry: , szkoda, że w Szczecinie takich nie mają :cry:  strasznie mi ten rowerek w oko wpadł. Wyobrażam sobie jaką furorę na weselu by zrobił :wink:

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #415 dnia: 2 Sierpnia 2006, 11:43 »
Cytat: "Anielko"
Eciu ślicznie wyglądasz w sukni - modelka rybka jesteś, figurkę masz idealną do tej sukienusi. Skoro tak pięknie wyglądasz w surowej wersji sukni to wyobrażam sobie jak pięknie będziesz w ukończonej wyglądała z welonem i dodatkami. Mmmm miodzio.

Anielko dziękuję pięknie...  :oops:

Cytat: "Anielka"
A torcika na rowerku szkoda mi jak nie wiem co

Mi też szkoda... ale dowiedziałam się, że gdyby nawet Grześ się na niego zgodził, to nie moglibyśmy go wziąść, bo jest za mały... I tortu by dla wszystkich nie wystarczyło :lol:

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #416 dnia: 2 Sierpnia 2006, 12:15 »
A no to faktycznie - musielibyœcie mieć wtedy ten rowerek o wiele większy. Ten torcik, który wkleiłas - piętrowy wygl¹da smakowiecie. Na pewno będzie super. A rowerek może na rocznicę :?:  :mrgreen:

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #417 dnia: 2 Sierpnia 2006, 16:53 »
O raaaany :shock: faktycznie to jzu miesiac wolnosci nam tylko zotal :D
Cos czuje, ze teraz to bedzie nam czas leciec, ze szok

Eciu to jakie wymiary ma Twoja poduszka na obraczki :?:

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #418 dnia: 2 Sierpnia 2006, 17:13 »
Eciu to jakie wymiary ma Twoja poduszka na obraczk?i

redziu już odpowiadam, jakoś wcześniej przeoczyłam Twoje pytanie  :oops:
Jest kwadratowa 20x20cm :)

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #419 dnia: 2 Sierpnia 2006, 17:18 »
Dzieki :D napewno cos wymysle (balam sie, ze moge zrobic za duza :D ) jeszcze raz dzieki :D