Autor Wątek: Spóźnione odliczanie Eci  (Przeczytany 40133 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #450 dnia: 11 Sierpnia 2006, 16:21 »
Cytat: "Ecia"
Ale nawet bez tego jest super

i to jest najważniejsze abyśbyś Ty się dobrze czuła w tym makijażu

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #451 dnia: 11 Sierpnia 2006, 18:08 »
Aciu ja też uważam, że delikatny makijaż ślubny jest the best, choć rozumiem, że te dziewczyny, ktore na codzień preferują dość mocny makijaż to w delikatnym będą się czuły mdło, ale ja wolę delikatny i subtelny :)

Mam nadzieję, że prognoza Redzi się sprawdzi byłoby idealnie, ale jak znam życie to ono nigdy nie jest idealne  :mrgreen: ale cóż będę niepoprawną marzycielką i będę się takiej pogody spodziewać  :D

Offline sylwanika

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #452 dnia: 11 Sierpnia 2006, 18:14 »
Eciu przepraszam, ale to przekręcanie twojego loginu to totalny przypadek  :oops: aż mi głupio ...

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #453 dnia: 11 Sierpnia 2006, 18:27 »
Ecia czekam z niecierpliwością na fotencję!!  :mrgreen:

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #454 dnia: 12 Sierpnia 2006, 16:34 »
Cytat: "dziubasek"
Ecia czekam z niecierpliwością na fotencję

Nie tylko Ty dziubasku czekasz :D

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #455 dnia: 12 Sierpnia 2006, 20:06 »
No Ecia - dawaj foty! :)

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #456 dnia: 13 Sierpnia 2006, 10:51 »
Dziewczyny problem jest z fotami :? Komputer, na którym było oprogramowanie do aparatu troszkę odmówił posłuszeństwa i jest na razie reanimowany... A płytki z instalką nie możemy znaleźć, żeby na innego kompa zgrać... Więc niestety na razie nic z tego. Ja coś mam pecha z tymi fotkami. Zawsze jak obiecam, że będą fotki to się coś dzieje i nic wkleić nie mogę :? ;)

Byliśmy na ślubie mojej sąsiadki wczoraj. Było pięknie! Bardzo podobała mi się dokoracja kościoła zrobiona przez panie zakrystianki (bo to nasz kościół był). Utwierdziłam się w jednym przekonaniu, że nie chcę powtarzać przysięgi za księdzem... Robi się to wtedy nieładne, brzmi jak wiersz deklamowany przez dziecko z podstawówki, jak dla mnie. Trzeba się będzie na pamięć nauczyć i potem nerwy trzymać na wodzy :twisted:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #457 dnia: 13 Sierpnia 2006, 10:55 »
Utwierdziłam się w jednym przekonaniu, że nie chcę powtarzać przysięgi za księdzem... Robi się to wtedy nieładne, brzmi jak wiersz deklamowany przez dziecko z podstawówki, jak dla mnie. Trzeba się będzie na pamięć nauczyć i potem nerwy trzymać na wodzy

hihi my własnie przez te nerwy z tego zrezygnowaliśmy.... ;) szkoda ryzykować! A powtarzać za księdzem mozna tez sie ładnie nauczyć...z odpowiednią intonacją... ale jeśli ejstescie siebie peweni, że stres Was nie zje to życze powodzonka!! Przysięga mówiona z pamięci przez osoby opanowane na pewno będzie lepiej brzmiała niż powtarzanie za księdzem :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #458 dnia: 13 Sierpnia 2006, 11:08 »
Ecia - ja wczoraj też byłam na ślubie w mojej parafii :) I też młodzi powtarzali za księdzem, co wydało mi się takie automatyczne i niezbyt dobrze brzmiące. Ja już właściwie przysięgę znam na pamięć, a Przyszły na pewno w mig jej się nauczy. Ksiądz może mimo wszystko po cichu podpowiadać.

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #459 dnia: 13 Sierpnia 2006, 11:38 »
Cytat: "dziubasek"
Przysięga mówiona z pamięci przez osoby opanowane na pewno będzie lepiej brzmiała niż powtarzanie za księdzem

No właśnie, teraz to ja jestem opanowana, ale nie wiem jak będzie w dniu ślubu :mrgreen:

Cytat: "Beth"
Ksiądz może mimo wszystko po cichu podpowiadać.

To jest bardzo dobry pomysł. Ksiądz może mówić cichutko, jakby "w tle", a głośniej jakby widział, że coś nie tak, że nie pamiętamy :mrgreen: Ślubu udziela nam znajomy ksiądz, więc będziemy mogli to spokojnie jeszcze omówić :) Można też po księdzu powtarzać, ale robić to po prostu powoli i właściwie interpretując słowa... W sumie muszę to z przyszłym omówić, bo teraz to już sama nie wiem ;)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #460 dnia: 13 Sierpnia 2006, 12:23 »

no właśnie to jest super pomysł my tak chyba mieliśmy ale pewna nie jestem hehehehe

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #461 dnia: 13 Sierpnia 2006, 12:26 »
Cytat: "agulkaaa"
Ecia napisał/a:

no właśnie to jest super pomysł my tak chyba mieliśmy ale pewna nie jestem hehehehe

agulka serio się nie pamięta takich rzeczy?... Dobrze, że mamy kamerzystę, bo pewnie z tego przejęcia połowa szczegółów by mi umknęła :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #462 dnia: 13 Sierpnia 2006, 12:38 »
Hihihi... ja już od kilku dni, jak myślę o ślubie, to sobie powtarzam - wysotrzyj zmysły, obserwuj, słysz i zapamiętuj! Bo jak to potem zobaczę na kasecie, to nie będzie to samo. Znam siebie, wiem, że jak dopadają mnie silne emocje, to niewiele pamiętam, ale postaram się swiadomie zapamiętywać w tym dniu... Nie wiem tylko, czy tak się da :)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #463 dnia: 13 Sierpnia 2006, 12:38 »
no właśnie nie pamiętam muszę na filmie zobaczyć
ale wydaję mi się że mówił cichutko
mieliśmy mały kościółke więc nie było mikrofonu
goście na bank nie słyszeli  księdza

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #464 dnia: 13 Sierpnia 2006, 15:18 »
Zaraz jadę do Olejnicy na łódki :jupi: Pogoda na razie średnia, ale meteo pokazuje, że ma się przejaśnić i przestać padać... No i ma wiać :mrgreen: Oderwiemy się na trochę od wszystkiego.

Wracamy we wtorek rano, a potem po południu jedziemy na nasze mieszkanko :jupi: Będziemy spisywać protokół przekazania, dostaniemy klucze. A potem to już mniej przyjemne rzeczy, bo jak pomyślę o przeprowadzce to mi się słabo robi, ja się nawet na dwa dni nie lubię pakować... A co dopiero jak będę musiała spakować wszystko... :? Ale warto się przemęczyć :mrgreen:

Offline -SpinkA-

• mama do kwadratu :))
  • zapaleniec
  • data ślubu: 24.06.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #465 dnia: 13 Sierpnia 2006, 18:28 »
A co dopiero jak będę musiała spakować wszystko...

Eciu tak sobie przypomniałam (przeprowadzaliśmy się do nowego M 1,5 roku temu) nasze pakowanie. Człowiek nawet nie wie, ile rzeczy potrafi "schomikować" w swoim domku. Zaczęłam się zastanawiać po co mi było to, po co tamto... w sumie wyrzuciłam 7 worków takich "śmieciuchów" (z czego dobre 4 były Kuby   :frajer:  )
No ale nie zazdroszczę, bo przeprowadzki wymagają dużo pracy. Dacie rade :)

Dobrze, że mamy kamerzystę, bo pewnie z tego przejęcia połowa szczegółów by mi umknęła

Na filmie dopiero wszystko widać, ale ksiądz podpowiada bardzo cichutko. Trzeba mieć nerwy ze stali i być opanowanym, żeby przysięgę mówić samemu. My też tak chcieliśmy i nic z tego nie wyszło... za duży stres.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #466 dnia: 14 Sierpnia 2006, 18:05 »
Eciu, udanego odpoczynku ... pomalutku nadrabiam zaległości u Ciebie .....

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #467 dnia: 14 Sierpnia 2006, 18:18 »
miłego wypoczynku
Ale warto się przemęczyć

oj warto warto chociaż jak my zaczynaliśmy powolutku urządzać nasze mieszkanko to wcale nie czuliśmy zmęczenia wszystko robiliśmy z przyjemnością i ochotą

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #468 dnia: 16 Sierpnia 2006, 11:15 »
Witam po przerwie! :D Jest mi bardzo miło, że ktoś do mnie zaglądał przez ten czas :)

Cytat: "-SpinkA-"
Trzeba mieć nerwy ze stali i być opanowanym, żeby przysięgę mówić samemu. My też tak chcieliśmy i nic z tego nie wyszło... za duży stres.

No właśnie... Więc nie wiem jak to wyjdzie :? Jeszcze się cały czas zastanawiamy.

Cytat: "~monika~"
Eciu, udanego odpoczynku

Cytat: "sweetcoffee"
miłego wypoczynku

Dziękuję pieknie, było na prawdę super! Nawet pogoda w miarę dopisała :mrgreen:

Cytat: "~monika~"
pomalutku nadrabiam zaległości u Ciebie

Jesteś kochana, bardzo mi miło :)

Cytat: "sweetcoffee"
oj warto warto chociaż jak my zaczynaliśmy powolutku urządzać nasze mieszkanko to wcale nie czuliśmy zmęczenia wszystko robiliśmy z przyjemnością i ochotą

Samo urządzenie to pewnie będzie przyjemność, ale najpierw trzeba wszystkie graty spakować i przewieźć... Nie można samochodem podjechać pod samą bramę, więc będziemy biegać tam i z powrotem przez całe podwórko, z naszymi rzeczami, a sąsiedzi będą mieli radochę ;)

Powiem Wam dziewczyny, że to niesamowite uczucie, kiedy trzyma się w ręcę klucze do swojego domu... Wczoraj z Grzeskiem siedzieliśmy w prawie pustym mieszkaniu i nie mogliśmy wyjść z szoku... Jakoś to do mnie nie dociera, że to już nasze mieszkanie :lol:

W tym tygodniu zaczynam akcję upiększania :mrgreen: Zaraz idę się umówic na oczyszczanie twarzy, pleców i dekoltu (niestety zawsze z tym miałam problemy :? ). Może jeszcze się umówię u fryzjerki na farbowanie... No i trzeba się umówić na depilację... Nie lubię tego, ale co zrobić (faceci mają łatwiej! :P )

Pozdrawiam wszystkich serdecznie! :)

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #469 dnia: 16 Sierpnia 2006, 12:46 »
uh a ja marze o wlasnym mieszkanku...
Agata

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #470 dnia: 16 Sierpnia 2006, 13:18 »
Cytat: "narwanka"
uh a ja marze o wlasnym mieszkanku...

narwanko wierzę, że Wam też się uda. My swoje znaleźliśmy tak trochę przez przypadek, przebąkiwaliśmy, że trzeba czegoś poszukać i pierwsze mieszkanie, które oglądaliśmy tak nam się spodobało. Tylko niestety teraz ceny mieszkań poszły w górę...

Początek misji "Upiększanie" zakończony sukcesem :mrgreen: Dzisiaj farbuję włosy, a poza tym, umówiłam się do kosmetyczki na wszystko co jest możliwe :D Oczyszczanie, depilację i na paznokcie :) Tylko jak babka podliczyła ile mnie to będzie kosztować, to trochę mi skóra ścierpła... :? Chcesz być piękna, to... płać ;)

Offline Marcysia
  • bywalec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #471 dnia: 16 Sierpnia 2006, 13:58 »
Eciu, chyba wezmę przykład z Ciebie i tez zrobie sobie maratonik wśród zabiegów upiększających ;) Tylko finansowo nie wiem czy dam rade :| Paznokcie zrobi mi moja Ola :) A resztę zobaczymy :) Miłego upiększania :D Na pewno bedziesz piękna :D

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #472 dnia: 16 Sierpnia 2006, 14:50 »
pomalutku nadrabiam zaległości u Ciebie

To tak jak ja ;) Cieszę się :)

My swoje znaleźliśmy tak trochę przez przypadek, przebąkiwaliśmy, że trzeba czegoś poszukać i pierwsze mieszkanie, które oglądaliśmy tak nam się spodobało

Super. My właśnie zaczynamy się za czymś fajnym rozglądać, tylko faktycznie te ceny przerażają.

Początek misji "Upiększanie" zakończony sukcesem  Dzisiaj farbuję włosy, a poza tym, umówiłam się do kosmetyczki na wszystko co jest możliwe  Oczyszczanie, depilację i na paznokcie  Tylko jak babka podliczyła ile mnie to będzie kosztować, to trochę mi skóra ścierpła...  Chcesz być piękna, to... płać

Etam, czego się nie robi dla urody ;););)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #473 dnia: 16 Sierpnia 2006, 17:08 »
Ecia, super że macie mieszkanko :) Przeprowadzka trochę potrwa ale później jak będzie cudownie... ech... zazdroszczę... :) I świetny pomysł z tą kosmetyczką :) Buziaki

Offline -SpinkA-

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #474 dnia: 16 Sierpnia 2006, 19:07 »
Oczyszczanie, depilację i na paznokcie

Byłam ostatnio na oczyszczaniu twarzy. Aaaaaaałłaaa jak to bolało   :Kill:  mogłabym tą kobitke... dla niej to dobry sposób na rozładowanie emocji a ja za to jeszcze zapłaciłam
Ale efekty są  :) :) :)

Offline sylwanika

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #475 dnia: 16 Sierpnia 2006, 22:44 »
Ja też chciałam iść na oczyszczanie twarzy, ale kosmetyczka stwierdziła, że nie potrzebuję tego zabiegu w zamian zaproponowała zabieg w stylu relaksującego, za to jeszcze droższy masz rację Ecia chcesz być piękna i zrelaksowana płać  :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #476 dnia: 17 Sierpnia 2006, 10:50 »
Jeżeli oczyszczanie boli zbyt bardzo, to znaczy, że jest źle robione... Powinno boleć tylko wyciskanie podskórniaków i to też nie jakoś szczególnie. Poza tym pilnujcie dziewczyny, zeby było czyściutko robione, niektore kosmetyczki mają z tym problem. Dlatego aj od lat chodzę do jednej sparwdzonej.
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #477 dnia: 17 Sierpnia 2006, 12:26 »
Mam nadzieję, że nie będzie bardzo boleć :) Wprawdzie nie byłam jeszcze u mojej kosmetyczki na oczyszczaniu, ale ja innych zabiegach się nie zawiodłam więc wierzę, że będzie dobrze.

Idę zaraz na pierwszą spowiedź przedślubną... Trochę późno, formalnie powinna być miesiąc przed :? Mam stresa ogólnie... Może nie będzie źle...

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #478 dnia: 17 Sierpnia 2006, 15:17 »
Idę zaraz na pierwszą spowiedź przedślubną... Trochę późno, formalnie powinna być miesiąc przed

nam ksiądz kazał iśc do pierwszej spowiedzi przedślubnej zaraz po spisaniu protokołu czyly byliśmy 14 maja a do drugiej spowiedzi idziemy tuż przed ślubem chyba w czwartek

Offline -SpinkA-

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #479 dnia: 17 Sierpnia 2006, 20:47 »
A ja byłam na pierwszej spowiedzi przedślubnej w momencie, kiedy były mistrzostwa i ksiądz w konfesjonale (młody taki) mówi tak: "Eeeee... a możesz szybko te grzechy powiedzieć, bo dzisiaj Polacy grają?"
Ja myślałam, że padne ze śmiechu - ledwo zdążyłam powiedzieć, że przed ślubem hmm..hmm..ten (no wiecie)  :oops:  :oops:  :oops:  a on do mnie "ok grzechy zostały ci odpuszczone" i już pukał po następną osobę   :Co_jest:  
Rozgrzeszenie dostałam, ale pokuty już nie z tego pośpiechu.
Karteczke podpisał na kolanie  :mrgreen: