Autor Wątek: Spóźnione odliczanie Eci  (Przeczytany 40652 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #420 dnia: 4 Sierpnia 2006, 16:43 »
Do ślubu 29 dni! :shock:

Ja nie wiem, kiedy to zleciało... A mnie się nie chce nic załatwiać :luzak: Za dużo już było tych przygotowań i teraz mam ochotę, żeby się ktoś tym zajął. Ustalił menu, dekoracje, oprawę mszy... A ja bym przyszła na gotowe :P Trochę marudzę, ale na prawdę, nie chce mi się już... Straciłam zapał i jakoś nawet mi nie zależy, żeby wrócił. I przestałam się przejmować drobiazgami, nawet jak się coś nie uda, to i tak będziemy małżeństwem :mrgreen: Wyluzowałam i bardzo dobrze się z tym czuję :)

A Grześ nie ma garnituru :hahaha: Będzie wesoło! :mrgreen:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #421 dnia: 4 Sierpnia 2006, 22:11 »
Ecia - po wydarzeniach z ostatnich dni ja także zmieniłam podejście. Przed chwilą przeczytałam kilka setek i wydały mi się one tak mało poważne i jakoś tak mało w nich miłości, że uznałam, że coś mi się musiało przestawić. Przestawiło się faktycznie. Ja też zamierzam przystopować i zwrócić uwagę na coś ważniejszego - na mnie i Przyszłego, na nasze relacje, na ogniki w naszych oczach, gdy się spotykamy i uczucia, które temu towarzyszą. Jeśli o coś zahaczę na weselu, upapram czymś suknie albo rosół do obiadu będzie za chłodny - leje na to. Załatwię oczywiście do końca to co muszę, ale zamierzam zupełnie przestać się tym stresować. Inne rzeczy są o wiele, wiele, wiele ważniejsze.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #422 dnia: 4 Sierpnia 2006, 22:36 »
Cytat: "Beth"
Przed chwilą przeczytałam kilka setek i wydały mi się one tak mało poważne i jakoś tak mało w nich miłości

Niekoniecznie ... to tylko słowa ..... nie wiemy tak naprawdę nic o sobie nawzajem ... możemy sie tylko domyślać .....

Jeśli o coś zahaczę na weselu, upapram czymś suknie albo rosół do obiadu będzie za chłodny - leje na to.

Tez mam taki zamiar ;) .....

Inne rzeczy są o wiele, wiele, wiele ważniejsze.

Oj są, są ....

Cytat: "Ecia"
Wyluzowałam i bardzo dobrze się z tym czuję  

I bardzo dobrze ..... nerwy to nic dobrego ..... przynajmniej będziesz trzeźwo na wszystko patrzeć ....

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #423 dnia: 4 Sierpnia 2006, 23:10 »
po wydarzeniach z ostatnich dni ja także zmieniłam podejście. Przed chwilą przeczytałam kilka setek i wydały mi się one tak mało poważne i jakoś tak mało w nich miłości

A nie pomyślałaś Beth, że nie wszyscy wszystko w setkach piszą? Nie każdy lubi tak się uzęwnętrzniać. Pewne rzeczy są dostępne poprzez te setki dla wszystkich czytelników, ale niektóre to po prostu świętość, o tym się nie piszę, nie mówi, zatrzymuje się dla siebie i dla ukochanej osoby.

O ile rozumiem, że ludzie piszą o przygotowaniach, o tym że martwią się pogodą, próbną fryzurą, to już troszkę mniej to, że piszą o tym, że się z narzeczonym pokłócili, że okres się im spóźnia. Mają do tego prawo, szanuję tę ich potrzebę, nie potępiam, ale ja nigdy bym tego nie zrobiła. Może dlatego w mojej setce brak uczuć, jak to nazwałaś. Nie każdy aż tak chce się otworzyć. Poczułam się dotknięta, tym, co napisałś.

Eciu, wybacz zaśmiecanie wątku ;)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #424 dnia: 4 Sierpnia 2006, 23:27 »
po wydarzeniach z ostatnich dni ja także zmieniłam podejście. Przed chwilą przeczytałam kilka setek i wydały mi się one tak mało poważne i jakoś tak mało w nich miłości

Cytat: "azzurra"
Poczułam się dotknięta, tym, co napisałś

azzurra wydaje mi się, że zupełnie niepotrzebnie. Napisanie, że w setce nie widac uczucia, nie znaczy, że Beth zarzuca komuś, że miłości nie ma w związku. Czasem po prostu nie widac jej tak bardzo w setkach, gdzie skupiamy się na przygotowaniach, na tych wszystkich materialnych szczegółach. I ja nie mówię, że to źle, bo taki dzień trzeba przygotowac, ale sama zauważyłam, że czasem przez forum tylko coraz bardziej się nakręcam i zupełnie niepotrzebnie stresuję... I dlatego postanowiłam wyluzowac :mrgreen:

A tak w ogóle coś mi się zepsuło i nie mogę napisac "c" z kreską :? Nie lubię pisac z błędami...

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #425 dnia: 5 Sierpnia 2006, 10:11 »
Chyba trochę niepotrzebnie napisałam to, co napisałam. Czasem pewne rzeczy chyba powinnam przemilczeć. Chodziło mi dokładnie o to, co napisała Ecia. Czasem po prostu z takich pierdół robi się problem, że aż nie mogę w to uwierzyć. Wcale nie napisałam tego jakoś bezpośrednio do kogoś, zauważyłam po prostu ogólną tendencję. Nie ma się co denerwować - tu wcale nie o to chodzi, żeby wszyscy pisali tak, jak mnie się podoba. Faktycznie pewne rzeczy potem nakręcają niezdrową atmosferę, poza tym zauważyłam, że wiele osób jest tak naprawdę mało szczerych. W każdym wątku np. piszą, że to czy tamto jest śliczne i nie potrafią skrytykować, chociaż niekiedy ewidentnie widać, że coś pasuje jak piernik do wiatraka. No ale cóż - to tylko moje zdanie. ZApomnijmy o tym po prostu - jak napisałam - nie chciałam nikogo urazić.
Eciu - wybacz, że taka sprawa się rozwinęła u Ciebie..

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #426 dnia: 5 Sierpnia 2006, 13:17 »
Eciu - wybacz, że taka sprawa się rozwinęła u Ciebie..

Beth nie ma co wybaczać, mam nadzieję, że się wyjaśniło wszystko i teraz będzie OK :)

A teraz uwaga, uwaga... kupiliśmy garnitur :jupi: :jupi: :jupi: I było tak jak mówił Grześ, czyli pierwszy przymierzony, tylko wybieranie kamizelki i musznika trwało dłużej. Ale jest tak jak mi się marzyło, czyli garnitur grafitowy i do tego kamizelka i musznik w jasnym srebrze :jupi: Grześ wygląda bardzo dobrze, będzie przystojnym Panem Młodym :mrgreen:

Teraz po prostu mogę się odprężyć, bo najgorsza rzecz z przygotowań ślubnych jets załatwiona :D Buty Grześ wybiera w czasie krótszym niż 10min więc już się w ogóle niczym nie przejmuję hehe :) Ciekawe, kiedy mnie stresik złapie ;)

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #427 dnia: 5 Sierpnia 2006, 13:36 »
Beth, juz mi przeszlo, ja po prostu zbyt emocjonalnie zareagowalam ;)

Eciu, gratuluje garnituru! My wciaz czekamy na surdut Szymona, wyszlo na to, ze czeka dluzej niz ja na suknie ;)

Offline Misia

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #428 dnia: 5 Sierpnia 2006, 18:20 »
A teraz uwaga, uwaga... kupiliśmy garnitur

no gratuluje:)
ja kurcze mojego miska jakoś nie mogę wyciągnąć na zakup gajerka......ech ci faceci

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #429 dnia: 5 Sierpnia 2006, 19:19 »
Cytat: "Misia"
kurcze mojego miska jakoś nie mogę wyciągnąć na zakup gajerka......ech ci faceci

Misia nie przejmuj się, tak to już z nimi jest... Mnie się udało, bo po prostu odpuściłam na jakiś czas i starałam się nie wspomina o garniturze. Ciężko było, ale jakoś dałam radę ;) Przeczekałam i potem jak zaproponowałam, żebyśmy poszli kupic, to nie było tak, że ciągle męczę :mrgreen: Zresztą niedługo sam by się wybrał, w końcu on też chce wyglądac dobrze :)

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #430 dnia: 6 Sierpnia 2006, 00:06 »
Tak  :mrgreen:  Sebastian też kupił garnitur przypadkiem i szybko pojechaliśmy do centrum handlowego, żeby wejść do tesco i zobaczyć ceny alkoholi, a tu przy okazji weszliśmy do Vistuli i Misiek kupił garniaczek w kolorze cappucino <jak moja spódnica> więc po problemie, teraz tylko musznik i kamizelka oraz buty jak u Grzesia tylko, że moje Kochanie strasznie wybrzydza z obuwiem i ja się z kolei tego obawiam  :roll:
Cieszę się za to ewciu, że tu już masz spokojną głowę o strój przyszłego Mężusia  :mrgreen:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #431 dnia: 6 Sierpnia 2006, 10:54 »
eee no to wielki krok do przodu!!! Ja tez mam ogromny problem z moim przyszłym jeśli chodzi o zakupy...Garniak na szczęście już ma, kamizelkę i musznik kupiłam mu sama (niestety musimy ja zwęzić) a po buty...prawdopodobnie pójdziemy w tym tygodniu...sam Przyszły to zaproponował ;) hehe chyba zaczyna się przejmować swoim wyglądem :P

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #432 dnia: 7 Sierpnia 2006, 12:16 »
Cytat: "sylwanika"
teraz tylko musznik i kamizelka oraz buty jak u Grzesia tylko, że moje Kochanie strasznie wybrzydza z obuwiem i ja się z kolei tego obawiam

sylwanika na pewno będzie dobrze :) Po prostu trochę więcej czasu Wam to zajmie, ale mogę Ci zaręczyć, że jak już znajdziecie buty, to będa idealne!

Cytat: "sylwanika"
Cieszę się za to ewciu, że tu już masz spokojną głowę o strój przyszłego Mężusia

Ja też się bardzo cieszę :mrgreen:

Cytat: "dziubasek"
Ja tez mam ogromny problem z moim przyszłym jeśli chodzi o zakupy...Garniak na szczęście już ma, kamizelkę i musznik kupiłam mu sama (niestety musimy ja zwęzić) a po buty...prawdopodobnie pójdziemy w tym tygodniu...sam Przyszły to zaproponował hehe chyba zaczyna się przejmować swoim wyglądem

Na pewno się przejmuje, tylko się pewnie z tym kryje, żeby nie było, że się stresuje fatałaszkami ;)

Dzisiaj mam makijaż próbny... I jakoś nie potrafię się na niego cieszyć... Mam niestety problem, o którym nie chcę pisać w szczegółach... Ale dziewczyny trzymajcie kciuki, żeby się wszystko ułożyło, bo dręczy mnie poczucie, że podjęłam złą decyzję... Zaznaczam, że nie chodzi o decyzję o ślubie ;) to nie ma nic wspólnego ze mną i Grzesiem.

Ciężkie to życie czasem, co?... :(

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #433 dnia: 7 Sierpnia 2006, 12:27 »
Eciu to moze ogolnie nam powiesz o co chodzi :?:  Pomimo wszystko mocno trzymam kciuki, bo my 2-go wrzesnioweczki musimy trzymac sie razem :) i jestem ZA zaklinaniem pogody na wrzesien.
Beda jakies zdjecia po probnym :?: Jesli tak to moze pochwalisz sie nam :)

Glowa do gory wszystko bedzie OK

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #434 dnia: 7 Sierpnia 2006, 13:09 »
Cytat: "redzia"
Glowa do gory wszystko bedzie OK

Dzięki redziu :) Nie chcę pisać o co chodzi, nawet z grubsza. Może nie powinnam w ogóle nic pisać w takim razie, ale potrzebuję trochę wsparcia i dlatego tak namieszałam mętnie trochę...

jestem ZA zaklinaniem pogody na wrzesien.

Ja też jak najbardziej jestem ZA :D Jak dla mnie ideałem byłoby ok. 22 stopni i słoneczko :)

Beda jakies zdjecia po probnym? Jesli tak to moze pochwalisz sie nam

Zdjęcie postaram się cyknąć i wkleić :) Mam nadzieję, że wyjdzie coś ładnego. Ten salon, w którym będę robić makijaż poleciła mi moja fryzjerka, więc nie idę tak zupełnie w ciemno. Zobaczymy jak wyjdzie.

Offline sylwanika

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #435 dnia: 7 Sierpnia 2006, 20:40 »
Eciu mam nadzieję, że problem który Cię gnębi jakoś się rozwiąże i będziesz się lepiej czuła i pamiętaj tylko ten się nie myli czy nie podejmuje złych decyzji, kto nic nie robi... Głowa do góry  :lol:

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #436 dnia: 8 Sierpnia 2006, 08:35 »
Eciu, cokolwiek to jest, to nie pozwól, żeby Ci to zepsuło ten okres przygotowań do ślubu :) Trzymaj się!

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #437 dnia: 8 Sierpnia 2006, 12:07 »
Witam wszystkich w ten deszczowy dzień!

Dzięki wielkie za wsparcie. Decyzja niestety okazała się totalnie błędna... Zawiodłam zaufanie osoby, która jest bardzo ważna w moim życiu. Przyznałam się do błędu, przeprosiłam, ale wiem, że już nic nie będzie takie jak dawniej... Teraz wiem, że warto ugryźć się w język i przemyśleć każdą swoją wypowiedź, choćby nie wiem jak słuszna się wydawała. Odkrywcze co? :( No, ale człowiek uczy się na błędach...

Fotek z makijażu nie będzie, bo była to kompletna porażka... Nie umiałam się z babką dogadać, makijaż mi się nie podobał, był za mocny. Wyglądał jak sylwestrowy, ale umiałam konkretnie powiedzieć, co ma zmienić. Poprawiała, zrobił się trochę delikatniejszy, ale dalej mi się nie podobał...

No i teraz nie wiem gdzie mam iść na następną próbę :( To była kosmetyczka z polecenia, myślałam, że będzie ok... Będę się musiała przejść po mieście i popytać... No i pewnie wydać jeszcze trochę kasy na próbne makijaże :?

Dobre w ostatnich dniach było to, że mam oparcie w Grześku. Dzięki niemu umiem nabrać dystansu do pewnych spraw. Albo po prostu mogę się przytulić kiedy jest mi bardzo źle... I pomimo tego, że ostatnio jest mi ciężko, to mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwa.

Offline sylwanika

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #438 dnia: 8 Sierpnia 2006, 21:12 »
Tylko wypada przemilczeć tę kosmetyczkę :( na szczęście masz jeszcze troszkę czasu i myślę, że znajdziesz spokojnie kogoś lepszego :) i już się nie martw problemami z czasem ta osoba zapomni i będzie dobrze  :) dlatego nie zadręczaj się...

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #439 dnia: 9 Sierpnia 2006, 10:24 »
Eciu, wiem o jednej dobrej makijażystce, już napisałam do koleżanki z prośbą o namiary. Jak je dostanę, to wyślę Ci privem.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #440 dnia: 9 Sierpnia 2006, 20:47 »
Eciu - to i tak masz dobrze, że jest czas na zmianę makijażystki. Ja stawiam właściwie wszystko na jedną kartę - idę na próbny 28 sierpnia i nawet jak mi się nie spodoba to jedyne wyjście jakie mi zostanie to umalować się samej.. Liczę jednak, że uda mi się powiedzieć babce o co dokładnie mi chodzi i nie będe wyglądała bardzo źle.. Ale to jeszcze jutro sobie o wszystkim porozmawiamy :)

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #441 dnia: 9 Sierpnia 2006, 22:50 »
Ja stawiam właściwie wszystko na jedną kartę - idę na próbny 28 sierpnia i nawet jak mi się nie spodoba to jedyne wyjście jakie mi zostanie to umalować się samej.. Liczę jednak, że uda mi się powiedzieć babce o co dokładnie mi chodzi i nie będe wyglądała bardzo źle..

Jeśli wiesz czego chcesz, to nie powinno być problemów. Ja jej dałam prawie wolna rękę, bo nie wiedziałam za bardzo czego chcę... No i wynik mi się bardoz nie spodobał :? Ale teraz przynajmiej już wiem czego nie chcę :mrgreen:

Ale to jeszcze jutro sobie o wszystkim porozmawiamy

Dokładnie! :jupi:

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #442 dnia: 10 Sierpnia 2006, 12:52 »
Mam dzisiaj całkiem niezły humor, tylko załatwiać nic mi się nie chce :P Powinnam się wziąć do roboty, bo to już coraz bliżej, a autokar dla gości nie zamówiony...

Wczoraj dogadaliśmy szczegóły co do tortu. Będą 3 piętra, lepiej żeby został, niż żeby komuś zabrakło. Śmietanowy z brzoskwiniami, w kolorach dokładnie takich jak wklejałam, czyli ecru i bordo :) Chciałam go najpierw podpasować pod kolory moich dodatków, ale stwierdziłam, że bez przesady i tak tego nikt nie zauważy :mrgreen:

Niedługo wybiorę się na farbowanie włosów. A jutro mam przymiarkę i następny próbny makijaż :jupi: Zastanawiam się, czy nie zrobić sobie jeszcze jednej próbnej fryzury, tam gdize będę mieć makijaż... Bo gdyby mi się spodobało i jedno i drugie, to wtedy miałabym wszystko w jednym miejscu. I do tego bardoz blisko domu :D Wiec chyba wyłożę jeszcze te parę groszy i zrobię 3 próbną fryzurę. Jak szaleć to szaleć :mrgreen:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #443 dnia: 10 Sierpnia 2006, 13:14 »
I fotę dasz...ja bym chętnie pooglądała :mrgreen:

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #444 dnia: 10 Sierpnia 2006, 14:55 »
O tak Eciu czekamy na fotki z wyprawy po makijaz i fryzure :D

nic mi się nie chce

Ja mam cos podobnego :D dlatego narazie "zapomnialam" o moim odliczaniu. W srode wracamy do Polski i wtedy zabiore sie do roboty. Zebralam sporo informacji z forum, takze wiem gdzie sie udac w potrzebie.

Co do pogody to zagladalam na pewna strone internetowa i nie chce nic zapeszac, ale najprawdopodobniej bedziemy mialy sucho i ok 19 stopni (pogoda jak narazie podana jest do 25 sierpnia) :D
Mam nadzieje, ze tak bedzie (chociaz z tego co widze bede musiala zakupic bolerko :( )

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #445 dnia: 10 Sierpnia 2006, 23:47 »
Co do pogody to zagladalam na pewna strone internetowa i nie chce nic zapeszac, ale najprawdopodobniej bedziemy mialy sucho i ok 19 stopni

redzia jak dla mnie, to taka pogoda byłaby idealna :mrgreen: Mam nadzieję, że się sprawdzi.

Właśnie wróciłam z super udanego spotkania z Beth :) Bardzo miło się nam gadało i mam teraz bardzo dobry humor :) Dzięki Beth! :)

Jutro przymiarka! :jupi: Może jakieś fotki będą, ale nie wiem, bo moja świadkowa jest w Anglii, więc wszystko zależy od tego jak moja mama i przyszła teściowa poradzą sobie z aparatem :mrgreen:

Offline Marcysia
  • bywalec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #446 dnia: 11 Sierpnia 2006, 07:13 »
Dobrze by było, zeby sobie poradziły ;) Musisz im zrobic szybki kurs obslugi aparatu ;) Czekamy na foteczki :]

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #447 dnia: 11 Sierpnia 2006, 08:54 »
Ecia - to ja dziękuję, było mi baaaardzo miło z Tobą posiedzieć, aż nie wiem kiedy te 3 godziny zleciały :) Szkoda tylko, że musiałam dzisiaj o 7 rano wstać do pracy :(
Fotki koniecznie wklej z prztmiarki i próbnego! Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z makijażu tym razem :)

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #448 dnia: 11 Sierpnia 2006, 12:21 »
nie wiem kiedy te 3 godziny zleciały

Dokładnie, pamiętam swój szok, jak spojrzałam na zegarek :D

Już jestem po próbnym makijażu! Baaardzo mi się podoba, jest delikatny i bardzo dobrze się w nim czuję. Teraz jak sobie patrzę do lustra to tylko odrobinę mocniej wytuszowałabym górne rzęsy. Ale nawet bez tego jest super :mrgreen: Niestety fotek na razie nie będzie, bo aparat jest u Grzesia... Więc jeśli coś się pojawi to po południu :)

Ale jestem happy! :mrgreen: Mam nadzieję, że po przymiarce się to nie zmieni, tylko pogłębi ;)

Offline Marcysia
  • bywalec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #449 dnia: 11 Sierpnia 2006, 15:49 »
Eciu, foty sa obowiązkowe!! :D Nie ma to tamto ;) Czekam :D

Zapraszam do mojego odliczanka :)