Autor Wątek: Spóźnione odliczanie Eci  (Przeczytany 40122 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #360 dnia: 27 Lipca 2006, 21:55 »
Cytat: "Ecia"
A poza tym wisimy już w przedsionku kościoła Mr. Green U nas w parafii zapowiedzi się nie czyta, ale miło było jak się znaleźliśmy na tablicy Very Happy Jesteśmy 86 parą, która tam "zawisła"

To napewno fajne uczucie widzieć swoje imiona i nazwiska na tablicy.

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #361 dnia: 27 Lipca 2006, 23:06 »
Cytat: "Beth"
powiem Wam, że moja Mama ma dużego nosa do pogody i nie wiem czy to futerko się nie przyda..

Wypluj te słowa! Za słowem idzie... Nie strasz  :( Ja żadnego bolerka nie przewiduję, nie będzie pasować do sukni i już!
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline KRab

• użytkownik
  • **
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #362 dnia: 27 Lipca 2006, 23:54 »
Cytat: "azzurra"
powiem Wam, że moja Mama ma dużego nosa do pogody i nie wiem czy to futerko się nie przyda..

Wypluj te słowa! Za słowem idzie... Nie strasz  :( Ja żadnego bolerka nie przewiduję, nie będzie pasować do sukni i już!

przyznam że też się boję.. mówią że do 20 sierpnia mają być upały i susze..
a po upałach i suszach następuje.... wrzesień  :x

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #363 dnia: 28 Lipca 2006, 00:38 »
Ecia - ja proponuję, żebyśmy tydzień przed ślubem (każda w swoim domu) o danej godzinie umówionej wyjrzały przez okno i przez kilka minut zaklinały niebo

Beth pomysł jest rewelacyjny :mrgreen: Możemy się jakoś na rano umówić, bo po południu to zdążę zapomnieć, szczególnie tydzień przed ślubem... ;)

Cytat: "dziubasek"
jak będziecie zaklinały niebo na 2 września odtańczcie coś aby i 25 sierpnia było przyzwoicie

dziubasku zrobi się :mrgreen: Będziemy zaklinać i tańczyć ile wlezie!

azzurra, redzia nie bójcie się, tyle nas jest na tego 2 września, że po prostu MUSI być ładna pogoda i już!

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #364 dnia: 28 Lipca 2006, 00:50 »
Mam zdjęcie obrączek :mrgreen: Nie udało mi się zrobić takiego do końca ostrego, aparat się mnie nie słucha ;) Ale cos widać.

Oto one:

Jeszcze nawet tych kartoników nie odczepiłam :lol:

Pochwalę się jeszcze jedną rzeczą. Po przejrzeniu poduszeczek na allegro i na giełdzie ślubno-weselnej, stwierdziłam, że wszystko strasznie drogie jest... A do tego nic mi się nie podobało, chciałam coś skromnego, a tu tylko jakieś wielkie kokardy, mnóstwo koronek, wstążeczek. Więc postanowiłam się sama koło tego zakręcić i dzisiaj z moją mamą się do tego zabrałyśmy. Oto efekty naszej pracy:

A to kwiatuszek z bliska:

Na dole jest na razie tylko zfastrygowana (sfastrygowana? nie mam pojęcia... :? ) żeby można było w razie czego poprawić watę w środku :mrgreen:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #365 dnia: 28 Lipca 2006, 00:52 »
Obrączki bardzo mi się podobają a poduszeczka jest rewelacyjna no i na pewno orginalna  :D  Brawo za wykonanie!

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #366 dnia: 28 Lipca 2006, 09:25 »
Eciu - super poducha! Gdybym umiała takie rzeczy robić, to też nie wydawałabym kasy. Ale ja swoją upolowałam nie aż tak drogo (24zł) i czekam aż mi przyślą. A gdzie wstążeczki do przymocowania obrączek?

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #367 dnia: 28 Lipca 2006, 09:29 »
Eciu, cieszę się przede wszystkim, że się przekonałaś do poduszeczki na obrączki :) To naparwdę fantastyczny pomysł jest.

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #368 dnia: 28 Lipca 2006, 09:52 »
Eciu jestem pod wrażeniem - taka śliczna poduszeczka wykonana własnoręcznie - cud miód - gratuluje i podziwiam talent :wink:
A obrączki ładniutkie :wink:

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #369 dnia: 28 Lipca 2006, 10:37 »
Cytat: "asia"
poduszeczka jest rewelacyjna no i na pewno orginalna

Eciu - super poducha!

Cytat: "Anielka"
Eciu jestem pod wrażeniem - taka śliczna poduszeczka wykonana własnoręcznie - cud miód - gratuluje i podziwiam talent

Dziewczyny dziękuję :D Bardzo się cieszę, że się Wam podoba.

Eciu, cieszę się przede wszystkim, że się przekonałaś do poduszeczki na obrączki

Ano przekonałam się :) Już sobie wyobrażam jak słodko będzie wyglądać Grzesia chrześniaczka, jak będzie z nimi szła. Ma 7 lat i bardzo się przejęła swoją rolą. Musimy jeszcze z księdziem ustalić jak to dokładnie będzie wyglądać...

A gdzie wstążeczki do przymocowania obrączek?

Beth, jeszcze ich nie ma :lol: Planuję zrobić tylko takie pętelki malutkie mocowane na szpilkę ozdobną. Nie trzeba się będzie męczyć z rozwiązywaniem, tylko szpileczkę się wyciągnie i po kłopocie :D

Cytat: "asia"
Obrączki bardzo mi się podobają

Cytat: "Anielka"
A obrączki ładniutkie

Dzięki :) Wybieraliśmy dłuuugo, ciężko było znaleźć coś co pasowałoby i do Grześka i do mnie. A te są po prostu idealne :mrgreen:

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #370 dnia: 28 Lipca 2006, 10:47 »
Mam kolejną porcję fotek :mrgreen: Tym razem z przymiarki. Już coś nawet widać, chociaż wersja cały czas mocno robocza :)

To welon, który mi się nie spodobał... Nie wiem czemu nie mam zdjęcie z welonem, który wstępnie wybrałam. Jest bez żadnych ozdób i długi do kolan :mrgreen:

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #371 dnia: 28 Lipca 2006, 13:46 »
Miałam dzisiaj pojechać do cukierni i zamówić tort, ale pogoda mnie przeraża... Boję się, że zemdleję gdzieś po drodze, bo spory kawałek mam :? POczekam jeszcze chyba parę dni, bo na początku sierpnia ma się odrobinkę ochłodzić. Mam nadzieję, że te kilka dni różnicy nie zrobi :)

A torcik wybraliśmy taki:

Ja chciałam trochę inny, ten truskawkowy, na stelażu w kształcie roweru :mrgreen: Ale przyszły wyraził zdecydowany sprzeciw, a że raczej sie nie wypowiada w kwestii takich szczegółów, to uznałam, że bardzo mu zależy i ustąpiłam :mrgreen: Nasz torcik będzie miał jedno piętro mniej, bo na 50 osób byłoby go zdecydowanie za dużo :)

Usiłuję się dodzwonić do MPK, żeby się dowiedzieć, czy można u nich wynająć autobus i cały czas zajęte - już od godziny :twisted:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #372 dnia: 28 Lipca 2006, 13:50 »
Ale przyszły wyraził zdecydowany sprzeciw, a że raczej sie nie wypowiada w kwestii takich szczegółów, to uznałam, że bardzo mu zależy i ustąpiłam

ależ Ty ugodowa osóbka jesteś  :wink: , Przyszły będzie miał z Tobą dobrze  :twisted:

Torcik ładny ... ja nawet nie wiem jak będzie wyglądał mój .. mama załatwiała i to ma być suprise ...

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #373 dnia: 28 Lipca 2006, 13:56 »
Cytat: "~monika~"
ależ Ty ugodowa osóbka jesteś ;) , Przyszły będzie miał z Tobą dobrze

Pewnie, że będzie miał dobrze :twisted: A ugodowa jak ugodowa, takie wrażenie tylko sprawiam ;)

Nikt się nie chce wypowiedzieć na temat sukienki, czyżby sie nie podobała? ;) Ja idę coś przekąsić, aż się dziwię, że mi się jeść przy takim upale...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #374 dnia: 28 Lipca 2006, 13:57 »
Nasz torcik będzie miał jedno piętro mniej, bo na 50 osób byłoby go zdecydowanie za dużo

Ja na 55 osob bede miala jeden 4pietrowy i 2 mniejsze - facet z restauracji powiedzial ze skoro robimy takie wystawne wesele to efekt bedzie lepszy jak wjada 3 torty  :roll:

Ale Twoj torcik sliczniutki - idziesz jak burza w swoim odliczaniu :)

P.S. Zmieniłas kolorek włoskow czy mam omamy - tak jakos jasniej masz na glowce , a moze to w tej sukni tak kwitnaco wygladasz:)

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #375 dnia: 28 Lipca 2006, 14:02 »
Cytat: "Antalis"
Zmieniłas kolorek włoskow czy mam omamy - tak jakos jasniej masz na glowce

Nie zmieniłam, chociaż dużo osób się mnie o to pyta :) Po prostu mój stary kolor tak się "sprał" i teraz tak wyglądam. Niedługo pójdę się farbnąć, bo najładniej wyglądam w odrobinę "spranych" kolorach. Może zrobię troche jaśniejsze włosy, ale niedużo. W ciemnych czuję wyraźna, a w jasnych nijaka. A przecież nie mogę być nijaka na własny ślub :mrgreen:

Offline KRab

• użytkownik
  • **
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #376 dnia: 28 Lipca 2006, 14:22 »
ale smakowity tort, wygląda super! przypomniałaś mi że my jeszcze go nie mamy  :|

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #377 dnia: 28 Lipca 2006, 14:43 »
Hej EciuWidze, ze nabralas przyspieszenia :D
wiec po kolei:
1. podusia jest naprawde super - prawdopodobnie pojde za Twoim przykladem i tez cos sklece.;
2. obraczki baaaardzo ladne;
3. sukienka coraz ladniejsza, jestem ciekawa ostatecznego efektu
4. no i torcik, a raczej tort  :D wyglada super
5. wiec jakis kolorek wlosow wybierzesz??

Offline madziulek

• Chuck Norris
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #378 dnia: 28 Lipca 2006, 15:01 »
dawno juz mnie nie było w tym watku ale przejrzałam cały od a do z i stwierdzam, że :) suknia sliczna choć efekt bedzie widoczny po zakończeniu poprawek ale masz jeszcze na to sporo czasu :),  bizuteria ładna i fryzura zdecydowanie 2 lepsza niz ta 1 :) bukiet mi się najbardziej podoba 2 z tych co wkleiła do twojej foty Maja :)

coraz bliżej :)

aha a tort na kółkach z truskawkami wygrał dla mnie w przedbiegach ...za to teraz jestem głodna jak wilk  :twisted:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #379 dnia: 28 Lipca 2006, 18:32 »
Eciu suknia jeszcze jest w trakcie produkcji- jak dojdą dodatki, aplikacje to Twój przyszły mąż oszaleje na Twój widok :D :D :D Póki co zapowiada się obiecująco!! :mrgreen:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #380 dnia: 28 Lipca 2006, 23:16 »
Ecia - zazdroszczę takich kształtów jakie masz :) I uważam, że suknia nawet w wersji roboczej wygląda ślicznie :)

Offline azzurra
  • maniak
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #381 dnia: 28 Lipca 2006, 23:50 »
No no! Suknia prezentuje się bardzo obiecująco.

Torcik jest świetny,a która to cukiernia? U Spychały?

Offline Misia

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #382 dnia: 29 Lipca 2006, 10:53 »
kurcze to wogóle inne wrażenie jak się suknie szyje......a nie na gotowe przychodzi:).....z ciekawością się fotki ogląda jak powoli kreacja sie kreuje.....:)

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #383 dnia: 29 Lipca 2006, 11:23 »
Cytat: "redzia"
podusia jest naprawde super - prawdopodobnie pojde za Twoim przykladem i tez cos sklece

redzia super, ze Ci się podoba :) Polecam wykombinowanie czegoś samodzielnie. Frajda jest ogromna, a koszt poduszki spada poniżej 5 zeta :mrgreen:

Cytat: "redzia"
wiec jakis kolorek wlosow wybierzesz??

Jeszcze nie wiem... Chciałabym coś z ciepłych brązów, może jakiś czekoladowy?...

Cytat: "madziulek"
dawno juz mnie nie było w tym watku ale przejrzałam cały od a do z

madziulku cieszę się bardzo, że Ci się chciało :) Ja powiem szczerze, że nie nadążąm za wszystkimi setkami... Tym bardziej doceniam, że do mnie zajrzałaś :) Super, że podoba Ci się suknia, biżuteria i fryzura. A co do bukietu to już nie pamiętam jaki to był, ten wklejony przez Maję, będę musiała zajrzeć...

coraz bliżej

Wiem i bardzo, bardzo, bardzo się z tego cieszę :mrgreen:

tort na kółkach z truskawkami wygrał dla mnie w przedbiegach

Dla mnie też, ale przyszły stwierdził, że jest mało ślubny, to znaczy za mało tradycyjny i ostatecznie będzie ten wklejony powyżej :)

Cytat: "dziubasek"
Eciu suknia jeszcze jest w trakcie produkcji- jak dojdą dodatki, aplikacje to Twój przyszły mąż oszaleje na Twój widok

Mam nadzieję, dziubasku :) Zresztą - spróbowałby nie oszaleć :twisted: ;)

Ecia - zazdroszczę takich kształtów jakie masz

Beth Kochana dziękuję ślicznie :) Ja uważam, że jestem trochę za chuda... Przydałoby się może trochę masy mięśniowej, bo recę to mam jak patyczki...

uważam, że suknia nawet w wersji roboczej wygląda ślicznie

Suknia prezentuje się bardzo obiecująco.

Dzięki dziewczyny :) Mam nadzieję, że efekt końcowy sprosta moim oczekiwaniom :)

Torcik jest świetny,a która to cukiernia? U Spychały?

Tak cukiernia U Spychały :) Muszę się tam w końcu wybrać i zamówić torcik..Może w poniedziałek mi się uda.

Cytat: "Misia"
kurcze to wogóle inne wrażenie jak się suknie szyje......a nie na gotowe przychodzi:).....z ciekawością się fotki ogląda jak powoli kreacja sie kreuje...

Zupełnie inne :) Szczególnie, że nawet jak przymierzałam oryginał, to był o jakieś 2 rozmiary za duży i miał zupełnie inne aplikacje... Więc efekt końcowy pozostaje dla mnie zagadką :lol: Ale bardo dobrze się w niej czuję, nawet w tej roboczej wersji :)

Offline Marcysia
  • bywalec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #384 dnia: 29 Lipca 2006, 11:30 »
Bardzo mnie ciekawi efekt końcowy Twojej sukni Eciu :) Obrączki równiez mi sie podobają, choc wolę tradycyjne, ale Twoje sa bardzo ładne :) Torcik smakowicie wygląda :] Superowo :)

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #385 dnia: 29 Lipca 2006, 11:34 »
Dzisiaj jedziemy kupić wódeczkę i może jakieś winko, jeśli wybierzemy. Zdecydowaliśmy się na Pana Tadeusza, nie jest zbyt drogi, a smakuje całkiem nieźle (wczoraj nastąpiła degustacja :mrgreen: ) Co do wina to nie mamy pojęcia, ale na pewno coś się znajdzie.

Poza tym dzwoniłam wczoraj do Dja i do kamerzysty. Dj bardzo miły, dowiedziałam się, że grał już w naszej karczmie i zastrzeżeń nie miał :) Spotkanie osobiste będzie w drugiej połowie sierpnia. Kamerzystę dorwałam na urlopie :lol: Więc ustaliłam tylko tyle, że spotkanie będzie... w drugiej połowie sierpnia. Zapowiada się bardzo gorący koniec sierpnia dla nas, bo wtedy też będziemy się powoli przeprowadzać do naszego mieszkanka :mrgreen: Już się po prostu nie mogę tego doczekać... Teraz mieszkam na ok. 70m kw z 5 osobami, a tam będziemy mieć 69 metrów tylko dla siebie :mrgreen: Z tym, że Grześ przeprowadza się już w sierpniu, a ja się przeniosę do niego dopiero po ślubie :) Stwierdziliśmy, że jak tyle czasu czekaliśmy, to dwa tygodnie nie robią już takiej różnicy :)

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #386 dnia: 29 Lipca 2006, 11:39 »
Marcysia witaj w mojej seteczce :)

Cytat: "Marcysia"
Bardzo mnie ciekawi efekt końcowy Twojej sukni Eciu

Mnie też! :mrgreen:

brączki równiez mi sie podobają, choc wolę tradycyjne, ale Twoje sa bardzo ładne

Dziękuję :) My też na początku chcielismy tradycyjne, ale te bardzo nam się spodobały i już tak zostało.

Torcik smakowicie wygląda

I dobrze smakuje :D Przetestowaliśmy na urodzinach przyszłej teściowej :)

W poprzednim poście zrobiłam błąd, a edytować już nie mogę. Nasze mieszkanko ma 59 metrów kwadratowych, a nie 69 :) Chociaż jakby miało te 10 więcej, to ja bym się nie obraziła :mrgreen: ;)

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #387 dnia: 29 Lipca 2006, 11:41 »
Jak myślicie pasowałby ten bukiecik do mojej sukienki?

Koncepcja bukietu zmienia mi się normalnie co 5 minut... Zakręciłam się tylko po obejrzeniu bukietów na forum... Ale ten na chwilę obecną podoba mi się najbardziej :)

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #388 dnia: 29 Lipca 2006, 12:14 »
ja też szyję suknię i muszę powiedzieć ze to niesamowite uczucie jak powoli kształtuje się na tobie suknia z Twoich snów  :mrgreen:
a myślę ze bukiecik bedzie pasował bardzo ładny z resztą

Offline Ecia

• uzależniony
Spóźnione odliczanie Eci
« Odpowiedź #389 dnia: 29 Lipca 2006, 15:07 »
Cytat: "sweetcoffee"
ja też szyję suknię i muszę powiedzieć ze to niesamowite uczucie jak powoli kształtuje się na tobie suknia z Twoich snów

Masz rację - absolutnie niepowtarzalne :mrgreen:

Wódeczka i wino stoją już w piwnicy :jupi: W ten sposób mamy już załatwione wszystkie większe rzeczy :) Mogę się odprężyć i czekać na 2 września ;) No może trochę przesadzam, ale jak spisałam sobie rzeczy do załatwienia to wyszły drobiazgi. Oprócz garnituru Pana Młodego, ale stwierdziłam, że się nie będę tym przejmować. Jest luzak, to niech sobie potem jeździ tydzień przed ślubem i przymierza :P  :twisted:

Byłam dzisiaj zobaczyć dekorację w kościele robioną przez panie zakrystianki, bardoz mi się spodobała. Skromnie i elegancko, a cena baardzo przystępna :mrgreen:

Z bukietów to jeszce się zastanawiam nad tym:

Ktoś chyba powinien za mnie podjąć decyzję, bo ja na prawdę zmieniam zdanie co 5 minut... :lol: