23 dni[/size]
Dzisiaj jedziemy do naszego zespołu.
Będziemy omawiać wszystkie szczegóły.
1. Musimy omówić zabawy jakie będą na weselu...ja jestem bardzo uczulona na głupie zabawy...są okropne. Dlatego ja muszę dokładnie wiedzieć jakie będą u nas.
2. Ile będzie zabaw, gdzie będą wygrani...musimy naszykować nagrody dla nich (wódeczka, jakieś dobre winko czy szampan...no chyba, że zespół zaproponuje jakąś fajną nagrodę).
3. Jak długie robią przerwy.
4. Musimy się umówic dokładnie o której godzinie przyjadą do Rafała "Panowie grajki", ponieważ chcemy wyprowadzenie z domu.
5. Ustalić gdzie mają być życzenia. My chcemy pod kościołem...no chyba, żeby lało (nie daj Boże) to wtedy życzenia będą na sali.
6. Ustalić, że chcemy zabawę "chusteczkę".
7. Pierwszy taniec (mamy wybraną piosenkę tylko ja nie wiem czy zespół umie ją grać).
8. Chcemy, aby zespół czytał "Telegram z klubu starych kawalerów".
9. Jakie tak mniej więcej będą grać piosenki.
10. Jakie oświetlenie będa mieć (to bardzo ważne...od tego zależy urok zespołu i wesela).
To chyba wszystko. Najwyżej dalsze pytania wyjdą z trakcie rozmowy.
Jeżeli chodzi o piosenkę na pierwszy taniec to długo nie mogliśmy się zdecydować. W końcu wybraliśmy...tylko ja nie wiem co to za zespół śpiewa, a tym samym bardzo obawiam się czy ten nasz zespół będzie umiał to zagrać, a jeżeli nie to czy się nauczą.
A to słowa tej piosenki (może ktoś wie jaki zespół ją wykonuje):
I. Gdyby nawet walił się świat i słońce nagle zgasło nam nie porzucaj marzeń, bo wiesz, że jest ktoś kto bardzo pragnie cię.
Każdy szuka kogoś, by pójść tą samą drogą i kochać dniem i nocą do utraty tchu i tak na zawsze już.
Ref.: Z kimś, z kimś takim jak TY na koniec świata mogę iść.
II. Czasem myślę, czy to nie sen, czy los dziś uśmiechnął się. Nieraz pewnie lunie nam deszcz, lecz ja wiem, że nam uda się......Bo każdy szuka kogoś, by pójść tą samą drogą i kochać dniem i nocą do utraty tchu i tak na zawsze już.
Ref.: Z kimś, z kimś takim jak TY na koniec świata mogę iść.
Piosenka jest cudowna mam piękne słowa...jak ją słyszę to, aż mi ciarki przechodzą.