Autor Wątek: Если остынет кольцо - остынет и любовь - Odliczanie Xanth i jej  (Przeczytany 45896 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
uwierz że ja też  bym cciała siebie zobaczyć :D

No i po świętac akurat będę po okresie, więc będzie mi swobodniej mierzyć :)

Tak samo jak Lebara (chyba) wychodzi na to, że będę miała okres w trakcie ślubu i to taki najgorszy z moimi bólami :(

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
ja znow pretty nie polecam...
pani dala mi takie smzaty za przeproszeniem ze rzygac mi sie chcialo
dzieki niej poczulam sie wstretna gruba ochydna
na dodatek byla bardzo niemila wiec dla mnei trauma
ejjjj xanth przelam sie bejb i idz spioewac jak lubisz to robic!

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
widzę, że nie tylko ja mam problemy ze świadkową... xanth nie wiem w jakich jesteś do końca relacjach z tą dziewczyną, ale jeśli nie bardzo Ci się uśmiecha, żeby ona była Twoją świadkową to chyba najlepiej powiedzieć jej to prosto z mostu, jak się na Ciebie śmiertelnie obrazi - trudno, nie ma co płakać po osobie, która nie jest tego warta...
a co do salonów to powiem Wam, że ja nigdzie się nie umawiałam na wizyty, a zawsze miałam szczęście, że nikogo nie było i mierzyłam bez kolejki ;)

Offline lebara

• maniak
xanth tak to ja pisałam o okresie w dniu ślubu :) mam wielkaaaaaaą nadzieje, że jednak coś poprzesuwa się i będzie troche później albo wcześniej.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline emm-a

• Chuck Norris
xanth doprawdy nie rozumiem, dlaczego do tej pory sie do chóru politechniki nie zapisalas, skoro masz na to ochotę???? na co czekasz???? aż będziesz miała 50 lat czy co???? szybciutko sie zapisuj!!!!  :diabel_3: :diabel_3: :diabel_3: :diabel_3:  jak Ci sie znudzi, albo stwierdzisz, że to nie to, to się wypiszesz, jak okaże sie że się nie nadajesz, wywalą Cię, ale spróbować trzeba koniecznie!!!! carpe diem, jak to Horacy mawiał  :D

swiadkową w d_upę kopnij!!! dość masz nerwow i kłopotów, żeby jeszcze i to brać na swoje barki!!! co za dziewuch paskudna z tej swiadkowej!!! to wyróżnienie dla niej,że ją o to poprosiłas, a skoro tego nie docenia, niech spada!!! i głupio Ci byc nie musi, po co Ci taka świadkowa, która Cie olewa??? i tak duzo czasu na nią stracilas, nie trac go wiecej

ciekawa jestem relacji z mierzenia sukienek  :D niczym się nie przejmuj, uśmiechaj do fotek, ktore nam wkleisz i ciesz przymierzaniem  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
ej dziewczyny sa sposoby zeby okres sie nie pojawil ;D ;D ;D ::)

xanth...koniecznie zmien ta swiadkowa na dziewczyne, o ktorej wczesniej pisalas...ta ktora by sie ze szczescia zesrala, zeby Twoja swiadkowa byc ;)...bo ta P. to szkoda gadac...skoro jej nie zalezy to nie sprawiaj jej trudu...lzej jej bedzie... :-\

dawaj na sukieny! i foty foty...duuuzo fot  :Fotograf: :Fotograf:

Offline _patka_

• Chuck Norris
dziewczyny maja racje kochana xanth - ta dziewczyna jesli sie tak zachowuje to olej ja, tak jak ona Ciebie olewa, po co tracic czas na kogos takiego... bez sensu... a jesli jest chetna dziewczyna na swiadkowa, ktora strasznie sie ucieszy jak ja poprosisz to bardzo dobrze! swiadkowa ma byc od tego, zeby Ci pomagac w dniu slubu i jesli ona tego chce to nie ma co sie zastanawiac!

zapisz sie jak najszybciej do choru ;D jesli to kochasz to rob to i pokaz to innym :D rozumiem, ze sie wstydzisz... ale dasz rade na pewno ;)

no i czekam na fotki z przymiarek, bedzie dobrze kochana!! musi byc!  :przytul: :przytul:

Offline xanth

• entuzjasta
ojeej moje kochane dziewuszki :)

ja już jestem w stu procentac pewna, żeby ona nie była tą świadkową, tylko nie umiem tego z siebie wydusić, ale wydaje mi się że nie ma potrzeby, no i jeszcze muszę z jej mamą porozmawiac, bo ona mnie tak bardzo lubi, pisze smsy z życzeniami, i nie może się doczekać tego MOJEGO dnia, bardziej niż jej własna córka :/

Nie wiem, czy to zazdrość, czy jakiś ukryty żal do mnie...

Ale ona nawet nie ma pojęcia o tym, że niedawno zmarła mi babcia, że mi jest ogólnie ciężko na duszy czasami, pół śwata o tym wie, a ona nie...
Kiedyś było zupełnie inaczej, kontakt był cudowny i myslałam, że będzie już tak zawsze i dlatego mi tak trudno to odkręcić, a z drugiej strony bardzo mnie boli, że mnie tak z tym wszystkim zostawia i to po 10 latach znajomości...

A właściwie to wiem jak zareaguje że jej wszystko wykrzycze/wypisze, po prostu będzie tak zimna i obojętna, że mnie pewnie doprowadzi do płaczu :/

Najchętniej bym się cofnęła o rok do tyłu i wykasowała tą prośbę o świadkowanie :/

No, moja mamusia, już też się nakręciła na sukieny :) Zaraz sobie poprzeglądam wszystkie stronki z sukniami i ponapisuje meile :)

Nie mogę się doczekać aż już będzie PO świętach :D

I pewnie, że pokaże Wam foty :D

Każda z Was ma swoje zdanie i to najfajniejsze :) To tak jakby moi goście mnie oceniali :)

Miłego piątku, miałam dziś gdzieś wyjsć ale mam lenisko!

Srody najlepsze na imprezy :p

Offline emm-a

• Chuck Norris
i tak trzymaj Kochana  :D :D :D  i pamiętaj o zapisaniu się do chóru!!!  :D :D :D

ja bardzo lubilam przymiarki w salonach sukien ślubnych  :D czulam sie ksieżniczkowo-cudownie  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
jeszcze nie wiecie, ale ja spiewalam kiedys w chorze  :P ::)
jak Ci sie marzy to idz czym predzej..nie ma sie czego wstydzic...przeciez solowek tam nie bedziesz miala ;) no chyba, ze powalisz wszystkich swoim glosem :brewki: :brewki: :brewki:

Offline lebara

• maniak
U mnie w szkole gdy są lekcje z chóru to zawsze otwieram drzwi od mojego sekretariatu aby słyszeć jak śpiewaja. Nauczycielka od chóru ma taki głos że szok, raz gdy zaśpiewała AVE MARIA to aż włosy dęba stawały :)
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline _patka_

• Chuck Norris
oj xanth ja znalam sie z jedna juz byla przyjaciolka tez kupe lat a teraz ona mnie unika.. sama nie wiem czemu... po prostu odwrocila sie ode mnie i nie powiedziala o co chodzi... dalam sobie juz z ta znajomoscia spokoj...

w srode bylo bardzo fajnie z Wami :D

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
Oj współczuje sytuacji ja miałam podobnie... Poprosiłam moją kumpele żeby mi świadkowała zgodziła sie ucieszyła i na tym sie skończyło... zero jakiegoś wsparcia zrozumienia tylko ciągła krytyka, może zazdrość jakiś żal nie wiem... Już miałam z niej zrezygnować bo na prawdę miałam w okół osoby które bardziej sie cieszyły z mojego szczęścia ale jakoś nie miałam odwagi i głupio mi było ... Ale zgadałam się z inną kumpelą własnie na temat mojego wieczoru panieńskiego że chętnie sie tym zajmie i w ogóle... Więc została moją Druhną :D Powiedziałam o tym świadkowej i nagle obrót o 180 stopni... Ale w sumie nie wiem do końca skąd ta zmiana aczkolwiek ciesze się że się tak ułożyło i mam nadzieję że tobie też uda się jakoś rozwiązać tą sytuacje z korzyścią dla ciebie :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
jejku, jak dobrze,że mam superastą swiadkową, mega mi oddaną i zaangażowaną, mimo że ma milion spraw na głowie  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
sluchajcie odnosnie jeszcze tej dziewczyny to ostatnio zapomina o moich urodzinach nawet... z roku na rok pisze mi zyczenia juz po fakcie... a ostatnio taka jedna dziewczyna tez miala urodziny (jest bogata, a ta moja kumpela zrobila sie taka materialistka) i ona jej w dniu urodzin zlozyla zyczenia, co wiecej! zlozyla ona razem z jej chlopakiem czaicie ta oblude z jej strony??

Offline _patka_

• Chuck Norris
no moja tez jest mega ogarnieta dziewczyna, mimo ze ma male dziecko ktore sama wychowuje teraz dostala sie na staz do gminy a jeszcze ze mna jezdzi po sukienki i inne rzeczy :) no i razem studiujemy do tego :P

Offline xanth

• entuzjasta
paulinka009 a jak to powiedziałaś, tej Twojej niedoszłej świadkowej? Napisałaś, powiedziałaś? Jak to ubrałaś w słowa?
Tak się boje tej rozmowy, że masakra

A ja też spiewałam w chórze w szkole muzycznej i w ogóle dobrze rokowałam, ale lekarze musieli mi spieprzyć uszy i teraz noszę aparaty słuchowe i niestety miałabym mieć poprawkę z "kształcenia słuchu" to zrezygnowałam :(

Ale wróciłam po kilku latach do muzyka, już prywatnie :) Fajnie obcować mi z muzyką :)

Anio0lek Ja nie rozumiem takich ludzi jak Twoja koleżanka, ja nie umiem się tak nagle od ludzi odwracać i przestać interesować co u nich, zawsze mnie to boli jak się rozchodzą drogi bliskich osób :/ A byłabym wniebowzięta jakby mnie ktoś poprosił o świadkowanie, a nie zazdrościła i miała to wszystko głęboko...

Offline _patka_

• Chuck Norris
moze ta zazdrosc wynika z jej charakteru po prostu, powiem CI ze ona tez juz o slubie nie chce slyszec, ze nie jest gotowa na to itd ale pewnie gdybym ja nie wychodzila za maz to ona tez by myslala o slubie hehe ;) taki charakter podly u jednej i drugiej cos zrobic!
powiedz kolezance ze jest jedna chetna na druhne moze otworzy oczy ze nie jest za dobra swiadkowa i sie zmieni :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
jejku, ja też bym byla szczęśliwa, gdyby mnie poproszono o świadkowane, niestety raczej nie będzie mi to dane, bo moja przyjaciolka już mężatka i jednoczesnie moja świadkowa  :D  kiedyś mialam bardzo dobrą koleżankę, z ktorą się przyjaźnilysmy, niby mialam byc swiadkową, ale....ponoc jej babcia powiedziala,że wypada wziąć jej kuzynkę, bo to rodzina... Nasze relacje od tamtego czasu się rozluźnily, jako że bylo ciągle mowione,że to ja będę świadkową, poczulam się jak frajerka....
Obecnie z kuzynką, ktora zostala tez chrzestną jej dziecka, nie utrzymują żadnych kontaktow....a kuzynka,wychodzac za mąż, nie zaprosila nawet rodzicow tej mojej koleżanki, a oni tak wtorowali babci mowiąc że to z rodziny powinien byc swiadek - co za bzdura...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
no bzdura totalna, przy wybieraniu swiadkowej mamy droge wolna, mozna wziac kogo sie pragnie, natomiast przy wyborze chrzestnych juz raczej sie sklaniam ju rodzinie... sama jestem przykladem, ktory ma chrzestna kolezanke mojej mamy z dawnych lat. kontaktu juz nie utrzymuja dlugo przez co ja nie mam chrzestnej, a jeszcze ona w Kanadzie mieszka to juz w ogole... dobrze ze jest internet to teraz moge z nia pisac itd, wyslalam jej zaproszenie na nasz slub, twierdzila, ze przyleci z czego bylabym bardzo zadowolona ale zobaczymy.... jakos sceptycznie jestem do tego nastawiona nie wiem czemu...
ja moze bede swiadokowa mojej swiadkowej :) chcialabym byc ale zobaczymy kogo ona wybierze :P moze zeby mi pokazac co to znaczy wybierze mnie hehe :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
 :D
ja jestem chrzestną synka mojej świadkowej  :D myślę,że czasami lepiej wziąć przyjaciela, z ktorym się jest mocno związanym, niż kogos z rodziny, kogo się widzi bardzo rzadko i z kim się nie czujemy związani...

ale to tylko moje zdanie  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
jednak czasami jest tak ze ze znajoma kontakt sie calkowicie urywa w pozniejszym wieku, a z rodzina jednak sie widujesz.. nie chodzi mi tu o daleka rodzine ale o ta najblizsza z ktora sie widzimy np. na swieta :) no ja przez parenascie lat bylam pozbawiona chrzestnej... moj chrzestny juz nie zyje wiec mam tylko ja teraz...

Offline emm-a

• Chuck Norris
może i masz rację  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
Tzn. ta dziewczyna nadal jest moją świadkową tyle tylko że od spraw formalnych  ale do tego mam druhnę która zajmuje się panieńskim i w ogóle o wszystkim mogę z nią gadać bez problemu jeśli chodzi o sprawy ślubne :) a powiedziałam jej ze widzę ze nie ma czasu jest zabiegana i ma dużo swoich spraw a ze K. zaproponowała swoja pomoc to powierzyłam jej organizacje panieńskiego i bycia druhną :) A i jeszcze żeby się nie martwiła bo jeśli wcześniej miała już pomysły na panieński to żeby jej po prostu przekazała i na pewno weźmie je pod uwagę i obyło się bez przykrych słów bo świadkowa to zaakceptowała :) I chyba dotarło do niej że faktycznie mało zainteresowania i czasu poświęcała mi na pomoc bo nawet pomogła mi na koniec z zaproszeniami  :P Tyle że każda sytuacja jest inna i każda osoba

Moja babcia też myślała że kuzynke wezmę na swiadkową którą może widziałam ze 2 razy w dzieciństwie  ;D Ale ostatecznie powiedziała ze bardzo dobra koleżanka to prawie jak rodzina - no prawie hehe :)

A co do chrzestnych moja mieszka zaraz obok i nie mam z nią kontaktu tylko dzień dobry, z chrzestnym zresztą też nie od kąd mój tata nie żyje nawet na ślub swojej córki mnie nie zaprosił ani mojej mamy a teraz wszyscy wymagaja odemnie żebym ja ją zaprosiła pfff niech pozazdrosci wesela bo miała cichy ślub ale na złosć zapraszam tylko ją bez dzieci  tak wiem złośliwa jestem :diabel_3:

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
My też na świadków bierzemy osoby z poza rodziny ::), raz padła sugestia, że wypada się zapytać X, czy nie zechce być świadkiem mojego PM, na to zgodnie odpowiedzieliśmy, że nie bierzemy go nawet pod uwagę bo na świadka wybraliśmy kolegę PM. Oczywiście padło stwierdzenie, że lepiej z rodziny..... na co my znów zgodnie, że rola świadka nie jest taka, że ma on być z rodziny bo tak wypada i ma ładnie wyglądać na zdjęciu podczas podpisywania dokumentów :). Świadek jest osobą, która ma pomagać w wielu kwestiach i być tą prawą ręką podczas ślubu i wesela;).
Dlatego my wybraliśmy osoby, które mieszkają tu na miejscu, są mobilne i wiemy, że nam pomogą:D. Zresztą, ja nie wyobrażam sobie mieć innej świadkowej niż moja przyjaciółka, która jest dla mnie jak siostra:D i która zna mnie od podszewki:D

Co do chrzestnych, ja też mam w miarę bliską rodzinę, która mieszka tu na miejscu i zero zainteresowania... dlatego myślę, że różnie to bywa.
[/url]  [/url]

Offline xanth

• entuzjasta
Ja już P. nie chce na świadka, zwłaszcza, że odnosze wrażenie, że nie jestem jej w ogóle bliska ani do niczego potrzebna.
Jeszcze mi jakieś fochy robi, bo nie mam ochoty być jej zapchajdziurą na zawołanie, żeby się nachlać...

Właściwie to spodziewam się, że "coś jej wypadnie" i w ogóle na slub nie przyjdzie...

a na jej miejsce by mogły fajne dwie osoby przyjść..

z dnia na dzień jestem coraz bardziej złą i rozdrażniona :/

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Ja wzielam na swiadkowa siostre dlatego ,ze jest na miejscu...najlepsza psiapsiola mieszka w UK, wiec sytuacja by byla nieco utrudniona...ale jak jej powiedzialam o slubie to pierwsze co zapiszcala "bede swiadkowa?"...troche mi bylo glupio, ze musialam jej powiedziec , ze siostra bedzie :oops: ale przyjela to normalnie i sama powiedziala, ze moze lepiej, bo ona zagranica to nic by nie zalatwila...ale sobie zastrzegla, ze do panienskiego pare groszy od siebie dorzuci ;D
poza tym caly czas mi wysyla linki jakis piosenek, butow, zdjecia kwiatow, fryzor i make-upow :)
Moj M. tak troche krzywo na nia patrzy...nie wiem czemu...cos sobie w tej malej glowce ubzdura :D ...ale juz mu delikatnie zasugerowalam, ze ja chce ja na chrzestna bejbika :) akurat co do niej jestem przekonana, ze kontakt nigdy sie nie urwie :)

xanth, a gdzie do muzyka chodzilas? bo ja na smialego a pozniej staromlynska ;)
z ta P. musisz koniecznie cos zrobic...

Offline nusiak
  • maniak
ooo malinowa, na śmiałego chodziłaś?:P chodzi Ci może o SP2 :brewki: , bo wiem że jest połączona ze szkołą muzyczną, wiem bo chodziłam tam do podstawówki:D. Kurcze szkoda, że nie kojarzę który rocznik jesteś:P

xanth porozmawiaj z tą P., bo Ty się męczysz, a to Twój wielki dzień i masz być szczęśliwa i zadowolona:), jeżeli ona nie staje na wysokości zadania i wasze relacje się zmieniły przez ten czas, to powiedz co leży Ci na sercu:), wiem że może być ciężko, ale musisz mieć osobę w której będziesz miała na ślubie i weselu oparcie, która poprawi Ci welon, suknie, będzie pilnować czy dobrze masz włosy itp... nie mówię już o innych kwestiach organizacyjnych:). Ja już widziałam raz, jak kumpela była wkurzona, bo świadkowa nic się nie interesowała, a do tego ciągle nie miała czasu przed ślubem, żeby coś ustalić i pomóc:/
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
no dokladnie...nawet nie bedzie Ci mial kto kiecki w kibelku potrzymac... :-\

nusiak tak jest...zgadza sie... do 2 :) ja jestem '88 ::) :P Ty 83?dobrze pamiętam?

Offline nusiak
  • maniak
no właśnie:D, może gdzieś Cię kiedyś mijałam na korytarzu haha;), jak byłam w 8 klasie, to Ty w 3?;)
Najlepsze wspomnienie z SP2 - remont sali gimnastycznej, ponieważ wpisali ją jako zabytek, to odnawiali ją cegiełka po cegiełce..a my biedne dzieci mieliśmy WF na korytarzach w szkole.... masakra:P

xanth, my Cię tu najpierw zbuntujemy, a później będziemy wspierać, żebyś załatwiła sprawę ze świadkową:)
[/url]  [/url]