Autor Wątek: Если остынет кольцо - остынет и любовь - Odliczanie Xanth i jej  (Przeczytany 45929 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
stres przedślubny, nie przejmuj się i też uważam, ze wyciągnięcie ręki na zgodę jest dobrym pomysłem - szkoda życia na kłótnie  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
oj u mnie też tak było... kłótnie straszne, te same teksty Anio0lku, że jeszcze ślubu nie było, a ja jestem coraz gorsza im bliżej :) ale już jest ok, są kłotnie, bo nie da się żeby było bez... ale potem się przekonuję, że miłość jest po to by się rozumieć i sobie wybaczać, u Was też na pewno tak będzie !

Offline _patka_

• Chuck Norris
xanth i jak tam u CIebie? wszystko w porzadku? bylam ostatnio w galaxy w pizzy hut, Ty tam pracujesz czy w jaiejs innej? probowalam Cie wypatrzyc alee nie dalo rady... :P

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
Oooj Aniołku, dziękuję za pamięć! U mnie z M już dobrze, nawet lepiej niż wcześniej. Czasem jednak trzeba się pożreć, żeby potem było cudnie :)

A pracuje w pizzy hut w Galaxy ale wczoraj miałam taki zapieprz z okazji dnia dziecka, że nie miałam czasu nawet się napić nie wspominając o toalecie!!!

Mam nadzieję, że dziś ludzie będą leniwi i nie będzie im się chciało przychodzić do Galaxy na pizze :P

Offline _patka_

• Chuck Norris
ja bym z checia do Ciebie wpadla ;) ale leze w wyrku... dzisiaj mam dzien lenia a co tam moge sobie na to pozwolic przed przyszla sobota  ;D ;D ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
ja mam lenia juz od jakiegoś czasu  :-\ moj organizm domaga sie chyba wakacyjnego odpoczynku...no masakra....koniec roku to w szkole cieżkie tygodnie  :-\ :-\ :-\ 

niedawno wrocilam z dzialki P. na ktorej mamy sie budowac, zapuszczona masakrycznie jest i rosną tam czereśnie; we wtorek bylo ich mnostwo,więc chcialajavascript:void(0);m dzis nazrywać, tymczasem...szpaki obżarły!!!  :diabel_3: :diabel_3: :diabel_3: :diabel_3:

jak mamy z P. gorszy - klotliwy - okres, to potem też jest sielanka, jak juz się pogodzimy - normalnie slodziaki nr 1  :D

xanth....w taką pogodę jak dzis, ludzie chetnie wsuną pizzę  ;) ;) ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
pisze u ciebie zeby zonka sie na nas nei obrazila za zasmiecanie watku ;p
ja kupuje kege piwka *(50l) do tego wypozycza nam w cenie 2 lawki 2 stoly takie jak na walach przy imprezach sa ;p
do tego zwieziemy z dzialki jakies lawki i skladane krzesla ;p cos dla dzieciakow do zabawy ;p
bedziemy to robic w tym ogrodku mini za plotkiem co jest na neigo wyjscie z sali
chcemy zamknac calkowicie sale bo nie chce aby ktos nam sie krecil podczas wesela pdoejrzany ;p wiec bedzie tylko ogrodek dostepny dla gosci
z tego co pamietam to to przynalezy do sali i daja klucze od tych drzwi bo np jak bedzie goraco to tam chyba mozna wyjsc i sie powietrzyc albo zrobic nawiew na sale.
mam taka nadzieje przynajmniej ;]
grillem zajmie sie drugi kucharz ;p obiecal ze stanie nam przy grillu od ok 13 do 18 ;] oprocz tego na poprawiny robimy sycacy i gesty zur i top co zostanie z wesela ;p

Offline xanth

• entuzjasta
Ooo! My będziemy mieli swojego piwka tylko 23 litry. A gdzie wypożyczasz te ławki? Ja myślę skąd wziąć popielniczki, takie jak stoją w klubach, takie srebrne :D

Widziałaś w ogóle jak duży jest ten ogródek? Takie ławki to na prawdę fajna rzecz, bo są bardzo wygodne! :) Może mi napiszesz na priv w jakiej cenie takie wypożyczenie? Ja może wezmę od babci taką ogrodową huśtawkę. Nikt z niej chyba nie zejdzie :D Ha ha!

A wiedziałaś o tym, ze my sami musimy dostarczyć śmietnik na odpady? Nie bardzo mi się chce płacić za wypożyczenie jakiegoś bezsensownego kosza i się zastanawiam co by tu wymyślić... Niby takie wypożyczenie to mało, ale i tak za duzo jak dla mnie ;P

A jak tam z Twoimi dekoracjami od Pani Karinki? Wszystko już ustalone i zatwierdzone?  :D Nie mogę się doczekać, aż pokażesz zdjęcia ze ślubu! Ja od razu po proszę na priv zdjęcia sali i dekoracji od pani K. bo uwielbiam się na nie patrzeć ;P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
hm ja dostaje te lawki w sensie ze mi wypozycza w pakmiecie  zpiwkiem nie wiem czy tak same mozna ...
powiem ci ze hurtownia alko skad to beirzemy miesci sie przy ul. Husarow tylko tyle wiem ;p za kege + te lawki zaplacimy chyba 250zl ale dzis dopytam k. bo to jego broszka byla i ci napisze dokladnie ;]

dekoracja juz dawno ustalona i na pewno bedzie super ;]
ja tez myslalam o tej hustawce z dzialki ale boje sie czy nikt nam jej nei zniszczy ;p wiadomo jak to z pijakami ;p
 co do smitnika tez wscieklam sie bo wczoraj mi ten many przypomnial wlasnie ;/
i kurde 200zl to kawal kasy na smeitnik na 3 dnii ;/
ale no kurde nie bede wozic smieci ze soba wiec wypozycze chyba z jumaru ;p

Offline xanth

• entuzjasta
ja mam inny pomysł, ale go tu nie zdradzę bo ściany mają uszy :P

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
wypierdo*** wszystko na działki ;D

Offline xanth

• entuzjasta
tak!  i osrany papier porozwieszam na ogrodzeniach!!! :D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris

Offline sylwiq

• Chuck Norris
hahha wariatki ;D

Offline Pandi
  • maniak
osobiscie nie dałabym rady tyle zorganziowac - nie przejmuje sie sala / smieciami / jedzieniem kto zrobi / lawkami ..
podziwiam was !!

Offline xanth

• entuzjasta
a ja osobiście uważam że to nic takiego strasznego :D
jest dużo plusów jak i minusów, jak wszędzie..
przynajmniej moi goscie mogą latac na golasa po sali i nikt ich nie wygoni ;)
Moge tam siedzieć od czwartku do poniedziałku, nikt mnie nie bedzie kontrolował co robie i kiedy i za ile, nikt mi nie będzie z kelnerów podżerał jedzenia, ani podkradał wódki, nie muszę pisać listy gości i jej dopisywać czy zmieniać, czy kogokolwiek o tym informować, bo może sobie do mnie przyjść kto ze chce i o której zechce. (oprócz żuli :P ) najwyżej nie dostanie talerza, ale na pewno coś się  zawsze znajdzie.
Sala jest wielka, jakbym chciała to bym tam wsadziła słonia :D
Więc na prawdę nie jest tak źle :) A poza tym, znajomi moich teściów obok sali mają swoją działkę wiec mi trochę mebli udostępnią w razie czego, więc mam jeszcze mniejszy problem :)

A kucharkę mam anioła, któremu strasznie ufam. i to dzięki sylwusi naszej kochanej :)

A właśnie, sylwusia085 dlaczego pani D. tobie nie gotuje? nie zgodziła się?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ciesze sie ze chcoiaz raz udalo mi sie pomoc ;D
ja nawet do niej nie dzwonilam ;p bo u nas jest inna sytuacja
moj tata jest kucharzem i duuuuuzo zrobi sam wczesniej. a na sobote potrzebujemy tylko kogos kto dokonczy czyli np zrobi salatki sweize zeby byly, podsmazy kotlety i t p
a ta pani zajmuje sie wszystkim od podstaw wicec po pierwsze kwota ktora by chciala bylaby wyzsza a po drugie tata jako ze siedzi w tym od zawsze ma swoich ludzi ;p wiec tez sie nei musialam martwic za abrdzo ;p

Offline xanth

• entuzjasta
no no, pamiętam o Twoim tacie kucharzu :))))
 dobrze, że mu ktoś pomoże to wszystko ogarnąć :) tez bym chciała mieć ojca kucharza! Ciągle by mi gotował :D

Pani D. robi przepiękne dekoracje na stołach z jedzenia :) Jak widziałam zdjęcia to byłam zachwycona!

No i jak za taką cenę, to gra warta świeczki :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
jestem pewna ze bedziesz zadowolona ;p

Offline xanth

• entuzjasta
Cześć!!!

Dziewczęta moje drogie! Dawno tutaj nie pisałam, można powiedzieć, że się trochę u mnie dzieję dlatego nic nie piszę. Dzis za to mam cały dzień wielkiego LENIA. Lezymy z M w łóżku i na zmianę śpimy, jemy pizze, oglądamy filmy..a wieczorem na bibeczkę!  :pijaki: :dj: :piwo_2: :piwko: :disco:

Co do ślubnych spraw to może zacznę od tego, ze w sprawie mojego aktu chrztu do księdza jeździliśmy jeszcze 3 razy, aż w końcu M się wkurzył, pojechał pod plebanie, czekał na niego dwie godziny do 21:30, ale w końcu go dorwał i udało mu się załatwić ten mój akt chrztu. Teraz musimy się dostać do mojej parafii, i nie wiem co tam trzeba dalej zrobić :)

Zaproszenia wysłałam, gdzieś ponad dwa tygodnie temu, z datą potwierdzania do 10 czerwca (!!!) totalnie nie wiedziałam, że kazałam potwierdzać dwa miesiące przed ślubem :D haha ale przynajmniej wiem na czym stoję :D
Na razie potwierdza cała rodzina. Wszyscy, których się spodziewałam, przyjadą. Z mojej strony jak i ze strony M. Także będzie bardzo rodzinnie :)
Ze znajomych to odmówiła mi tylko matka P. (jesli pamiętacie, P miała być swiadkową, ale się mną nie interesowała) krzyczała o tym ślubie cały rok, nawet kiedy wręczałam jej zaproszenie (gdzie wiedziala, że P nie będzie świadkiem) mówiła, że na pewno przyjdą, a 3 dni później mnie poinformowała, że idzie na slub przyjaciela męża :D W sumie to się tego spodziewałam.
Sama P. jest obrażona, nie odzywa się mimo, że napisałam jej przepiekną wiadomość i przeprosiłam ją, ze jednak zmieniłam zdanie co do świadkowania.
Ale tak sobie przemyslałam wszystko i stwierdziłam, że świadkowanie nie polega tylko na organizowaniu komuś wieczoru panieńskiego.. bo dla mnie to akurat najmniej ważne.. Ale dla innych jak widać nie...

W każdym razie P się nie odzywa, nie wiem czy się pojawi na tym ślubie, czy nie. A nawet jak przyjdzie, to na pewno wyjdzie po dwóch godzinach. :)
Nie przejmuje się tym. To jest mój ślub, mój dzień, jak bede chciała to sobie zulice z pod samu wezmę na świadka jak będę miała takie widzimisię i postanowiłam, ze nie będę się niczym przejmowała. Mną się nikt nie przejmuję więc dlaczego ja mam kimś :D

Najważniejsze, ze będzie przy mnie rodzina "BO W RODZINIE TO JEST SIŁA!!!"

Offline przyszlazona
  • uzależniony
no i masz rację, nie przejmuj się ! teraz wiesz dla kogo jesteś ważna ! a jak ktoś się obraża to tylko pokazuje źle o sobie, a Ty na ślubie będziesz ze swoimi bliskimi, którzy Ci dobrze życzą !

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
no! w koncu pozytywne nastawienie! :jupi: :jupi: :jupi:
ja już dawno wychodzę z założenia, że w dniu ślubu najwazniejsza jest Panna Mloda ;D (no i Pan Młody...ale troche mniej :los:) To nasz dzień i wszystko ma byc po naszej mysli :) nawet jak pomysly beda z kosmosu ;)
A ludzmi ktorzy odmawiaja w ogole nie trzeba sie przejmowac...ja juz tez przestalam...to ich strata, ze taka impreze omina ;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony

lubię to  ;D ;D ;D
« Ostatnia zmiana: 18 Czerwca 2012, 11:29 wysłana przez Maja »

Offline xanth

• entuzjasta
Dziewczyny, po małych namowach M zgodził się pójść ze mną do szkoły tańca! Zaczniemy od 1 lipca, żeby sobie połazić przez miesiąc. 4lekcje wychodzi na to, ze zapłacimy 280 zł . Myślę że nam starczy :)

A uczyć nas bedzie Pani z którą tańczyliśmy na konkursie eski :) Może jak nas rozpozna to da jakiś rabacik :)

a oto moje propozycje muzyczne:
1.
ten układ mi się bardzo podoba, ale nie wiem czy mój partner podoła :)))  frank sinatra - come fly with me
2. to się  nam bardzo podoba a zwłaszcza mojemu M
3. a ta piosenka mi towarzyszyła od małego i zawsze sobie mówiłam, ze zatańczę do tego swój pierwszy taniec
Jest trochę za długa ale można ją jakoś skrócić do któregoś momentu --->
4. no i standard  metallica - nothing else matters :D

Offline Pandi
  • maniak
A nam mówili, ze wolny kawałek wybraliśmy .. nie sugeruj się układami z YT ... instruktorka dopasuje do waszych umiejestności - to ma byc przyjemnosc a nie przykry obowiazek ;)

Mam nadzieje, ze wybierzecie cos z tego - trzymam w kciuki za zgodne decyzje  ;D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
z podanych kawalkow dla mnie bezkonkurencyjnie metallica :)

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
a mi się podoba frank sinatra ;D jeszcze nie słyszałam go na żadnym weselu, fajna ta piosenka w ogóle :) no a metallica- powszechnie znana, ale klasyk ;)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
franek mi się podoba ten :)

Offline xanth

• entuzjasta
Czesć!

Widzę, że moja relacja robi się nudna :D

Ale to przeze mnie, bo nic ciekawego się tu nie dzieje :D

Wreszcie spisaliśmy protokół, jedna para ma po nas ślub, a nie raczyli zadzwonić co z dekoracjami, a nie mam ochoty im udostępniać własnej, dlatego dzisiaj zadzwonię i się dowiem co zamierzają zrobić..

Jestem z siebie taka dumna, że już wszędzie dzwonie :D:D:D:D:D

No i właśnie.. jak mam się zapytać  księdza ile chcą pieniążków za uroczystość, bo nie było o tym zupełnie mowy...żadnego "co łaska" ...
(tu pytanko do przyszlazona, bo ma ślub w tym samym kościółku, jak o to zapytałas, czy sami z tym wyszli??)
A jeszcze tak się bałam, że jednak nie dadzą nam ślubu bez mojego bierzmowania, ale Nieee... na szczęście mogę :)))))

Offline emm-a

• Chuck Norris
dobrze, ze w kościele dobrze poszło  :D 
moze po prostu zapytaj księdza, jaką ofiarę powinniście złożyć za mszę?
a jak powie, ze co łaska, to dasz ile uważacie  :D u nas tak było  :D

z dekoracjami lepiej sie dogadać, zawsze to taniej...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.