Autor Wątek: Если остынет кольцо - остынет и любовь - Odliczanie Xanth i jej  (Przeczytany 46230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
No powiem, że takie zaproszenia pierwszy raz w życiu widzę ;)
Ale podobają mi się :D

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
Witam!!!

Wczoraj siedziałam chyba do godziny 1 w nocy i przerabiałam w Photoshopie zaproszenia :)
dzisiaj zamawiamy te klasyczne dla niewtajemniczonych, a jakoś w przyszłym tygodniu zabiorę się za te zabawne :)

zatem dodaję stronę tytułową, którą wczoraj przerobiłam na polski ;)

poza księgą gości, którą prawdopodobnie też wykonam sama, wymyśliłam szczęśliwe drzewko dla gości. Srasznie mi się to podoba, a że mam do dyspozycji sztalugi to goście przy wyjściu bedą mogli pozostawić swój ślad.

Później bym to powiesiła w korytarzu  albo w salonie :)  Co o tym myślicie? Tylko zamiast samochodu myslałam o rakiecie żeby jakoś to pasowało, ale nie chcę mi się już brać za szkicowanie itp :/

nie to zaproszenie wysłałam ;P już poprawiam!

a tak w ogóle rozpoczełam dietę kopehadzką, którą uwielbiam, bo pozbywam się najwięcej w ciągu dwóch tygodni i się nie męcze jakoś szczególnie, wiem, że niby wyniszczająca itp. ale ja nie widzę po niej żadnych negatywnych skutków. Akurat zrzucę tyle ile mi potrzeba :)

ze slubnych rzeczy, napisałam do Izybaru, wysłałam zdjęcie mojego tortu i czekam na odpowiedź, czy beda w stanie mi go wykonać. Mam nadzieję, że tak. Może dzisiaj pojadę do polic, aby ich o to podręczyć. Bo ogólnie chcę mieć jego mini wersję już na piątek, z okazji urodzin mojego brata. Wtedy zrobię mu zdjęcie i wam pokaże :D

takie małe śliczne alienki :333333

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Z tym szczęśliwym drzewkiem super pomysł, fajna pamiątka zostanie ;D
A zaproszenia świetnie przetłumaczone :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
bomba te zaproszenia hehe
i tak jak ci mowilam jak ci nie zrobia w izybarze to daj znac ja podam ci namairy na abbke co robi takie cuda z masy cukrowej ;p

Offline xanth

• entuzjasta
Chyba mi zrobią w tym izybarze, bo właśnie dostałam meila, tylko muszę pokazać więcej zdjęć szczegółowych, a nie wiem skąd mam je wytrzasnąć. Jak dla mnie to wyraźnie widać szczegóły....

trochę inwencji by się przydało... ech...

ale jakby coś to sylwusia poproszę o te namiary :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
xanth jestem pod wrażeniem Twojej kreatywności i...odwagi  :D

wszystko mi sie podoba niesamowicie  :D nawet P. pokazywałam Twoje projekty - zdziwiony był mocno dość  :D

super  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
hm... moze poakz im fotki stylizacji ogolnej hehe nie koniecznie samego torta

Offline lebara

• maniak
xanth zaproszenia bombowe chociaż inne niż tradycyjne, bardzo mi się podobają o dziwo :) ponieważ jestem bardziej tradycjonalistką :)  
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline xanth

• entuzjasta
sylwusia085 właśnie im powysyłałam powiększone wersje, bardziej naświetlone odziwo udało mi się znaleźć

i jeszcze opisałam co mogliby zrobić
taki tort na 29 urodziny dostanie mój braciszek :D

a co do stylizacji ogólnej, to jakbym im pokazała wszystkie projekty, obrazy i rzeźby H. R. Gigera to by się prędzej załamali a nie zrobili mi ten tort :D to jest jakaś masakra

swoją drogą H. R. Giger choruje na ciężką schizofrenie paranoidalną :D ale za to jakie dzieła!!

dzięki dzięki za miłe słowa :D zaraz wam wyśle zaproszenia dla dziadków i babć których zapraszam :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
zaproszenia super!szacun! ;) :D
...też chcielismy dla znajomych początkowo inne robić niż dla reszty...wlasnie takie na luzie, ale jakos juz nie chailo nam sie szukac czegos oryginalnego...

co do tortu dla brata może lepiej zrobic babeczki w tym stylu, zeby tort sie nie powtorzyl...?

jezeli chodzi o ksiege gosci, to pomysl mi sie bardzo podoba...ogladalam juz kuedys cos takiego na zagramanicznych stronach, ostatnio pojawilo sie rowniez w naszych sklepach internetowych......jednak zrezygnowalam, bo boje się, że wszyscy bedą ubabrani...ciotki w ogole nie ogarna o co chodzi i spierdziela cala idee.....a ja zostane z niczym :-\

aleeee !;D jezeli masz wiecej mlodzierzy to moze sie sprawdzi... :D

Offline xanth

• entuzjasta
ja się nie będę z tym jakoś szczególnie trudzić, pójdę do drukarni, każe wydrukować  wzór na brystolu białym w empicu kupie tusze do łapek i tyle :D

a co do tortu, to właśnie chcę taki tylko mini wersje, żeby sprawdzić czy się IZYBAR sprawdzi w swojej roli :) poza tym nikt inny tego nie zobaczy, oprócz mojego brata, który się zapowiedział, że na weselu zje pana młodego - alienka :(

a tak to dostanie swój osobny tort i nie będzie się łasił na mojego alienowego pana młodego :P

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
no tak...Pan Młody należy sie Pannie Młodej...rzecz jasna :D ;)

Offline xanth

• entuzjasta
ej Dziewczęta!

szukam wierszyków do zaproszeń, dla tych starszych  i paczcie co znalazłam za obrzydlistwo!

Chcesz się nażreć, oraz napić
musisz najpierw nam zapłacić
by się na weselu bawić
musisz pensję nam zostawić

bleee

Offline lebara

• maniak
yyyyyyy szok!!! :o
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
o masakra, to chyba ktos na zarty wpisal...

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
O masakra co za idiotyczny wierszyk ktoś wymyślił :o

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
ktoś ewidentnie ma bujną wyobraźnie....

Offline sylwiq

• Chuck Norris
hahaha
uwielbiam twonj oryginalny watek ;D
jest on tak rozny odmojego ze...
azm mega sie chce tu zagladac ;D

Offline xanth

• entuzjasta
jejku dziewczyny, wycenili mi tort za 300 zł 3 kg :( dlatego, że jest tak dużo szczegółów i jest taki utrudniony :(

nie znam się na tortach, ale czy to dużo za drogo, czy torty marcepanowe tak własnie chodzą?

sylwusia085 daj mi namiary na te dziewczeta co robią torty bo miałam jak najmniej wydawać na wesele, a nie jak najwięcej :(

ale ten tort mnie tak mocno zainspirował :(

smutno miii....

M. i tak chce go zamówić, tylko pieniążki bolą, a moja mama która obiecała dać na to pieniądze, jak usłyszała cene to się wycofała z obietnicy :(

I TAK BĘDĘ MIAŁA TEN TORT CHOĆBYM MIAŁA NIE JEŚĆ PRZEZ TYDZIEŃ !!!!

a propo żarcia, jestem na diecie kopenhadzkiej już 3 dzień :) idzie mi bardzo dobrze!!! cały czas chodzę na lekkim głodzie, ale niestety wieczorem jest najgorzej...

zamówiłam zaproszenia z amelia wedding - vrida 1 <---------- takie zwykłe z motywem czarno-czerwonym. Mojemu M się strasznie spodobały to niech te 14 zaproszeń sobie będzie :P

reszta to dla młodych, czyli te NASZE ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! &lt;3
dzisiaj posuzkam w notatkach namiary do tej pani..
ogolnie torty z masy cukrowej-marcepanowej sa drozsze od zwyklych ale.. zazwyczaj w granicach 60zl stoja wiec tu za 100 masz kg to mega kwota...
ile planujesz miec gosci na weselu?
ja na 120 osob mam 12 kg... wiec pomysl sobie czy dalaby 1200  za torta? ja na 500zl juz krece nochem ;p ale mam sprawdzona cukiernie moze ciut drozsze sa tam torty ale na pewno pycha ;p
izybra nie zaskoczyl mnei mile.. niestety... tort- bardziej jak kremowe ciasto i mimo ze bardzo dobry nie kojarzyl mi sie  zdeelikatnym i puszytstym tortem a z ciezkim ciachem ;p bralam smak brzoskwiniowo wisniowy... i fajny smak bo nie za sl nie za kwasny ale mowie kwestia gustu.. wiem ze robia te torty piekne no ale.. po 1 cena a po 2 smak nie moj styl ;p

sorki za capsa

używanie caps locka jest niezgodne z netykietą i Regulaminem forum
sorki za capsa
nie rozwiązuje sprawy ;)
« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2012, 11:27 wysłana przez Maja »

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
100 złotych za kilo :o Myśmy płacili 30 ::)

Tak jak Sylwia piszę przy 120 gościach to jest 1200 złotych, a to jest bardzo dużo jak za tort...

Przegięli ewidentnie chcą wyciągnąć pieniądze ::)

Offline xanth

• entuzjasta
mkarolinka no właśnie, może ta cena jest tak wygórowana, przez to że jest tam duzo szczególików i jest dosć trudny do wykonania eech, nie wiem co robić już

sylwusia085
ja nie chcę dużego tortu bo zazwyczaj na weselach się go nie jada, poza tym będe miała tak z 70 osób. Najbliższą rodzinę i znajomych. Więc każdy dostanie mały kawałek torcika po obiedzie jako deser. Nie chcę właśnie żeby tort był o 12 bo ludzie będą napici, a słodkie do wódki nie pasuje, więc zanim się napiją porządnie to dostaną tort. O 12 wymyślę jakąś inną atrakcję.

więc nie wiem ile na 70 osób będzie potrzeba kg.

a Ty gdzie zamawiasz torta?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
więc nie wiem ile na 70 osób będzie potrzeba kg.

liczy się 100-150g na osobę (tak średnio ;))

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Liczy się kilogram na 10 osób, czyli ty potrzebujesz ty na 70 osób potrzebujesz 7 kilo :) Czyli 700 :)

Poszukaj jeszcze gdzie indziej, ale może warto dołożyć :)

Ściągnij od mamy to co chciała dać na tort, resztę dołóżcie sami i miejcie swój straszny tort :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! &lt;3
admin raz jeszcze sory w pracy musze tylko uzywac duzych liter a ze cichcem tu zagladam to niwe pomyslalam zeby zmienic na male literki ;) poprawiam sie ;p

xanth ja w domowej zamawiam i tam mi licza chyba za tort slubny 46zl za kg nie pamietam ale nie mniej niz 43zl...
i tak jak dziewczyny pisaly 100-150 gr na osobe ;p i ja tez planuje podac torta ok 22 a moze i szybciej

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Cena tortu zwala z nóg, ale skoro taki sobie wymarzyłaś to może poszukaj i gdzie indziej zrobią Ci za mniejszą cenę :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
co za kwota kosmiczna...
zazwyczaj płaci sie 40-50zl za kilogram, tak jak dziewczyny piszą - 1 kg dla ok.9-10osob ;
my też będziemy mieli z Domowej, myślę, że ok.10kg, bo dla 100osob - o ile tyle będzie  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
kiedys pytalam w izybarze ile za tort taki w stylu angielskim to od 60zl/kg...ale mowila tez ze jak jakies szczegoly i duperele z masy marcepanowej to automatycznie cena do gory..

Offline emm-a

• Chuck Norris
te ceny są kosmiczne według mnie... sama piekę to wiem ile kosztują produkty - cukiernie mają ceny o wiele niższe przecież niż ja w sklepie, no i pojąć nie mogę, dlaczego tort taki drogi....
ostatnio sernik piekłam - z kilograma sera, jajek, masła, cukru, mąki, na niczym nie oszczędzałam, i na produkty i prąd w piekarniku poszło w sumie na pewno  nie więcej niż 15zl, a wyszła z tego cała prostokątna blacha ciasta,nie wiem ile kilogramów, podejrzewam że ok. 2,5 kg. Tymczasem kilogram sernika w cukierni kosztuje 25-30zl, albo i więcej... no masakra jakaś....
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Dlatego u mnie ciasta piekły sąsiadki rodziców K., które się tym zajmują, i mają masę zamówień, bo ceny w cukierniach są straszne...