Autor Wątek: Если остынет кольцо - остынет и любовь - Odliczanie Xanth i jej  (Przeczytany 46213 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
No i u nas też jest oszczędność na ciastach, bo dla gości będzie piekła teściowa ;)
ostatnio wspominała, że tort też może upiec, ale wybiliśmy jej to z głowy, tylko, że jak zobaczę jakie są ceny tortów to pewnie wrócimy do jej propozycji ;)

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
zdecydowaliśmy się jednak na tą próbke tortu... ale mam wyrzuty sumienia, bo jak mi go spieprzą albo w ogóle bedą to jakieś bzdury i nie będzie wiadomo co to, to nie wiem co mam zrobić, chyba im za to nie zapłacę? co byście zrobiły?

właśnie też wpadłam na pomysł, żeby porobić ciasta samemu, przecież to nie będzie problem... będę musiała o tym pomyśleć bardzo intensywnie :)

dzisiaj się zapisaliśmy na nauki i potwierdziło się to, że nie muszę mieć bierzmowania do ślubu!

jeeee!!!

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
o zaskoczylas mnei ze nie trzeba miec bierzmowanai do slubu ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Pierwsze słyszę, żeby do ślubu bierzmowanie nie było potrzebne ???
A z tortem nie ma co tak pesymistycznie podchodzić i na pewno nic nie spieprzą ;)

Offline xanth

• entuzjasta
też byłam w wielkim szoku, ale moja mama też nie miała bierzmowania do ślubu, zrobiła sobie w wieku chyba 40 lat.
myślałam, że tego się nie praktykuje, ale widocznie, zależy im teraz na slubach zwłaszcza, że bardzo dużo ludzi odchodzi od kościoła.

byłam u proboszcza, bo chciałam się zapisać na bierzmowanie, ale powiedział, że mam teraz się zająć ślubem a po wakacjach czyli po ślubie zająć się bierzmowaniem :D

łiiiiii

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
A po ślubie będą sprawdzać czy masz to bierzmowanie? :P
No i masz rację, że dużo ludzi odchodzi od kościoła, ale to sami księża dają do tego powody, ja nie mówię,że wszyscy, ale nie dziwię się ludziom, którzy coś tam do księży mają ;)

Offline xanth

• entuzjasta
no to już będzie w mojej sprawie, czy się wybierzmuje czy nie, ale skoro poszli mi na ręke, to czemu nie? nawet dla samej siebie :)

są księża i księża.
 z wieloma się spotkałam, którzy w ogóle nie powinni się tym tematem zajmować, a spotkałam też takich, od których wręcz biła wiara i miłość do boga :)

i też się nie dziwie tym ludziom co się decydują na odejście z kościoła bo mogą mieć bardzo dużo powodów ku temu.

ja tam jestem pomiędzy tym wszystkim :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
U mnie w tej parafii co należę, prawie wszyscy księża są ok ;)
Prawie-bo proboszcz to jest jakaś masakra, no ale musi być wyjątek od reguły  :P
Ale najbardziej mnie rozśmieszały plotki, że u mnie w kościele to nie wiadomo ile się za ślub płaci, że pokazują cennik i słyszałam to od ludzi, którzy w moim kościele byli może raz czy dwa ;)
Oczywiście żadnych cenników nie ma i daje się tyle ile się może, więc nie wiem po co ludzie też takie plotki rozsiewają ???

Offline xanth

• entuzjasta
Ja sobie teraz szukam muzyki do wejścia na salę, chciałam muzykę z gwiezdnych wojen, żeby to wszystko pasowało, ale brat mojego PM miał już coś takiego, że jak wchodził ze swoją żoną na sale to puścili właśnie marsz imperialny, a ja nie chcę małpować i szukam czegoś innego, ale nic nie pasuje no...

tak w ogóle, dysponuję maszyną.
bo nie wiem czy któraś z was słyszała, mój PM pracuje przy rekonstrukcji syreny sport. w radiu i  gazetach często o tym piszą. ale nie o tym, mają właśnie fajną maszynę, która wszystko wytnie, przytnie itp. na prawie kazdym materiale, styropianie, drewnie itp.

wpadłam na pomysł, żeby u sufitu powiesić na żyłkach styropianowe planety, które mi PM wykona :D

co myślicie? będzie to pasowało to koncepcji?

i właśnie! muszę też zmienić kolorystykę sali, bo miał być brąz, a teraz myślę o granacie :(

Biedna Pani Karinka będzie się ze mną męczyć :(

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
 ;) a ja się tak napaliłam na ten brąz ;D
ale co tam granat też super - bo nietypowo ;)

jeszcze sporo czasu do podjęcia ostatecznej decyzji :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
według mnie pomysły ciekawe  :D  granat mi lepiej pasuje do ogólnej koncepcji niż brąz  chociaz moge się mylić :D co do muzyki, to raczej Ci nie pomogę... tradycjonalistką jestem...

zaskoczyłaś mnei z tym bierzmowaniem...
Mówicie że księża chcą ludzi zatrzymać,bo od kościoła sie odwracają, ja właśnie patrząc na te wszystkie formalności ślubne, to załatwianie i za przeproszeniem - pierdoły - uwazam, że wlaśnie chce się utrudnic zawarcie małżeństwa, że trzeba być mocno zdecydowanym, żeby sobie nie odpuścić, widząc ile tego zalatwiania jest....
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
xanth co do muzyki to wiem,ze szukasz do wejscia na sale,ale tak mi sie przypomnialo cos,co moze Cie zainteresowac,bo ja wiem,ze ten pan z oprawy muzycznej,o ktorym Ci pisalam na priv jednej parze mlodej zagral utwor chyba z mettalica czy czegos w tym stylu w kosciele i powiem,ze fajnie to brzmialo na instrumentach,ale ja jestem tradycjonalistka jak mowilam,wiec dla mnie ten pomysl odpada :) ale moze Tobie by zagral to,co chcesz :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
O  tej piosence to pamiętasz Ty i brat, nikt więcej :) Nam się wydaje, że ludzie przezywają nasz ślub i wesele :) Smutna prawda jest taka, że nie :) Więc, jak będziesz miała taką piosenkę, to naprawdę nikt nie zauważy :)

Pomysł z planetami się podoba, bardzo pasuje to gwiezdnego wesela :D

Offline xanth

• entuzjasta
dziewczęta drogie!

chcę Was oficjalnie poinformować, że ZAKOCHAŁAM SIĘ

w NIEJ -------------> http://suknieslubne-nikol.pl/window.php?bimage=oferta%2F1618.jpg

I 12 marca wybieram się po NIĄ aby ją kupić, chyba, że będe wyglądać jak debil, to będę musiała się odkochać!

Czekam tylko, aż trochę zrzucę i na moją mamę, aż będzie na siłach żeby w ogóle wyjść z domu :)

Szukam teraz do niej butów, bo w kolorze NUDE nie pasują i muszę kupić nowe, najlepiej to białe, albo wręcz odwrotnie.

Myślałam o granacie, żeby pasowały do ogólnej kolorystyki, ale obawiam się że granat jest za ciężki, a więc muszą być białe a białych nigdzie nie ma, w moim rozmiarze, bo rozmiar giry mam 35 a jak jakieś białe są to z odkrytym noskiem, a takich NIENAWIDZĘ!

smutno mi :(

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
piekna sukienka, ja bym poszalala z butami i nie kupila bialych, granatowe za ciezkie, ale moze jakies zielone, albo czerwone i taki sam bukiet?
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
dla mie suknie bomba  :) sama siostrę namawiałam nakrótszą, ale nie uległa  ;)

Offline lebara

• maniak
Suknia faktycznie piękna :)
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
Suknia bardzo ładna ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
Suknia cudna ;D
i fajny pomysł z tymi planetami ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
piekna suknia, ale ja bym wolala jednak dluzsza :) a buty moze nie beda sie wydawac ciezkie jak bedzie tez granatowy bukiet badz inny dodatek??? moze np ta wstazka,co jest na sukni?

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
przyszłażona dobrze piszę :D Jeszcze kolor wstążki zmienić :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
moze granatowo biale buty znajdziesz? ;p

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Moja Droga...niestety muszę Ci to powiedzieć...My-karły wyglądamy ciulowo w takich sukienkach... sukienka jest urocza...sama mierzyłam taki krój, ale kieckę miałam po prostu do kostek :-[  oczywiście można skrócić, ale wtedy suknia traci proporcje i nie wygląda już tak pięknie...

moim zdaniem(oczywiście każdy może mieć swoje i wcale nie musisz tego słuchać ;)) do całej koncepcji-tort, planety itp. suknia jest za delikatna...jakoś nie ten styl jak dla mnie...raczej coś takiego bardziej nowoczesnego by mi tu pasowało :)

jeżeli jednak suknia tak bardzo Ci się podoba, na pewno warto przymierzyć, to nic nie kosztuje :) bynajmniej póki co  ;) ;D

aaa...i mam pazurki dla Ciebie ;Dhttp://www.beautylish.com/a/vpqmv/galaxy-nails

Offline xanth

• entuzjasta
O MATKO BOSKO!
śliczne te pazurki!! już zapisuje w zakładkach!!!!

Poza tym, jak mówiłam, nie chcę WSZYSTKIEGO stylizować na nowoczesny styl, przecież w gwiezdnych wojnach też było trochę elegancji, np. księżniczka leja miała suknie w stylu greckim, poza tym, ja nie chcę aż tak bardzo się stylizować, chcę być właśnie troszkę inna... to samo się tyczy pana młodego, nie będzie miał garnituru jakiegoś udziwnionego, ale wymyśliłam mu eleganckie maleńkie dodatki

w stylu: http://www.pakamera.pl/kolczyki-inne-steampunkowe-sztyfty-nr590227.htm

no niby to kolczyki, ale zrobiłabym z nich np. spinki do mankietów

a do tego

butonierka mi się podoba z tym piórkiem i kółkiem zębatym :)

malinowa, złamałaś m serce, jeśli chodzi o tą suknie....

a jak będę miała do tego buty 12 cm? :( też nic nie pomoże?

:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Offline lebara

• maniak
xanth nie chcę wrzucać linka ale wpisz sobie w youtu be "Wspomnienie ze ślubu Basi i Rafała" dziewczyna ma podobną sukienkę do tej co Ci się podoba a raczej jest niskiego wzrostu.... a wygląda w niej przepięknie.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline xanth

• entuzjasta
eech...

ładne mieli to wesele i w ogóle, dziewczyna w sukience wyglądała ślicznie, tylko wydaje mi się że nawet dla niej była odrobinę za długa albo mi się zdaje...

a ta dziewczyna w porównaniu ze mną jest na prawdę wysoka :/ na pewno mogła mieć z 170cm a co to się ma do 150cm :/

zobaczymy w marcu :)

Offline xanth

• entuzjasta
http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=dkjZl6UikxI

ta pani jest chyba niska, ale z kolei ona ma ciutkę na krótką długość. Ja bym wolała odrobinkę dłuzszą, ale nie wygląda źle. Aktor niski, niska pani...

może to zależy od proporcji czy się dobrze w takiej wygląda czy nie? Ja mam krótki tułów (praktycznie go nie mam) i dłuższe nogi, wiec może o to tu chodzi? ja nie wiem :/

nie mogę się doczekać, żeby przymierzyć i się przekonać, ale czekam aż mi woda z organizmu odejdzie, żebym mogła coś założyć

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
ja mam 155 i krotkie nogi, ostatnio kupilam sobie taka spodnice ala rock and roll na podszewce tiulowej wlasnie o takiej dlugosci i uwazam i nie tylko ja ze wygladam ekstra, wiec mysle ze i ty w takiej sukience bedziesz najpieknieszka panna mloda
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline xanth

• entuzjasta
hmmm....

byłoby cudownie, gdybym wyglądała w niej dobrze :)

na szczęście od 10 lat uczę się sztuki chodzenia na obcasie, więc nic mi nie będzie jak na całą noc założe sobie butki 12 cm :P (w razie czego oczywiście będę miała troszkę niższe)

dalej kocham moją wymarzoną sukienkę :3 a podobno takie teraz najmodniejsze :)