Ojeej dziewczyny, tu tak cicho, że aż mi głupio

Po suknie idziemy po świętach, nie wiem, czy to dobry pomysł żeby napisać meila do salonów do których się wybieram na konkretną datę? Tak mi radziła zrobić kuzynka, ale u mnie w sumie to jest trochę skomplikowane, bo moja mama musi być na siłach, żeby pójść ze mną po suknie, a u niej to naprawdę jest spontaniczne, a samej mi się nie chce iść bo w ogóle mnie nie będzie to cieszyło..
A więc po suknie na pewno po świętach, mam nadzieję, że mama będzie na siłach i nie będzie mi mdlała na ulicy

Problem ze świadkową część druga,
zbierałam się psychicznie, konkretnie żeby już jej napisać wiadomość, ale...
Akurat mój M wracał ze szpitala bo przekroił sobie palucha wzdłóż, a poszkodowany facet cierpi 100% bardziej niż w rzeczywistości i nie miałam jak sie do tego zebrać w końcu
P pisze do mnie, że chcę iść TERAZ ZARAZ na piwo... Ale wiem, że mi to zaproponowała bo nikt inny nie chciał, a ja miałam być zapchajdziurą...
Z resztą nawet się nie zapytała, dlaczego nie chcę iść
Kiedy odpisałam, że nie mogę, to się obraziła i powiedziała, że już mnie nigdzie nigdy nie zaprosi

Na prawdę dziewczyny, czasem mam tak rozpieprzony mózg z emocji, że nie mam totalnie siły cackać się z innymi ludzmi, albo bawić się w psychologa...
A prawdziwa szczera rozmowa w cztery oczy nie wchodzi w grę, bo P się zamyka, wycofuje, przytakuje, a potem jest obrażona...
Nic tylko dostać palmy
Ale żeby nie psuć humorów, dodaje wcześniej obiecane fotki zaproszeń z Ammelia Wedding
A dziś przyszła do mnie paczka z naklejkami "zaproszenie", "zawiadomienie"
bede je naklejac na kopertki

Znalazłam na prawde przecudowny sklep z artykułami właśnie do ręcznego robienia zaproszeń.
Szkoda, że nie trafiłam na niego wcześniej, bo pewnie bym zrobiła zaproszenia o wiele łądniejsze (te moje czarno białe)
A właśnie!
Czy któraś z Was orientuje się w rozmiarówkach kopert? Jeżeli kartka A4 jest złożona na pół i strona tytułowa jest wielkości szkolnego zeszytu, to jaką wielkość ma taka koperta? C5 ? Totalnie nie umiem się w tym odnaleźć, nigdzie nie mogę znaleźć ładnych czarnych błyszczącyc kopert w tym właśnie rozmiarze

a teraz fotoski!