Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1055622 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #4710 dnia: 12 Listopada 2006, 20:21 »
Gemini, jeśli ciocia taka chętna do zapraszania 13-latki z chłopakiem, to powiedz, że owszem możesz go zaprosić, ale pod warunkiem, że młoda siedzi mu na kolanach i śpią razem po weselu, bo Ty już masz wszystkie miejsca zarezerwowane :) Zobaczymy, co ciocia na to.. :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4711 dnia: 12 Listopada 2006, 20:32 »
gemini dziewczxyny dobrze Ci radza- 13 lat to jeszcze dziecko i ja bym zaprosiła ciocie z dziećmi!A nie 13 letnią gówniare z cjlłopakiem , który tezma cos koło tylu! zapewne wcale nie beda sie bawic ani nic! Mój kuzyn ma córke ,która w przyszłym roku bedzie miała 15 lat i zapraszam kuzyna z dzieckiem a nie ja osobno z osoba towarzyszaca! Ta 13 latka na pewno nie wytrzyma całej nocy itp! przeciez to bez sensu! Twoje wesele Twoja sprawa!Ja tez mam osoby, które musze zaprosic a nie chce i tez mijuz stroja fochy co ma byc do jedzenia, jakie poiwo especially dla nich i kolo kogo ich nie sadzać!
Beda mieli swoje esela to niech sobie rzadzą! Na moim rządze Ja- pomimo tego,że naprawde stramy sie wsz. dogodzić to i tak sa niezadowoleni!
A my oprócz wódeczki mamy jeszcze wina białe i czerwone, wszystkie piwa jakie maja w lokalowym barze i punch alkoholowy i drinki!Wszystko wliczone w cene od osoby!Zeby co niektórzy nie mielipretensjize to nie pija wódki a to tylko wino, a to pija tylko piwo! pomimo tak róznorodnych alkoholi to i tak sa pretensje!
ja pamiętam wesela przed 10 latw rodzinie, była tylo czysta i jakoś nikt nie wydziwiał i wszyscy sie super bawili!

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #4712 dnia: 12 Listopada 2006, 20:41 »
Cytat: "Gosiaaa"
miałam jakichś mało tolerancyjnych rodziców ... ale w wieku 13 lat to było nie do pomyślenia, żebym się choć trochę piwa czy wina napiła

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  no to ja chyba też - dajcie spokoj 13-  lataka!!!

Cytat: "Kasiq"
nie lubię jak stawiane są te bramy

brrryy ja tez nie lubie tego - nie podoba  i się!! :roll:

Cytat: "Aniutek83"
13 lat to jeszcze dziecko i ja bym zaprosiła ciocie z dziećmi

dokładnie :)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #4713 dnia: 12 Listopada 2006, 22:38 »
Witam nowe forumki :!:  :!:  :!:

Gemini, ja się też zgadzam z dziewczynami, no sory, ale to chyba Wy zapraszacie, kogo chcecie gościć na weselu. Niektórzy ludzie mają tupet... Ja mam problem z babcią, która chodzi i opowiada po rodzinie, kto będzie za druchę, że moja kuzynka, a jej druga wnuczka będzie za świadkai inne szczegóły o weselu, a wie, że żadnych druchen nie będzie, a świadkiem będzie moja przyjaciółka, bo to ma być ktos bliski, a nie tylko dlatego, że mamy wspólne geny....  :evil:  już jej powiedziałam do słuchu, że nie życzę sobie takich plotek, ale to jak grochem o ściane :evil:  
z małolatami, to ja też będę miała problem, mają być 3 "niepełnoletnie" i pewnie też któraś babcia wyskoczy, żeby wnusie z kolegami zaprosić :shock:

A co do wódeczki, to z tego co wiem, liczy się tak litra na parę.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #4714 dnia: 12 Listopada 2006, 22:45 »
dokladnie dziewczynki ciesze sie ze jestesmy zgodmne co do 13 letnich kuzyneczek je jeszcez trzeba pilnowac zeby nie upily sie a nie daj Bog z chloapkiem gdzies sie zaszyly takze niech coreczki beda przy mamusiach i bedziemy miec je z glowy Gemini glowa do gory w tej kwesti to ty masz najwiecej do powiedzenia a nie twoja ciocia :D
i dobrze  8)
co do wodeczki to my nie mamy pojecia :?:  8) ile i za ile wrrr ciezko z tym bedzie...

buziaki
[/url]

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #4715 dnia: 13 Listopada 2006, 08:42 »
katarzyna_84, ile litra na pare?? my policzymy pol litra na pare + jakies 10 butelek na wszelki wypadek... :/

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4716 dnia: 13 Listopada 2006, 08:45 »
Cytat: "akto"
my policzymy pol litra na pare + jakies 10 butelek na wszelki wypadek...

no my chyba podobnie... i do tego jescze po poł winka na główke :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4717 dnia: 13 Listopada 2006, 08:48 »
pól litra na pare??? to jest troche za mało! No chytba ,że wiecie ,że Wasi goscie sa mało pijący! Bo jeszcze nigdzie sie nie spotkałam,zeby ktosliczył pól litra! zazwyczaj sie liczy litr albo jak juz ktoś chce mniej to 0,7 na parę ! No ale chyba,ze jest tak jak mówie- wiecie,że nie pija!Zawsze warto doliczyc wiecewj jakby miało zabraknąc!a jak juz liczycie pół litra to warto dokupic z 15 butelek na wszelki wypadek!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4718 dnia: 13 Listopada 2006, 08:58 »
pól litra na pare??? to jest troche za mało! No chytba ,że wiecie ,że Wasi goscie sa mało pijący!

Nie tyle, że mało pijący, ale wiem, że spora ich liczba woli napić sie wina, czy piwka..niż czyścioche :)

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #4719 dnia: 13 Listopada 2006, 09:04 »
wiesz, pamietaj że duża część gości może nie pić, bo będą samochodem... nasi znajomi liczyli pol litra na pare i zostalo im jakies 13 butelek... w Warszawie jest troche inaczej...

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4720 dnia: 13 Listopada 2006, 09:17 »
No tak do tego winko i poiwko tez musi byc- myślałam Vall ,ze bez winka i piwka tak liczycie! My nie kupoujemy wódki tylko mamy od lokalu no i oczywiście będzie tez winko i piwko ipuynch alkoholowy! Tez mam paru znajomych , którzy nie pija wódki i dlatego tez beda inne alkohole! Ale do tego pól litra warto dokupić! Unas rzadko kto przyjezdza swoim autkiem zazwyczaj zawsze ktos kogos przywozi , no albo jedzie osoba , która nie pije wcale!
Akto nie rozumiem co sugerujesz(albo rozumiem!!) ,że niby w Warszawie jest inaczej?... Nie wydaje mi sie,zeby na Śląsku był inny świat  :D

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #4721 dnia: 13 Listopada 2006, 09:24 »
pól litra na pare??? to jest troche za mało! No chytba ,że wiecie ,że Wasi goscie sa mało pijący! Bo jeszcze nigdzie sie nie spotkałam,zeby ktosliczył pól litra! zazwyczaj sie liczy litr albo jak juz ktoś chce mniej to 0,7 na parę !

My liczymy po 0.7l na parę ... tylko potem przeliczymy to na półlitrówki bo nie podobają mi się takie "duże" flaszeczki;-) plus do tego koło 10 dodatkowo.

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #4722 dnia: 13 Listopada 2006, 09:32 »
moi wszyscy znajomi ktorzy robili wesele w wawie liczyli po pol litra na pare +5,10 butelek na wypadki różne...

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #4723 dnia: 13 Listopada 2006, 09:44 »
Ja mam obraz ile moja rodzinka potrafi wypić, bo w tym roku w kwietniu mój brat miał wesele ;-) U mojego Tomka prawie nikt nie pije wódeczki ... pójdzie trochę winka i pewnie piwka (w lokalu jest bar, więc może nie będzie z tym problemu;-))
Musimy się tylko zastanowić jaką wódeczkę, winko ...

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #4724 dnia: 13 Listopada 2006, 09:47 »
a u nas nie bedzie piwa na weselu - jakos mi się to nie komponuje i mimo że M lubi piwo to też powiedzial że jakos mu się to nie widzi... bedziemy mieli za to barmana, ktory bedzie nalewal jakies inne alkohole niz wino i wodka, bo te beda staly normalnie na stolach...

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4725 dnia: 13 Listopada 2006, 09:52 »
U nas musi być piwo- moja mama tez była przeciwna ale u mojego W.( ktory jest typowym Ślązakiem) zawsze pija piwo na weselu wiec piwo musi byc dla nich!
my drinki tez bedziemy miec mamy to wliczone w cene od osoby!

Offline Gosiaaa

• uzależniony
« Odpowiedź #4726 dnia: 13 Listopada 2006, 09:53 »
Cytat: "akto"
a u nas nie bedzie piwa na weselu - jakos mi się to nie komponuje

Mi też się to nie widzi, ale jak byłam u mojego Tomka w rodzinie na weselu, to widziałam, że jeden wujek pił piwo ... specjalnie kupować nie będziemy ... a jeśli będzie można korzystać z baru to jak bardzo będzie chciał to sobie zamówi, a później się zapłaci z to ;-)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #4727 dnia: 13 Listopada 2006, 10:16 »
Witam Was !!!

Gemini mam nadzieję, że się nie ugniesz przed ciocią  :twisted:

Co do ilości wódki, to my liczymy 1 litr na głowe i w tym juz sa flaszeczki na bramy (liczymy nawet dzieci 2 letnie). Do tego winko, a piwko dopiero w poprawiny...

My zapraszamy kuzynów z osobami towarzyszącymi wtedy, gdy znam te osoby a oni są ze sobą ok roku. Wiem, że to jakby selekcja, ale ja mam 33 kuzynów z jednej tylko strony więc jakby do tego dodać osoby towarzyszące to byłaby masakra. Niestety moje wesele może być na góra 150 osób więc ograniczenia muszą być.

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4728 dnia: 13 Listopada 2006, 10:29 »
Cytat: "AndziaK"
1 litr na głowe

wow duzo :)

A jak po kolejnych naukach :)?? Bo ja mile zaskoczona :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4729 dnia: 13 Listopada 2006, 10:29 »
czesc dziewczynki!!

Witam rowniez nowe forumki :hello:

Jezeli chodzi o alkohol to u nas bedzie Bols, 0,5 litra na glowke oczywiscie liczymy wszystkich nawet dzieci stad wyjdzie ze na doroslych przypadnie troszke wiecej. Dodatkowo kupujemy jakas tania wodeczke na bramy itp. :mrgreen: A co, u nas bramy stawiaja najczesciej ochlaptusy z przed Sklepu nocnego to im Bolsa przeca nie dam :twisted:
Do tego chcemy kupic winka troszke i pwko, bo Panna Mloda tylko taki alkohol pija hehehehe :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4730 dnia: 13 Listopada 2006, 10:31 »
andzia no Tobie to by wtedy wyszło ze 300 osób haha! Ale u Ciebie spoo moze byc tyle bo masz sa;e w klimacie na tyle ludzi, kucharki itp to wtedy to sie inaczej liczy! Ja jakbym miała miec tyle ludzi to bym sie do końca zycia nie wypłacila! u nas to bedzie z 70 osób!
A byłam na takich dużych weselach w takich salach i było SUUPER! tylko pamietam u mojego kuzyna było troche ciasnawo!

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4731 dnia: 13 Listopada 2006, 10:32 »
ja to zapewne nic sie na swoim weselu nie napije pewnie tylko szampoana na powitanie!
Anusia u nas tez tylko brynole spod nocnego to najsdrozsza wóde to im absolwenta damy chyba! Nie bede im Finlandii dawac bo takowa bedzie u nas na weselu!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4732 dnia: 13 Listopada 2006, 10:33 »
Cytat: "Vall"
AndziaK napisał/a:
1 litr na głowe

wow duzo  

jak cos to na chrzciny zostanie  :mrgreen:

Cytat: "Vall"
A jak po kolejnych naukach ?? Bo ja mile zaskoczona

Musze napisać, że ja też. Prowadziła je pani psycholog z mojej średniej szkoły. Super babeczka !!! Uczyła tez w podstawówce mojego R. tak więc zna i mnie i jego. Okazało się że nie musimy chodzić do dewoty na NPR tylko można do niej i nawet po Nowym Roku :)

Super było choć długo 1,5 godziny. Dostałam książeczkę o NPR i oglądalismy filmik :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4733 dnia: 13 Listopada 2006, 10:34 »
brynole spod nocnego

No jak moj brat mial wesele to tym brynola wodke z Biedronki dawal heheh :twisted: ale i tak im na pewno smakowala :twisted:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4734 dnia: 13 Listopada 2006, 10:35 »
Cytat: "anusiaaa"
No jak moj brat mial wesele to tym brynola wodke z Biedronki dawal heheh  ale i tak im na pewno smakowala

Hahhaahah a "brynol" fajnie brzmi u nas to "menele" :)  :mrgreen:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4735 dnia: 13 Listopada 2006, 10:38 »
Super było choć długo 1,5 godziny. Dostałam książeczkę o NPR i oglądalismy filmik

no u nas nawet ciut dłużej, filmu nie było, tylko obrazki :) tez dostałm książeczke o NPR :) i tez było ze specami  - trenerami :) hehehe

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4736 dnia: 13 Listopada 2006, 11:09 »
Ale tylko jeszcze 2 razy i finish !!!!!

Ale rysowaliśmy sobie :) usmialiśmy się jak nic !!! Oczywiście mój R. mójgł brylować i generalnie było że ona 1 słowo on 2 itd :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4737 dnia: 13 Listopada 2006, 11:27 »
Cytat: "AndziaK"
jeszcze 2 razy i finish !!!!!

no my 2 takie spotkania, ale neistety 3 poradnie jescze..chyba w czwartek uderzymy ..

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4738 dnia: 13 Listopada 2006, 12:08 »
noo u nas to brynole albo żule! !!! meneli tez sie czsami spotyka! a Anusia wóda z biedronki co im to za różnica jak znaja tylko nalewki albo winca za 3 zeta!
A własnie dzwonili do mnie od fotografa, prosze jednak sie interesują klientami! I pytali czy sesje chcemy po południu czy w godzinach rannych- bo jest jeszcze 1 para na ten termin! Jasne ,że chcemy po południu!
A my nauki od konca listopadai oby suie udało załatwic je za 1 zamachem!
A umówiłam sie na upiecie na sobote do fryza- oby jakies fajne było!
Andzia wodka z sesela powinna zostac na chrzciny przeciez!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4739 dnia: 13 Listopada 2006, 12:12 »
Andzia wodka z sesela powinna zostac na chrzciny przeciez!

No dokładnie dlatego będziemy mieć duuużo wódeczki :)