Autor Wątek: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)  (Przeczytany 64808 razy)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
 ;D ja to shopoholic no 1 ;D moj M. tez w sumie chetnie chodzi...sam tez sie lubi odwalic ;)

ale ja najbardziej lubie chodzic na zakupy sama :)

co do sklepow no to chyba jedz do kaskady...najwiecej sklepow...aczkolwiek zadnego konkretnego nie polece, bo sama juz troche szukalam i nic nie znalazlam :-\ moze river island...duzo tam kiecek...ale wiadomo...sieciowka :-\ ja sie boje, ze ktos pozniej w takiej samej kiecce wystapi... :P
osobiscie lubie tez tk maxx(w molo), ale tam trzeba umieć grzebać ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
dzieki mamba za propozycje, na pewno skorzystamy, gdzie molo sie znajduje jeszcze mi powiedz? ;D bo ja ciemna jesli chodzi o szzczecin, kaskada odpada, niby duzo sklepow ale nic fajnego, tylko ceny kosmiczne! jak dla mnie :)

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
AnioOlku, Molo jest na Mieszka I tam gdzie Media Markt :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
ja tam polecam nowy turzyn ;D tam jest duzo sukienek wizytowych ;D

Offline Mania82
  • zapaleniec
No własnie, chyba nawet nasz Nusiak tam kupiła :)
Jak powiedziałam mojemu PM, że ponoc tam duzo gajerów, to ona sie skrzywił, ze taki sklep jak rynek ;/

Offline _patka_

• Chuck Norris
bylismy tam z rodzicami niedawno jak butow szukalam, co prawda butow pozadnych nie znalazlam, ale jesli chodzi o sukienki to wybor spory, garnitury tez niczego sobie i jakosc dobra, ale wiadomo to nie vistula za ktora pare tysi trzeba zaplacic :P mama chce tam jechac wiec mysle ze odwiedzimy te miejsce na bank :D myslalam jeszcze nad galaxy i fala obok, co Wy na to? BYla ktoras z Was ostatnio w Fali moze?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Mania ,moze i on troche racji ma..
ale nawet na starym turzynie jak nie bylo sklepow tylko te butki to gajery m,ieli w super jakosci..
ale ejsli twoj sie krzywi to idz z nim dla swietego spokoju do jakiejs sieciowki ;D chcoiaz nei bedzie ci marudzil ;p
w fali moja mama kupila sukienke na moj slub.. ostatnio bylysmy ;p
hm, ty chudzielec wiec znajdziesz cos na pewno.. chcoiaz powiem coi szczerze ze do fali sciagaja ciuchy z tobruku... wiec moze wrato wybrac targowisko tobruk? tam sa piekne sukienki czesto...

Offline Mania82
  • zapaleniec
Sylwusia ma rację, Fala to istny Tobruk z droższymi cenami. Zreszta myślę, że ten nowy Turzyn tez :D

Co do gajerów, to narazie sie odchudzamy, :D Zakup pewnie będzie w okolicach maj/czerwiec :) I tak go zaciągne do Turzyna, na Vistulę nas nie stać niestety :(

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Mania ostatnio w vistuli wisial gajer za 700zl na wystawie drugi za 899 a trzeci za tysiaka.
a na turzynie ok 600 a nawet 700zl czy az tak tanio to nei wiem hehe
maassakra cenia sie
my kupilismy piekny gajer na wosjka za caly zetsaw dalismy ok 1200zl i moj k. wyg,llada cudnie

Offline _patka_

• Chuck Norris
ok czyli lepiej od razu jechac do turzyna zobaczyc, skoro mowicie ze w fali to samo tylko drozej... nas tez na vistule nie stac, ale nawet jesli by bylo stac to i tak bysy tam nie kupili bo to nie mialoby sensu, kupic cos co Maciek zalozy tylko raz ;/

Maniu my tez chcelismy wtedy kupic gajer, ale przypomnialam sobie ze wtedy sa komunie i ceny wszystkiego i gajerow ida wysoko w gore... wiec my teraz chcemy jechac kupic zeby nie przeplacic...

Maciek schudl 5 kg ;D jestem z niego bardzo dumna bo ziemniakow nie je jak kiedys :D

jak bylam na turzynie przymierzalam kilka sukienek nawet, zdarzalo sie ze jedna byla w dwoch roznych sklepach wiec wiadomo ze biora od jednego dostawcy.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Nie skreślajcie Vistuli na wstępie.
 Małżon na co dzień chadza w gajerze i tylko Vistulę kupuje. Na prawdę warto zainwestować, poza tym są czasem niezłe promocje. W grudniu przy zakupach za 5 tys było 50% zniżki, można się z kimś umówić i iść na zbiorowe zakupy :taktak:

Offline _patka_

• Chuck Norris
Maja jesli ktos na codzien chodiz w gajerze to ok zgadzam sie ze lepiej wydac raz a pozadnie kupic, ale jesli na jeden raz to sie nie oplaca... Maciek na pewno tylko kilka razy w swoim zyciu zalozy gajer...

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
kurde napisalam mega dluga wiadomosc i mi sie skasowala :cegly: :cegly: :cegly:

Offline _patka_

• Chuck Norris
postaraj sie chociaz przyblizyc o czym pisalas ;D wierze w CIebie!

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
a gdzie Sylwusia ten garnitur na wojska kupilas? bo my wlasnie szukamy ...

Anio0lek moja ciocia kupila sukienke w fali i poszla na impreze, co sie okazalo ? na tej imprezie jedna z zaproszonych osob miala te wlasnie sukienke i w tym samym kolorze  ;D

ja szukalam w galaxy, kaskadzie i raczej kicha, choc akurat ja szukam bialej... wiec moze rzeczywiscie lepiej tobruk, turzyn czy fala... ja musze znow sie przejsc i poszukac :)

Offline Mania82
  • zapaleniec
A to sie zdaża owszem, jak się kupuje na Tobruku. Fali, czy np. na Manhattanie lub w Heliosach :) Moja mama tez tak raz miała, ze na jednym weselu byly dwie takie same kiecki - ona i inna ciotka, na szczescie kolory inne.
A ja tez powiem Wam, że na pewne wesele do samego końca sie zastanawiałam jaką mam kiecke założyć, wybrałam dobrze, bo jak zobaczyłam w Kościele w sukience takiej jak moja ktora została w domu ulzyło mi :D Hihi :)
Ale pocieszcie się tym,że na weselu nikt ale to nikt nie będzie miał takiej kiecki jak Wy :P Gorzej z poprawinami, ale tam to juz ludzie zmeczeni, skacowani itp. nie zauwaza :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
my na wojska na rogu jak jest norbelino dla dzieci, prawie na przeciwko pizzy hut i sphinx-a ;]
moze nie ejst to jakis mega firmowy gajer ale...
jest piekny, za rozsadna cene i jako ze moj k. w gajer wlazi ok 4 razy w roku to ten mu po slubie wystraczy na jakies 10 lat dopoki nie przytyje ;D a fason ma taki ktory nei przenika wiec zawsze bedzie legancki..
no i za 1200 kupilismy gajer, kamizelke slubna i musznik, koszule, buty i spinki do koszuli ;D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
a jak sie nazywa ten salon ? i jeszcze takie pytanko czy maja tam tez typowo slubne garnitury o innym kroju ? np na jeden guzik itd itp.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
sklep nazywa sie recman..
my bylismy juz dawno kupic zima.. a teraz juz pewnie sa nowe gajerki wiec warto sie przejsc
my powiedzielismy ze chcemy gajrer  na slub a pani juz sie reszta zajela sama
ma babka gust hehe

Offline emm-a

• Chuck Norris
no my też musimy iść wybrac P. garnitur, właśnie chyba do Turzynu; znając życie P. go ubierze na ślub, a potem na chrzciny  :D i tyle.... dlatego nie zamierzamy przepłacać. Sądzę że i na Turzynie można wybrać garnitur dobrej jakości, z dobrego materiału, tyle że znanej metki nie będzie miał...Na Mazurach mieszka moja ciocia ktora jest producentem garniturów i wielokrotnie powtarzała, że tkaniny z których szyją są najlepszej jakości, wzornictwo i klasyczne i nowoczesne, ale ceny duzo niższe od różnych znanych marek właśnie dlatego, że producent mało popularny...Gdyby było nliżej pojechalibysmy do niej po garnitur. Moj Tato ma od niej chyba 2 garnitury, teraz na ślub tez kupi tam - nigdy na jakość nie narzekał.

Zresztą przecież ja sukienkę też szyję u krawcowej, zatem metki znanego projektanta miała nie będę - i kompletnie mi to nie przeszkadza....

Co do sukienek poprawinowych i wieczorowych, to ja zawsze w balowym sklepei w Slupsku u Rodzicow kupuję, mam pewnosc że będę oryginalna  :D
a gdybym miala kupic w Szczecinie to chyba poszlabym do Monnari :-) uwielbiam ten sklep  :D i sa często fajne obnizki  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
anioOlku chcaialm napisac to co juz dziewczyny tu powiedzialy...
skoro w fali, w heliosie, na turzynie, tobruku i manhatanie jest to samo prawdopodobienstwo, ze ktos bedzie mial taka sama kiecke jest olbrzymie... :-\
a przeciez nie lubimy miec takich samych sukienek jak ktos inny :P tylko wyjatkowe ;)

na slub brata M. ich Mama chciala sobie kupic kiecke w jakims butiku nie firmowym i juz miala brac, ale chciala, zebym jej doradzila..... u nich w Inowroclawiu nigdzie nie bylo takich sukienek, ale w Szczecinie widzialam je gesto wlasnie w wyzej wymienionych miejscach i jej odradzilam...troche sie zastanawiala czy dobrze, ze mnie posluchala...nawet troche zla byla, ze jej stanowczo odradzilam.....ale jak sie znalazlysmy juz przed kosciolem to prawie klekala przede mna jak inna babka byla w tej samej kiecce w tym samym kolorze... ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
w takim razie gdzie kupic sukienke zeby nikt nuie mial identycznej????????

Offline _patka_

• Chuck Norris
ja watpie ze ktos bedzie w takiej samej co ja, bo wiekszosc ludzi nie jest z tych okolic :D :D :D z reszta zobacze co bedzie, a nawet jesli ktoras z dziewczyn bedzie w takiej samej to tylko sie cieszyc, ze nie tlyko mnie sie bardzo spodobala ;D bedzie porownanie ktora lepiej w niej wyglada i pewnie wygram ja hihi :P :P :P moja wrodzona skromnosc teraz zawiodla haha :skacze:

w ogole przez pogode az mam checi do zycia! moge skakac az pod sufit po prostu! mowie Wam jaka radosc ze mnie emanuje! :skacze:

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
My tez patrzelismy garnitury na turzynie, w kaskadzie i w CMS  .. a w koncu pm wybral Bytom (na jagiellonskiej).

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
haha...AnioOlek my to ta sama krew ;D jak pomyslalam, ze ktos by mial ta sama kiecke co ja, to tez mi sie zaraz w glowie mysl pojawila "przeciez nie bedzie tak fantastycznie wygladac jak ja  ;) :D" ....hahahah

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
a ja sobie usiadłam z mamusią i gadałyśmy o sukience na poprawiny....

i będę miała przydymiony róż, ale kostium, pod spodem nie będę miała nic ;), w przyszłym tygodniu idziemy wybierać materiał i albo do krawcowej, albo mama uszyje sama.
do tego mocno różowe szpile!
Kostium chciałabym żeby był chociaż o numer mniejszy niz mam, wtedy to juz naprawde bede musiała schudnąć ;P

a M nie chce mi znieść roweru na dół :(

Offline przyszlazona
  • uzależniony
lusi251 a jak tam w CMS i w tym Bytom ? jakie maja garnitury i jakie ceny mniej wiecej? napisz mi napisz plisss

Anio0lek hehhe na pewno i tak będziesz skupiac na sobie najwieksza uwage ;D

a pogoda rzeczywiscie nastraja mega pozytywnie,szkoda, ze teraz sie zepsulo znow  :(

Offline _patka_

• Chuck Norris
ech dziewczyny wczoraj nie wytrzymalam u tesciow i sie poplakalam jak zaczelismy rozmawiac o slubie, chodzilo mi konkretnie o rodzinke, ktora robi straszne problemy zamiast sie cieszyc... juz mi lepiej, wiecej plakac nie bede przez nich bo nie warto... pozniej po weselu bea zalowac ze ich nie bylo na tak zajebistej imprezie ;D

dzisiaj zadzwonilam do Swinoujscia do USC, zapytac sie o akt urodzenia Macka, pani powiedziala, ze moge to listownie zrobic, wiec druknelam wniosek, potwierdzenie oplaty (22zł) i dzisiaj wysylam, zobaczymy kiedy dojdzie ten akt do Nas :D poza tym chcialam wziac swoj akt, ale Paniw urzedzie powiedziala ze nie trzeba, tylko Macka potrzebny i mamy przyjsc razem i dostaniemy zaswiadczenie :D obawiam sie jednak ze w tym tygodniu nie damy rady tego zalatwic ze wzgledu na ten akt wlasnie... no ale sporo czasu zostalo wiec nie ma sie co martwic :)

jutro jedziemy do Swinoujscia, ale popoludniu jak Maciek skonczy prace, damy zaproszenie babci i chrzestnej z mezem :) juz kilka tylko sztuk zostalo mi do rozdania i bedzie koniec, maja czas do 10 kwietnia zeby potwierdzic przybycie, pozniej kto nie potwierdzi bede dzwonic i sie pytac dla pewnosci. ;)

w niedziele za to umowilismy sie z Macka tata ze jedziemy po ubior Macka czyli: gajer (chcemy granatowy), koszule, krawaty, buty, i spodnie na poprawiny ;D nie moge sie doczekac az go zobacze w tym gajerku ;D ;D ;D moj przyszly maz elegancik bedzie hyhy  :brewki: :brewki:

musze go pochwalic tak w ogole... w sobote bylismy na imprezie u kolegi, ktory ledwo co wyszedl z ciezkiego wypadku na motorze (niestety stracil noge i ma bezwlad jednej reki, ale najwazniejsze ze zyje!!!) zaprosil Nas ze swoja narzeczona na spotkanie powitalne :) no i wczoraj po prostu umieralam!!! tak mnie glowa bolala, ze ruszyc sie z lozka nie moglam... Maciej poszedl z Tola, kupil buleczki, zrobil mi sniadanko ;D moge na niego liczyc w trudnych chwilach, nawet takich hyhy :P

musze kupic tiul na welony i moj szal, mama bedzie mi szyla ;D

sukienki szukam na allegro, bo w sklepach nic nie ma ciekawego... juz mam kilka typow wiec nie jest zle, no i cena o wiele nizsza! ;D ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
 :przytul: nie płacz kochana, uszy do góry...nie bez powodu jest powiedzonko że z rodziną to najlepiej na zdjeciu....Nikt Ci nie może zepsuć Twojego dnia  :D :-*

z tymi zaproszeniami to jesteście ekspresy  :D no i dobrze, będziecie mieli z głowy :D

co do poprawinowych ubranek, to P. chce iść w dżinsach...on mi to od dawna mowil, ale myslalam, że tak ltylko sobie mowi, tymczasem...uparł się i tyle.... zatem rozkminilam że powrocę do mojego pierwotnego pomyslu chyba, tzn. oboje ubierzemy sie w dzinsy - kupimy w takim samym kolorze, no i P. jakąś koszule, butki, a ja kosmiczne szpile i jakąś frywolną bluzeczkę  ;) na to marynarkę bialą, mam taką dopasowaną, rękaw 3/4

no ale zobaczymy jeszcze.... ;)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris