Autor Wątek: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)  (Przeczytany 65661 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _patka_

• Chuck Norris
Ok wkleje na pewno :) tak w ogole to kupiłam wlasnie tiul na welony i szal ktore bedzie szyc mi mama :) o taki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=2232911867

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
a przypomnij jakie butki zamwialas? ;]
kochana masz ta mamcie ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
jakaś Ty obrotna AnioOlku  :D a Mama widać zdolniach nr 1  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Zdolniacha z tej Twojej mamy ;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
ale fajnie, że masz zdolną mamę, Anio0lek a to te cieliste butki so sukienki na poprawiny? ja też chcę fotki :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
Witam z rana czwartkowo ;) co do mojej mamy, to faktycznie od kiedy pamietam szyla mi spodniczki, bluzki itp, sobie tez z reszta wiec ma talent nie ma co :) nawet sukienke na studniowke mi uszyla :)

butki takie kupiłam http://allegro.pl/378-szpilki-platforma-podsuwka-37-i2181869496.html
bede miala je na sobie i ta sukienke malinowa :) wlasnie dzisiaj maja przyjsc do mnie butki, wtedy przyslali mi rozmiar 35, mam nadzieje ze tym razem dostane rozmiar poprawny :)

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
Buciki bardzo ładne ;) moja mama kupiła sobie wczoraj takie same :P

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
a ja nie mogę znaleźć ładnyc butów do ślubu...

albo nie mój rozmiar, albo odkryty nosek, albo odkryta pięta.. chyba pozostanie mi kupić buty, zwykłe, białe, na średnim obcasie z odkrytym nochalem ;(

Offline _patka_

• Chuck Norris
xanth a co z tymi niebieskimi butkami ktore wklejalas tutaj w swoim watku? :)

sarcia a gdzie kupila?

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
U nas w Stargardzie otworzyli nową galerie " Starówka " i wtej galerii jest sklep z bucikami :) i nawet są nie drogi :) mama za swoje dała 69 zł :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
o fajna cena, ja troche drozej, ale wszedzie ogladalam oprocz stargardu, to nie bylo nic ciekawego, a jakbym miala po butki jechac do stargardu to cena by sie wyrownala do tej, za ktora kupilam na allegro :P

Offline _patka_

• Chuck Norris
dziewczyny mam pytanie do Was - jak organizujecie panienskie, po ile sie skladacie, ile Was bedzie? bo ja wczoraj ze swiadkowa rozmawialam i wyszlo, ze chyba zrezygnujemy z baletow, bo koszta Nas zjedza :( posmutnialam troche, bo chcialam sie dobrze wybawic na baletach a tu o... jeszcze jak panna mloda ma alko fundowac, to ja dla 10 osob nie podolam z kasa :( juz myslalam, zeby zorganizowac impreze u siebie w biurze... jest troche miejsca wstawilybysmy stol, lawki sprzet grajacy, ale nie wiem czy to nie wiocha... :( ech mega metlik... :(

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
Hmmm, ja sobie swój panieński wyobrażam tak, że najpierw jedzonko u mnie w domu i jakieś dwa litry wódeczki, które stawiam ja, a później do klubów, gdzie stawiam po jednym piwku, ale nie za dużo, bo przecież i tak już się wykosztuje na samo wesele...

Nie wiem, może to trochę egoistyczne z mojej strony, ale ja nie mam zamiaru za dużo wydawać na mój panieński, bo jeszcze muszę na Woodstock dojechać i na pewno dziewczyny to zrozumieją...

A Aniołku, nie możesz zrobić Panieńskiego u siebie w domku?? W biurze to nie wiocha, może to być nawet fajny pomysł na tematyczny panieński :) Poprzebieracie się w jakieś sexy księgowe, czy biznesłomen :P

Jak chcesz zaoszczędzić to biuro może być w stu procentach jeśli masz możliwość, tylko trzeba fajnie się do tego przygotować :) Jakieś tematyczne zaproszenia biurowe, ołówki we włosach czy coś :P

eeehee, chyba mnie wyobraźnia ponosi za bardzo :P

Offline _patka_

• Chuck Norris
ja pierd*** xanth, Ty masz swietne pomysly!! ja bym w zyciu na takie cos nie wpadla, zeby zrobic tematyczne panienskie! a to jest rzeczywiscie swietny pomysl!! :D coraz bardziej biurowe panienskie mi sie podoba :D niedaleko sa balety trzeba tylko przejsc kawaleczek i przez tory (oczywiscie w dozwolonym miejscu hehe) i mozemy sie super bawic dalej tam ;D albo skorzystam z tego co Ty napisalas, zeby na baletach piwko postawic i koniec, a "zrobic" sie pozadnie w domu tudziez w biurze ;) :P  :pijaki: :pijaki:

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Buty fajowskie  ;D
a problem z panieńskim widzę się rozwiązał  :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ja tez chcialbym w domu zaczac zeby sie"zrobic"  a pozniej isc w tango ale...
moja swiadkowa zabronila mi sie jak ona to mowi wpier*** ;D tak wiec siedze gzreczniutko, dalam tylko date, i przykaz ze nei chce geja strpitizera ;D bo tak mi sie ci mescy kojarza ;D

xanth na Woodstock ehheheh swirze ty ;D

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
hmm ja też jeszcze nie wiem jak to finansowo, powiem tak jak byłam u mojej świadkowej na panieńskim (niestety nie ja byłam świadkową, ale to nic:P) to składałyśmy się po 60-80zł, ale w całość wchodziły: prezenty dla młodej, striptizer i wynajęta loża z alko w lokalu;D
Podpytam jutro jak ona to widzi, bo ja mówiłam że najpierw robimy imprezę u mnie z lekkim jedzonkiem, ponczem i innymi drineczkami  :pijaki: :drinkuje:, a później gdzieś na balety, ale to już ona mi jakąś niespodziankę szykuje;D. W sumie ja będę miała mało osób, więc nie wiem jak to będzie, u niej było nas 12, niektóre składały się po więcej niż przewidziana kwota pierwotna.
Ja tam nie chcę żadnych szalonych atrakcji, chcę się tylko wybawić i wyszaleć z koleżankami;D
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
mi na tych baletach najbardziej zalezalo, ale u nas jest problem jeszcze tego typu ze trzeba jakos do szcz dojechac i to juz generuje dodatkowe koszty niestety... ;/

ile kosztuje loza plus alko na baletach? jakas flaszeczka i sok?

Offline emm-a

• Chuck Norris
no niestety,ale podejrzewam, że skladka na panienski może oscylowac w granicach stowki.... koszt loży w tym alko i sok to 200-300zl, zalezy w jakim lokalu, striptiser czy limuzyna to tez ok 400zl, prezenty dla panny mlodej mysle że tez minimum 100zl, jakies jedzonko czy cos....

na moim najpierw spotykamy się u mnie, potem do lokalu; u mnie ja mam miec alkohol, napoje, upiekę też cos, nie wiem, czy cos jeszcze będę miala przygotowac... jakies przekąski ?  mam tylko nadzieję, że wszystko będzie ok...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
swiadkowa mowila ze bedzie zbierac po 50zł ale co one za to zrobia/kupia.. nic??? :/ chyba jednak skladke trzeba bedzie podwyzszyc bo tak to w domu siedziec i tyle...

Offline emm-a

• Chuck Norris
obawiam się że 50 zl to za malo.... naprawdę, koszty są dosc duże....
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
ech tak w ogole to bylismy w USC... masakra z tymi urzedami, ja pracowalam w urzedzie ale nie olewalam tak ludzi jak ta babka ktora papiery wszystkie Nam szykowala... wiec juz jestem zadeklarowana pania P. :D dzieciatka tez beda P., zanim w ogole weszlismy pol godziny czekania na korytarzu az laskawa Pani skonczy rozmowe przez tel., w koncu wchodzimy a tam Pani do sluchawki: "no nie puszczaj go jeszcze do przedszkola, niech w domu posiedzi... " i takie tam... tak sie wkurwilismy... my czekamy a Paniusia sobie prywatne rzeczy zalatwia, zamiast to pozniej zrobic jak nikogo nie bedzie.... :/ w koncu po godzinie wyszlismy z tamtad wkurzeni... nigdy wiecej nie bierzemy slubu!! :D :D :D :P
teraz do ksiedza z jednej parafii po moj akt chrztu i bierzmowania i zgode na slub w innej parafii, a na koncu wizyta u ksiedza spisac protokol ale to po swietach juz....

Offline nusiak
  • maniak
Ja pamiętam dałam 100zł a później jeszcze 20zł, ale mina koleżanki bezcenna:). Tylko prezenty trochę nie ten tego świadkowa jej kupiła, bo strój króliczka ok, ale wibra przyjaciel, to nie wiem w jakim celu :o. Ale i tak było super:D. Dlatego ja powiedziałam, że nie chcę żadnych prezentów tego typu, ok kostki do gry czy jakieś kajdanki mogą być, ale bez przesady:).
[/url]  [/url]

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
NA jednym panieńskim była składka po 70zł + prezent osobno. W tym był striptizer, lokal, tort jakieś duperele i chyba alkohol nie wiem do końca.
Na drugim składka była po 60 zł + tylko ja kupiłam prezent a PM pomyślała ze to od wszystkich no cóż świadkowa powinna ja wyprowadzić z błędu nie ja. Nie wiem na co poszły te pieniążki bo posłyszmy tylko do lokalu i PM dostała szarfę.
Moja koleżanka teraz idzie na panieński to składa jest po 150zł ale to jakiś ful wypas bo i striptizer i lokal, tort, do fryzjera ją wysyłają w dodatku każda sama do jedzenia coś przygotowuje i kupuje flaszkę ale pewnie będą jeszcze inne atrakcje skoro taka składka.

U mnie jeszcze nie wiem ile wyniesie składka bo też nie chce naciągać dziewczyn. Ale domek na weekend dla 6 osób kosztuje tyle co striptizer a striptizera nie chce.Myślę że 100 styknie razem z dojazdem nie wiem co tam jeszcze świadkowa wymyśli. Poza tym bezpłatna balanga na plaży no i może jakieś balety ale tam już chyba pójdziemy tylko potańczyć wątpię ze któraś będzie chciała dopijać w lokalu. A ja kupuję wódkę :) Ogólnie nastawiam się na kupę śmiechu i wylegiwanie na plaży :D

Offline nusiak
  • maniak
No właśnie, byłam też na takim panieńskim, gdzie świadkowa nie była dla panny młodej miła, spiła ją okrutnie (takie karniaki, że facet by rady nie dał), a do tego starała się dać do zrozumienia, że to ona jest najważniejsza, bo jest organizatorką i nie ważne, że też były składki i każda coś przyniosła od siebie, ona w końcu załatwiła lokal i była skarbnikiem hehe ;D.
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
moja swiadkowa (nie chce sie na nia skarzyc) sadzi ze 100 zł to za duzo... i wez tu badz madrym... a ja nie chce siedziec w domu na panienskim, bo to jedyny wieczor w zyciu!! :( sama sobie zorganizuje ten panienski jak tak dalej bedzie marudzic :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ja mysle ze 100zl to ejst dosc sporo ;D
mam nadzieje ze na moim panienskim to bedzie maksymalna kwota... bo uwazam ze dziewczyny nie bede chetne az tyle sie skladac ;D a mam nadzieje ze sie zloza zeby swiadkowa nie musiala tak duizo kasy sama wykladac ;/
co do wibratora.. ;] mysle ze jakis rozowy smieszny jest dobrym prezentem na panienski ;D w koncu panienski kojarzy sie z duza ilsocia sexu ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
no nie wiem....ja dostalam kiedys na urodziny taki wibrator i gdzies w szafie leży chyba jeszcze nawet w pudełku  :P  zatem żadnych kulek analnych ani wibratorow ani kajdanek nie chcę  :D już prędzej jakąś bielizne, ale nie perwersyjną, tylko ładna i seksowną  :D

myslę że 100 zl to optymalna kwota, biorąc pod uwage koszty....
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
no koszta sa najgorsze w tym wszystkim ;[
z tym wibratorem tez dostaalam na 18 ;/ tzn wtedy sie brechtalam ale lezy sobie w szafie i jest bo jest ehhehe zeby nei bylo ;p
o tak, bielizna, piekna koronkowa ahh to moze byc cos fajnego ;D neistety ja nie moge takowej dostac z moim rozmiarem biustu ;[

Offline emm-a

• Chuck Norris
jak się dobrze poszuka, to się każdy rozmiarek znajdzie sylwusiu  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.