Autor Wątek: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)  (Przeczytany 66338 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
 :D :D :D chłopy to czopy  :D :D :D
choć tym razem byłabym wyrozumiała, bo myślę, że po prostu nie zastanowił się, a że myśl o weselu jest w głowie, to mu się wyrwało...każdemu się może zdarzyć  :D  gorzej jak sie to zacznie powtarzać  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
my też będziemy mieć wierszyk o prezentach; na początku zastanawiałam się czy kogoś nim nie urażę, ale mój P był "za" wierszykiem, więc stwierdziłam że nie bedę się przejmować tym, co ktoś sobie pomyśli.. jak się uprze, to i tak kupi prezent, taka jest prawda.. a wracając do samych prezentów, to mi nawet nie chodzi o to, że będą się powtarzać, tylko o to gdzie to wszystko niby bym miała postawić, bo mieszkanko niestety mamy małe... rozumiem oryginalne prezenty, ale nie zestaw agd :-\

Offline saintmichele

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.06.2012
 ja połączyłam dwa wierszyki w jeden, bo chcemy kase (zbieramy na mieszkanie). Ja nie chciałam żeby ktoś przynosił nam  kwiaty i w zamian przyniósł coś, ale usłyszałam stanowczy sprzeciw odnośnie tekstów dotyczących kwiatów ze strony mojej teściowej , babci mamy taty itd. że to może być dziwnie odebrane i że to kolejny wydatek dla gościa i kolejne dodatkowe zamieszanie.

i mamy takie coś:

Gościom nisko się kłaniamy, na wesele zapraszamy.
Będą pląsy, tańce, bale i jedzenia stosy całe.
Więc się nasi mili stawcie o prezenty się nie martwcie.
Aby ulżyć Wam w udręce co za paczkę dać w prezencie,
Młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi,
by w kopertę włożyć grosik.
Tyle, ile każdy może, za co z góry Szczęść Wam Boże!!!

troche sie nie rymuje ale wg nas jest g

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
my tez mamy wierszyk na koncu zaproszenia.. nie chodzi o to ze chcemy tylko kase.. po prostu nie chcemy prezentow. No bo co z tym potem zrobimy? bedzie skladzik u tesciow? bo raczej nie bedziemy tego tutaj zwozic ;)
a co do pustych kopert.. poweim tak.. sa rozne sytuacje.. jak ktos cos takiego robi 'bo dziaduje' no to samo o nim swiadczy.. ale sa tez takie sytuacje, ze niektorzy goscie maja wrecz od nas zakaz dawania nam czegokolwiek.
Maja byc. Na tym nam zalezy najbardziej.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
dziewczyny ja rowniez mam wierszyki i jakos nawet mi do glowy nie przyszlo,aby ich nie bylo,bo to juz jakby norma, choc w tym wszystkim oczywiscie najbardziej mi zalezy, aby wszyscy byli :) fajne te Wasze wierszyki z trunkami, ja taki tez chcialam, ale moj PM stwierdzil, ze z wodka czy czyms do kosciola to glupio, w sumie go nie rozumialam,ale mu uleglam i mamy tylko o winie :) mi juz niektorzy na nieszczescie marudza o noclegu czy zapewniamy znajomym badz jakis transport...bo jesli nie to jakos dziwnie...chyba temat sie rozwinie bardziej niestety :(

Offline _patka_

• Chuck Norris
a w ogole to musielismy spytac o smieszna rzecz wg mnie, chodzi o to, ze M ciocia z wujkiem maja dwa psy, i w sumie wszedzie je zabieraja oprocz jakis zagranicznych wycieczek, i niestety bede musiala ich zmartwic, bo psow do Atrii nie mozna, a chcieli je wziac na noc ze soba!  :D :D :D troche sie usmialismy przy tym z tesciem hihi  ;D ;D tak wiec psy beda musialy isc do hotelu ale dla zwiarzat ;)
3majcie kciuki dzisiaj 3 ostatnie egzaminy i woooooolne!!! na jakis czac, bo musze sie za prace zabrac i ja skonczyc wreszcie  :-\ :-\ a tak mi sie nie chce.... :(

Offline Pandi
  • maniak
To jak u mnie. Trzymam w kciuki :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
z tymi psami to przesada  :D
AnioOlku a jak sie wyjaśnila sytuacja z teściem, tzn. dlaczego kazał Ci wstrzymywać się z zaproszeniami, mialo się wszystko wczoraj wyjaśnić.
Trzymam kciuki mocno za egzaminy  :D :D :D :przytul:
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
wiesz co emmo, w sumie to nie wiem, chyba zrobil z igiel widly, bo tylko stwierdzil, ze jutro jak pojedziemy do nich na obiad to omowimy pewne szczegoly i ostatecznie liste gosci, ale o domawianiu kogos z jego strony nie wspomnial, tylko tego kolege trzeba dopisac i osobe towarzyszaca hihi  :D :D dobrze ze zostawilam material na zaproszenia :D w ogole to zakochana jestem, bo jak wspomnialam - myslalam, ze bede miala dzisiaj trzy egzaminy i wolne, a tu sie okazuje, ze jutro mam na 15 jeden z analizy finansowej, a za tydzien jeszcze wyklad i egzamin z rachunku kosztow  :-\ :-\ gapa ze mnie...  ;) ;) w zamian za siedzenie dzisiaj w szkole wymyslilysmy z mama, jesli tata sie zgodzi, zebysmy pojechaly do szcz zobaczyc jakies butki slubne  :skacza: czekam na ich telefon z decyzja, troche sie denerwuje bo chcialabym jechac i miec juz to z glowy, ale tata mial pokoj remontowac...  :-\ jakbym kupila butki to przynajmniej moglabym zamowic bizu  ;D ;D ;D

Offline SarCia11122

• bywalec
  • ' ..Z Tobą przez świat za rękę iść..
  • data ślubu: 29.09.2012
hehe to gapcia jesteś z tymi egzaminami :D ja naszczęście egzaminy mam za sobą:D  a co do bucików to trzeba zacząć szukać :) choć teraz jest taka pora że nie ma tak naprawdę w czym wybierać:) może poczekaj do marca czy kwietnia  i wtedy będzie większy wybór ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
poszukaj w Szczecinie butków, a jeśli nie znajdziesz, zamów na necie. Pamietam, że ja szukałam srebrnych przes Sylwestrem, bo uznałam, ze to taki czas, kiedy srebrne butki powinny być, ale się zdziwiłam... bo żadnych krytych srebrnych nie było, ewentualnie sandałki; na szczęście jest internet i mnóstwo sklepów internetowych  :D

dziewczyny w poniedziałek o 17 w Kochu spotkanie  :D  przychodźcie  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
hej dziewczyny, wstalam dzisiaj z rana, spac nie moglam wiec postanowilam zrobic liste rzeczy ktore jeszcze trzeba kupic i wyszlo, ze trzeba kupic:
bransoletkę,
biustonosz (?) zobaczymy gdy przymierze suknie niedlugo,
majtki :P,
buty,
garnitur,
koszule x 2,
krawaty x 2,
buty,
bukiety, butonierka,
obrączki,
alkohol,
prezenty dla rodziców,
pudełko na koperty,
upominki dla gości za konkursy,
podziękowanie za przybycie,
księga pamiątkowa,
sukienka na poprawiny,
buty na poprawiny,
poduszka na obrączki.
Jesli czegos nie ujelam w liscie podpowiedzcie mi prosze. :)
Wczoraj bylismy z rodzicami i moim mlodszym bratem w szcz po buty, bylismy w dwoch turzynach, w kaskadzie i niestety ale nic nie bylo, przymierzylam kilka par, ale strasznie mnie cisnely i byly mega sztywne... nie byly skorzane. Pani sprzedajaca powiedziala, ze KAZDE buty beda uciskac, niewazne gdzie kupie  :o :o popatrzalam sie na nia dziwnie i spytalam jak ja mam w takich butach wytrzymac caly dzien i noc??? nic nie powiedziala... :/ ech
moja mama kupila sobie piekna sukienke, ktora jest w kolorach bieli, turkusu i szarosci, sliczna ;D
a Kacprowi znalazlam fajne buty do gajerku, ale przod wyglada tak jakby mial adidasy pumy na sobie, czarne gladkie :) super!
A ja nie kupilam butow za to kupilam kolczyki do sukni :D chociaz tyle mialam z tego wyjazdu hehe :P a biedny tatus sie nachodzil za nami..  :-* a oto moje kolczyki:

Offline _patka_

• Chuck Norris
zapomnialam dodac ze kolczyki, czego nie widac niestety swica w sztucznym swietle niesamowicie! :):):) zastanawiam sie nad butami, chyba wybiore sie jeszcze raz do szcz tym razem do salonow slubnych w ktorych na pewno sa buty slubne i moze cos na miejscu wybiore, a jesli nie to zamawiam na necie i tyle :P wiedzialam, ze bedzie problem z butami  :-\

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
ja się zastanawiam na d taka poduszka na obrączki

można sobie wybrać kolor wstążki i haftu.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
sliczne kolczyki,a gdzie kupilas dokladnie?? a o poduszce tez mysle,ta mi sie nawet podoba,bo myslalam o zieleni ze wzgledu na dekoracje sali :)

Anio0lku tak z tego,co brakuje to prawie jak u mnie,z tym,ze Ty chociaz ogladalas buty itp itd ,a ja nic ;-P

Offline emm-a

• Chuck Norris
kolczyki superaste  :D przymierzałam albo takie same albo bardzo podobne  :D

co do butów, to nie ma co sie martwić, na pewno znajdziesz

Jeśli chodzi o poduszkę, to właściwie dlaczego ma być taka poduszka? to chyba wtedy kiedy jakiś maly chlopiec idzie z taką poduszką na ktorej sa obrączki, bo jesli obrączki ma świadek, to chyba w kieszenie czy gdzies...?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline anka332

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009-09-05
dziewczyny polecam bizuterie ze sklepiku na tobruku, sama tam kupowalam i naprawde wybor jest ogromny.
Pawel 26.06.2013
Dominik 18.11.2016
Malwinka 28.06.2020

Offline SarCia11122

• bywalec
kolczyki śliczne ;) a poduszeczka to nawet nie głupi pomysł ;) ale to każdy ma swoje zdanie na temat poduszeczki ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
hej dziewczyny witam wieczorowa sniezna pora :D wlasnie wrocilam z galaxy, bylismy w kinie (takie wczesniejsze walentynki) i przy okazji chcialam zobaczyc butki slubne oczywiscie :D i wiecie co.... KUPIŁAM!!! ;D  :skacza: :skacza: :skacza: zaszlam do ryłko i oczywiscie tyle butkow fajnych, nie wiedzialam ktore wybrac :D w koncu wybralam na obcasie 8 cm, bardzo wygodne http://www.e-rylko.com/produkt/x8200a_f28/1470/cat/44/c/0/r/0/k/0/pp/7 na zywo nie wygladaja tak brzydko hehe, kwiatek jest doczepiany i jest caly bialy, jutro zrobie foto i pokaze Wam, jak sie prezentuja butki na nogach :D teraz trzeba je rozchodzic, a suknie mozna juz skracac :D jestem mega happy! ;D tesciowie dzisiaj powiedzieli, ze chca zaprosic jeszcze jedna pare... nie jestem z tego zadowolona, bo to rodzice m szwagra, za ktorymi nie przepadamy oboje... :/ powiedzialam swoja opinie na ten temat, ale jesli beda chcieli ich zaprosic to nie moge miec pretensji, w koncu tez moga zaprosic swoich jakby gosci... co do poduszeczki to trafilam komis slubny w ktorym za 10zł widzialam ladna poduszeczke i chyba sie skusze na nia :):):):)

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Aniołku ;) tez mierzyłam te butki i tez jestem za Ryłko, dla mnie lepiej na nodze leżały te : http://www.e-rylko.com/produkt/x8mc8_f28/1798/cat/44/c/0/r/0/k/0/pp/3
tez pewnie już bym je kupiła, bo co Ryłko to Ryłko, a u dobrego szewca mozna je pozniej zafarbować np. na brązowe :) i śmigać mozna...
Jedyne co mi się nie widzi w nich, to podeszwa taka beżowa :( Pewnie gdyby nie to, to bym odrazu je kupiła jak mierzyłam z miesiąc temu, bo były bardzo wygodne!! :)

Offline Mania82
  • zapaleniec
A własnie, odnośnie zapraszanai rodziców szwagra. Moj tato tez cos przebąkiwał nad zaproszeniem rodziców mojej bratowej, mama była przeciwna, ale nie wiem na czym w sumie staneło. Jak będe zamawiać zaproszenia to ostatecznie skonsultuję te kwestię :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
Anio0lku a gdzie ten komis slubny?? fajna cena za poduszke :) a butkow nie moge doczekac sie na zywo w sensie fotki :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
jeszcze chcialam powiedziec, ze kolczyki kupilam w bijou brigitte :) komis jest u nas w Goleniowie, Pani ma suknie, buty, jakies diademy itp i poduszeczki rozne :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
dziewczyny dzwonila moja mama prosila o zdjecia butkow wiec przy okazji wklejam je tutaj zebyscie tez zobaczyly, ze te zdjecia na stronie int to jakas pomylka!  :P :P

Offline SarCia11122

• bywalec
Bardzo ładne butki ;))

Offline Mania82
  • zapaleniec
I jaki fajny psiak :) a butki faktycznie ładnie się prezentują i widzę, że kwaitka przesunęłaś gdzie indziej :) I nie rzuca sie tak w oczy ta podeszwa :) Tez chyba po wyplacie zakupię, tylko te z kokardka raczej, bo mam wysokie podbicie i jak mam wyciety bucik z jednej strony to stopa lepeij wygląda :) Ale wszystkie one byly bardzo wygodne - RYŁKO rulezz :P

Offline _patka_

• Chuck Norris
przymierzalam te z kwiatkiem i wycieciem z boku, ale chyba moja noga jest troche gruba, bo czulam jak chodzilam w nich ze mnie uwiera ta wycieta pieta :) ale faktycznie wszystkie sa mega wygodne, nawet wyzsze, na ktore nie moge sobie niestety pozwolic ze wzgledu na wzrost moj i M. zaledwie 5 cm  roznicy :P ale Pani w Ryłko bardzo mila i pomocna, powiedziala ze w deichmanie sa buty dla M. z 3,5 cm podpiciem :D haha koturny mu kupimy  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: moja kobieca intuicja nie zawiodla mnie, wiedzialam ze w Ryłko kupie na bank buty!!! :D a pozniej zafarbuje je na turkusowy  :brewki: :brewki: :brewki:

Offline emm-a

• Chuck Norris
AnioOlku butki bardzo ładne, klasyczne, na pewno Ci będą jeszcze po ślubie służyły, zwłaszcza, że chcesz zafarbować  :D kwiatek fajny przy nich - troche je tak ożywia i są przez to ciekawsze  :D
jesteś farciarką, że możesz nosić bizuterię z bijou - jak już pisalam, też ją przymierzalam, ale uszy zaczynają po kilku godzinach swędzieć... :-\ mimo ze bezniklowa

Mania82 Twoje butki tez fajne. Mam podobny problem z podbiciem, dlatego też kupilam butki wycięta od wewnętrznej strony  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Kochana super buciki z ryłko!!!
ja miałam właściwie takie same tyle że bez zdobienia
i wytrzymałam w nich do rana!
godne polecenia! ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Nie podobają mi się białe buty ogólnie :)

Ale ten kwiatuszek jest cudny ;)