Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 66279 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #1260 dnia: 10 Kwietnia 2012, 11:33 »
ejjjjjj to dajcie mi namiary na tego fryzjera ;p moze kiedys sie skusze i ja ;D jak moi ktos wytlumaczy gdzie to ;p i ajkie ceny? ;p
nusiak nie sciagaly mi.. tylko moiwly wstepnie jaki rozmiar musza zamowic mneij wiecej... ale to tez inaczej bo to suknia z polski i ogolnie wymiary sciagaja tylko a rozmiar to tak dla nich ;p zeby wiedzieli ile materialu uciac hehe
zapytalam mamy starej pocztowy czy mozna wysylac takie koperty i mowi ze nie ma najmniejszego problemu ;] tak wiec spoko ;p

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1261 dnia: 10 Kwietnia 2012, 12:03 »
Dzięki Sylwusia:D, to jutro wysyłam!:D
Mi ściągali miarę dokładnie hehe, nawet szerokość od sutka do sutka, z tego miałam ubaw;D hehehe
Wysokość już w tym obcasie 6cm, u mnie był problem z talią, bo ta sukienka co mierzyłam była za szeroka i materiał odstawał, taka wąska nie jestem bo mam 65-66cm, a w biodrach 92-91cm, ale rozmiary producenta to czarna magia;D.
Dziś jadąc do pracy,jak zwykle zaszłam na Manhatan po jabłuszka;D i widziałam taką cudną sukienkę w odcieniu kobaltowym, że od szyby odejść nie mogłam, sklep zamknięty, widziałam tylko cenę 100zł, ale na co mi ona? hmmm na poprawiny kieckę już mam:D.
Na obronę to raczej czarne? bo tak myślałam, że ta sukienka cudownie by wyglądała z białą kozulą:D, a za jakiś czas będą chrzciny w rodzinie i tez by się przydała hehe;), tylko czy ona mi potrzebna. Gdyby na obronę mogła być, to bym ją kupiła, ale nie wiem... ;)

Zapomniałam się pochwalić:), wczoraj zrobiłam 170 zawieszek na wódkę:D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1262 dnia: 10 Kwietnia 2012, 12:19 »
wiedziałam nusiaku, ze z mojego pana Darka bedziesz zadowolona  :D jak juz wspominalam, wizyty u niego to przyjemność a efekt ich zawsze mi się podoba  :D ten drugi fryzjer, to pan Damian  :D który w sobotę robi mi fryzurkę probną  :D

sylwusiu, ten salon pod moim domkiem się znajduje  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1263 dnia: 10 Kwietnia 2012, 12:22 »
to pokazesz mi podczas nastepnego beigu oki? ;p alb o w sobote hihiih

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1264 dnia: 10 Kwietnia 2012, 12:26 »
pewnie kochana  :D gdyby nie moje kiepskie samopoczucie, to dzis bysmy na biegi śmignęly...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1265 dnia: 10 Kwietnia 2012, 12:30 »
tak mysle ale nei ma tego zlego.. ;p nadrobimy a ty sie kuruj ;]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1266 dnia: 10 Kwietnia 2012, 12:33 »
na bank nadrobimy  :D a na sobotę musze być zdrowiutka!!!!  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1267 dnia: 10 Kwietnia 2012, 12:41 »
No właśnie, zapomniałam zapytać go o imię ::) hehe, ale jedno zapadło mi w pamięć, zabrał i wyrzucił moją gumkę do włosów ;D hehe, pokazywał mi jak gumki łamią włosy, ale ja to wiem, tylko że wygodna jestem:P, kupiłam grube frotki jak kazał;).
Czekam na fotki emm-a :D, bo jak będziesz zadowolona to ja się umawiam na próbną fryzurkę dopiero na czerwiec:) jak mi jeszcze trochę włoski podrosną:), chyba że nie wytrzymam i na maj się umówię:D. Miałam robić na koniec maja ta imprezę urodzinową, ale słabo to widzę;/.... szkoła, a do tego masa wydatków...
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1268 dnia: 10 Kwietnia 2012, 13:16 »
nusiaku!!! na pewno to byla gumka z metalową blaszką  :biczowanie:  nie wolno takich nosić!!!

fotki będą  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1269 dnia: 10 Kwietnia 2012, 13:21 »
Ja się śpieszyłam i wzięłam jakąś z brzegu, do tego była rozciągnięta :D hehe
Najbardziej mi się spodobało, że podciął mi dosłownie milimetry włosków:D, a wyglądają cudnie, tzn. dziś związałam w kucyk i nie poświęciłam im za dużo uwagi, ale naciągnęłam sobie wiązadełko i nie mogę za wysoko ręki podnieść, miałam problem z ubraniem się rano hehe.
hehe p.Damian wiedział od razu o kogo chodzi, jak powiedziałam że koleżanka mi poleciła ten salon;D "może p. Monika...?" hehe:D
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1270 dnia: 12 Kwietnia 2012, 13:32 »
Dziewczyny, mało mnie będzie bo mam przez najbliższy tydzień sporo na głowie, a w biurze na nasze forum nie mam jak wchodzić za bardzo::).
Rozmawiałam wczoraj z moją świadkową i rozwiązała mój problem z małą ilością osób :D, nie wiem co planuje, ale mam wziąć 2 dni wolnego 30.06 i 01.07 po 30.06 planowałam panieński, skombinować 2 osoby - czyli tak jak było wcześniej będzie nas 4 pewniaków;D - bo są tylko 4 miejsca mówiła, nie wiem na co, ale mam nadzieję że nie skończymy jak w Kac Vegas ha ha ha:D
Jutro lecimy na balety, to może coś się więcej dowiem:D

malinowa, nie poznałam Cię wczoraj:D, jakaś taka rozkojarzona wleciałam na salę;D

Tak ogólnie, byłam dwa razy na solarium po 6 minut;P i jestem złoto brązowa;D, ale w drodze testu polecam jednak to solarium na Wyzwolenia:), byłam wczoraj i opalenizna idealna, nic mnie nie spiekło...tylko prosiłam o łóżko w miarę łagodne:D

P.S jakie teraz są fajne kluby w Szczecinie, żeby potańczyć:D, idziemy jutro w tan (jak pisałam wyżej), ale teraz się zupełnie nie orientuję co i jak;D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1271 dnia: 12 Kwietnia 2012, 13:41 »
co do klubow, to nie pamiętam,kiedy ostatnio gdzies balowalam....ale swojego czasu szalałam w Rockerze  :D i bylo superście, bo oprocz tancow jakis koncert,tyle że duzo ludzi;

na moim panienskim ma byc chyba kilkanaście dziewczyn,ale w sumie to sama nie wiem,bo niektorych niestety wiem,że nei będzie  :(

pojutrze się dowiem  :D

ja bylam na solarium juz 3 razy - 2x 5min. i raz 6, jestem taka sama biala jak bylam...nim się opalę ...to mnie trafi...ale wiedzialam,ze tak będzie....

nusiaku,zamowilamz polecanej przez Ciebie firmy loki koki kilka produktow i szybciutko przyszly  :D jeszcze ich nie wyprobowalam ale cudnie pachną  :D  i zamowilam mega butle - ekonomiczne  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1272 dnia: 12 Kwietnia 2012, 13:45 »
emm-a moim faworytem jest maska antystarzeniowa Mila do włosów:D, a wszystkie inne pachną cudnie:D, aż się chce we włoski wcierać :P
Ja dodatkowo na solarium kupuję te saszetki do opalania, bo na sucho w życiu bym się nie położyła:/, ale ja już mam taką skórę, że słońce łapie szybko i na złoto więc się wysilać nie muszę;D, a blada chodziłam z wyboru;D.
Idę dziś po pracy może sobie jakąś bluzkę kupię na jutro, bo nie mam pojęcia w co się ubrać:P
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1273 dnia: 15 Kwietnia 2012, 13:04 »
Ponieważ wczoraj kupiliśmy garnitur dla P (klasyczny czarny, matowy :) ) to robię aktualizację:D.
Prawie kupiliśmy buty, ale P się zastanawia;). Do tego koszule na wesele białe oczywiście, a na poprawiny koszula na krótki rękaw w kolorze pudrowego różu :D.
Krawat jednak nie będzie intensywnie różowy jak mój bukiet, bo robi się tłoczno:) - przy ciemnej kamizelce jasny krawat ładnie rozświetla, a taki różowy mi się nie podobał :D

Aktualizacja :)

Panna Młoda
-suknia ślubna (salon Vivien, zaliczka wpłacona)
-welon ( jeden katedralny 3m długości, drugi 70cm z kryształkami- na zmianę po kościele)
-biżuteria (kolczyki+wisiorek, bransoletka)
-bolerko
-obuwie
-podwiązka
-pończochy
-bielizna (3 częściowa ;P)
-wizażystka (umówiona na godz. 12:00 z przyjazdem do domu + makijaż dla Mamy i Świadkowej)
-fryzjer (wybrany, trzeba się tylko umówić;D)
-wiązanka ślubna (EsyFloresy, zamówienie składam na początku czerwca:))
-sukienka na poprawiny
-buty na poprawiny

Pan Młody
-garnitur
-kamizelka
-koszule

- krawat
-obuwie

-butonierka (tak jak bukiet, EsyFloresy:))
- koszula na poprawiny
- spodnie na poprawiny

Ślub
-ustalić termin  i godzinę ślubu w Kościele (07.07.2012r, godz. 17:00)
-obrączki
-nauki przedmałżeńskie + poradnia
-pozwolenie na ślub w innym Kościele

-zapowiedzi
-ofiara na kościół / opłata za ślub

-dekoracja kościoła
-organista/muzyka w kościele (zapewnia kościół)

Dokumenty
-świadectwa chrztu św.
-świadectwa ukończenia kursu przedmałżeńskiego
-skrócony odpis aktu urodzenia
-zaświadczenia z UCS

Wesele
-sala (wesele i poprawiny)
-orkiestra (wesele i poprawiny)
-fotograf (+ sesja 3-4 dni po weselu)
-kamerzysta
- pierwszy taniec (muzyka)
-wódka (Krupnik 16 kartonów)

-wino
-piwo na poprawiny
-napoje
-owoce/ ciasta (oprócz tych co zapewnia Jachtowa)

Pozostałe

-zaproszenia - wysłane i rozdane
-zawieszki na wódkę
-winietki

-podziękowania dla Rodziców (jest pomysł, trzeba tylko zrealizować;D)
-podziękowania dla Świadków (jest pomysł, trzeba tylko zrealizować;D)
-Samochód dla Młodych
-Dekoracje na samochód (EsyFloresy, wybrane)

-Tablice rejestracyjne
-Autobus dla gości (Kościół ->sala)
-Nocleg dla gości ( dla 65 osób na miejscu gdzie będzie wesele)

-Strzelające tuby
-Pudełko na koperty
-koszyczki
-kieliszki do szampana dla Młodych
- słodycze dla dzieci

Dodam jeszcze, że moja świadkowa chce mnie gdzieś na panieński porwać na weekend ;D, tyle się dowiedziałam, że na pewno będę musiała się na noc spakować hehe, ale nic więcej nie chciała zdradzić:P. Zapytałam tylko czy będzie wódka i tańce, ona mówi że tak! no to w takim razie będzie git majonez!:D ufam jej hehe
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1274 dnia: 15 Kwietnia 2012, 14:13 »
bedzie kac wegas w wydaniu nusiaka i ekipy hihi

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1275 dnia: 15 Kwietnia 2012, 19:44 »
nusiaku duzo rzeczy juz macie zalatwionych, super zorganizowana jestes nie ma co ;)
gdzie kupiliscie gajer? :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #1276 dnia: 15 Kwietnia 2012, 22:53 »
ale świetnie - masz już tyle rzeczy załatwionych, że szok, organizacja na maxa ! super, parę drobiazgów i koniec :) dołączam do pytania Anio0lka gdzie kupiliście garnitur? fajnie masz z tym panieńskim - tylko pozazdrościć :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1277 dnia: 16 Kwietnia 2012, 12:54 »
hehe dzięki;), a rodzinka się zastanawia dlaczego nie mamy jeszcze stresu:P, a ja mówię że mamy sporo ogarnięte, to się śmieją:)
Wczoraj rozdaliśmy resztę zaproszeń:), dlatego już wcześniej wpisałam jako załatwione;).
Garnitur kupiliśmy w Turzynie:)

Sylwusia, mam nadzieję że nie będzie kac vegas:P, ale wiem już że będzie fajnie ;D w końcu moja Świadkowa zna mnie od podszewki hehe ;D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1278 dnia: 16 Kwietnia 2012, 17:28 »
na pewno będzie fajosko  :D  a wieczór panieński to wspaniałe przeżycia dla Panny Młodej  :D :D :D   wiem, co mówię ... ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1279 dnia: 17 Kwietnia 2012, 14:51 »
Kurcze jak mnie blokuje sprawa z dowodem osobistym, mam odbiór na 2.05, sprawdzam co jakiś czas jak tam sytuacja wygląda.... bo gdyby nie to, to moglibyśmy już do USC skoczyć i umówić się na spisanie protokołu:). No nic, muszę czekać.
Na dodatek jestem zakatarzona, pogoda mi dokopała chyba...albo podłapałam coś w niedziele podczas rozwożenia reszty zaproszeń, bo niektórzy nas witali zasmarkani;). Chyba że to pyłki, ale ja nigdy nie pamiętam kiedy katar mnie męczy:P

Nie wiem czy chwaliłam się już, że oprócz 170 zawieszek na wódkę zrobiłam już 70 winietek:D, winietki robię na razie puste, z miejscem na wklejenie paska 2,5x7cm z imieniem i nazwiskiem:D, będę je wyklejać jak już będe miała gotową listę gości, ale tym sposobem będzie to już mało roboty bo w tej chwili naklejam wstążki i kokardki + perełki:D.

Muszę się też pochwalić, że wszystkim podobały się bardzo zaproszenia:D, nie każdemu się przyznałam że robiłam je sama, ale byłam z siebie bardzo dumna hihi:D

Jak fajnie widzieć i słyszeć radość, taką szczerą od ludzi, kiedy dostają zaproszenie:D. Wręczyliśmy też zawiadomienie o ślubie właścicielce mieszkania, które wcześniej wynajmowaliśmy kilka lat:) i też się bardzo ucieszyła:).
Podobno cała promienieję hehe, nawet P stwierdził, że ostatnio inaczej wyglądam:P, ale ja po prostu jestem szczęśliwa mimo tego, że sporo na głowie w obecnym czasie:D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1280 dnia: 17 Kwietnia 2012, 15:58 »
nie martw sie dowodem, będzie ok  :D ja nie mam kiedy odnieść Dominikanom zapowiedzi - planuję jutro przed spotkaniem forumkowym, na ktore się przez to spoźnie nieco  :P

cudownie, że promieniejesz  :D

gratuluję zaproszeń, zawieszek i winietek  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1281 dnia: 17 Kwietnia 2012, 23:03 »
ach, wszystkiego gratuluję !!! ja właśnie chcę zrobić jutro podejście do USC, oby się udało ;-p zazdroszczę tego zacięcia do własnoręcznego wykonania - wow !

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1282 dnia: 18 Kwietnia 2012, 09:24 »
super, ze juz masz prawie wszystko zrobione ;) ja mam juz papier po winietki i zawieszki wyciety wiec tez tylko druknac co trzeba i nakleic wiec juz malo do roboty mam, a i jeszcze menu kilka kartek chce zrobic ale zobaczymy czy mi brazowego papieru starczy ;)
ciesze sie, ze sie tak cudownie czujesz, ze az promieniejesz ;) bardzo Cie ten slub cieszy, to dobrze, ze mimo tylu zajec innych masz dobry humorek, tak trzymac ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1283 dnia: 18 Kwietnia 2012, 12:14 »
dokladnie nusiaku super ze promieniejesz ;p
ja tez stiwerdzam ze im blizej do slubu tym mocniej kocham i jestem kochana chyba ;D
o ile mocniej sie da hihih
a kiedy idziesz do viven?
ja juz w czwartek na zdjecie miary juuuuuuuhuuuuu ;]
i moze uda misie namowic pania abym mogla przymierzyc raz jeszcze suknie salonowa ;D pojde w mojej bieliznie nowej juz ;D i w moich nowych butach hehe

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1284 dnia: 19 Kwietnia 2012, 11:03 »
Powiedzcie mi, jak to jest z tymi wiązankami...czy trzeba się trzymać kurczowo tego, że odbiera je PM lub świadek?
Ja akurat będę wracała od fryzjera w dniu ślubu w tamtym rejonie i zastanawia mnie to, nie może np odebrać świadkowa?:P
Ostatecznie poprosimy świadka, żeby podjechał po kwiaty w drodze do nas, ale nurtuje mnie to:D
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1285 dnia: 19 Kwietnia 2012, 11:40 »
ja bym się tym nie przejmowała kto odbiera :) ważne, żeby Ci później PM wręczył hehe

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1286 dnia: 19 Kwietnia 2012, 11:54 »
My i tak szykujemy się u nas w mieszkaniu, więc.... czy to musi być taki standard, że PM wpada do domu i robi wielkie oczy? Fakt, że nie pokaże mu się do odpowiedniego momentu:D i będziemy się szykować w osobnych pokojach, ale te kwiaty myślę, że ze świadkowa odbierzemy.
Kwiaty idę zamówić na początku maja:D.
Dodatkowo sprawdziłam na stronie UM, mój dowód osobisty jest już do odebrania juhuu:D, więc będziemy mogli zadziałać szybciej:D.
Muszę jeszcze raz pojechać do parafii, gdzie byłam chrzczona, żeby ponownie wyjąć świadectwo chrztu ::).
Wniosek o odpis aktu urodzenia potrzebny do ślubu już wysłany:D, więc czekam na dokumenty:)
Muszę sprawdzić jakie godziny wchodzą w grę przy załatwianiu zaświadczenia w USC.

Tak na marginesie, bo się trochę pogubiłam, jeżeli bierzemy ślub w Szczecinie, ja jestem tutaj zameldowana ale PM jeszcze nie, to idziemy do USC w Szczecinie prawda?:). Pytam żeby mieć pewność:)
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1287 dnia: 19 Kwietnia 2012, 12:01 »
tak, tak - w Szczecinie :) potrzebny będzie odpis aktu urodzenia PM, Twój nie skoro jesteś ze Szczecina (kosztuje 22zl) i tam dostaniecie te papiery potrzebne za jedyne 84 zł ech

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1288 dnia: 19 Kwietnia 2012, 12:02 »
mój też:P, bo kiedyś pisałam, że urodziłam się w Kamieniu Pomorskim ;D, taki psikus dla Rodziców hehe. Wniosek już wysłałam:), do dowodu odpis dostałam po tygodniu, więc myślę że tu będzie podobnie:).
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1289 dnia: 19 Kwietnia 2012, 12:47 »
duża rodzina P. pochodzi z Kamienia i częśc z nich bedzie na weselu  :D

co do wiązanki, to....prosze Cie nusiaku...nie wierzę, że naprawdę sie nad tym zastanawiasz....przeciez to zupelnie nieistptne  :D mój bukiet przywiozą mi chyba do domu rodzice, P. go nawet nie dotknie i nie sądzę aby mialo miec to wplyw na nasze szczęście malżenskie  :D :D :D  nie przejmuj sie głupotkami takimi  :D grunt aby bukiet do Ciebie dotarł - i tyle  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.