Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 65634 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #300 dnia: 31 Sierpnia 2011, 14:13 »
Masz bardzo dużo fajnych pomysłów, ale uważaj żeby trochę nie przesadzić, żeby nie było tego za dużo ::)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #301 dnia: 31 Sierpnia 2011, 14:18 »
u nas sala będzie udekorowana (jest to w cenie), ale chcę trochę zmodyfikować tu i tam;)
Też czekam na wycenę z dekoratorni, a później będę kalkulować jedno i drugie:)

W dekoracji sali są materiały podwieszone pod sufit, dekoracja za młodymi itp, ale niektóre elementy mi się nie podobają.
Np świeczniki-straszydła...chciałabym coś delikatniejszego:) dlatego kombinuję;)
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #302 dnia: 31 Sierpnia 2011, 14:23 »
spokojnie, nie lubię przesady:)

Będzie wazonik z  kwiatkami co 4 osoby na przemian ze świecą w szkle, na stole organza biała (położona na obrus)na długość i w sumie to tyle jeżeli chodzi o stoły:). Na krzesłach zrobię kokardę z organzy.
Acha i jakiś element perełek na pewno będzie:), a efekty zobaczycie za 10 miesięcy i kilka dni:P
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #303 dnia: 31 Sierpnia 2011, 15:41 »
jeśli chodzi o dekorację sali,to u nas jest ona w cenie sali i podoba mi się. Mimo to jakiś czas szybciej zabiorę tam dziewczynę brata,kwiaciarkę, o artystycznej duszy, o której pisalam na moim wątku i spytam co mysli o wystroju. Znając życie będzie miala milion pomyslow na ulepszenia;-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #304 dnia: 31 Sierpnia 2011, 16:24 »
szkoda, że ja nie mam nikogo w rodzinie kto zajmuje się kwiatami...;)

Wykrakałam sobie robotę na dziś:P, narzekałam że nic się nie dzieje, a tu nagle tyle do zrobienia:D, ale już się prawie uporałam;)

sylwusia085 ja to mam już za dużo w głowie:D, mój mózg jak piłeczka do ping-ponga odbija się od wesela do mieszkania;).

Zaraz zaczną się zjazdy w szkole, egzaminy których nie raczyli zrobić do lipca, bo zaoczne studia przecież żyją własnym rytmem, to czego nie wcisną przed wakacjami, to walą do 31 października do bólu:P

Dopiero mi się zacznie kocioł;)
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #305 dnia: 31 Sierpnia 2011, 22:57 »
Lepiej jak się coś dzieje niż jak jest nuda ;)
przynajmniej ja wolę jak jest kocioł ;)
a Twoje pomysły na ozdoby są super, no ale z takimi talentami jak Ty masz to wszystko wyjdzie profesjonalnie :-*

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #306 dnia: 1 Września 2011, 10:36 »
niusiak ja się powoli zaczynam bać otwierać twój wątek  ;) (tak na żaty  ;) ) bo ty co chwile opisujesz jakieś super pomysły więć za każdym razem myślę co tym razem nam opiszesz, co wymyslisz :D :D :D ale to właśnie dzięki temu Twój wątek jest taki ciekawy, ciągle się coś dzieje i jest jednym z moich ulubionych przyznam szczerze  :D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #307 dnia: 2 Września 2011, 11:03 »
Buuuś mogę Cię zapewnić, że z pomysłami na pewno nei przystopuję:D
Wczoraj obliczałam koszt, jakbym sama robiła skromniutką dekorację na auto i przyznam, że kusi;)
Jednak do tych ręcznych prac wrócę raczej już po przeprowadzce, teraz inne rzeczy na głowie:D

W przyszłą środę mamy ostatnie spotkanie dotyczące nauk przedmałżeńskich i będzie z głowy:)
Od razu załatwiamy poradnię, więc jak będziemy po wszystkim to napisze co i jak:)

Zastanawiam się ostatnio, jaka godzinę ślubu brać? Najpierw chciałam 16:00, ale teraz tak myślę, że może 17:00?
Chociaż zanim wszyscy zjada się z kościoła na salę to trochę minie hmmm, jak uważacie?
Macie już ustalone godziny? Bo my dopiero za miesiąc idziemy ponownie do kościoła, teraz już będą księgi na 2012r:D

Wiecie, ja jestem chyba tak zakręcona na ten 2012r., że wczoraj na upartego 15 minut siłowałam się z kasą fiskalną:D robiąc raport miesięczny i już szukałam w instrukcji, dlaczego mam niezgodność raportów...i olśniło mnie, wbiłam rok 2012:D, śmiałam się z tego cały dzień sama do siebie:D
[/url]  [/url]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #308 dnia: 2 Września 2011, 11:08 »
Co do godziny to usłyszysz tyle zdań ile osób :) Ta decyzję musicie podjąć sami :)

Ja miałam na 17, bo miałam ślub w plenerze, a o 16.00 tam nie ma jeszcze cienia, miałam salę minutę drogi piechotą od kościoła, więc u mnie wszystko zaczęło się o 18.30 :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #309 dnia: 2 Września 2011, 11:32 »
My do sali z Kościoła mamy ok 8km (ok 20 min autem, jadąc bez pośpiechu), liczę jeszcze życzenia pod kościołem.
Jednak biorąc pod uwagę, że to lipiec i może być gorąco (ale nie musi, co widzieliśmy w tym roku), to im później tym mniej pali słońce;)
Mimo iż na początku chciałam jak najszybciej i mówiłam o 16:00 to teraz myślę, że ta 17:00 byłaby lepsza, tym bardziej że goście dojeżdżają w większości, więc patrzę też pod ich kątem;).
Zresztą mielibyśmy już trzy siódemki w dacie hehe 07.07.2012 godz 17:00 hehe -> to oczywiście żarcik;)
[/url]  [/url]

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #310 dnia: 2 Września 2011, 11:53 »
niusiak napisz koniecznie jak bedziesz po tej poradni bo juz takie mity o tym krążą ze fajnie bedzie jak zweryfikuje to kolejna z nas czy naprawdę jest aż tak żle...
Co do godziny a w sumie upału to nigdy nie wiadomo a my zdecydowalismy się na 16 bo pomyśleliśmy tak że... 16 - początek, msza tak do 17 mniej wiecej, poźniej życzenia, zbieranie pieniążkow i zapakowanie się ze wszystkim i wszystkimi to jakiesz30 min, my mamy max 20 min samochodzikiem do lokalu tak że przed 18 bedziemy na miejscu :)może ciupek prędzej ale i tak wydaje mi się być wystarczająco :) znajomi mieli na 17 ślub w kościele to zanim się na sali wszyccy goście zebrali to 19 była - jak dla mnie to trochę późno.
a co do tych siódemek (oprócz tych w dacie) - to my liczymy tak że godz 16 to 1+6 =7 hehe kolejna siódemeczka :D a w dodatku ślub bierzemy jak będzie trwał 7 rok naszego związku :)  ;D  ;D  ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #311 dnia: 2 Września 2011, 12:00 »
powiem Wam, że z pewnych źródeł wiem, że załatwienie tej poradni to luz blues:D,. ale jak będziemy mieli własne doświadczenie to dopiero opiszę:). Bo ja jestem bardzo cięta na pewne rzeczy i słuchanie o kalendarzykach jako metodzie anty, jakoś mnie denerwuje, bo jestem zdania że jak ktoś ma rozregulowany cykl, albo problemy hormonalne to kalendarzyk jest zawodny i tyle:P. Żeby nie było, iż jestem przeciwniczką naturalnych metod:D, uważam że jest to super sprawa przy staraniu się o dzidziusia:D. Jednak ginekologiem nie jestem, to się nie wypowiadam.
Te panie w poradniach też w większości nie mają pojęcia o medycynie, ginekologii, układzie hormonalnym, a gadają swoje - bo słyszałam już wiele ciekawostek, które podnoszą ciśnienie;). Tylko co zrobić, jak ktoś musi przyjmować hormony ze względów zdrowotnych? nie leczyć się , bo to grzech? No, dlatego szukałam kompromisowej poradni, bo jak pisałam wcześniej, zaraz mi się na usta cisną nieciekawe pytania:P
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #312 dnia: 2 Września 2011, 13:46 »
Ja bym brała wcześniejszą godzinę czyli 16 :)
bo ja to w ogóle najwcześniej chyba ze wszystkich mam,bo o 14, a później mi się wydawało za późno ;) ;)
ja też jestem ciekawa czy w tej poradni aż tak źle jest, bo przyznam,że każda moja koleżanka na poradnię narzekała,ale to może tylko u nas tak jest, a w większych miastach już mają inne podejście ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #313 dnia: 2 Września 2011, 15:34 »
nusiak koniecznie zdaj relację z poradni :-)

co do godziny,to my mamy 16.30, myslę że ok.

Trudno cos ustalac biorąc pod uwagę pogodę...same zobaczcie jakie mielismy w tym roku lato....niektore weekendy to wręcz zimne....a wczerwcu i maju byl skwar...także chyba nie pogoda i potencjalnym upalem trzeba się kierować...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #314 dnia: 3 Września 2011, 23:23 »
co do godziny,to my mamy 16.30, myslę że ok.

Godzina pełna musi być  ::)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #315 dnia: 3 Września 2011, 23:24 »
ja chcialam na 16 bedzie na 17 bo nasza godz juz zajeta

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #316 dnia: 4 Września 2011, 08:36 »
a dlaczego ma być niby pelna godzina?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #317 dnia: 5 Września 2011, 08:24 »
Nie pamiętam właściwie, musiałabym babci spytać :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #318 dnia: 5 Września 2011, 08:52 »
Czesc dziewczynki moje mile! Jak tam po weekendzie? U mnie fantastycznie :) Zajrzyjcie do mojego odliczanka pozniej bo bedzie relacja z przymierzania sukienek :)

Co do godziny slubu my wybralismy 16, wesele mamy od 18 ale wiadomo po mszy trzeba zapakowac sie do aut, pojechac pod sale, tam zebrac zyczenia od wszystkich, usadzic gosci przy stolach i tak wyjdzie ze akurat bedzie ta 18 :)

Offline Jane

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.08.2012
« Odpowiedź #319 dnia: 5 Września 2011, 09:06 »
My też się zdecydowaliśmy na 16 :) jak widzę większość osób na taką godzinę się decyduje

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #320 dnia: 5 Września 2011, 11:43 »
Niusiak opowiadaj jak tam po weekendzie :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #321 dnia: 6 Września 2011, 11:42 »
Znów zaniedbałam swój wątek:P, po prostu w weekend jak mamy z PM trochę wolnego to staramy się spędzać jakoś razem czas, więc wtedy mało jestem na forum;), a poniedziałki teraz spędzam w biurze...więc tam mam sporo pracy:D, ale dziś już więcej luzu więc trochę więcej będę się udzielała;).
Jutro ostatnie nauki i poradnia, więc w czwartek zdam relacje:P
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #322 dnia: 6 Września 2011, 12:11 »
super ze macie to juz praktycznie za soba... my zaczynamy od pazdziernika chyba te nauki........  ciekawa jestem jak np powiem tej babie z pradni ze nie bede prowadzic kalendarzyka i robic wykresow,  to czy mi to podpisze ze zaliczone ;D zastanawiam sie czy mowic im prawde co mysle czy sciemnic, przemiczec aby zakonczyc szybciej ;p

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #323 dnia: 6 Września 2011, 12:33 »
to ja czekam na wieści o tej poradni nieszczęsnej  :P :D nauki na szczęscie mamy z głowy bo nasza parafia uznaje te zaswiadczenia ze szkoły średniej - więc tylko 3 spotkania z księdzem no i grrrrr poradnia  :P :)
ja tam wyznaję zasadę w takich sprawach lepiej przemilczeć co się myśli żeby szybko mnieć to z głowy bo do przyjemności raczej nalerzec te spotkania nebędą :P :D a po co na siłę męczarnie swoje przeciągać :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #324 dnia: 6 Września 2011, 15:12 »
Ja tez bede milczec raczej chyba ze mnie naprawde cos podkurw* to wtedy sie odezwe ;P my zaczynamy juz niedlugo kazali sprawdzac nam na stronce internetowej czy jest jakas wzmianka o naukach :) powiedzcie mi cos wiecej o tej poradni bo ja myslalam ze to jest to samo co nauki a tu sie okazuje ze poradnia jest pozniej tak? ;/

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #325 dnia: 6 Września 2011, 15:19 »
ja się wypowiem jutro:) i jeżeli faktycznie poradnia pójdzie bezboleśnie to dam namiary:P

Ja ostatnio wpadłam na pomysł zakupu podwójnego welonu:D, tzn długi bym miała do ślubu - skoro nie mam trenu to niech się welon ciągnie po podłodze:P, a krótki na wesele.... Pomysł wyszedł z tego, że bardzo mi się podobają zdjęcia plenerowe z wykorzystaniem długiego welonu właśnie:).
Czytałam, że niektóre dziewczyny piszą, iż ten podwójny welon robi dynię z głowy:P, ale to są w sumie jakby 2 welon na osobnych wpinkach i można założyć krótki+ długi i po ceremonii długi odpiąć, albo na ceremonię założyć długi (nie bez powodu nazywają go katedralny:P ), a później zamienić na krótki:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #326 dnia: 6 Września 2011, 15:24 »
:-) ja chcialam podwojny, dlugi i krotszy żeby twarz zaslonic jak bede szla do oltarza :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #327 dnia: 6 Września 2011, 17:53 »
Ja nie wspominam miło wizyt w poradni. Pani była największą wariatką, jaka chodzi po tym świecie. Ale cóż, musieliśmy przez to przebrnąć. Nie będę tego opisywała ponownie, bo aż się we mnie gotuje na samą myśl... ale życzę Wam z całego serca, żeby u Was w poradni były normalne panie....

Co do podwójnego welonu, to wiele forumek się na takie rozwiązanie decyduje :) musisz przymierzyć do sukni i zadecydować jak się w takim czujesz :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #328 dnia: 6 Września 2011, 20:13 »
Ja welon bede miala krotki z uwagi na to ze moja suknia posiada tren ;) konkretnej jeszcze nie mam ale te co mi sie spodobaly maja tren :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #329 dnia: 7 Września 2011, 08:22 »
ogólnie podoba mi się jak taki długi welon leży na trenie od sukni, ale zdecydowałam że nie chcę to na siłę nie będę brała trenu, tylko żeby mieć frajdę w kościele. Materiał mojej sukni jest dość ciężki, jeżeli chodzi o tren, u Ciebie AniOlku widziałam większość takich zwiewnych sukni.

Kurcze co za złośliwość natury? Jak mam wolne, to spać nie mogę:P, wstałam dziś o 7:00 jak PM jechał do pracy i już spać nie mogłam..
Do tego deszcz za oknem, ehhh ale trzeba iść na zakupy:P i ogarnąć mieszkanie.
[/url]  [/url]