Autor Wątek: Martaxyz11 będzie Mamusią !!!!!  (Przeczytany 77024 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Martaxyz11 będzie Mamusią !!!!!
« Odpowiedź #150 dnia: 27 Marca 2006, 15:50 »
kashira,  :wink: hmm nie no usłyszałam dobrze ze to koniec 6 a początek 7 i przyjmujemy że to 6 tydzień - tak powiedział... a co dego 3,5 cm to juz jestem głupia :) mój mąż zapiera sie na 4 kopyta że słyszał ze lekarz powiedział 35 mm ! :)

najważniejsze że jest bijące serduszko a ile to ma "wzrostu" to mniej istotne bo urośnie :):):)
w czwartek idę do lekarza z tym usg na zwykłą wizytę to dopytam go dokładnie :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #151 dnia: 27 Marca 2006, 18:36 »
Cytat: "ela"
Mój pewnie się zmieni po wizycie u lekarza bo musze się zapytac jak dokładnie się liczy ciąże . czy od pierwszego dnia ostatniej@ czy trzeba dodać 7 dni ?
 Moze wy mi napiszecie ?

Ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, a termin porodu - dodajesz 12 m-cy, odejmujesz 3 m-ce, i dodajesz 7 dni.

Moją ciążę liczę od 19 sierpnia 2005, a termin porodu wyszedł na 26 maja 2006.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #152 dnia: 27 Marca 2006, 18:39 »
Jejq ale byś miała prezent na dzień matki :D

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #153 dnia: 27 Marca 2006, 18:50 »
Tutaj jest ściąga jak obliczyć przybliżony termin porodu

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #154 dnia: 27 Marca 2006, 19:00 »
Cytat: "Martaxyz11"

Dziewczyny gdzie i jak mogę założyć suwaczek ciążowy ??

Proponuję stronę http://lilypie.com

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #155 dnia: 27 Marca 2006, 19:06 »
Jeszcze raz wkleję ściągę

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #156 dnia: 27 Marca 2006, 22:02 »
Martaxyz11 napisał/a:

Dziewczyny gdzie i jak mogę założyć suwaczek ciążowy ??

Wystarczy , ze klikniesz w mój  licznik i się otworzy stronka gdzie możesz go zalożyć .
Zaznaczasz "pregnancy tickers" na górze , pośrodku strony , a po lewej w okienkach ostatnią @ potem klikasz jaki ma być kolor itd i na koniec "select" i zmienia się strona ...i :D potem coś tam na dole klikasz  , ni epamiętam co :D i gotowe hihihih
Dzisiaj byłam u lekarza i mój aniołe ma już 87mm pokazywał też jak słodko bije serducho :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #157 dnia: 28 Marca 2006, 10:48 »
martulka, dziękuję za pomoc i faktycznie nie mozna wymarzyć sobie piękniejszego prezentu na dzień mamy :)
licznik już bije ;)

mój termin według fachowych obliczeń (czyli jak okres 22 stycznia) wypada na 29 października  :mrgreen:  ale coś mi się wydaje ze to będzie 1 lub 11 listopad :):):)
Zobaczymy :) Tak myślę że to musi być jakaś taka znana data ponieważ o tym że jest w ciaży dowiedziałam się dokładnie w dzień rocznicy śmierci mojego taty... a o tym że bije serduszko w Światowy Dzień Życia :) więc pewnie urodzi się też jakoś szczególnie :)
Zresztą zaręczyny nasze były 9.09 o 9 wieczorem :) ślub na moje urodziny 31.12.2005 wiec dzidzi też musi sie jakoś tak "specjalnie" urodzić :):):)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #158 dnia: 28 Marca 2006, 14:24 »
Będzie skorpionik, ha
Moje gratulacje, dopiero zaczynam się odnajdować-tyle tego do czytania, jeszcze chwilkę temu czytałam jak się martwiłaś czy się uda, kiedy się uda a tu-licznik bije, maleństwo rośnie... sama radość

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #159 dnia: 28 Marca 2006, 14:33 »
Maja,  cieszę się że to będzie skorpionik bo da sobie radę ;)
Dziękuję za życzenia :) Jak widac życie zaskoczyło nas NAJMILEJ na świecie :)

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #160 dnia: 28 Marca 2006, 14:52 »
Cytat: "Martaxyz11"
cieszę się że to będzie skorpionik bo da sobie radę  

oj da sobie na pewno  :D ja Skorpioniki baaardzo lubie-moja mamusia jest skorpionik no i moj mezus-hihi. Poza tym szwagier tez skorpion i tez fantastyczne czlowiek. Wiadomo sa wyjatki ale to wszedzie tak bywa, a jesli Twoja dzidzia bedzie taka jak moja mama albo moj mezus :oops:  to bedziesz na pweno z niego baaardzo dumna! To wspaniali i wartosciowi ludzie no i radza sobie swietnie w zyciu. jednego tylko ze skorpionami nie mozna-miec w nich wroga-bo niszcza do konca,ale za to sa tak oddanymi przyjaciolmi jak chyba nikt inny. Po prostu u nich nie ma nic pomiedzy-jak kochaja to na zaboj i jak nienawidza to tez.
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #161 dnia: 28 Marca 2006, 14:55 »
Agutka, i pawidłowo :):):) a co ?! :)
nie mówię ze inne znaki zodiaku są "złe" ale ja się ciesze że będzie skorpion :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #162 dnia: 28 Marca 2006, 20:42 »
Martaxyz11,  wiesz co chyba żle wpisałaś date w liczniku . Ponieważ ja jestem już w 7 tygodniu i jednym dniu a ostatni @ miałam 6 lutego . Ty natomiast miałaś 22 stycznia to powinien być to 9 tydzien i drugi dzień !!! hmmm. kliknij sobie w mój licznik i pojawi się stronka i tam sprawdz .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #163 dnia: 29 Marca 2006, 08:28 »
ela, tak wiem ale ja sugeruję się usg a z niego wynika ze to 7 tydzień :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #164 dnia: 31 Marca 2006, 10:03 »
Witam,
dzisiaj jestem ostatni dzień przed wyjazdem :) wracam dopiero po świętach :)
dzisiaj wstałam o 5.00 ale poszłam spac o 20.30 więc pewnie dlatego :)
Wczoraj byłam u lekarza. Powiedział ze mam uważać na siebie bo zawsze jest jakies ryzyko :? Niby jest wszystko ok, nie mam plamień i wyniki są też dobre...  mam brać Douphaston i leżec brzuszkiem do góry :)
Tylko ciśnienie mam niskie 90/60 ale położna powiedziała że to normalne... Dlatego chodzę śnięta :)

Dziewczynki,
życzymy Wam i Waszym najbliższym wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkanocnych :serce:

i do zobaczenia po świętach  :D

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #165 dnia: 31 Marca 2006, 10:09 »
Martuś i dla Ciebie wszystkiego najlepszego :serce: Uważaj na siebie i maleństwo... Weseołych, spokojnych świąt a przede wszystkim solidnego wypoczynku :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #166 dnia: 31 Marca 2006, 10:09 »
Marta trzymajcie się w trójkę cieplutko i uważajcie na siebie :)

Wam też życzę zdrowych, pogodnych i pełnych odpoczynku Świąt Wielkanocnych :D

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #167 dnia: 31 Marca 2006, 10:11 »
bawcie sie superasno :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: i nabiezcie duzo sil na pozniejszy okres! no i zycze Wam cudownych swiat :D

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 18 Kwietnia 2006, 12:32 »
Jestem:)Strasznie się stęskniliśmy za Wami !
Nie wiem od czego zacząć .... Relację umieszczę w dziale podróże a tu napisze takie bardzo ogólne spostrzeżenia...
Najgorszy był lot.... 11 godzin tam i 9 z powrotem... Nie wiedziałam co mam zrobić z nogami  o pupie nie wspomnę  
Ale co najważniejsze nasz dzidzia była BARZDO dzielna i nie męczyła mamy  
W samolocie nie licząc turbulencji nie było mi jakoś wyjątkowo niedobrze... Teściowa zaopatrzyła mnie w sezamki, pestki dyni i słonecznika, cukierki, herbatniki, soczek Kubuś i nie wiem co jeszcze więc przeżyłam  Oczywiście gdyby nie mój mąż na którego zakładałam nogi i wyciągałam się w każdą stronę to byłoby dużo gorzej  on biedny siedział na baczność prawie przez cały lot  
Hotel było ok ale spodziewałam się czegoś więcej za TAKIE pieniądze...
Plaża i pogoda piękna oczywiście  
Przez cały czas jak byliśmy na plaży to leżałam w cieniu ale na jednej z wycieczek opaliłam się i tak że teraz schodzi mi skóra z
pleców, dłoni i stóp  Ale najważniejsze że buzię i brzuszek schowałam  mam nadzieje że nie zostaną mi plamy...
Popływałam sobie troszeczkę z rurką do nurkowania ale nie przemęczyłam się zbytnio:)
Najgorsze to było jedzenie  jak ja się męczyłam... przez cały wyjazd jadłam bułeczki z masłem i kakao bo reszta śmierdziała mi nie do wytrzymania! Nie miałam wcale apetytu  Robert się wkurzał że głodzę dzidziusia a mnie tak strasznie mdliło od tych zapachów... Myślałam że "pojem sobie" owoców ale były tak akurat te których nie lubię czyli ananasy i arbuzy... były jeszcze jakieś 2 rodzaje które jadłam ale nie mam pojęcia co to  No i banany ale jakoś mi nie szły...A przez cały czas tęskniłam za jabłkami...
Teraz jest już 10 tydzień  Przytyłam od początku 2 kg  to chyba dobrze jak na pierwszy trymestr...
Jutro wkleję zdjęcia brzuszka bo jest już TAAAAKI duuuuży  To chyba przez to że leżałam do góry brzuszkiem i nic nie robiłam  
Nie mogę się zupełnie odnaleźć po takiej długiej przerwie... postaram się nadrobić zaległości ale trochę wody upłynie

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #169 dnia: 18 Kwietnia 2006, 12:34 »
Ach i juz po urlopie :D A moze tak kilka zdjatek co? baaaardzo prosimy :D  :D  :D

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 18 Kwietnia 2006, 13:54 »
Agutka, a tak :) jesteśmy całe i zdrowe mam nadzieję :)

Postaram się jutro wkleić.... dzisiaj nie mam czasu :(

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #171 dnia: 18 Kwietnia 2006, 13:59 »
no dobra poczekam do jutra ,ale za to poprosze podwojna ilosc :twisted:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 18 Kwietnia 2006, 14:02 »
Agutka,  TAK JEST :):):)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #173 dnia: 20 Kwietnia 2006, 12:59 »

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #174 dnia: 20 Kwietnia 2006, 19:37 »
nic nie ma :(

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 8 Maja 2006, 10:36 »
Wątek z podróży został przeniesiony do działu : Młode Mężatki i Żonkosie ... Podróż Marty z mężem i dzidziusiem w brzuszku:)

Witam wszystkie KOCHANE CIOCIE :)
Jestem już w pracy i pierwsza czynność to wizyta na Forum :)
Bardzo tęskniłam do Was...
Już pisze co u mnie. JESTEM JUŻ W 13 TYGODNIU czyli II trymestr ?? :):):)
Zacznę od najważniejszego czyli dzidzi :) Byłam w czwartek na usg i jest wszystko dobrze :)
Termin mam na 6 listopada. Dzidzia ma 6cm i 68mm !!!! Waga to 65gram... widziałam bardzo wyraźnie na usg jakie ma piękne kosteczki... łapki ..stópki...udeczka...żeberka i kręgosłupek... pani doktor pokazała gdzie jest żołądek i pęcherz bo serduszko widać z daleka:):) Piękne maleństwo :):):)!!! Mam kilka zdjęć ale nie wiem jakim sposobem zrobić zdjęcie aby było coś widać...
Czuję się bardzo dobrze poza małymi dolegliwościami jak brak apetytu - nadal waga stoi w miejscu...
Wszystko mi śmierdzi i na nic nie mam ochoty... a jak już coś chce zjeść to jem jak kurczak bo jak więcej zjem to mam wrażenie że mi się wyleje z brzuszka :)
Jutro wstawię zdjęcia mojego brzuszka a "już jest co oglądać" :):) Dziwne troszkę bo mam taki okrąglutki brzuszek na dole + piersi a waga nie rośnie... Robert powiedział że chyba schudły mi uda a w zamian zanikła talia :):):) Tak czy inaczej wszystkie badania do tej pory były idealne więc dzidzia korzysta sobie z mamusi magazynków a jest z czego ;) ;) ;) Gdybym była jakaś niedożywiona czy chora to przecież pokazałyby to wyniki krwi czy moczu prawda ??? Dzisiaj zrobiłam nowe wyniki i zastanawia mnie czy będą dobre ponieważ wczoraj wypiłam 2 kieliszki czerwonego winka :) chciało mi się jak cholera :)
Jutro wieczorem też mam wizytę u lekarza ... Musze go zapytać tez o dwie rzeczy - może któraś z Was mi pomoże... Chodzi mi o mleko. Za cholerę nie mam ochoty na mleko, czasami na jogurt...
Owszem jem na śniadanko najczęściej biały serek lub żółty ale nie wiem czy to nie jest za mało???
Są jakieś badania na to czy dziecku czegoś nie brakuje???
A druga sprawa to czasami dosyć mocno zakuje mnie w boku (tak jakby jajnik) jak wstaję gwałtowniej z łóżka lub przekręcam się czy mocno przeciągam. Myślicie że panikuję ? :)
To chyba na początek tyle...
Teraz czekam na wieści od Was i śmiało piszcie w moim wątku bo zanim ja przeczytam zaległe wątki po 2 tygodniach to co niektóre zdążą urodzić a ja nie będę wiedziała :):):)

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #176 dnia: 8 Maja 2006, 10:45 »
Ciesze,sie Martus,ze u was wszystko w porzadku i dzidzia pieknie sie rozwija :D Co do jedzonka to pewnie powiedza Ci bardziej doswiadczone dziewczyny co i jak, w kazdym badz razie moge ci tylko powiedziec,ze moja mama bedac ze mna w ciazy tez absolutnie nie mogla i ni chciala nic jesc(jedyne co jadla to cukierki czekoladowe :mrgreen: )ona byla straszna drobinka (tuz przed porodem wazyla 44 kilo!!!)a ja urodzilam sie zdrowiutenka i wyzylam 3500 g, wiec calkiem sporo-i absolutnie nic mi nie brakowalo!takze z tym jedzeniem to tak jakos dziwnie jest.Ale zapytaj lekarza, on Ci najlepiej poradzi :D

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #177 dnia: 8 Maja 2006, 10:51 »
Agutka, tak... jak się ma 44kg to faktycznie ...ale ja mam wagę startowa 68kg :):):):) i wcale drobna nie jestem :) ale tłumaczę sobie że miałam pewnie nadwagę i teraz dzidzia poje sobie z mnie troszkę i będzie równo ;)

Offline kashira

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #178 dnia: 8 Maja 2006, 11:35 »
Witam po dłuższej przerwie :)
To super że dzidzia się zdrowo rozwija :D co do tego picia mleka to myślę że nie masz sie co stresować,ja sama również nie lubię mleka,nie piję praktycznie-zamiast tego jem dużo serków,jogurtów i morfologię mam jak to określił lekarz "rewelacyjna".Słyszałam nawet(ale mam na to potwierdzenia lekarskiego)żeby w ciąży za dużo tego mleka nie pić bo dziecko może mieć po urodzeniu skazę białkową.
A te kłucia w boku to raczej nic groźnego(to nie jajniki-bo w czasie ciąży są wyłączone)tylko rozciągania wiązadeł macicy-sama mam takie kłucia od 12tyg-pytałam lekarza i właśnie mi to powiedział.Zresztą poczytaj na innych forach-bardzo dużo cięzarówek to ma :) po prostu macica się rozciąga w miarę rośnięcia dzidziusia :P
pozdrawiam serdecznie :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 8 Maja 2006, 11:42 »
kashira, DZIĘKUJĘ Kochaniutka:) masz rację.. myślałam podobnie ale wolałam zapytać kogoś w "starszej ciąży" bo to jednak pewniejsze niż moje domysły :)