Autor Wątek: Mariolka - kolejna szczęśliwa mamusia  (Przeczytany 826084 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Mariolka - kolejna szczęśliwa mamusia
« Odpowiedź #1050 dnia: 29 Marca 2007, 09:18 »
Cytat: "Anogete"
to sama mówiła ze swoim dziecią dawała klapsy i to nie raz  i badz tu mądry!!!
z tego co ja pamietam to mówiła,że tak robiła,ale tego bardzo żałuje i nie poleca.Jakby mogła cofnąc czas to tego by nie zrobiła.Tak ja czytałam w wywiadach z nią.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1051 dnia: 29 Marca 2007, 11:32 »
Cytat: "asiek"
z tego co ja pamietam to mówiła,że tak robiła,ale tego bardzo żałuje i nie poleca.Jakby mogła cofnąc czas to tego by nie zrobiła.Tak ja czytałam w wywiadach z nią.
no. Ale wiecie co mnie w niej wkurza?Że innych to potrafi surowo oceniać.Wytykać same błędy.A sama w doopę klapsa dała w życiu.Teraz oczywiście mówi,że bardzo żałuje i chciałaby cofnąć czas.Ale innych rodziców ocenia wtedy negatywnie jakby była alfą i omegą w kwestii wychowania.Szkoda,że tak do końca nie potrafiła tego wcielić w życie w swoim przypadku. Bo ja takie podejście do klapsów i co za tym idzie poczucie winy mam po oglądaniu jej programów.Ale z tego co kojarzę angielska wersja jest troszkę lepsza. Tam Super Niania więcej chwaliła, podpowiadała i nie krytykowała rodziców na każdym kroku.Że to głupio powiedziałaś, przez cały dziueń nie bawiłaś się z nimi. albno jeszcze coś. Czy też odnosiecie takie wrażenie?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1052 dnia: 29 Marca 2007, 12:01 »
Dokładnie tak!! Mam takie same odczucie jak Ty Mariolka. Mówi niby ze tego załuje - tak twierdzi asiek ja tego niesłyszałam w wywiadzie A ile w tym prawdy to tez druga strona medalu Wydaje mi ze musi tak mówic pod program wktórym wystepuje!!!!
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #1053 dnia: 29 Marca 2007, 12:08 »
Cytat: "Mariolka"
Czy też odnosiecie takie wrażenie?

to zależy, jaby nie mogę jeszcze wypowidać sie w kwestii wychowania, ale jak widze co te dzieciaki wyrabiają a ich rodzice całkiem bezradni i nie wiedza co robić  :drapanie:
to mnie wkurza - i tutaj się zgadzam z Ninią, że trzeba nimi troszkę wstrząsnąć, uświadomić gdzie robią największe błędy, wprwadzić jakąś dyscyplinę,
a nie że syn/córka kopie, gryzie, pluje, krzyczy że nienawidzi a mama załamuje ręce, boi się i płacze - jaki wtedy dziecko ma autorytet?
ma podejść i powiedzieć słodkim, agodnym głosem: kochanie źle robisz  ??  :drapanie:

poza tym nie ma rodziców idealnych, każdy napewno kiedyś popełnił jakiś błąd/y ale najważniejsze to zrozumieć i ich nie powtarzać
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1054 dnia: 29 Marca 2007, 17:43 »
Cytat: "Tajusia"
a nie że syn/córka kopie, gryzie, pluje, krzyczy że nienawidzi a mama załamuje ręce, boi się i płacze - jaki wtedy dziecko ma autorytet?
ma podejść i powiedzieć słodkim, agodnym głosem: kochanie źle robisz ??  
a to wogóle nie podlega żadnej dyskusji.Pewnie,że trzeba jakoś zadziałać.W wielu sytuacjach miała rację, bo tam wielu było rodziców, którzy się cackali z dziećmi i ti dzieci sobie rodziców wychowały. Ale chodzi mi o to,że nawet czasem jak rodzice się starali coś, to :"Nie tak. A wymysl jakieś super zabawy itp.". Albo jedenej matce zwróciła uwagę,że nie jest czuła dla dzieci.Że mąż jest lepszy.A ona się popłakała.mówię o tych zdarzeniach.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1055 dnia: 30 Marca 2007, 11:42 »
ja już szczegółowo nie pamiętam zdarzen i rodzn,ale zgadzam się z tym,że angelska wersja jest lepsza.Ale cóż,może i nasza kiedyś dorówna.Kto wie,może są ludzie,kórzy pisali do tvn do Niani swoje uwagi i spostrzeżenia,które w programie-nowej wersji będa zmodyfikowane?
Tez uważam,że trochę jest za ostra dla rodziców(tych,którzy widać,że sa elastyczni i wyrażnie sie starają).Zgadzam sie z jej poglądami,ale nie uważam sie za alfę i omegę która nie popełnia i nie popełni błędów.Ale uważam,że połową sukcesu jest widzieć,do czego mogą doprowadzić pewne zachowania rodzców.....I tego trzeba się trzymać.Bo to,że Niania jest bardzo  krytyczna i często bardzo nie podoba mi się wyraz jej twarzy-to inna historia-ale może taka po prostu jest.Ale mimo wszystko dobrze,że taki program u nas powstał.
Tylko tak na marginesie,zauważyłyście,że większość działa się w domkach??? a nie w mieszkaniach w bloku?? Ciekawe,gdzie teraz od wzesnia będą :drapanie:

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1056 dnia: 31 Marca 2007, 13:02 »
Tylko tak na marginesie,zauważyłyście,że większość działa się w domkach??? a nie w mieszkaniach w bloku?? Ciekawe,gdzie teraz od wzesnia będą :drapanie:

też na to zwróciłam uwagę, ciekawe jakby to było gdyby miała przyjechać do nas. Pewnie by miejsca w domu nie wystarczyło na te wszystkie kamery i inne sprzęty :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1057 dnia: 31 Marca 2007, 15:53 »
całkiem mozliwe,że chodziło właśnie o to. Tzn. o sprawy czysto techniczne.Że musi być miejsce na te kamery, lampy itp.Bo jak ktoś mieszkka np. w kawalerce to jak to rozstawić? :drapanie:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1058 dnia: 2 Kwietnia 2007, 14:19 »
Mariolka, ja widzę, że Ty jestes dośc krytyczna w stosunku do siebie, tak mi się wydaje. Nie oceniaj siebie zbyt ostro, jak tak czytam to utwierdzam, że jesteś na prawdę fajna babka i dobra mama bo nie wkładasz swojego dziecka w sztywne ramki, nie trzymasz się punktów z poradników i potrafisz napisać, że to czy to robisz zupełni eodwrotnie niż jest ogólnie przyjęte. Traktujesz Marcela jak indywiduum bo, jak kazdy człowiek ma swój charakter i to Ty umiesz do niego dotrzeć, bo jesteś jego mamą i bardzo go kochasz.
Cenię sobie Twoją szczerość i z przyjemnością czytam ten wątek Marcelkowy :ok: Tak trzymać.

Apropo klapsów, ja wychowana w starym systemie :hahahaha: niegdy w pupe nie dostałam (na prawdę) a mój młodszy brat owszem :drapanie: byliśmy tak różni, że na mnie działała siła argumentu, a na brata argument siły ....

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1059 dnia: 2 Kwietnia 2007, 19:36 »
staram sie jak mogę. I wiem,że każde dziecko jest inne. I jeśli kiedyś będę miała drugie baby, to może być przeciwieństwem Marcelka. I przyznaję sie do swoich słabości:że brałąm go do łózka spać,że nie leżał praktycznie w swoim łóżeczku,i jeszcze kilka rzeczy by się znalazło, co powinnam wg super poradników zrobić inaczej.Ale ważne jest to,że ja zdawałam sobie sparawę,że nie wszystko robię tak jak powinno się.Ale z czasem starałam się wyeliminować pełne błedy. I po prostu moje dziecko potrzebowało na to więcej czasu.Udało mi nauczyć go zasypiać w swoim łóżeczku bez bujania na rękach( a wierzcie mi,że to był jeden z czujnych dzieciaków, co tak łatwo nie da się odłożyć).Ba!wogóle nauczyłam go spać w łóżeczku,odstawiłam od piersi w jeden dzień. nauczyłam pić z butli(a za nic w świecie nie chciał-wolał wyć z głodu). więc czasem jestem z siebie dumna. :brawo_2:

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #1060 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:01 »
:skacza:  Mariolka Marcelek jest przesliczny i taki duzy juz sie nie moge doczekac kiedy moj Maluch bedzie taki duzy :tupot:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1061 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:08 »
szybko ci zleci.zobaczysz!Ani sie obejrzysz i już będzie latał

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1062 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:10 »
Mariolka, wg mnie jesteś super mamą i tak trzymać :ok:

A Marcel jak urósł od ostatnich zdjęć. Taki fajny facecik. A jak fajnie ubrany.
Widzę, że w ogóle nie zakładasz mu kurtki, ale on jest biegający.

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #1063 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:11 »
pj mam nadzieje bo jak narazie rece mi odpadaja od noszenia :mdleje:
Mariolka szczepilas Marcelka przeciw ospie wietrznej??
bo mam teraz szczepienie dopiero we wrzesniu :drapanie:  i nie wiem nic na temat tej szczepionki moze cos wiesz??

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1064 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:12 »
Może po świętach spotkamy się w weekend na spacerku na bulwarze?

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1065 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:12 »
Cytat: "martulka"
Widzę, że w ogóle nie zakładasz mu kurtki, ale on jest biegający.
własnie nie jest za bardzo biegający, bo dużo w wózku jeździ.I czasem nie wiem czy nie przesadziłam.Ale ta kamizelka jest taka "puchowa", czyli gruba.A pod spodem polar i body.to za cienko?

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1066 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:16 »
Cytat: "Kastor"
Mariolka szczepilas Marcelka przeciw ospie wietrznej??
nie. bo ja idę teraz na tą darmowa od PAństwa.3 w 1(świnka,odra,różyczka) a za ospę tzreba dopłacić 160 zł.Cholera!skad mam brać na to wszystko??Nie wiem jeszcze nie byłam.Żeby to była chociaż kwestia dopłacenia 50 zł do tej darmowej.Nie... od razu 160 zł.
Może po świętach spotkamy się w weekend na spacerku na bulwarze?
akurat ten weekend po świętach chcemy jechać do Szczecina.Ale mozemy później...jestem otwarta na propozycje :hello: No i będzie cieplej

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1067 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:18 »
Chyba nie za cienko. Ja jak idę z Wiktorkiem na spacer to zawsze obserwuję dzieciaczki w wózkach jak są poubierane i już kilka razy widziałam dzieciaczki w bluzach i kamizelkach, więc pewnie jest ok. A pewnie jak zasypia to przykrywasz go kocykiem.

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1068 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:20 »
Ale mozemy później...jestem otwarta na propozycje :hello: No i będzie cieplej

Ja będę miała urlop od 27 kwietnia do 6 maja, może wtedy się spotkamy, a może wy przyjedziecie do nas  :skacza:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1069 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:25 »
A pewnie jak zasypia to przykrywasz go kocykiem.
to się jakoś zgadamy. ale najlepiej do waś w weekend? bo mooj mąz ma urlop do 27 kwietnia9 ale plus sobota niedziela0. to akurat by nawet pasowało. :brewki:

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1070 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:29 »
ale najlepiej do waś w weekend? bo mooj mąz ma urlop do 27 kwietnia9 ale plus sobota niedziela0. to akurat by nawet pasowało.

A więc tak, moja mama wyjeżdża 20 lub 21 kwietnia i my musimy wziąć urlop żeby zostać z małym. Mój Tomek będzie w domu z małym do 26, a ja od 27. Przyjechać do nas możecie  w tygodniu tylko po 15-tej, a w weekendy nawet od rana :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1071 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:32 »
a w weekendy nawet od rana
najlepiej zaraz jak nasz Mały wstanie,czyli o 6.00

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1072 dnia: 2 Kwietnia 2007, 20:39 »

tak  :skacza: tak  :skacza: tak  :skacza:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1073 dnia: 2 Kwietnia 2007, 21:31 »

tak  :skacza: tak  :skacza: tak  :skacza:

ale Wam fajnie :-)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1074 dnia: 2 Kwietnia 2007, 21:56 »
ale Śliczny Maluch! ta twarzyczka jak obrazka :)  :skacza:

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1075 dnia: 2 Kwietnia 2007, 22:54 »
Mariolka, super,że do Szczecina przyjedziecie po świętach!!!!
Mam nadzieję,że wpadniecie do nas!!A jeśli nie znajdziecie czasu to chociaż na jakiś spacerek,albo gdzieś w mieście. :skacza:
Mariolu,jestes wspaniała matka i tak trzymać.
A Marcelek jest juz taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki duuuuuuuuuuuuuuuuuuuzi i śliczniutki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jak fajowo ubrany!!!!!!
pozdrawiam i czekam na wizytę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nawet ciasto upiekę!!!!! :skacza:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1076 dnia: 3 Kwietnia 2007, 08:34 »
Mariolka, podoba mi się jak ubierasz małego...tak dorośle - fajnie wygląda taki mały facecik np.w bojówkach i bezrękawiniku :taktak:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1077 dnia: 3 Kwietnia 2007, 10:41 »
dziękujemy wszystkim za komplementy. małego zawsze ubierałam w taki mini dorosłe ciuszki.już od kilku miesiecy nie posiadam ani jednej pary śpiochów. :brewki:
Mam nadzieję,że wpadniecie do nas!!A jeśli nie znajdziecie czasu to chociaż na jakiś spacerek,albo gdzieś w mieście.
spotkamy się obowiązkowo.mam nadzieję,że Miłek nie rozchoruje się wtedy,że np. nie będzie mozan wyjść na spacer czy cóś.
nawet ciasto upiekę!!!!!
to super.A Ty daleko mieszkasz od p[ogodna?Bo wiesz nie za bardzo znam Szczecin

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1078 dnia: 3 Kwietnia 2007, 10:58 »
małego zawsze ubierałam w taki mini dorosłe ciuszki.już od kilku miesiecy nie posiadam ani jednej pary śpiochów
to tak jak ja  :hahahaha:
spotkamy się obowiązkowo.mam nadzieję,że Miłek nie rozchoruje się wtedy,że np. nie będzie mozan wyjść na spacer czy cóś.
będę chuchać,żeby był zdrowy!!!!
to super.A Ty daleko mieszkasz od p[ogodna?Bo wiesz nie za bardzo znam Szczecin
to w sumie nie jest daleko.Nie wiem dokładnie,gdzie Twoi rodzice mieszkają,bo akurat z Pogodna można do mnie przyjechac autobusem nr 53.Wysiadasz na Frysztackiej i już.Jakieś 30 min i jesteś.
A jeśli będziecie jechać tramwajem,to trzeba jechać linią nr 7 do pl.Kościuszki i przesiąść się na tramwaj 4,11,12 i w stronę Pomorzan na Frysztacką.
Ja w pt mam wizytę ulekarza swojego 11-13,więc jeśli w piątek miałybyśmy się spotkać,to po 15 jakoś,a jeśli w sobotę,to ok 13/14 najepiej,bo Miłek już będzie po spaniu i chętny do zabaw!!! Jak przyjedziecie już do rodziców i rozplanujecie sobie weekend,to zadzwon do mnie i się umówimy!!!

Ale się cieszę,nie moge się doczekać,naprawdę - teraz rozumiem to uczucie,jak do Marty dziewczyny przyjeżdżały  :los:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1079 dnia: 3 Kwietnia 2007, 14:03 »
to w sumie nie jest daleko.Nie wiem dokładnie,gdzie Twoi rodzice mieszkają,bo akurat z Pogodna można do mnie przyjechac autobusem nr 53.Wysiadasz na Frysztackiej i już.Jakieś 30 min i jesteś.
A jeśli będziecie jechać tramwajem,to trzeba jechać linią nr 7 do pl.Kościuszki i przesiąść się na tramwaj 4,11,12 i w stronę Pomorzan na Frysztacką.
:drapanie:  :brewki: moi rodzice mieszkają na Ks.Robaka koło jednostki Nato (na Łukasińskiego) to chyba daleko jakoś?