Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 270303 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #1650 dnia: 18 Stycznia 2012, 10:49 »
Pandi nie wjezdzaj na ambicje :P heheh no ja do 15,30 - 16 jestem w pracy a pozniej obowiazki domowe - obiadek zjesc zrobic  zakupy zrobic nastepny obiadek ogarnac mieszkanie znalesc chwile dla siebie i oczywiscie PM... malo czasu zostaje a tym bardziej na siedzenie przed kompem jak cały dzien się w pracy w ekran gapie ;) :P :)

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
« Odpowiedź #1651 dnia: 18 Stycznia 2012, 11:07 »
Oj Buuuś moi przyszli teściowie są bardzo specyficzni... ja nie wiem jak to jest z tą jego pracą, swoje lata już ma jego ojciec więc tak łatwo mu o pracę na morzu nie jest. Ostatnio myślałam,że wylewu dostanę jak słuchałam rozmowę telefoniczną mojego PM z jego matką na ten temat.... Coraz mniej mnie to bawi a staje się tragiczne... Chyba zagram mojemu PM na emocjach i zagram nieczysto mówiąc, że babcia ma juz swoje lata i im dłużej będziemy czekać, tym większe prawdopodobieństwo, że babcia nie doczeka... :( Nie mam już sił ani kart przetargowych w tym całym zamieszaniu :( A wszystko to podkręciło zaproszenie na ślub do mojej kuzynki, która jest 5 lat młodsza ode mnie!!!! Oj włącza mi się Bridezilla!!!!!!! :Kill: :Kill: :Kill: :Kill: :Kill:

Oh tak Wam zazdroszczę dziewczyny! Na niedzielnych targach świetnie się bawiłam, zbierając ulotki, przeglądając oferty i choć na chwilkę zapomniałam o tym, że mój ślub może się nie odbyć w 2012 a dopiero w 2013 roku.

Zażartowałam sobie do mojego PM,że jak ślubu nie bedzie w tym roku to za rok zmuszę go do wynajęcia tej przekomicznej białej karoty  w stylu kopciuszka heheheh Widziałyście to dziwactwo? Fajne to to by było jakby gdzieś w Szczecinie był zamek z prawdziwego zdarzenia, ale jeździć czymś takim po centrum miasta to lekka przesada :)

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #1652 dnia: 18 Stycznia 2012, 11:54 »
pogadaj z PM powiedz ze chcesz w 12 a nie jeszcze dłuzej czekac... z babcia argument dobry ale straszny troche... ;)
bo data to wasza decyzja i on tez musiał by sie bardziej okreslic  - a rezem dacie rade zwojowac rodziców :D
a pamietaj ze licza sie konkrety - data slubu pozniej rozmowa z jego tata bo inaczej to mozesz czekac... i sie nie doczekac bo zawsze w zyciu moze "cos" wypasc- a to praca a w sumie jej brak,  a to nie daj Boże choroba czy śmierc w rodzinie ... grrrr....
nie dziewie ci sie ze nmasz mieszane uczucia bo ja bym chyba tego nie zniosła jak bym nie była pewna kiedy bedzie slub...a tym bardziej jesli chodzi o kwesie roku - bo to sporo. główka do góry - uda wam sie :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1653 dnia: 18 Stycznia 2012, 15:30 »
przyszlazona zdecydowanie nr 1  :!: :!: :!: :!: :!: :!: WOW

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1654 dnia: 18 Stycznia 2012, 16:07 »
malinowa ja tez jej tak poradzilam ;D w 1 najlepiej co? ;]

buus tlumaczenie glupie z tym czasem ;D ja mam ten sam schemat co ty ;p ale bez odliczanka mojego juz byloby mi smutno ;[ ale spoko dojrzesz i zlaozysz ahha ;D

cherrypie- ta karota fajna bajkowa ale gdybym miala wesele w jakism palacyku chociaz ;p a tak na ogrody dzialkowe przyjechac tym, to jakos dziwnie.. chociaz moze ta mneijsza bylaby bardziej oki?  ;]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #1655 dnia: 18 Stycznia 2012, 16:58 »
sylwusia 085 jesli chodzi o numer 1 - mniemam, ze chodzi o pierwsze zdjecie i pierwszy opis w moim wywodzie,co do mierzenia?????? - jesli tak to jest to suknia z lisa ferrera,a jej koszt to 4310 zl,z tym,ze mozliwy jest rabat 300 zl i halka w cenie (ten model tam podobal mi sie najbardziej), ale nie wiem dokladnie, ktory to numer 4? - czy chodzi o te falbanki z la mariette ? co do figury - to bardzo dziekuje :) i na pewno nie pisalam nic o odchudzaniu hehe:)

malinowa mamba jak juz pisalam wyzej - bardzo ladna suknia... tylko ja mam problem czy chce wlasnie dol falbankowy czy tiulowy prosty ech ;(

kasja89 rzeczywiscie tiulowy bardzo fajnie wyglada w ksiezniczkach,dlatego ciagle podoba mi sie z la mariette ta z dolem tiulowym brokatowym-na zywo super:)a ta w lisa ferrera to chyba jedyna z dolem falbankowym,ktora mi sie podoba, bo jak mierzylam takie suknie jakby z dolem poszarpanym to na zywo wygladaly cudnie i jeszcze sie pieknie mienily,ale na zdjeciach jakos strasznie dziwnie to wyglada i chyba zrezygnuje...

a tak w ogole to bylam dzisiaj znow w salonach i pierwszy, w ktorym bylam to arvena i powiem szczerze,ze najmniej mi sie tam podobalo, gdyz w polowie mojego przymierzania ktos przyszedl za wczesnie i panie jakos dziwnie zaczely sie zajmowac wlasnie tymi osobami jakbym przestala istniec,a jak mowilam,ze np tez ladna suknia to pani rzucila no nie wiem moze i w zarcie-ze moze przyniesc brzydkie jak chce,ale i tak po trzeciej sukni powiedziala mi poprostu - to dziekuje choc wcale nie skonczyl sie moj czas i mowilam jej wczesniej o sukniach,ktore mi sie podobaly,ale nawet ich nie przyniosla,wiec stwierdzilam,ze nie za bardzo mam ochote zostac dluzej,ale spodobaly mi sie takie:

1)emmi mariage - chantelle http://pphmercator.com.pl/main.php?action=kolekcje&id_kat=14&id_podkat=127#
2)emmi mariage - marinella http://pphmercator.com.pl/main.php?action=kolekcje&id_kat=14&id_podkat=127#
3)z falbankami, ale nie moge znalezc jej na stronie,a pani mi widocznie nie zapisala,ale mam fotke:)

potem mialam isc do pretty woman,ale bylo za wczesnie , wiec wstapilam do pauli - panie bardzo mile,az chcialo sie przymierzac,tam spodobala mi sie jedna suknia,ale na zdjeciu ten dol taki jakby potargany czy pierzasty na zywo wyglada znacznie lepiej niz na zdjeciach,szkoda... rowniez mam fotke oczywiscie:)

potem poszlam wiec do pretty woman-pani co chwila przynosila suknie i wybierala naprawde ladne, wiec sporo tam mi sie spodobalo,ale wybralam kilka i mam rowniez fotki,

na koncu bylam w vivien i tam rowniez bylo bardzo sympatycznie i przymierzylam pare,ktore rzucilo mi sie w oczy,

za chwilke przesle wam dziewczyny,jak obejrzycie to piszcie:)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1656 dnia: 18 Stycznia 2012, 17:48 »
Przez długi dość czas myślałam o tiulowej ksieżniczce. Do czasu....aż przymierzyłam falbanki, w których się zakochałam :-) Falbaniasta z Lisy Ferrery piękna, ale cena mnie powala. Przymierzałam fantazję w Mariete i byłam zadowolona, z tym że wolalabym krótszy stan.
Wszystkie są piękne :-) A w której sie najlepiej czujesz? Jesteś ograniczona finansowo?
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1657 dnia: 18 Stycznia 2012, 18:18 »
przyszlazona tak chodzi o ta z lissy.. dzieki za konelne fotki dzis, i dzis dla mnei zdecydowanie nr 1 jest ta z arveny z podpisem 2 .. skieznczka i wygladasz w neij tak delikatnie, mi sie mega podoba ;p oprocz tgeo ladne bardzo tez w arvenie 1 i 3, i vivien 2,3,4 , z pauli tez ok ale jakos dzis sie zakochalam w ksiezniczce nie w falbankach mimo ze one ci pasuja ;p te z falbankami troche poszerzaja ;p i to chyba bardziej niz ksiezniczki a moze sie myle no nie wiem ;p

ja najgorzej czulam sie w pretty... ;[ ale ja jestem grubcio wiec mzoe do mnei panie maja inne podejscie hehe ;]

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1658 dnia: 18 Stycznia 2012, 20:14 »
Mam i ja :D

Moje faworytki : numer 6 & 11 [numeracja zdjęć]

Chudzielec jestes i we wszystkich będzie Ci pieknie  :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1659 dnia: 18 Stycznia 2012, 20:31 »
mi chodziło o cmś dół falbankowy   :)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1660 dnia: 19 Stycznia 2012, 08:01 »
przyszlazona jak mogę wyrazić swoją opinię to dla mnie najlepiej wyglądasz w sukni arvena1 masz ślicznie podkreśloną talie, i jak dla mnie jest boska  ;) ;)
We wszystkich wyglądasz ładnie a w tej dla mnie tak wyjątkowo  :D :D

Co do sukni od pauli to czy wiesz, że ją można zrobić także na krótko ::) ::)?
Pod tiulem ma zamek i po odpięciu masz suknię do kolan  :D :D
Jak pracowałam w salonie to kilka dziewczyn kupiło tą suknię na ślub a po ślubie farbowały tiul np na fioletowy i niby chodziły dalej na jakieś zabawy  ;) ;) ;)
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1661 dnia: 19 Stycznia 2012, 10:35 »
ja sobie pisalam na kartce o twoich sukniach przyszlazona i tez mam przy arvenie1 napisane meeega hehe ;p wiec popytaj inne kobietki ale dwie masz juz wlasnie za ta ;p

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1662 dnia: 19 Stycznia 2012, 12:38 »
hej dziewczyny jestescie mega kochane-tyle opinii:))))

emm-a generalnie nie mam ograniczonego budzetu,ale nie chce przesadzac - np za 7 tys na pewno bym nie kupila:) te,co przymierzalam i mi sie podobaly to kosztowaly okolo 3 tys.,najdrozsza,ktora mi sie podoba to ta wlasnie z lisy ferrery. czuje sie dobrze w zasadzie w kazdej hehe:) na pewno podoba mi sie zdobiony gorset lub delikatnie chociaz ozdobiony,tylko wciaz mysle czy lepiej mi bedzie w dole tiulowym czy falbankowym,nie wiem czy wzrost ma znaczenie,ale mam 165 no i wiadomo plus buty:)

pandi i sylwusia 085 wielkie dzieki za opinie :))))

Natysa te z pauli wiem,ze mozna "skrocic" bo panie same o tym powiedzialy, ale generalnie na tym mi nie zalezy:)

wczoraj jeszcze siedzialam i wpatrywalam sie w te zdjecia i jakos ciagle wracam do tej z lisy ferrery falbankowej i tej z la mariette z dolem tiulowym brokatowym (obie z pierwszego dnia)

roznica miedzy nimi ogromna - ta z lisy ma tren, ktory pozniej mozna "upiąć",no i "bogaty" gorset i mnostwo falbanek,a ta druga me delikatniejszy gorset i pieknie mieniacy sie dol,nie wiem,jakos te najbardziej zapamietalam....

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1663 dnia: 19 Stycznia 2012, 13:10 »
ja z tych dwóch wybrałabym tę z lisy :-) tak w ogóle to jakiś czas temu chyba na tablicy pl albo gdzieś na portalu ogłoszeniowym jakaś dziewczyna z Polic ja sprzedawała za sensowną cenę :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1664 dnia: 19 Stycznia 2012, 13:12 »
jas tez z tych dwoch wybralabym lise ;) no i 1 z arveny hehe  ta z mariette az tak mnei nie zachwycila ;p

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1665 dnia: 19 Stycznia 2012, 13:49 »
och... kurcze kusicie :))) ja mialam mysli,ze beda mowic,ze beza czy cos, choc powiem szczerze,ze to wlasnie te suknie mierzylam pierwsza i w sumie mnie zatkalo i juz nie wiem czy dlatego,ze ta suknia czy  moze,ze pierwszy raz mierzylam... a ta z la mariette na zdjeciach wyglada przecietnie moze,ale na zywo robi wrazenie, jednak coraz bardziej dzieki wam sie przekonuje do tych falbanek chyba....

emm-a a gdzie widzialas ? jak sie natkniesz to podeslij linka,bo tez szukalam,ale poki co nie znalazlam,a przynajmniej nie w bieli i nie w swoim rozmiarze:)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1666 dnia: 19 Stycznia 2012, 15:20 »
z tego drugiego miotu to faktycznie arvena 1  ;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1667 dnia: 19 Stycznia 2012, 15:46 »
malinowa_mamba a ja juz faktycznie mam taki metlik w glowie,ze nie wiem,ktora chce hehe,fajne te falbanki,ale troche sie ich boje,bo nie jestem jakos super wysoka...

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1668 dnia: 19 Stycznia 2012, 15:57 »
ja tez sie na falbany zdecydowalam...a "nie jestem jakos super wysoka" to w moim przypadku malo powiedziane :D :D :D

z tych wszystkich wszystkich jezeli o mnie chodzi to cmś dół falbankowy  ma ten dol najlepszy...jezeli chodzi o gore to ciekawa jestem jak to na zywo wyglada, bo tam jakies przezroczystosci tak?

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1669 dnia: 19 Stycznia 2012, 16:04 »
tzn generalnie nie jest przezroczysty ten gorset tylko ma takie wciecie gdzie pod koronka nie ma tego bialego materialu,ale to pewnie mozna zmienic,bo pani w cmś mowila nawet,ze mozna obnizyc stan jesli sie chce, a co do mnie i tych falbanek to sie boje troche,ze bede wygladac jak beza czy cos... jak sie upnie ten tren to powstaje taki "kuperek" hehehe,nie wiem jak ja sie zdecyduje ... chyba pojde jeszcze raz do tych salonow:) i pomysle narazie miedzy tymi dwoma,o ktorych wczesniej wspominalam...

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1670 dnia: 19 Stycznia 2012, 16:06 »
a tak ogolnie to mamba ma problem.....otoz zdecydowalismy wczesniej ze skoro mamy kamerzyste i to naprawde dobrego to z fotek wezniemy tylko plener.....ale jak sie tak naogladalam fot z przygotowan i ceremoni to jednak swierdzilam, ze pozniej kurna moge zalowac, ze  pozydzialam......

czy ktoras z was moze polecic kogos...niekoniecznie mega drogiego ;) oprocz este i na pietrze....bo tam niej wiecej cenowo sie orientuje...

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1671 dnia: 19 Stycznia 2012, 16:10 »
foto gutek - moi znajomi mieli tam sesje i byli bardzo zadowoleni :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1672 dnia: 19 Stycznia 2012, 16:38 »
ok...dzieki...juz napisalam do niego :)...jak ktos cos jeszcze zna to bym poprosila :)

a teraz pytanie nr2  ;) czy ktoras z Was sie orientuje co to jest za salon albo poznaje fryzjerke.....(musze wyslac link do reportazu czyjegos, bo niestety nie da sie skopiowac zdjec....a dziewczyna ma przepiekna fryzure :o :o :o....zdecydowanie moglabym miec identyczna :) )
http://www.szwarcfotografia.pl/?p=570

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1673 dnia: 19 Stycznia 2012, 16:40 »
kwiaty zresztą tez ma b.ladne....i ogolnie cala jest do zjedzenia... ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1674 dnia: 19 Stycznia 2012, 16:45 »
hhmm...mi się ta fryzura średnio jakoś widzi...wolałabym coś bardziej na górze głowy, tzn. nie na samym czubku :D ale wyzej nieco :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1675 dnia: 19 Stycznia 2012, 16:53 »
Hej dziewczyny :) wiecie co... mam ogromny problem z suknia slubna... podobaja mi sie same drogie modele a jak chce uzywana kupic to sie okazuje ze jest ale na drugim koncu polski... znalazlam ladna z kolekcji 2011 Emmi Mariage Marabu http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://slubowisko.pl/files/productphoto/thumbs800x800/marabu-24800.jpg&imgrefurl=http://slubowisko.pl/produkt/salon-sukien-slubnych-carmen/marabu,11144&h=800&w=533&sz=152&tbnid=X4Ta7Io-jJmCzM:&tbnh=102&tbnw=68&prev=/search%3Fq%3Dsprzedam%2Bmarabu%2Bemmi%2Bmariage%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=sprzedam+marabu+emmi+mariage&docid=vAFslq5a-2OErM&sa=X&ei=xzsYT_nPFI6q8AP4rfTACw&ved=0CEUQ9QEwAw&dur=274
jakby ktoras miala jakies namiary na ta suknie bylabym bardzo wdzieczna...
malinowa_mambo- przestrzegam przed Duetem... wszystko sprawdzaj dokladnie i pilnuj obslugi bo straszne rzeczy slyszalam o nich... w koncu juz tyle lat dzialaja, ze zdazylo im sie znudzic "staranie sie" .

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1676 dnia: 19 Stycznia 2012, 17:03 »
przyszlazona - czy zalapie sie jeszcze na zdjecia z przymiarek? :)  ::) ::)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1677 dnia: 19 Stycznia 2012, 17:10 »
AniOlekpytalam trzech osob, ktore w przeciagu ostatniego roku tam robily wesele i w sumie na nic nie narzekaly...mowily, ze wszystko idealnie.....

ale faktycznie naczytalam sie tez roznych opinii tutaj na forum, wiec wole sie ubezpieczyc i wszystko dokladnie ustalac i dolaczac do umowy wszelkie ustalone sprawy :) ....z nami to oni jak w zegareczku beda chodzic ;D heh...nie znasz mojej mamuski(ja w sumie tez nie lepsza ;)) niech tylko sprobuja sie nie starac  :bicz: :bicz: :bicz: :bicz: :bicz:  ;)

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #1678 dnia: 19 Stycznia 2012, 17:13 »
Sorka za zasmiecanie ale może coś z tych ci się spodoba emm-a

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1679 dnia: 19 Stycznia 2012, 17:29 »
malinowa mambo - bardzo dobrze! pilnujcie wszystkiego w koncu placicie za to, wiec mozna wymagac prawda :) nie chcialam Cie wystraszyc tylko chcialam uprzedzic :) ale widze, ze o Ciebie moge byc spokojna :)  :D ;D
sabineczka - a masz moze jakies fryzury z rozpuszczonymi wlosami? jakos nie lubie upinac wlosow chyba ze tak bardziej luzno... :D