Ja dziś usłyszałam ważne pytanie od mojego 5,5 latka - Mama a jak umarniesz to zastawisz mi wszystkie swoje pieniążki? 
Skoro Tobie i tak już nie będą potrzebne te pieniążki
Po śmierci mojego teścia Dawid zaczął zadawać mi pytania dotyczące śmierci, duszy, cmentarza, nieba, piekła, aniołów i w ogóle. Czasem zupełnie nie miałam pojęcia jak mu odpowiedzieć. On np. myśli, że w niebie dusze sobie leżą głowami w kierunku ziemi i obserwują co się tu dzieje. Już zapowiedział, że po śmierci jego dusza będzie leżała obok duszy dziadka Jurka
vonka, Dawid ma teraz etap 'nudzi mi się' a ja mu wtedy muszę wymyślać jakieś zajęcia. I faktycznie czasem słyszę, że się czegoś boi, ale nie ma problemu, żeby był sam w pokoju. W nocy przychodzi do nas baaardzo rzadko. Ponieważ ostatnio ma niespokojny sen, tzn. rzuca się po łóżku, muszę mu zrobić badania w kierunku pasożytów
Moje dziecko powiedziało dziś do mnie przez zamknięte drzwi 'spadaj', bo myślał, że tego nie słyszę. Gdy kazałam mu powtórzyć, to się popłakał, powiedział, że nie powtórzy i woli dostać karę...