Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4019359 razy)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #14700 dnia: 30 Czerwca 2011, 15:09 »
Ale fajne chłopaki!! Oczy Adasia są mega... rewelacja!
Apropos strojenia- moje starsze dziecko ostatnio samo decyduje w co się ubrać... dziewczyny, nie pytajcie mnie jak czasami wychodzi ubrany  ::) aż wstyd ;) Ale robię postepy i ostatnio daję mu do wyboru kilka zestawów... zazwyczaj skutkuje, choć niejednokrotnie miesza i co najgorsze często rząda ubierania kaloszy  8) W upalny, słoneczny dzień jest to lekko komnmiczne, ale co zrobić. Chce to niech się męczy... biorę wówczas drugą parę butów ze sobą, aby co jakiś czas proponować mu zmianę :P

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14701 dnia: 30 Czerwca 2011, 15:11 »
a jeszcze zpaomniałam napisać o KUPIE :)
Kupa mojego 8 miesięczniaka jest konsystencji ciastoliny, która pięknie wpasowuje się między pieluchę, a dupkę, Nie jest rzadka, ani zbyt twarda, bo robiona bez większych problemów (dwa stęknięcia ;) )
Nikodem bardzo długo robił ogromne, rzadkie kupsko raz na 3-4 dni. Teraz stolce mu stwardniały, są "dorosłe", ale częstotliwość bez zmian.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #14702 dnia: 30 Czerwca 2011, 15:47 »
Aniu chlopcy wspaniali, a Kajtus taki dorosly sie robi ;D

ale Klusio ma fajna laske, slicznie razem wygladaja.

z kupa nie mialam problemu oprocz koloru to nie wiem, mlody steknie pare razy i won sie rozchodzi ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14703 dnia: 30 Czerwca 2011, 15:53 »
Dziubas - moja bratowa dostaje wscieklizny bo jej 2,5 roczna corka ma pelną szafe ciuchów a upatrzala sobie 6 bluzek i innych nie chce wkladac :P Podobno niezle akcje w domu odchodzą i nie pomaga dawanie wyboru Oliwce. Uparciuch z niej, ze szok.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #14704 dnia: 30 Czerwca 2011, 16:20 »
Ja tam nie mam w co stroić :/ Mamy najtańsze ciuchy z promocji cheeroke i może ze 4 sztuki fajnych rzeczy, które dostał w prezencie ale żeby złożyć to na jakiś fajny zestaw to się nie da. Szkoda, bo strasznie mi się podobają tak ubrane dzieciaczki. No ale... trudno się mówi ::)

Stasio jest obłędny! No i wygląda bombowo :D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #14705 dnia: 30 Czerwca 2011, 16:30 »
Fajne i niedrogie ciuchy są w sklepach Takko - co jakiś czas są nowości i naprawdę jest z czego wybierać w rozsądnych cenach. Spodenki za 10 zł, sukienki 25-30 zł, koszulki 6-15 zł... no ceny różne, ale bardzo lubię tam kupować. Co jakiś czas mają też rabaty 30% więc jest ok. A w Tesco jak patrzyłam ubranka... Matko... sukienka za 50-60 zł...

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14706 dnia: 30 Czerwca 2011, 17:17 »
Dziubas - może sobie piątki przybić!
mój też uwielbia kalosze...w największy upał również  ::)
i sam sobie wybiera nawet majtki jakie ubierze  ::)
czasem rano jest mega cyrk  :-\

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #14707 dnia: 30 Czerwca 2011, 17:26 »
taaa u nas jest identycznie  ::)
najgorsze jak uprze się na koszulkę którą miał założoną w przeddzień i wyciąga ją z pralki po czym zakłada i nie ma siły żeby rozebrał  ::)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #14708 dnia: 30 Czerwca 2011, 17:37 »
taaa u nas jest identycznie  ::)
najgorsze jak uprze się na koszulkę którą miał założoną w przeddzień i wyciąga ją z pralki po czym zakłada i nie ma siły żeby rozebrał  ::)

U nas to samo. Wiktor najlepiej cały tydzień chodziłby w tej samej koszulce do przedszkola :mdleje:

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #14709 dnia: 30 Czerwca 2011, 17:39 »
normalnie męska rewia mody ;D
wszystkie chłopaki superowe - bez wyjątku :)

Marta, kupala Tośki idealnie opisałam Ania i u nas tak wygląda od 2-3 miesięcy. twardnieje delikatnie, gdy w menu pojawia się ryż.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #14710 dnia: 30 Czerwca 2011, 17:47 »
Sliczne dzieciaczki  ;D

To i moze ja sie moim 2 latkiem pochwale  ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #14711 dnia: 30 Czerwca 2011, 18:33 »
ale ma skie dlugie wloski ;D

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14712 dnia: 30 Czerwca 2011, 19:47 »
uroczy!
to ja jeszcze wkleje filmik jak to klapka na muchy może powodowac euforię u dziecka :D

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #14713 dnia: 30 Czerwca 2011, 21:12 »
oto i moj Michas

Uploaded with ImageShack.us

oponko  synek w ciuszkach z Tesco z wyprzedazy tez moze slicznie wygladac. Michas ma duzo tam kupionych ciuchow i ludzie sie mnie pytaja gdzie ja takie rzeczy kupuje. Teraz jest sezon na wyprzedaze wiec kupuje mlodemu na przyszle lato ciuchy.. Na jesien obkupilam Michasia w coccordrillo bo zal bylo nie kupic spodni po 7 zl. Duzo ciuszkow slicznych za grosze  kupuje na allegro ..

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14714 dnia: 30 Czerwca 2011, 21:20 »
Aga ja nowych ciuchów praktycznie już nie kupuję! Naprawdę! Ostatnio odkryłam lumpeksy... a tam markowe szmatki można kupić za grosze, szczególnie dla dziecka...
Cieszę się że nie tylko mój syn takie numery odstawia :) jakoś mi raźniej!
U nas hitem są dwie bluzy z kapturem... łaził w nich w 30stopniowym upale... mokrusieńki,ale zdjąc sobie nie dał  ::)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14715 dnia: 30 Czerwca 2011, 21:45 »
Nie no, żeby nie wyszło, że Klusio brzydko wygląda  ::) Ale ja niestety nie mam po nikim ubranek więc kupuję najtańsze czyli najczęściej gładkie bez wzorków itp. Bo w tesco są bluzeczki za 30zł a są i za 11zł i takie kupujemy. Innych sklepów tu nie mam, tylko osiedlowe małe sklepiki gdzie nie ma ładnych ubranek :( A jak są to w mega cenach.
Lumpeksów jakoś nie lubie, nie cierpię wręcz. Źle mi się kojarzą no ale nie tu o tym ;D A na allegro też kupuję.

Na szczęście jak było u nas najgorzej w zimę to ktoś wyciągnął do mnie pomocną dłoń i pożyczył nam ubranka po swoim synku :) I całą zimę klusio miał piękne ubranka!  ;D ;D ;D

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #14716 dnia: 30 Czerwca 2011, 21:55 »
Aga lumpeksy są najlepsze :) Ostatnio kupiłam sobie marynarkę nową z metką za całe 3 zł  ;D A im mniejsza miejscowość tym lumpek lepiej zaopatrzony. Przełam się a zobaczysz co to za radość kupić firmówkę za grosze.

Wszystkie dzieciaczki urocze :) Farciary z nas że mamy takie fajne maluchy  ;)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14717 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:00 »
Ja tam malego zaopatrzylam będąc jeszcze w uk  w ciuszki do 2 lat  :P wiec sporadycznie jak cos nam brakowalo dokupowalam. Teraz juz na jesien bedzie trzeba calą nową garderobę mlodemu zakupic  ::), ale rowniez kupuje na wyprzedazach.

U nas lumpkow niby duzo ale te ceny  ::), w gole sie nie oplaca lepiej nowe kupic.....

Ale zas moja siostra w Bytomiu wynalazla lumpka duzego gdzie same markowe ubrania i nie tylko za grosze z zagranicy, nie ktore nawet z metkami  :P

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14718 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:03 »
Paulina u nas to samo... ja dlatego zawsze się dziwiłam gdzie ci ludzie kupują, że tacy zadowoleni. U nas nie ma Kasiu takich cen :/

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #14719 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:04 »
Ja tam też lubię w lumpkach kupować, czasem nawet z metkami coś się trafi. Jak dla mnie, kupić np. pakę na allegro, czy coś w lumpeksie - to to samo. A dzieciaczki nie niszczą tak ubrań, więc naprawdę fajne rzeczy można kupić za małe pieniądze.

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #14720 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:09 »
Paulina nie ma fajnych lumpków u nas- tu się zgodzę, ale za to jest fajny sklep z zabawkami powystawowymi z Anglii, w b. dobrym stanie, a o połowę tańsze :) Chociaż podobno za spółdzielnią można podobno czasem coś fajnego niedrogo upolować...
Pochwalę się moim małym rozrabiaką, od tygodnia raczkuje, na razie do tyłu, chociaż czasem i do przodu się uda:)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #14721 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:11 »
Dziewczyny a powiedzcie mi jakie dzieciaczki noszą rozmiary na 2,5 roku? Teraz Natalka ma 86-92 to na przyszły rok 98?

Ja też albo wyprzedaże albo lumpki (ale najlepiej w dniu dostawy lub po - wiadomo, wtedy są najładniejsze i najmniej zniszczone - a tak czy siak jest dużo taniej niż w sklepach normalnych) a Takko lubię bo ceny są naprawdę ok.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #14722 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:19 »
oo nikola/23 mozesz zapytac sie siostry gdzie dokladnie ten lumpek w Bytomiu jest? bo ja bardzo chetnie bym sie wybrala... u nas we wsi w lumpku ceny z kosmosu. Za bylejakie spodnie z dresu kobitka wolala 7 zl a ja za 10zl mam fajne dresowe z Tesco...
Co do ciuchow z Angli to udalo mi sie bo moj tata na kilka dni polecial i zaopatrzyl mlodego na przyszle lato. Jeju jak widzialam ceny tych ciuchow to mi sie zal robilo ze u nas za ta jakosc nie ma takich cen..
Teraz Michasiowi kupilam polbuty z Bartka po 59zl para na wyprzedazy w sklepie internetowym. Sa sliczne. Z rozmiarem nie mialam klopotu bo wzielam o jeden rozmiar wieksze niz obecne.
Z tymi kalosami mnie niele nastraszylyscie. Michas tez sie dorobil swoich ale  sa na szczescie za duze i czekaja w szafie az  beda oki. Mam nadzieje ze nie ebdzie chcial w nich po sniegu chodzic
Co do rozmiarow to my aktualnie mamy 80 wiec na przyszle lato celowane bylo w 92

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14723 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:20 »
Ooooj Pati nie trafisz chyba tak ::) Bo mój ma teraz 98/104 :D :D :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14724 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:31 »
Dokladnie moj tez nosi nie ktorych ubranek 98/104, wszystko zalezy od rozmiarowki danej firmy, noi od tego jakie jest dziecko czy drobnej budowy itp ogolnie rozmiar 98/104 to wlasnie dla takiech 2,5 latkow  ;)

Anetko zaraz wysle prv

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14725 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:33 »
Aga...ale jednolokoorowe też moze być ładne. Najważniejsze by było czyste i całe. Dziecią to wsio ryba czy w kwiatki czy w serduszka. Chjoć już ok. 3-latek zwraca uwage na swój wyglad. przynajmniej dziewczynki.

u mnie cyrki z ubieraniem zaczeły sie jak młoda miała 2 latka. I jak miała dwa latka mogłam zapomnieć by założyła spódnicę czy sukienkę. A że miała kilka letnich sukienek to przewisiały jej na widoku całe lato i tak ich nie założyła. Teraz jej się odmieniło. I prawie codziennie jest płacz, ze ona tego czy tamtego nie chce założyć...

A kalosze...Zuzi trzy dni temu przyszły nowe kalosze. paradowała w nich cały dzień w domu. I dobrze ze się troche rozpadało i mogła w nich wyjsc z domu. ale szczerze to nie wiem co magicznego jest w kaloszach !

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #14726 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:34 »
u nas otworzyli swietny lumpek na wage..
 w poniedziałki jest dostawa i kg ciuszków wychodzi 50,00 zł.. wychodze z siata ciuchów ..
tylko na lumpki trzeba miec czas.. nie zawsze go mam..

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #14727 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:37 »
No u nas na szczęście fochów ubraniowych (rozmiar 98/104 still) nie ma, rano jak wstaje o 6 to ubieram ją prawie na śpiocha, nie ma siły protestować... a jakby zechciała, nie ma to tamto, nie mam na to czasu rano jak jest 20min na ubranie, mleko, siusiu i dojście do auta :)

Raz tata złapał się na pułapkę ubraniową (to niee tamto niee).... 30min się ubierali do lekarza..

Co do lumpków - w Gda nie chodzę (drogo i nie trafiłam nigdy na nic fajnego) ale za to w Giżycku u teściów.... po piątkowym przyjeździe w sobotę obowiązkowo lecimy z małżem na tourneee :) jeden na wszystko po 1zł np.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14728 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:40 »
Moj kalosze to tez uwielbia  ::)

Z ubraniem narazie nie mamy problemow bo maly ubiera to co mu daje a raczej wybiera co chce ubrac  ;)

Ale dzis strzelil taki numer po spaniu popoludniowym, wyciągnąl z torby mojej mamy ubrania bielizne - majtusie , sciągnąl swoje ubral -babcie  ;D, pod bluzke chcial ubrac biustonosz , naciągnąl bluzke babciną oraz buty na obcasie, normalnie chyba musze wiecej dawac go do towarzystwa męskiego  :D bo moj chlopak lubi przebieranki  ;D

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14729 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:41 »
oponko przełam się. ja nie chodzę to wszystkich lumpków. Mam jeden-dwa gdzie ubrania są powieszone na wieszakach i kazde ma cene . Do tego moze u ciebie są komisy z ubankami dla dzieci. tylko w komisie cena juz nieco wyższa.
moja Zuzia ma sporo ubrań z ciiuchów. Albo z allegro albo z komisu. Na lato sporo dostała od cioci ,wiec troche mniej wydatków. Agatka 99,99% ubrań ma po starszej siostrze.

u mnie w mieście w Tesco nie ma ciuchów. Wiec tak naprawde albo kupie nowe na bazarze, gdzie jest taniej ale jakosc nie ta albo w dzieciecym sklepie gdzie jakosc jest lepsza ale i cena rosnie bardzo w góre.