Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4022442 razy)

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #14730 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:45 »
U nas dużo ciuszków na początku dostaliśmy i to takich fajnych głównie z H&M czy Smyka teraz już nie mamy dużo takich ubranek bo nie stać mnie na nie. Ja przeważnie kupuję w supermarketach jak są jakieś okazje i w sklepach też jak są wyprzedaże czy przeceny, czasami się uda za fajną cenę kupić w reservedzie, C&A czy Smyku no i też dużo kupuje w Pepco.
Wiktor ma taką samą koszulkę jak Staś i właśnie też ją kupiłam w przecenie za nie duże pieniądze :) bo jak się trafi to nawet za kilka złoty uda się kupić tylko trzeba dużo chodzić i często po sklepach, czasami kupuje na zapas bo jest coś przecenione i tak Wiktor ma już tyle koszulek, że nie wiem czy we wszystkich zdąży wyjść jak będzie dalej taka pogoda :P
A lupeksów nie lubię, jakoś nie umiem się przekonać do nich. Poszłam kilka razy z koleżanką i ona zawsze coś fajnego znajdzie, a ja tam chodzę i nic widzę i tylko czekam kiedy wyjdziemy. Oczywiście jak ktoś mi coś da z lumpeksu to spoko wezmę, nie mam oporów żeby dziecko w to ubrać  ::)

Wszystkie dzieciaczki super :)

A powiedzcie mi jak wygląda wysypka z alergii bo Wiktorowi na czole pojawiły się takie krostki, taka kasza manna. Czasami są czerwone a czasami bledną i zlewają się z skórą. Pojawiły się kilka dni temu odtkąd Wiktor zjada więcej słoiczków ale nie po jakiś nowych rzeczach. Ma to tylko głównie na czole i trochę na policzku, może wkleję zdjęciu jutro jak mu zrobię. Nie wiem od czego może to być  ???

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #14731 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:46 »
Ale jak mój Klusio kochany widzi żabkę na bluzeczce to aż mu się minka sama cieszy  ;D ;D ;D jejku jaki on jest kochany teraz... łoooooj  :Serduszka: Sory, ale ja nie mogę się go nachwalić, nacałować i naprzytulać ostatnio ;D

Gosiu u nas nie ma NIC... lumpki są ale ceny jak w tesco te najtańsze więc wolę nowe ::)

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #14732 dnia: 30 Czerwca 2011, 22:57 »
Nikola a twojego synka nie mylą z dziewczynką?
bo mój Adik to u 80% ludzi, którzy go pierwszy raz widzą, jest "śliczną dziewczynką"  ::) przez dłuższe włosy  :)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #14733 dnia: 30 Czerwca 2011, 23:03 »
Wszyscy mylą, ale nawet jak byl malutki i mial krotkie wloski, on ma delikatną urodę  taką dziewczęcą  ;), zawsze pytanie pada "dziewczynka czy chlopczyk" i nie pomaga że zawsze jest ubrany typowo jak chlopak, ale ja juz sie nie przejmuje taka jego uroda i juz , a jeszcze ma fajne krecone loczki wiec tym bardziej wygląda jak dziewczynka.

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14734 dnia: 30 Czerwca 2011, 23:09 »
Oj chyba się nie ma co dziwić ;D Ja nie widziałam Adulka ale... no właśnie! Czemu go nie widziałam??????? Pani Żanetko, babo jedna, wszystkie dzieci chcesz oglądać. Dawaj no swoje! I to już! :D

Ja sama kiedyś pomyliłam chłopca z dziewczynką, matka oburzona a mi się śmiać chciało bo nie dało się nie pomylić, przysięgam. Włosy blond za brodę i grzywka na prosto ścięta!!! Dla mnie porażka  :-\

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #14735 dnia: 30 Czerwca 2011, 23:10 »
wiecie ja nigdy, przenigdy nie chodziłam po lumpeksach... a cokolwiek moja mama zniosła do domu to dawałam na szmaty... ale otworzyli taki jeden malutki u mnie na osiedlu... potem drugi, wszystko elegancko powieszone, poprasowane, większość markowe i chodzę co tydzień  8) I fakt- czasami są to ceny takie jak innych, niemarkowych nowych ciuchów, ale gatunkowo- BEZ PORÓWNANIA! Sama ostatnio kupiłam Nikosiowi spodnie jeansowe z H&M za 11 zł, bluzeczkę NEXT za 8.... świetny stan, a firma-wiadomo. Nie mówię nic już o sobie- kilka ekstra ciuchów już sobie wzięłam choć byłam bardzo sceptyczna....

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14736 dnia: 30 Czerwca 2011, 23:26 »
Aguś fociaki u mnie w wątku  ;D choć te najnowsze z wczasowania jeszcze czekają w gotowości  ;)
...no właśnie babo a czemu Cię tam jeszcze nie było heh  ???  :taktak:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #14737 dnia: 1 Lipca 2011, 09:08 »
98/104... ok :) tylko pewnie będzie tak jak ostatnio na przecenach zimowych - wszystko wydawało mi się takie duże że postanowiłam niekupować  ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14738 dnia: 1 Lipca 2011, 10:53 »
Jak to???? A ty kiedyś nie zamykałaś wątku swojego? jezu chyba mi się już pokićkało wszystko, za dużo Was :D Dawaj linka ;D

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14739 dnia: 1 Lipca 2011, 11:13 »
Aguś nie pokićkało ci się, zamknęłam watek w maluszkach, ale od pewnego czasu jest nowy w mężatkach ;)
o proszę kochana tu się chwalę swoimi Skarbami  ;) i nie tylko  :D

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=22537.0

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14740 dnia: 1 Lipca 2011, 11:52 »
prawda jest taka że większosc ciuszków sprzedawana na all pochodzi poprostu z lumpa
ja uwielbiam i mam w swoim mieście taki fajny ale w poniedziałek się tam dostac to graniczy z cudem
pól godz przed otwarciem juz stoi kolejka

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14741 dnia: 1 Lipca 2011, 11:56 »
To i tak jesteś jędza, że nic nie napisałaś! Już lecę ale chyba nie nadrobię wszystkiego ::)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #14742 dnia: 1 Lipca 2011, 11:59 »
kiedyś pomyliłam chłopca z dziewczynką, matka oburzona a mi się śmiać chciało bo nie dało się nie pomylić, przysięgam

w drugą stronę tez to działa ;D
Moja Lila ubrana w zielono granatowy dresik, sportowa czapa (no buty miała różowo zielone akurat  ;)) kupujemy gajer dla męża - a babeczka "oj, synkowi to się chyba już nudzi", na nasze skonsternowane miny zapytała - "czy to może jest dziewczynka bo nie na różowo to się mogłam pomylić"

Offline toscansun

• maniak
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #14743 dnia: 1 Lipca 2011, 12:16 »
Wszystkie Dzieci cudne!
Dziubas,Twoi chłopcy to w sam raz dla moich lasek ;D może kiedyś ich "zapoznamy"?

Dziewczyny, (Oponko) fajne i na prawdę niedrogie rzeczy można kupić na wyprzedażach w sklepach internetowych (coccodrillo, 5-10-15, endo) nie trzeba jechać do dużego miasta ;)
A Lumpów w Wawie jest mnóstwo, ceny różne, czasem drożej niż na wyprzedaży w markowych sklepach:/
Hania 24.11.2009 r.    Klara 26.04.2011 r.    Gabrysia 25.02.2014 r.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #14744 dnia: 1 Lipca 2011, 13:15 »
Bardzo mi miło, że podobał się Wam Staś tzn. jego ubranka. Akurat te co ma na sobie to koszulka za 9,90, bluza 34,90 z reKids, kapelut z h&m za 19,90 i spodenki z c&a za 29,90. Wszystko wyprzedażowe. Ostatnio odkryłam że na wyprzedażach w markowych sklepach można taniej kupić niż w takich osiedlowych sklepach. Niestety często w takich nie bywam.
Szafe Stasia zapełniam głównie na allegro używanymi firmówkami no i na naszym forum.

Ostatnio kupowałam mu trampeczki cocodrillowe po 9 i 12zł w sklepie internetowym.

Offline kwiatek33
  • bywalec
  • data ślubu: 28.04.07
« Odpowiedź #14745 dnia: 1 Lipca 2011, 13:21 »
na lumpy to trzeba mieć czas, żeby poszukać czegoś fajnego. Dla malutkich dzieci są rzeczy raczej niezniszczone, ale dla 3-4 latka to już problem, bo wiadomo, że w tym wieku spodnie "wymęczone" od podłogi, koszulki też w różnym stanie. Ale i tak uważam, że warto, bo w sklepach już zwariowali z cenami. reserved za zwyklą wiatrówkę chciało 119zł, H&M chyba ze 139. a w takim lumpie to zapłaciłam za kurtę chyba 12-15zł i była na bawełnianej podpince.
a są lumpy, które są bardzo drogie - właściciele to cwaniacy,

aneta_81 - za kg ciuszków to powinno być 15-16zł

NETULA w Bytomiu jest super BIGA STYL - polecam !!! bardzo duży, waga, wycena - zawsze można coś znaleźć

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #14746 dnia: 1 Lipca 2011, 21:41 »
Jeju lumpy....fajna sprawa ale może w większych miastach jest w czym wybierać bo u nas może są ze 3 są i cena 45zł-50zł /kg...przesada jak dla mnie. Zapłacić trzeba jak za nową rzecz w sklepie

Offline julenka

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14747 dnia: 1 Lipca 2011, 22:01 »
45-50 zł!!! Oszaleli!!!

U nas w Będzinie jest właśnie ten sklep o którym pisze kwiatek33 - BIGA STYL... Jakie tam są piękne ubranka! Jejku, cudeńka i wszystkie pięknie na wieszaczkach, żadnego szperania i przerzucania. I za 15 zł/kg. Dziecięce lekkie to można nakupić masę rzeczy!

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14748 dnia: 1 Lipca 2011, 22:19 »
o matko 15zł to jak za darmo....u nas się nie opłaca w ogóle...

Offline toscansun

• maniak
« Odpowiedź #14749 dnia: 1 Lipca 2011, 23:12 »
W moim ulubionym Lumpku w Wawie nie raz kupowałam za 55zł/kg  ::)

Ja też się pochwalę moimi dziewczynami:

Muszę się też pochwalić, iż od wczoraj wprowadziliśmy do usypiania Hani metodę "3-5-7" i jest genialna! Najważniejsza jest konsekwencja. Dzisiaj Hania zasnęła bez ani jednego krzyku! Nie wierzyłam, że "załapie", dotąd usypiała wyłącznie jak ktoś siedział obok jej łóżeczka i trzymał ją za rączkę, obowiązkowo! A jak chciałam cichaczem wyjść z pokoju i mi chrząstka w kolanie "strzeliła" to od razu wstawała na równe nogi ::)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14750 dnia: 1 Lipca 2011, 23:34 »
No to brawa za konsekwencję. My tak od 8go miesiąca życia Klusia mamy ;D ;D ;D

A o strzykaniu nic nie mów... ja to na palcach chodze ile razy bo mój taki wyczulony typ, że się budzi a mi strzyka wszytsko! Przysięgam, od stóp po szyję ::)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #14751 dnia: 1 Lipca 2011, 23:36 »
ja na cenach za kg się nie znam, bo odwiedzam dwa lumpki, w których wszystko jest na sztuki... takich na wagę nie lubię/nie potrafie szukać, szperać...

Toscansun- śliczne pyzolcie :) I super, że ta metoda u Was skutkuje. Ja na takie hardcory się nie nadaję ;) Nikodem do tej pory ma asystę przy zasypianiu na noc (czytamy książeczki)... miał co prawda krótki epizod samodzielnego zasypiania- tuż przed narodzinami brata, ale później ze względu na małego, zmianę łózka na wysokie (110 cm nad ziemią) wymiękliśmy... ale nic to. Kajtek pod tym względem jest genialny, więc mi to "wynagradza". Powiem Wam po cichu, że wczoraj mój maluszek był mega zmęczony przed drzemką i prawie kimnął przy piciu mleka... jak odstawiłam flaszkę i widziałam jak odpływa mi w ramionach to aż poczułam ukłócie w sercu, że coś tym nieusypianiem tracę... już nie pamiętałam jak to jest go tak bezkarnie tulić w ramionach...oczywiście nie zasnął, bo nie potrafi na rękach, ale ta krótka chwila właśnie mi takie drobne sprawy uświadomiła....
Może i czasami mam dość "marnowania" czasu, który muszę poświęcić przy usypianiu Nikodema, ale to przecież nie będzie trwało wiecznie, a te chwile sam na sam jestem pewna będę jeszcze wspominała z łezką w oku... Tak samo z przychodzeniem do nas do łózka w nocy- jeszcze za tym mocno zatęsknie...wszak 18latek do łóżka już ładować nam się nie będzie, a podejrzewam, że moja potrzeba przytulania się do niego wcale nie zmaleje :D

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #14752 dnia: 1 Lipca 2011, 23:44 »
Ja jak ciągle tule lub całuje Wiktora to mąż łazi za mną i mówi mi, że mam przestać go tak męczyć i żebym z niego mami synka nie robiła :) a ja mu na to odpowiadam, że muszę go wyściskać i wycałować bo jak będzie już starszy to się już nie będzie tak dawał :) Więc podzielam Twoje zdanie dziubasku trzeba korzystać póki dzieci są małe bo czas szybko ucieka i wieczne małe nie będą  ;)

Offline toscansun

• maniak
« Odpowiedź #14753 dnia: 2 Lipca 2011, 00:01 »
Aniu, dziękuję w imieniu Pyz ;D.
Kiedyś gdy Hania była młodsza (ok.9 miesięcy) ta metoda w ogóle się nie sprawdziła, bo Mała niewiele rozumiała.
Teraz zakumała błyskawicznie. Zanim ją odkładam do łóżeczka spędzam z nią sam na sam jakiś czas, czytam bajkę, przytulamy się, kołyszę ją chwilę i wycałuję, odkładam do łóżeczka i Mała robi mi papa! Także nie jest to brutalny sposób.
Trzeba się odważyć. Może Nikodem by Cię zadziwił, gdybyś spróbowała w ten sposób?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #14754 dnia: 2 Lipca 2011, 08:14 »
3 - 5 - 7 zastosowałam u półrocznej Ewy do usypiania w dzień, bo wcześniej zasypiała tylko przy cycku lub w wózku...
Nie chciałam niani problemu robić...
Samodzielne zasypianie dziecka to fajna sprawa. Chociaż jak piszę Dziubas równie fajne jest usypianie bajeczką, śpiewaniem.
Tyle, że czasem ja mam tak dużo roboty na wieczór, że nie mogę sobie pozwolić na pogaduchy przed snem. Wtedy wystarczy, że zakomunikuję to córce i ta zasypia sobie sama bez problemu...
Bo bywa, że jak tak sobie z nią przedsennie posiedzę, to potem sama zasypiam...a to nie o to tu chodzi...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #14755 dnia: 2 Lipca 2011, 09:59 »
i u nas metoda 3-5-7 dala rezultaty. MLody  w miare sam zasypia.
Do lumpku biga napewno sie wybiore tylko maz musi miec odpowiednia zmiane bym mogla sama pobuszowac.

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14756 dnia: 2 Lipca 2011, 12:22 »
No tak 55zł/kg w Warszawie to chyba normalnie ;)) ale w mojej mieścince to przeginka;)).
Co do usypiania to ja nie mam pojęcia o jakiej metodzie mówicie?  ::) 3-5-7? Hmmm....
U mnie od zawsze Zunia usypiała odkładana do łóżeczka. JAk podrosła zasypiała przy butli wieczornej i odkładałam ją do łóżeczka. Odkąd myjemy ząbki to nasze zasypianie jest troszkę inaczej bo przecież myjemy po butli więc nie ma mowy o zaśnięciu podczas jedzenia. Nie mam jednak z nią jakiś szczególnych problemów. Idziemy do sypialni. Zunia daje mi i tatusiowi buziaczka . Kładę się z nią na łóżko i w ciągu 5 minut śpi;). Odkładam do łóżeczka i wychodzę

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14757 dnia: 2 Lipca 2011, 12:29 »
u nas metoda 3-5-7 też się sprawdza, a dopiero co zaczelismy....ale narazie dotyczy ona jedynie spania w dzień...wieczorem nadal zasypianie przy cycku i to bardzo szybkie w sumie...minęły juz daaawno czasy godzinnego ciumkania i zasypiania..teraz pare głębszych łyków i odjazd :)

czy Wasze dzieciaki też zasypiaja same w tak dziwacznych pozycjach? złożone jak scyzoryk lub zwinięte w kłębek ??? zawsze potem jak zasnie wchodze i układam ja normalnie bo obudzila by sie cala połamana...

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14758 dnia: 2 Lipca 2011, 12:34 »
Haniu to jednak nie zasypia sama? Bo z Tobą na łóżku tak? A potem ją przekładasz do łóżeczka. Dobrze zrozumiałam

Offline hany81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14759 dnia: 2 Lipca 2011, 13:04 »
Aguś kiedyś zasypiała jak tylko odłożyłam ją do łóżeczka, później przy karmieniu a teraz zasypia leżąc przy mnie. Po prostu kładziemy się . Nie ma rozmowy, opowiadania nic z tych rzeczy. W sen wpada tak jak pisałam w niespełna 5 minut. Wtedy ją odkładam