joanno na potówki to mi nie wyglada...zwłaszcza ze ostatnio jest chłodno....
ja wykarmiłam cycem dwie córki. Uwierz mi, że nie jdzac produktów nie zawierających alergenów twoja dieta nie musi być jałowa i całkiem sporo się zje. Nie ukrywam ,ze głównie jadłam miecho i dżemy oraz warzywa.
Jeśli dajesz mu mieszankę to mdaj bebilon pepti ...nie wiem, moze dostaniesz jedna puszke bez recepty ale za nia wiecej zapłacisz. I wyklucz ze swojej diety nabiał, jaja, orzechy, sezam, czekoladę, paprykę, pomidora (niesttety moze uczulać), gorczycę.
Do picia dawaj mu wodę, a nie herbatki granulowane. Jesli mały ma problemy brzuszkowe to kup herbatki w torepkach do zaparzania (sa takie dla dzieci, a jak nie to koper lub rumianek zaparz w szklance i w butli dodatkowo rozcieńcz woda).
Zobaczysz czy po kilku dniach jest poprawa. z tego co pamietam, to u Agaci po 2-3 dniach odstawienia nabiału , jaj i wszystkiego co to zawietało, krostki zrobiły się blade, zniknęło zaczerwienieni i było ich sporo mniej.
młody nie musi mieć skazy białkowej, azs ; on moze miec zwykłą nietolerację, z której potem, gdzieś koło roku wyrośnie. moje dzieci wcinają juz nabiał i jest ok.
Ewelina_Michał ja ci nie pomogę, bo moje dzieci nie wiedzą co to mleko puszkowe. obie je odrzuciły. Agatka czasem dostaje kleik na mleku modyfikowanym. Ale to jak zabraknie mi kaszki mlecznej, do któej cudemsie przekonała.
Karmienia nocne odstawiłam jak miała ok 13-14 miesiecy....jakos tak wyszło. i od tego czasu w nocy tylko wode do picia dostanie. o ile chce oczywiscie