przepis na biszkopciki

4 jajka
100g cukru pudru
1 opakowanie cukru waniliowego
100g mąkiddzielić białka od żółtek.
Żółtka dobrze utrzeć z cukrami (na gęstą, jasną masę)
Wymieszać delikatnie z ubitymi na sztywno białkami i przesianą mąką.
Nakładać
łyżeczką na wysmarowaną (wyłożoną papierem) blaszkę formując okrągłe ciasteczka.
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 10 minut (na złoty kolor
)
Po upieczeniu zdejmowac łopatką i zostawić do ostygnięcia (nie kłaść jeden na drugi bo się posklejają)
Inne warianty:
ciasteczka można posypać makiem i przekładać marmoladą
można polać polewą czekoladową
fajnie smakują też przełożone nutellą
Ps.Biszkopty na początku są miękkie i troszkę mogą się lepić.
Najlepsze są na drugi, trzeci dzień kiedy troszkę przyschną (nie powinno się ich przykrywać)