Autor Wątek: Juliankowo-mamusiowy pamiętnik  (Przeczytany 189293 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Odp: Juliankowo-mamusiowy pamiętnik
« Odpowiedź #990 dnia: 19 Kwietnia 2012, 14:36 »
Ania a próbowałaś ją przygotować do takiej wizyty? Staś też miał etap darcia się u lekarza, ale przeszło. Teraz przed każdą wizytą opowiadam mu co pan doktor będzie oglądał, jak musi pokazać gardełko, gdzie będzie słuchał serduszka itd. Mówię też że to wszystko po to, żeby był zdrowy i żeby nie musiał brać syropków. U nas pomogło :)

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #991 dnia: 19 Kwietnia 2012, 17:54 »
Ilonko, zawsze opowiadam Juliance, że pani doktor będzie słuchać serduszka, że obejrzy brzuszek i gardełko. I jak jej opowiadam, to wszystko jest o.k., mówi że będzie wszystko pokazywać itd. A jak wchodzimy do gabinetu to zaczyna się ryk.  ::) A najlepsze jest to, że jak wychodzimy z gabinetu, to sama do siebie mówi: "Pani doktor nic złego nie robiła".
Chyba muszę zrobić tak, jak Marta radzi - kupić zestaw małego lekarza i będziemy się badać nawzajem.  :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #992 dnia: 19 Kwietnia 2012, 18:00 »
Żonka a może ona boi się akurat tej doktor ??? może trzeba zmienić lekarz chociaż na jedną wizytę

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #993 dnia: 19 Kwietnia 2012, 18:08 »
Nie, nie tylko jej. Parę miesięcy temu mieliśmy wizytę domową lekarza-faceta i reakcja była taka sama. A jak byliśmy na usg z fundacji Rolanda McDonalda, gdzie też był inny lekarz, to też się darła.  ::)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #995 dnia: 19 Kwietnia 2012, 18:33 »
Wow, super. Wielkie dzięki.  :-* :-*
Najbardziej podoba mi się wózek lekarski i ten przedostatni zestaw.
A że Julianka niedługo ma drugie urodzinki, to prezent od dziadków mam już z głowy. Ostatnio mama pytała się mnie co kupić Juliance, a ja na nic nie miałam pomysłu,a tu proszę.  :D
Podeślę mamie te dwa linki i niech już sama zadecyduje.  :)

A tak poza tym to nie mam pomysłu na prezent od nas. Jakieś propozycje? W zeszłym roku Julianka dostała od nas Harrego, naszego Golden retrivera, w tym roku już tak szaleć nie będę.  ;D Choć babcia rzuciła pomysł żeby jej kotka kupić.  ::) Gdyby wzrok mógł zabijać, to Julianka nie miałaby już babci.  ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #996 dnia: 20 Kwietnia 2012, 19:43 »
Moj synek będąc w wieku Julianki tez bardzo bał sie lekarza, w poczekalni bylo ok, ale jak tylko wchodzil do gabinetu i pani doktor powiedziala zeby ściągnąc bluzeczke to ten sie wydzieral nieziemsko  ::) i plakal.
Kupilam mu jakis taki tani zestaw lekarski , calkiem z glupia i wiesz co jakos od tamtej pory sie juz nie boi, teraz nawet jak idziemy do lekarza to sie doeczkac nie moze kiedy pani doktor bedzie go badac  ;)

Widzialam ze pytalas o trampoline , ja mam taka 305 , jest naprawde fajna i wystarczająca. Mam z siatką zabezpieczającą, niestety przy moim dziecku innej sie nie da, bo go wszedzie pelno  ;D, ale mysle ze przez to jest bezpieczniejsza.
ja bedziesz chciala cos wiecej wiedziec pytaj  ;)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #997 dnia: 20 Kwietnia 2012, 21:03 »
No właśnie wymyśliłam żeby kupić Juliance na urodziny trampolinę. Prezent składowy od całej rodziny. Ale wybór na allegro jest taki, że nie wiem czym się kierować przy wyborze. Siatka to dla mnie podstawa, też mi się wydaje, że dzięki temu będzie bezpieczniejsza. Drabinka też powinna być. I żeby udźwig miała taki żebym i ja mogła poskakać.  ;) Też myślałam o takiej mniej więcej 3 metrowej. Nikola a Ty na co zwracałaś uwagę gdy kupowałaś swoją? I gdzie kupiłaś? Gdzieś w necie może?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #998 dnia: 21 Kwietnia 2012, 10:10 »
Ja kupowałam na allegro  ;) , podobną do tej co wkleiłas w zabawkowym  :P

Przedewszystkim patrzylam aby byla stabilna, a nie ktore takie mi sie nie wydawaly.
Noi nie chcialam takiej niskiej co nie potrzeba drabinki, moja siostra kupila taką swojej chrzesnicy i wymieniali na wyższą  :P
Ja jeszcze w tym roku mojej nie rozlozylam tzn stoi tylko stelaż, ale on stał całą zimę.

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #999 dnia: 21 Kwietnia 2012, 10:25 »
Ta co wkleiłam w zabawkowym bardzo mi się podoba, ale jest jeden problem - wysyłka dopiero po 3 maja czyli nie zdąży mi dojść na urodziny (5 maja).  :( Szukam dalej.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1000 dnia: 21 Kwietnia 2012, 10:59 »
Żonka, my kupiliśmy w Smolęcinie (blisko sz-na) z odbiorem osobistym
poszukaj na necie; może mają jakąs str www

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1001 dnia: 21 Kwietnia 2012, 12:56 »
Wiem ze są w yusku, bo wlasnie w tamtym roku moja siostra na szybko przed urodzinami chrzesnicy kupowala.

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1002 dnia: 23 Kwietnia 2012, 20:45 »
Trampolina wybrana i kupiona. W końcu, bo cały weekend spędziłam przeglądając mnóstwo stron z trampolinami i usiłując wybrać coś najlepszego. W końcu padło na tą: http://allegro.pl/trampolina-488-cm-16ft-drabinka-siatka-nowosc-2012-i2271456493.html Jest wielka, ma wewnętrzną siatkę, certyfikaty i mam nadzieję, że się sprawdzi. Bo ja też mam zamiar ją intensywnie użytkować.  ;) Zresztą mężuś też się już nie może doczekać żeby ją wypróbować.  ;D Mam nadzieję, że piątego będzie pogoda, bo urodzinki mam zamiar zrobić na ogrodzie przy grillu więc od razu będzie okazja żeby przetestować trampolinę.  :D

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #1003 dnia: 23 Kwietnia 2012, 21:56 »
Trampolina rzeczywiście wielka, zacnie się prezentuje :)

Co ze zdjęciem Twojej fryzury?  :P

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1004 dnia: 24 Kwietnia 2012, 15:13 »
o w mordę jaka cena  :o

Ale trampolina świetna

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1005 dnia: 24 Kwietnia 2012, 18:13 »
Młodsze dziecko mi się popsuło.  :(
Od kilku dni ma problemy z brzuszkiem. Coś go tam uwiera, boli, przeszkadza i jest przez to marudny. Nie są to chyba typowe kolki, bo nie drze się, tylko tak stęka, jęczy. Masaże brzuszka nic nie pomagają, espumisan też nie, próba zmiany mleka tylko pogorszyła sprawę (a próbowałam zmienić delikatnie - dodawałam tylko jedną miarkę nowego mleka do tego starego). Lekarka zaleciła pozostanie przy tym mleku co ma, ale podawać do tego colinox - też skończyło się większymi bólami. Już nie wiem co mam robić żeby mu ulżyć.

Co ze zdjęciem Twojej fryzury?  :P

Ale pamiętliwa jesteś.  :P Zmolestuję później męża i postaram się w końcu dotrzymać obietnicy i wkleić zdjęcie.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1006 dnia: 24 Kwietnia 2012, 18:16 »
a robiłaś mu usg brzuszka? nie wiem czy nadal je refundują

A jak pije mleko to pije też powietrze? 

Mi lekarka powiedziała że kolki to wszystkie rodzaje zagazowanego brzuszka, że to nie tylko wtedy gdy dzieko wije się w bólach

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1007 dnia: 24 Kwietnia 2012, 18:39 »
Ale pamiętliwa jesteś.  :P Zmolestuję później męża i postaram się w końcu dotrzymać obietnicy i wkleić zdjęcie.
;D ;D ;D Pamiętliwa albo ciekawska  :P

Biedactwo :( Przykro mi, że tak się męczy :(

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1008 dnia: 24 Kwietnia 2012, 18:54 »
Usg brzuszka nie robiłam, jak się nic nie poprawi, to zmolestuję pediatrę o skierowanie.
Powietrze łyka przy karmieniu, bo zawsze mocno mu się odbija.
Może to i kolka, jak zwał tak zwał, ale co zrobić żeby mu ulżyć? Bo on się zamęczy, a ja zwariuję.  ::)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1009 dnia: 24 Kwietnia 2012, 19:20 »
Obiecane zdjęcie z rąsi:

Proszę się nie śmiać.  ;) jak zwykle wyszłam jak idź stąd i nie wracaj.  ::)

I jeszcze Julianeczka:

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1010 dnia: 24 Kwietnia 2012, 19:21 »
Nie znam skłądu espumisanu, wiem że na kolki daje się probiotyki - biogaję np.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1011 dnia: 24 Kwietnia 2012, 19:51 »
Fajny prezent dostanie Julianka :)

Ty mamuśka super wyglądasz! I Julianka przesłodka :)

My na kolkę mieliśmy Infacol i nam podpasował. A co innego to nie wiem ale kurcze właśnie uświadomiłam sobie, że to może wcale nie być różowo :)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1012 dnia: 24 Kwietnia 2012, 21:16 »
Fajna fryzurka :) Bardzo ładnie wyglądasz i wcale nie widać, że się nie wysypiasz ;)

Julianka słodka ;D

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1013 dnia: 24 Kwietnia 2012, 21:18 »
fajnie wyglądasz!

i jakie masz idealne brwi  :-* :-* :-*

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #1014 dnia: 24 Kwietnia 2012, 21:24 »
.:Anka:. też na to zwróciłam uwagę :) Brwi - klasa.. :)

Fryzurka :ok:

USG brzuszka i wszystkie inne cuda robiłam Anusi na NFZ (oprócz testów alergicznych rzecz jasna).
Należy wziąć skierowanie i siup na badanie.

To mogą być lekkie kolki, wcale nie musi się "wydzierać". Układ trawienny nie nadąża i cały czas się rozwija i takie są efekty...
Oprócz Sab Simplexu, noszenia na rękach i masowania nic nie przychodzi mi do głowy... ::)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1015 dnia: 25 Kwietnia 2012, 10:38 »
dziewczyny, dzięki za komplementy.  :D Kochane jesteście.  :-* :-* Wiecie jak poprawić humor.  :)
Brwi - kształt mój naturalny, ale dopracowany przy pomocy makijażu permanentnego.  :)

Zawsze myślałam, że kolki występują na ogół popołudniami i wieczorami, związane są z wrzaskiem dziecka i po kilku godzinach mijają. Dlatego też zachowanie Cyprianka w ogóle mi w ten standard nie wpada, bo wczoraj na przykład marudzenie zaczęło się o 4 nad ranem po karmieniu i trwało calusieński dzień. Marudzenie, stękanie i jęczenie przerywane było tylko krótkimi okresami drzemek, gdy po prostu padał ze zmęczenia. Dodatkowo w pieluszce wylądowały 3 zielone kupy. Dzisiejsza nocka już była o.k. i jak na razie też jest w porządku, oby tak dalej.
Na usg brzuszka na pewno się wybiorę, jeżeli te boleści będą się pojawiać, to wybiorę się do pediatry po skierowanie, jeżeli nie, to poczekam do wizyty szczepiennej i wtedy się dopomnę.

A dziś zdaje się, że dotrze do nas trampolina. Przewidywany termin doręczenia paczki, zgodnie z info na stronie kuriera, wypada dzisiaj, ale czasami kurierzy dzwonią i proszą o pozwolenie na przyjazd następnego dnia, bo nie chce im się jechać na naszą wiochę tylko z jedną paczką, na ogól nie mam ciśnienia na szybkie otrzymanie przesyłki więc się zgadzam. Zobaczymy jak będzie dziś.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1016 dnia: 25 Kwietnia 2012, 10:44 »
Na kiedy planujecie rozłożenie trampoliny?
Będziesz już mogła poskakać czy jeszcze się wstrzymasz z uwagi na poród?

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #1017 dnia: 25 Kwietnia 2012, 11:02 »
To, kiedy ją rozłożymy, zależy od mężusia i od tego kiedy będzie miał trochę wolnego czasu, ale będę go molestować żeby jak najszybciej, bo już się nie mogę doczekać żeby poskakać. Po cięciu już nic mi nie dolega, nie boli, nie ciągnie więc mam zamiar skakać od razu, jeżeli wtedy wystąpią jakieś dolegliwości to na pewno dam na wstrzymanie.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #1018 dnia: 25 Kwietnia 2012, 11:22 »
Ania to może zacznij dawać jakiś probiotyk? Ja teraz daję Natalce Dicoflor30 i jest ok. Wcześniej dawałam biogaje ale jakoś mi się zdawało że nic nie działa.

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #1019 dnia: 25 Kwietnia 2012, 11:23 »
żonka, ale Ty fajnie wyglądasz :)
(nie wiem dlaczego myślałam, że masz czarne włosy - na prawde nie wiem skąd mi sie to wzielo ;) )