Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 184701 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #870 dnia: 3 Lutego 2011, 22:17 »
ja ostatnio tez mlodemu kupilam na all bluzeczke z wojcika i byla w kategori rozmiar 92 a w opisie 86-92. A jak sie okazalo przyszla i byl to rozmiar 86 a do tego miala bc nowa tylko czemu proszkiem do prania pachniala i  stwarzala wrazenie poszarzalej? Jak bym zamawiala na styk to bym niezl sie zdenerwowala.. Ja wiem ze wojcik ma zawyrzona rozmiarowke wiec przy zamaianiu wzielam to pod uwage...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #871 dnia: 4 Lutego 2011, 09:30 »
Jezeli chodzi o podkoszulki z krotkim rekawem to nie, tzn u Wojcika jest tak ze nie raz mozna trafic na mniejszą rozmiarówke (mialam tak kilka raz) i na odwrót , maly ma duzo bluzeczek r.68 i sa rozmiaru jak 80  ;D.
Wlasnie nie kiedy ludzie pisza 86/92, wojcik nie ma rozmiarowek pomiędzy, jest albo 86 ,albo 92  ;).
Ja raz sie zrobilam kupilam ogrodniczki z serii Tajemnicze drzewko II super są r.86 , zamale  :-\

No nic pizamka zamakowana, pani mi kazala odeslac, i wymieni mi na co innego , otoz sama jej to zaproponowalam i sie zgodzila. Kupowalam juz u niej i pajace  i bodziaki i zawsze byly wieksze niz podane na metkach a tu teraz tak niespodzianka, no coz, czekam na kolejna przesylke.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #872 dnia: 5 Lutego 2011, 20:25 »
od wczoraj jest w Wojciku finalna wyprzedaz wiec dzis tam pojechalam i kupilam troszke rzeczy. Smiac mi sie chce bo wzielam bluze 86 i sweterek 86 no i roznica  w dl. rekawkow jest jakies 4 cm jak nie wiecej...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #873 dnia: 6 Lutego 2011, 09:51 »
A gdzie w Wojciku bylas ?, ja na necie kupuje na ich stronce

Od dwóch dni czuje sie jakas przemęczona, dzis juz co prawda jest lepiej, choc krew z nosa musiala rano poleciec.

Strasznie nie lubie zmiany cisnienia, w szczegolnosci jak jest jesien/zimna albo z zimy/na wiosne.

Maly wlasnie wlazl na mnie i sobie tak lezy przytulony  ;D, a chyba wam nie pisalam  jak dwa dni temu kladlam sie spac, i tak lezalam i patrzylam sobie na naszego szkrabka, i tak sobie cichutko mysle "Ty moj najcudowniejszy skarbusiu, kocham cie" , a tu slysze przez sen jak maly mowi "MAMA" , mowie Wam łzy mi poplynęły......

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #874 dnia: 6 Lutego 2011, 17:44 »
Ale to słodkie, wcale się nie dziwię, że się wzruszyłaś. Już się nie mogę doczekać, aż moja tak świadomie zacznie mnie wołać. Co prawda mama już mówi, ale chyba jeszcze nie kojarzy, że to ja.  :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #875 dnia: 6 Lutego 2011, 18:07 »
Oj tak slodkie to bylo, a teraz wlasnie pokazuje jaki jest nie dobry, jest strasznie spiący i daje po dupie nie samowicie  ;D, no ale wiadomo jak to dziecko czasem grzeczne czasem nie  ;)

Ciesze sie ze jutro moja mama ma wolne bo mają ferie i pewnie mi troche pomoze przy malym, a uwierzcie mi jak wczesniej nie potrzebowalam pomocy tak teraz czasem jestem przemeczona, choc ja naleze do tych osob co o tym nie mowia, zaciskają zeby i chocbym mdlala to będę silna  ;D, ale maly jest bardzo zywiutkim dzieciatkiem wiec idzie sie zmeczyc.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #876 dnia: 6 Lutego 2011, 18:32 »
Zakupy robilam w Bytomskiej Agorze bo ja otwarli 15 listopada wiec nie zdarzyli sie wyprzedac i duzo rzeczy bylo. Pol sklepu to przecenione kolekcje.
Oj takie mama jest najcudowniejsze. Ostatnio z Michasia sie smialam bo byl u nas z rodzicami 1,5roczniak i mu sie pmylilo i do mojego meza leci i mowi mama a Michas patrzy i.. powiedzial tata :)
Ja niecierpliwie czekam na lato bo tez nie lubie takiej przejsciowki zima/wiosna

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #877 dnia: 6 Lutego 2011, 19:18 »
No wlasnie jeszcze w Silezji w Katowicach otworzyli nie dawno Wojcika  ;), we wtorek jade do Katowic wiec moze tam wstapie.

Boze jaka jestem juz spiąca, chyba zaraz sie poloze spac, choc jest dopiero 7 ale nie daje rady juz dzis  :-\

Jutro ma byc piekna pogoda.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #878 dnia: 6 Lutego 2011, 19:43 »
oby byla piekna pogoda bo nie wysidze z mlodym w domku. Dobrze wiedziec ze i w SC jest wojcik:)  A ja wlasnie rpzeczzytalamz e Coccordrillo likwiduja. Szkoda bo szlo obkupic mlodego  za male pieniazki na wyprzedazach

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #879 dnia: 8 Lutego 2011, 03:08 »
W Sosnowcu jest Wojcik, ale to jest Outlet sklep.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #880 dnia: 8 Lutego 2011, 09:42 »
Hmmm a to nie wiedzialam, musze zerknąc gdzie dokladniej ten sklep .

Dzis jedzeimy do alergologa do Katowic , mamy na 19 , az sie boje bo mlody o tej porze idzie spac zawsze, no zobaczymy jak to bedzie. Jeszcze nie wiadomo czy mąż zdąrzy wrocic z pracy, ale jak cos to tesciu ze mną pojedzie, choc nie wiem po co on mi tam  ;)

Maly juz 2-3 noc jest nie spokojny, takze nie spalam kolejną noc, ale dzis jestem nawet wyspana. Coz zrobic, wczoraj jeszcze nam doszedl katarek tak delikatny i teraz nie wiem czy go cos bedzie zbierac, czy to alergiczny, bo ostatnim razem jak go wysypalo, to rowniez katar sie pojawil.

Na jutro wkoncu jestem umowiona z tym projektem kuchni, ostatnio taka wtope zrobilam ze az mi glupio bedzie tam jechac ;D
Mialam ostatnio porobic zdjecia na budowie i co zapomnialam aparatu, ale w ten weekend porobie .

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #881 dnia: 8 Lutego 2011, 10:13 »
ciekawa jestem jaka kuchnie wybierzesz:) Pamietam jak moja wybieralam no ale ja mialam bardzo ograniczony budzet i musialam brac pod uwage zdanie taty bo razem z nim mieszkamy..
Daj cznac co powie alergolog.
Ja dzis zasnelam przy karmieniu i tym sposobem mlody spal z nami ale tylko 2 razyw  nocy wstawal wiec w miare wyspana jestem:)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #882 dnia: 8 Lutego 2011, 10:27 »
Ja tez jestem ciekawa co tym razem wyjdzie z projektu, najlepsze jest to ze ostatnio odebralam telefon, i wlasnie bylam pewna ze z tych kuchni co jutro mam jechac, bo sie z ta pania tak umawialam, kazala mi przyjechac w piatek ok 14, wiec pojechalam a tam na miejscu babka patrzy na mnie jak na debila, no doslownie, i mowi mi ze ona do mnie nie dzwonila, jejku jak mi bylo glupio, (fakt faktem ja mialam wtedy zawrot glowy, i co chwile mi ktos dzwonil a to w sprawie wozka a to jakimis innymi rzeczami, jeszcze jechalam do szpitala odebrac mamy kolezanke i odebrac meza wyniki badan) noi przez to wszystko tak wyszlo.....

Poszlam do auta oddzwonilam pod ten numer ktory dzwonil do mnie wczesniej, i sie okazalo ze to ta laska co mi zrobila te brzydkie projekty  :D, pytam sie jej o co chodzi a ona ze chciala sie ze mna umowic co wybieramy.........
No doslownie sie usmialam, mowie jej milo ze żaden z tych projektów mi nie odpowiada i narazie sie wstrzymujemy!
A ta do mnie ze to moze z mezem bym przyjechala do nich i cos zadecydowala, podziekowalam i sie rozlączylam  ;D

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #883 dnia: 9 Lutego 2011, 11:14 »
A co powiedziała lekarka na temat młodego?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #884 dnia: 9 Lutego 2011, 12:04 »
Skaza bialkowa, diete mamy trzymac mu scislą, uwazac na kurz (czyli wszelkie pluszaki, firnaki itp do czestego prania), teraz psa w sumie juz nie mamy ale to dopiero miesiąc noi wiadomo jeszcze w domu gdzies moze byc slad po psie, wiec testy mamy wykonac za dwa miesiace, bo wtedy tez zaczyna pylic.
Podobalo mi sie ze pani dr. wszystko malemu sprawdzila, nic nie musialam prosic, pytac, na wszelkie pytania ktore mialam zapisane , sama odpowiadala, bardzo lubie konkretne osoby.
Pozatym maly zostal zwazony, ma juz 11 kg  ;), i jak to pani dr. stwierdzila jest bardzo żywiutki  ;D
Dostal recepty na mleczka, oraz Ketotifen, i masc .
Najgorsze to to ze ma katar, ale zglupialam czy to normalny czy alergiczny, ale okazalo sie ze alergiczny. Na szczescie juz mu znika wysypka bo zostalo tylko na raczach troszeczke, nie jest zle , a jak bedziemy przestrzegac calkiem diety (czyli nie ma przemycania przez dziadkow ciasteczka czy czegos inne, ciesze sie ze maz ze mną byl, bo przynajmniej wytlumaczy tesciom co nie co.....)to niepowinno go wysypywac.

Moj laptop sie zepsul i siedze na meza kompie, a tu brakuje kilku literek wiedz przepraszam za blędy  ;)

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #885 dnia: 9 Lutego 2011, 21:00 »
fajnie ze trafilas na konkretna lekarke i wiesz co i jak.
Ja za dziecka mialam skaze bialkowa wiec moja mama podrzyla ze mna..

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #886 dnia: 10 Lutego 2011, 09:43 »
No to dobrze, że wiecie co i jak.

Ja zaraz lecę na szczepienie i oczywiście ważenie, mierzenie. Ciekawa jestem ile mój szkrabek waży i mierzy. W ciemno stawiam na 12 kg i 88 cm :D
Nie wiem, czy mi ją zaszczepi, bo inna lekarka przepisała nam syropek i wapno na ten uporczywy nocny kaszel. Pat jest zdrowiutka, ale jednak od kaloryferów tak się dusi. Pewnie przy lekach nie można szczepić. No, ale zobaczymy. I tak muszę wziąć wreszcie skierowanie do ortopedy.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #887 dnia: 10 Lutego 2011, 11:25 »
Moj tez ma gdzies ok 88 cm  ;D, noi 11 kg wazy, tak w sam raz, niby z pozory wydaje sie ze chudzinka, ale jak sie mu sciągnie bluzeczke to widac brzuszek , normalnie czasem jak patrzymy na niego to caly moj tata  ;)

Wiecie  co napisalam rano tu tyle wypocin i co i nie ma.

No nic napisze w skrocie, wczoraj bylam zobaczyc co wyszlo z tym projektem, na miejscu okazalo sie ze ta pani ktora sie tym miala zając, zrobila calkiem podobny projekt do tego ktory wam wkleilam, powiedzialam jej wprost ze mi sie nie podoba, i mialo byc co inego, na szczescie byla wlascicielka i juz z nia umowilam moj konkretny projekt, sama jej powiedziala ze co ona to zrobila :-\
Ja wiem ze wygladam bardzo mlodo jak na swoj wiek  ;) no ale bez jaj. Czulam sie tam jak jakas dziewczynka 16 letnia ktorej mozna wcisnąc byle co....

No nic zobaczymy w sobote, zmieszalam 3 rozne kuchnie, narazie wyralam kolor fioletowo-bialy, ale nie wiem jak to sie bedzie mialo do kolorow salonu , a tam bedą 3 kolory bialy, brazowy i turkus  :-\
Troszke sie boje ze wyjdzie za kolorowo , ale chce aby wystroj byl zywy a zarazem elegancki.
I prawdopodobnie w tym roku sie juz wprowadzimy.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #888 dnia: 10 Lutego 2011, 14:01 »
jestem bardzo ciekawa co wyjdzie. Fajnie ze macie plany w tym roku sie przeprowadzic.
Masz moze jakies letnie rzeczy do odsprzedania po synu?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #889 dnia: 10 Lutego 2011, 14:47 »
A wiesz co cos tam mam, mialam wystawiac ale zepsul mi sie komp moj a tam sa zdjecia, tzn musze go odpalic bo moze dziala, ale jak nie to wezme sie za to w weekend na spokojne  ;)

Jejku jaka slizna pogoda, wlasnie wrocilismy ze spacerku, moglaby juz zostac taka pogoda  ;D

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #890 dnia: 10 Lutego 2011, 15:05 »
fajnie:) moze cos wybiore. Mlody ma teraz 74 wiec szukam coss na duze 74 i 80:)
Pogoda cudowna. Ja tez dzis spacerek zaliczylam.Niestety od jutra pogorszenie pogody. Teraz czekam na meza i moe jszcze raz gdzies sie wybierzemy

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #891 dnia: 10 Lutego 2011, 17:45 »
Ja właśnie u siebie pisałam, że o dziwo, moja ma 81 cm. A zaczynamy nosić ubranka 92, bo 86 robią się za małe. Tak więc nie kumam zupełnie tej rozmiarówki :D
A ważymy 11,3. Tzn. Pat waży, ja o 50 więcej :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #892 dnia: 10 Lutego 2011, 17:56 »
O to nasze maluszki sa identyko jezeli chodzi o rozmiarowki, my tez juz wyrastamy z 86 tzn zalezy z jakich firm , i wchodzimy w 92.

I wlasnie zdalam sobie sprawe ze moj synek juz jest taki duzy,kiedy to zlecialo, boshe przeciez dopiero chodzilam z brzuchem i nie moglam sie go doczekac, a teraz daje popalic  ;D

Offline Lemmy
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
« Odpowiedź #893 dnia: 10 Lutego 2011, 18:02 »
Ja się dzisiaj zdziwiłam, jak zobaczyłam rozebraną dziewczyneczkę, miała ok. 6 tyg. Takie maleństwo! A jeszcze śmieszniej, bo wczoraj zawiozłam troszkę ciuszków kumpeli, dla jej miesięcznej córeczki, min buciki, które wydawało mi się, powinny być dobre, hehehehe. No i będą, tyle że latem czy jesienią :D

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #894 dnia: 10 Lutego 2011, 18:26 »
To tylko mój jest taki wielki??? ::) My wyrastamy z 92 i wchodzimy w 98  ;D ;D ;D Ale wzrost ma 88 więc te rozmiarówki to o kant tyłka potłuc.

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #895 dnia: 10 Lutego 2011, 19:07 »
Oj tak te rozmiarowki sa jakies dziwne, ja ostatnio kupowalam sweterek 98 i jest dobry  ;)

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #896 dnia: 10 Lutego 2011, 19:57 »
oj rozmiarowka bywa dziwna. Nawet w tej samej firmie trzeba uwazac. Mlody mi wyrasta z spodni C&A rozmiar 74 a inne z tej samej firmy 68 sa dobre. Tak samo z Wojcika swetr i bluza 86 a roznica w rekawku 4 cm

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #897 dnia: 14 Lutego 2011, 19:38 »
puk puk co tak cicho?

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #898 dnia: 15 Lutego 2011, 00:05 »
Paula a Ty bylas W silesii w Wojciku?Maja cos ciekawego?duzy wybor?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #899 dnia: 15 Lutego 2011, 08:43 »
Jestem , jestem tylko jakos ostatnio brak mi weny i sily, troche sie przeziebilam ale juz jest ok.

A jeszcze sie wczoraj z mezem poklocilam bo mial mi zostawic auto , a rano patrze nie ma...... a wiedzial ze mam co do zalatwienia.

Reniu w Wojciku nie bylismy jeszcze, myslalam ze pojedziemy jak bylismy w Katowicach z malym , ale po drodze nam usnal i prosto do domu pojechalismy.

Dzis sie w ogole nie wyspalam, takie mnie glowa boli, co chwile tylko spogladalam ktora godzina i nad ranem usnelam, a teraz jestem nieprzytomna.