Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 186213 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Morgan
  • Gość
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #330 dnia: 30 Czerwca 2010, 05:15 »
jak trafisz na fajna fryzjerke to bedzie dobrze :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #331 dnia: 30 Czerwca 2010, 14:20 »
A czy ja juz wam pisałam że moj synus jest najkochanszym stworzonkiem na ziemi  ;D, wysiedzial grzecznie w wozku u fryzjera nawet nie jęknął, a jak sie zmęczyl patrzeniem to poszedl spac  ;D

A teraz stoi przy stoliku, wylał sobie piciu z butelik na stoli wziął babciną bluzke i wytarl to co wylał  :D myslalam ze padne jak to zobaczylam, przekochany urwisek

Noi rozbil sobie czóleczko dzis uderzyl sie sięgając po odkurzacz a ze byl spiący to upadl i ma guza na czole, na szczęscie nic powaznego sie nie stało

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #332 dnia: 2 Lipca 2010, 09:28 »
Witam piątkowo, ostatnio zaniedbuje forum bo jakos nie mam czasu, noi piekna pogoda więc korzystam  ;D

Dzis szykuje sie mała imprezka, moja siostra ma urodziny, więc muszę jechać kupic prezent, noi za piec dni urodzinki naszego szkrabka.

Kazdego dnia moj synek jest kochnszy  ;D, teraz wlasnie wdrapuje sie na lozko, juz  to opanowal, chodzi trzymając sie z jedną rączke ale sam sie jeszcze boi  :-\, nic na sile bedze chcial to pojdzie sam.

Wczoraj wchodze do pokoju a on spi na siedzaco, mam zdjecia to pozniej wkleje, super to wyglądało, bo jak wychodzilam z pokoju to spał normalnie  ;)

Noi przeszlismy juz na duzą wanne, ale niestety z przymusu, tatus rozwalil wanne (do czego sie nie chce przyznac :D), noi nie oplaca sie juz kupowac kolejnej, więc kapiemy sie juz w duzej wannie, a ile przy tym frajdy ma , jak bawi sie prysznicem  ;D

Noi jeszcze dzis musze upatrzec jakis elektryczny woz dla Aluska, zeby pryszedl na urodzinki, tatus mu obiecal a ze przyszla kasa ze skarbówki, to mu postanowil kupic, ja mam wybrac, taki na pilota i z pasami, wcale mi sie ten pomysl nie podoba, no ale sama w sumie uwielbialam takimi  jezdzic jak bylam mala, z tym ze on jest jeszcze za malutki na to, ale dorosnie , a tak to kasa sie rozejdzie na co innego.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #333 dnia: 3 Lipca 2010, 21:28 »
My sie juz dawno w duzej kapiemy :P:P:P a teraz Misia na kaczuszce siedzi... ma zabawki wanienkowe i  git :D

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #334 dnia: 3 Lipca 2010, 21:51 »
my w dużej wannie też od jakichś  miesięcy :D Majka pływa na brzuszku :D
powoli też myślę co zrobić na roczek ::)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #335 dnia: 3 Lipca 2010, 23:33 »
A ja wlasnie mam dołka bo mąz jedzie w delegacjie od wtorku wraca w piatek, więc go nie będzie na urodzinach, i teraz nie wiem co zrobic, czy przesunąc na sobote nie bardzo mi to odpowiada bo moja siostra nie da rady, i chrzestny tez nie  :-\
Druga opcja powiedzialam męzowi zeby pogadał z szefem czy on tam musi jechac
Okaze sie w poniedzialek.

Moja siostra dzis pytala co mu kupic wiec poddalam jej pomysł, komplet stolik i krzeselko z ikei mamut  ;D, mialam ja kupic no ale jak chrzestna chce to sie nie obraze  ;), od nas bedzie mial autko, choc coraz bardziej przekonuje sie ze on za malutki na nie. Nic zobaczymy jutro jak go przymierzymy w sklepie wtedy podejmiemy decyzje  ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #336 dnia: 3 Lipca 2010, 23:36 »
ja wolałabym żeby nie było chrzestny na urodzinkach ale nie wyobrażam sobie, że nie było by taty...
na pewno przesunęłabym imprezkę...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #337 dnia: 3 Lipca 2010, 23:41 »
Ja wlasnie nie wiem czy dwa razy nie zrobimy, bo w srode bede wszyscy, sa juz zreszta zaproszeni, a w sobote nikt oprócz mnie i męza  :-\, więc chyba zrobimy w srode a w sobote jeszcze powtórke dla męza, no chyba ze sie okaze ze będzie w srode mam nadzieje, bo nie fajnie wyszło ze akurat ten termin, tym bardziej ze juz dawno nigdzie nie jechał dalej  :-\

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #338 dnia: 5 Lipca 2010, 10:48 »
Witam poniedzialkowo  ;D jeszcze dwa dni i Alus skoczy roczek  :o

Wczoraj bylismy w zoo w Krakowie, pozwiedzialismy i wiecie co byla tam para z maluszkiem takim nie wiem 2 tygodniowym moze mlodszym, maciupcim  ;D, i tak patrząc na tego maluszka,wspominalam czas z przed roku kiedy to ja urodzilam  :), ahh jak ten czas szybko zleciał.
Zanim sie obejrze to juz bedzie smigal do szkoly.

Torcik zaraz jedziemy zamówic, bo synio usnąl wiec nie chce go budzic, dzis i tak wstal pozniej.
Nadal nie wiem kiedy zrobic urodziny ale chyba to jednak bedzie sroda, chrzestnego nie prosze bo widze ze tescie są przeciwni, wiec mam to gdzies, ciekawe czy oni w ogole przyjadą.
Mąz nie wiem czy wkoncu bedzie czy nie bedzie w srode, bo w sumie wcale nie musi tak jechac,z szefami ma spoko kontakt i mysle ze gdyby zagadal to spokojnie by wyslali kogos innego.Z tym ze on jest najlepszym pracownikiem  :D wiec nie wiem czy se dadza bez niego rade.
Mąz cos wspomnial ze jego mama obmyslila zeby zrobic w sobote u nich urodziny  :-\, co mi sie wcale nie podoba. Wiecie on za bardzo nie obchodza urodzin, mąz nigdy nie mial jako dziecko torta itp. Nigdy sobie nie dawali prezentów, tylko jak cos to rzucali kase i "idz se cos kup", mnie sie to nie podoba, bo jestem wychowana zupelnie inaczej, zawsze byl torcik nawet jak juz bylam wyrosnieta  :D, prezent choc drobny zawsze mnie cieszyl, a mąz nie umie tego tzn teraz juz go nauczylam ze nie robi sie tak jak cos sie nie podoba co dostal, spotrafil powiedziec prosto z mostu "po co mi to" itp.

Ahh troszke sie pozalilam, no ale nie lubie jak ktos mi żadzi kiedy i gdzie ja mam robic urodziny i to bez mojej obecnosci.Dlatego chyba na zlosc chce zrobic w srode  ;D ale jestem zlosnica

Dzis mają przyjsc Alusiowe okularki przeciwsloneczne, takie bezpieczne tzn maja z tylu taka tasemke na rzepy i mlody sie nimi nie dziubnie, Alex uwielbia okulary moje czy męza zaklada sobie je pięknie na oczka, nawet misiowi wczoraj ubieral okularki zeby mu w oczka nie swiecilo  :D

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #339 dnia: 5 Lipca 2010, 10:54 »
Jejku, już roczek, ale czad :D

Ja od nie wiem jak dawna próbuję mojego męża zaciągnąć na spacer do zoo, ale bezskutecznie. Chyba sama z Pat pojadę.
Wczoraj zapomniałam o derbach na Służewcu, a tak strasznie chciałam małej pokazać konie! No nic, znajdzie się inna okazja, mam nadzieję. Ona uwielbia zwierzęta!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #340 dnia: 5 Lipca 2010, 11:29 »
Ja mojego tez nie moglam wyciagnąc, postawilam go pod faktem dokonanym, umowilam sie ze znajomymi, a jemu tylko oznajmilam ze jedziemy  :D, nie no tak serio to mielismy sie wybrac do miasteczka miniaturek ale stwierdzilismy ze on jeszcze za malutki i ze bardziej zwierzątka go zainetersują, z tym ze większosc zwierzątek w tym gorącu spało i mialo turystów gdzies  ;D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #341 dnia: 6 Lipca 2010, 17:08 »
jaki slodziak jeju z tymi okularkami, az mnie rozczulilas...
ja sie nie zgadzam na roczek Alusia u tesciow :D:D:D nie zgadzaj sie ;)))

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #342 dnia: 6 Lipca 2010, 20:34 »
Myszko ja mam takich samych teściów. Bardzo dobzi ludzie i bardzo pomocni ale z urodzinami to samo! Aż przykre jest to, że zapominali o urodzinach dzieci i nawet życzeń nie składali :-\ Teraz już jest inaczej (chyba tego to przysięgam ale ode mnie się nauczyli ;D ;D ;D ) Ale niestety problem z prezentami został do dziś (kasa = idź sobie coś kup) czasem to i fajne jeśli chodzi o nas bo jesteśmy dorośli ale dziecko? Wnusio powinien dostać prezent do rączek!!! No i jak kupili już jakiś czas temu i czeka u nich w domu to też kiedyś jak przyszliśmy to teściowa już leci i chce mu go dać bo "a co tam"  >:( >:( >:( Bez sensu takie podejście. Urodziny to wielka okazja! Każde!

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #343 dnia: 6 Lipca 2010, 21:19 »
Dokladnie jestem tego samego zdania ale to sie wynosi niestety z domu.

Jutro pierwsze urodziny  wierszyk i zaproszenia juz rozdane  ;D

Oczywiscie jestem zła bo męza nie będzie, mógł to załatwic ale chyba nie chcił, jego strata, powiedział mi ze bedzie za rok na urodzinach  :-\, takie ma podejscie.
Dla mnie jest najwazaniejsza rodzina, nawet kosztem pracy i innych rzeczy.
Myslalam o tym aby zeby zrobic w sobote ale jak mi tak powiedzial to postanowilam ze nie, pozatym w sobote to on bedzie na budowie, bo są juz wylane fundamenty i teraz bedzie ciągnięcie murów w góre. Więc zostaje niedziela, no moze zrobimy takie mini spotkanie grillowe, jak mi sie bedzie chciec  ;D. Bo jestem osobą upartą (wkoncu baran-uparciuch).

Dzisiaj zrobilam zakupy, nakupowalam lodów carto dor't (czekoladowe,wisnowe,i straciatella) uwielbiam czekoladowe, w sumie to nie mogłam sie zdecydowac i wzielam 3 duze opakowania  :D, do tego rureczki,owoce,pianke,i posypke i deserki beda super,pozatym będą róznego rodzaju sałatki, jarzynowa juz jest zrobiona, jeszcze mam do zrobienia grecką  ;)

Do tego będą marynowane male kukurydze, ogóreczki, i saszlyczki. Brokuły z ziemniakiem i schabem i zastanawiam sie nad gołąbkami, pewnie o czyms jeszcze zapomnialam.

Jutro przyjdzie autko dla Alexa, ciesze sie jak dziecko, dzis wsadzilam go w sklepie do takiego kosza co pod spodem jest autko jezdzil po calym sklepie i robił brrrrrr, cały byl zpluty, ludzie cieszyli nie zle  :D
Po powrocie padł szybciutko  ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #344 dnia: 6 Lipca 2010, 21:32 »
Nikola ale masz dziwnego męża :-[ Przepraszam za szczerość myszko, nie gniewaj się :-*

Dużo tego jedzonka ;D Ja robię tylko rosołek (tzn teściowa bo się uparła  :D) i grilla (udka, karczek i kiełbaskę) do tego 2 dipy, koreczki takie z wędlinki, sera i marynowanych różności (kukurydzy, grzybków, ogóreczków itp), jedna sałatka (grecka) i tort i ciasto na zimno piankowe wg przepisu Naszej kochanej Madzi  ;D ;D ;D I starczy. no i do tego słodkości jakieś (ciasteczka, paluszki itp). Chciałam też lody ale nie dotargam ich na działkę bo się rozpuszczą  :-\

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 6 Lipca 2010, 21:42 »
No a ja zapomnialam o najwazniejszym torcik tez będzie tylko swieczuszke jutro musze dokupic bo nie znalazłam nigdy takiej ładnej  ;)

Tak moj mąz jest dziwny niestety, poprostu tak jest wychowany, jak mieszkalismy w uk to ja bylam dla niego najwazniejsza, pozniej jak w brzuszku byl nasz synek nie moge powiedziec bardzo sie nami opiekował. Ale bardzo sie zmienil po urodzeniu dziecka, xxchyba duzy wplyw maja na niego jego rodzice. Ale nic na to nie poradze, probowałam, ja mu powiedzialam że kiedys bedzie mówił tak jak jego ojciec, że dopiero teraz żaluje jak fajny czas minąl, i nie widzial jak dzieci rosły.

No ale nie będę się zasmucac, ja jestem twarda babka więc we wszystkim i tak sobie daje rade sama  ;)

Dzis podejrzałam prezent dla Alusia od mojej siostry i szwagra  :D, stoliczek i stolek mamut z ikei  ;D, ciesze sie bo mialam ja to kupic a tak to odpada finansowo  :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #346 dnia: 6 Lipca 2010, 22:21 »
Mam dla was kilka zdjęc mojego synka

tak sobie juz jem

hej to ja Alus

mama kazała zjęść

pan kimonko na siedząco

i ja w krótkich włosach

A jutro zdjęcia z roczku  ;)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #347 dnia: 7 Lipca 2010, 09:59 »
Alusiek dziękuje  :-*

Torcik juz odebrany, jeszcze musze swieczke kupic  ;)

Młody dzis wstał radosny jak skowronek, w sumie jak co dzien, nawet nie wiem co go dzis czeka  :D

Stoi teraz i tanczy, juz nawet umie dupcią i nózkami tanczyc, bo wczesniej to tylko rączkami ;D

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #348 dnia: 7 Lipca 2010, 10:52 »
Wszystkiego naj najlepszego w dniu 1 urodzin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Buziaki od Zuzi :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #349 dnia: 7 Lipca 2010, 11:02 »
 :-* dziekujemy

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #350 dnia: 7 Lipca 2010, 12:23 »
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MALUTKI!!! :)))))))))

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 7 Lipca 2010, 20:59 »
Alusiu kochany... ciocia Aga, wujek Jacek z kumplem Klusiem i Budryskiem życzą Ci wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, mnóstwo przyjaciół i zabawy bez końca, żadnych trosk i ciągłego uśmiechu na tej ślicznej buziuni!!! :D :D :D :D :D

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #352 dnia: 7 Lipca 2010, 21:33 »
sto lat dla Alanka :D
słodko śpi na siedząco ;D ;D ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #353 dnia: 7 Lipca 2010, 23:34 »
Dziękujemy  ;D

Imprezka sie udała super, torcik pyszny, jedzonko rowniez. Młody mial frajde jak dmuchał swieczke bo dmuchnąc nie umial i mu pomagalismy.
Noi oczywiscie padł ok 20  :D. I wiecie co nawet nie zauwazylam braku męza bo nie mialam kiedy  :D
Niunio dostał troche prezentów i pieniazków. Od rodziców dostał fure w której siedzial pol dnia a mamusia mogla wtedy szykowac wszystko  ;), mówie wam ten moj synio jest kochany.

Wiecie jak sobie tak przypomne rok temu lezalam samiutka na sali, dziecko w inkubatorku tak sie o niego wtedy balam, a teraz jest z nami, pienie rosnie. Jestem najszczęsliwsza na swiecie bo mam cudownego synka, taką mała drobinke która daje tyle radości że chce się życ  ;)
Ten rok byl najpiekniejszym rokiem w moim życiu.

Jutro postaram sie powklejac zdjęcia bo dzis juz nie mam sily.

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #354 dnia: 8 Lipca 2010, 12:13 »
Spóźnione :-\  wszystkiego najlepszego z okazji roczku dla Alusia ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #355 dnia: 8 Lipca 2010, 12:15 »
Dziekuje jeszcze w raz w imieniu Alexa  ;D

Młody spi mamuska korzysta, dzis zrobila sie piekna pogoda to pewnie jak sie obudzi wybywamy  ;D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #356 dnia: 8 Lipca 2010, 12:48 »
Wzruszylas mnie :)

POCZEKAM na fotki :)

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #357 dnia: 8 Lipca 2010, 18:11 »
100 lat!!!! Też czekam na fotki z niecierpliwością!

Pamiętam, jak czekałam na forum na wieści od Ciebei rok temu!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 8 Lipca 2010, 21:52 »
Mam kilka zdjęc, na reszte musze poczekac  ;)

moja nowa fura

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #359 dnia: 8 Lipca 2010, 22:00 »
Super!