Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 184144 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #180 dnia: 14 Maja 2010, 22:50 »
Mała się bawiła kilka razy puzzlami papierowymi w jakichś tam miejscach zabaw i były ok.

Klocki kupiłam porządniaste: http://www.lalalu.pl/p,59,kolorowe-klocki-fantasy.html
W ogóle bardzo fajne rzeczy ma w sprzedaży ta babeczka.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #181 dnia: 14 Maja 2010, 22:52 »
A powedz mi te czesci są małe czy duże ???

wiem ze moja mama mi mówila że u niej w przedszkolu dzieciaczki bardzo lubią sie drewnianymi klockami bawić

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #182 dnia: 14 Maja 2010, 22:58 »
Różne. Tam są mostki, słupki, jakieś autka, zwierzątka. Tzn. jeszcze nie mam w domu, bo dopiero zamówiłam, ale wyglądają fajnie. Początkowo chciałam zamówić takie klockowe zoo: http://www.lalalu.pl/p,1044,zestaw-klockow-zoo.html

Ale stwierdziłam, że tamte na dłużej starczą, nawet jak sie pogubią to jest ich 130 szt, a poza tym za kilka miesięcy będzie można stawiać wielkie budowle i będziemy się świetnie bawić całą rodzinką.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #183 dnia: 18 Maja 2010, 10:10 »
Witam!

Ale pogoda ciągle leje i nawet wyjśc sie nie da  :-\

Pomału zmieniam wystrój pokoju Alusiowego (wspolnego z rodzicami oczywiscie ) ale bardziej jego kącik  ;), juz zakupilam poleczki zielone z ikei

fotelik obrotowy  ;D, jeszcze chce dokupic stoliczek i krzesełko żeby młody miał swój kącik do rysowania itp  ;D
ogolnie mysle jeszcze nad czymś, nie chce tez przesadzać bo mamy budowe domu więc nie ma sensu ładować kasy teraz w co innego na chwilke

Dzisiaj miałam nie zbyt wyspaną nocke, młody sie tak wiercil i przez to słychać go było jak zachaczał o szczebelki, juz sie zastanawiam czy mu

nie zmienic łózeczka na turystyczne.

Obudził sie o 3 w nocy lezał i bił brawo w raczki  :D ja nie wiedziałam czy sie smiac czy płakać bo byłam spiąca ale szybko usnął.

Nauczył sie nowych rzeczy robi nunu i pokazuje paluszkiem, w ogole jak wczoraj Alex siedzial na srodku pokoju, pies wrócil ze spaceru i byl mokry to nakrzyczalam na niego zeby poszed na legowisko, my patrzymy a młody paluch w górze i krzyczy na psa po swojemu  :D popłakać ze smiechu się mozna było.

Pięknie umie sobie trzymac juz butle od jakiegos czasu i nawet jak mu spadnie sam sobie ją chwyta i sie karmi także mam spokój tylko musze mu zrobic mleczko  ;)

Wstaje juz sam wszedzie gdzie sie tylko da  ;D i trzymajac sie rączkami pieknie robi kroczki i nawet pieknie upada na tyłeczek jak cce siąśc  ;)

A u mnie w sumie nic ciekawego w niedziele sie pokłócilam z mężem, wczoraj mu przeszło i znowu mnie wkurzył ale tylko na chwilkę  ;D ale za to jakie fajne było godzenie sie

Mam tylko nadzieje ze ten deszcz szybko sie skonczy i wyjdzie słoneczko i sie ociepli u nas znowu zaczeli grzac bo juz bylo tak zimno

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #184 dnia: 18 Maja 2010, 13:55 »
Gratki nowych umiejętności ;D
 miałyśmy iść na spacer w któryś dzień- ale ta pogoda mnie dobija, musimy ustalić jakiś inny termin, jak się pogoda poprawi :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #185 dnia: 18 Maja 2010, 14:20 »
Mały zdolniacha z Aleksa i ta jego buźka słodka  :) Moja Liwia też się budzi w nocy właśnie ok 3 i np pierdzi ustami  ;)

A pokój macie z Małym tak z musu, czy po prostu wolisz go mieć blisko?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #186 dnia: 18 Maja 2010, 16:01 »
Ogolnie dlatego że mąz zajął mniejszy pokoj bo sie musi wysypiac do pracy  :D, dzisiaj wytrzymał z nami do 3 i z drugiej stron troche z musu bo narazie mieszkamy w bloku u mojej mamy więc nie narzekam bo sama tak wybrałam choc tescie maja duży dom i mamy tam swoj cay dom ale wole byc nie zalezna (bo moja mama sie w nic nie wtrąca)  ;D

Dzisiaj temat "papierki dotyczące budowy" zamkniety, jutro sa do odbioru po ponad 1,5 roku załatwiania  :-\ czyli ruszamy z budową ale sie cieszę  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #187 dnia: 19 Maja 2010, 13:30 »
No nareszcie Paula! :)
A my juz papierki ok... zaczelismy kopac pod rury na wode i tak sie nakopalismy ze napadało i koparka jeżdzi z góry :-/ teraz trza znow czekac... jak nie urok to burok no!

JA mam nadzieje ze moja Misia jak bedzie miala 10 miesiecy to juz nie bedzie jadla butli tylko wszystko z miski :P

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #188 dnia: 19 Maja 2010, 13:32 »
Zazdroszczę że ruszacie z budową, my w dalszym ciągu działki nie znaleźliśmy, ale szukamy i szukamy  ::)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #189 dnia: 19 Maja 2010, 13:42 »
My dzisiaj o 7 bylismy z męzem podpisać co trzeba i odebrac papiery  ;D, my na działce juz w tamtym roku postawilismy wedzarnio-grilownie (no bo gdzies trzeba grillować)  ;)

Młody w sumie tylko mleko mi pije z butli, a on bardzo "mleczny" jest jak mamusia , kaszke tylko z łyzeczki (w sumie chciclam go nauczyc z butli i nawet ponacinałam pod kaszke smoczki ale nie bardzo mi chce  ;)

Wczoraj nawet sam sie karmil, polozylam przed nim miseczke z łyzeczką i deserkiem w niej i ładnie próbował sobie trafic łyzeczką  :D fajnie to wyglądalo, a jaki byl dumny z siebie  ;D

Dzisiaj pierwszy raz nabil sobie guza wyglada strasznie, wstawał podpierając sie rękoma stolika i wywinął orła, guz na czule i zboku prawie przy oczku siniak wyglada jakby ktoś pobił biedulek a najlepsze jest to ze ja go przytrzymywałam i nie wiem jak on to zrobił  :-\

Moj mąz wczoraj przeszedł sam siebie, patrze idzie z mlodym (bo ma teraz etap trzymajcie mnie za raczki ja chodzę) w pewnym momencie ja patrze a mąz go do góry za te r,aczki ciągnie dostał taki opiepsz,nienormalny (wiecie zobaczyl co robi jego szwagier z dzieckiem swoim i chcial tak samo tylko ze tamto dziecko jest starsze) ach szkoda gadać, 30letni facet a czasem zachowuje sie jak dzieciak :-\

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #190 dnia: 19 Maja 2010, 13:52 »
Moja też jest mlekowa i pije z butli, jak chcą to niech mają. moja kaszek nie jada, a łyżeczką to tylko obiadki.

Fajnie, że budowa rusza  :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #191 dnia: 21 Maja 2010, 18:50 »
Hello! ;D

Jutro forumkowe spotkanie juz sie nie moge doczekac, oby tylko nie padało bo biore mlodego ze sobą  ;D

Bylismy dzisiaj u lekarza Alex wazy juz 8 kg i ma 75 cm

Ja zrobilam sobie cos z reką a reczej łokciem, nie mogę ruszac mam nadzieje ze przejdzie, siniak taki nabity ze masakra  ;) ;)

Najadłam sie sphagetii i ledwo sie ruszam  ;D

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #192 dnia: 21 Maja 2010, 20:56 »
No to Aluś dorasta jak łyżeczką próbuje celować :D :D :D

8 kilo JUŻ powiadasz? Jejku.... mój prawie 11 :D :D :D no ale ciut wyższy jest ;D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #193 dnia: 21 Maja 2010, 22:12 »
Moja Zuzka po tej jelitówce na 10 msc ważyła 9,5kg ale jak miała 9 msc to też właśnie 9,5kg.. Schudła przez tą chorobę a w dodatku dużo na brzuchu buszowała :) Ale jest wyższa.. Ciuszki nosi już (pajacyki) na 86 :) Bluzy i spodnie są idealne na 80cm.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #194 dnia: 21 Maja 2010, 22:23 »
No my tez nosimy juz ciuchki 80,86 w sumie to babka nam dobze go nie zmierzyla bo mlody plakal a mialam go na rekach  ;D

Dzis mały mi wywinął numer przy kapieli, zawsze przy nim siedze i nawet na krok go nie spuszczam ze wzroku i tak bylo i tym razem i wiecie co zrobil głowe odbil do tyłu i sie cały zanurzyl , ciagle mam go przed soba pod wodąi te duze oczy, nawet sie nie zachlysnął , szybko go wyciągnełam ale dosłownie cała sie trzęsłam ze strachu.

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #195 dnia: 22 Maja 2010, 08:27 »
Ja małego do tej poru trzymam podczas całej kąpieli bo on w wodzie nie umie utrzymać równowagi i leci mi do tyłu a jest właśnie ślisko. Bardzo bym chciała to krzesełko kąpielowe ale nie ma kasy na wszystko ::)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #196 dnia: 22 Maja 2010, 08:59 »
Spoko, nie ma się czym przejmować.. nawet jakby się zachłystnął to szybko do przodu i byłoby ok :) Moja Zuzka na basenie jest non stop pod wodą praktycznie.. i oczywiście co jakiś czas się krztusi :) Początki były dla mnie strasznie stresujące to prawda.. Ale jak widziałam,że Zuzka zaraz potym się chichra na całego, to już się tak nie stresuję :) Ona kocha pływać :) A na basenie musimy normalnie zanurzać ją pod wodę i puszczać.. Albo musi sama "wskoczyć" do wody i za chwilke dopiero ją łapię :) Nauczyła się już wypluwać wodę :) prosto na mnie oczywiście :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #197 dnia: 22 Maja 2010, 11:43 »
Ja bym chyba nie umiala z nim isc na basen, chodz sama umiem plywac, boje sie poprostu.

My mamy w wanience mate antyboslizgowa, on juz ladnie sobie siedzi, z tym ze tu zrobil taki zryw głowki do tyłu nigdy mi tak w wodzie nie robił, a ja siedzialam przy nim rece mialam na wannie, dlatego szybko zareagowalam, ale mowie wam co strachu przy tym zjadłam to moje.

Dzis sie wybieram na spotkanie forumkowe ale chyba idzie burza i nie wiem czy pojedziemy, jak na złosc musi dzis burza byc  :-\

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #198 dnia: 22 Maja 2010, 11:50 »
Wiesz co ale ja też się strasznie bałam. Ale u nas są aż 2 instruktorki i chodzę na taką godz że jest bardzo mało dzieci więc jakby coś się działo to pomoc jest. Poza tym nie musisz z nim nurkować jeśli nie chcesz. Ale zabawa w tak wielkiej "wannie" jest rewelacyjna. Polecam basen każdemu. 

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #199 dnia: 22 Maja 2010, 12:09 »
Nie no chcialabym zeby mały nauczyl sie plywac, a to nawet dla wlasnego bezpieczenstwa, w tamtym roku naszych znajomych dziecko (2 letnia córka) utopila sie w stawiku.

Ja wiem ze to na oku instruktora ale samo to zanurzenie dziecka  :-\, my napewno z mezem sie wybierzemy na basen tylko niech sie ociepli bo jak narazie to pogode mamy straszna

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #200 dnia: 22 Maja 2010, 12:31 »
Ale właśnie dobrze jest pójść z dzieckiem na basen gdzie są osoby odpowiednio wyszkolone.. Teraz jak idziemy z Zuzką sami na basen to mamy zupełnie inne podejście.. Zawsze można pójść raz i zobaczyć.. i tak jak mówię, jak nie chcesz zanurzać małego to nie musisz. Nikt Cię do tego zmuszać nie będzie :) Ale mówię Ci zabawa jest genialna na takim basenie.. no i ma kontakt z innymi dziećmi w swoim wieku :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #201 dnia: 22 Maja 2010, 22:40 »
Spotkanie sie udało i było super  ;), jak wrocilismy młody odrazu padl ze zmęczenia.

Mam tylko kilka zdjęc ale oczywiscie liczę na Renie która robila fotki  ;D, a ja wkleje te co mam

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #202 dnia: 22 Maja 2010, 22:49 »
A gdzie było o tym zlocie??? ::) ::) ::) Ja nic nie wiedziałam :-[ Ale ja i tak daleko z każdej strony mam :(

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #203 dnia: 22 Maja 2010, 22:57 »
A gdzie było o tym zlocie??? ::) ::) ::) Ja nic nie wiedziałam :-[ Ale ja i tak daleko z każdej strony mam :(

U Reni w wątku a gdzie jeszcze hmmmm

No ja mam nadzieje ze my tez sie kiedy ponamy  ;D

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #204 dnia: 23 Maja 2010, 21:55 »
Nikola to i ja zawitam w Twoim wąteczku jeśli można oczywiscie?  ;D

Miło było Cię poznać na spotkanku  :)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #205 dnia: 23 Maja 2010, 22:02 »
Amika witaj i zapraszam  ;D , mnie równiez było cię miło poznać  ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #206 dnia: 23 Maja 2010, 22:47 »
nie wiem jak mogłam ominąć ten watek ::)
postaram się nadrobić :D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #207 dnia: 23 Maja 2010, 22:53 »
 :hello: Basia, miło Cie tu u mnie widziec  ;D

Młody juz dawno spi a ja zamiast korzystac to siedze na necie  ;D, dzisiaj zrobil mi numer i obudzil sie po 6  :o co dla mnie jest srodkiem nocy, ale to chyba przez to ze pochwalilam go do Agi że spi do 8,9, no bo w sumie zawsze tak spi czasem ja go budze o 9 bo mi sie nudzi  ;)

Jutro rano smigam do Lidla bo sa bodziaki zobaczymy czy fajne  ;)

Dzien dzisiaj bardzo miło spedzilismy, troszke u tesciów, troszke u mojej siostry, spacerek z męzem i młodym.

Miałam sie wziąśc za wystawianie aukcji bo musze posprzedawac nie potrzebne rzeczy po małym jak hustawke i skoczka,ale mi sie nie chce i chyba ide w posciel  ;D

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #208 dnia: 24 Maja 2010, 08:06 »
ooooo chyba go mi przechwaliłaś  :D :D :D Mój jak zwykle od 6ej na nogach ale teraz poszedł na drzemkę po butli  ;D A ja na necie ::) ::) ::)

A jakiego to skoczka chcesz sprzedać i czemu  :drapanie:

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #209 dnia: 24 Maja 2010, 12:31 »
Skoczka mamy takiego samego jak tu   http://www.allegro.pl/item1049250387_skoczek_fisher_price_precious_planet.html  chce go sprzedac bo młody ma teraz skoczka zebre FP i woli na niej skakac ;D

Dzis obudzilam ja Modego bo musialam isc z rana do Lidla bo u nas to zawsze wszystko wczesniej wykupują  ;)

noi pokupowałam i stracilam 150zł  >:( w sumie nie wiem na co

kupilam Alexowi 2x body krótki rekawe, 2xdługi ( w jednym op.2 szt) bardzo fajne jakosciowo, cieniutki takie w sam raz na teraz z tym ze numeracja jest inna bo wzielam mu 74/86 i są takie na teraz a nawet za duze i drugie wzielam 86/92 (bo takie juz kupuje) i sa za duze ale przynajmniej bedą na zaś  ;D

Spiworek musialam kupic bo mam jeden ale grubszy a ten jest jany cieniutki, z tym ze musialam leciec wymienic bo wzielam na 110 i byl strasznie dlugi, zamienilam na 90 i jest ok, bez spiworka mlody mi sie strasznie wierci w nocy , w sumie to i ze spiworkiem lata po calym lozeczku ale przynajmniej jest przykryty.

A i byly fajne talerzyki,kubeczki,chusteczki dla dzieci obrazkowe na przyjecia, juz za nie dlugo nam sie przyda ;)

i klocuszki/puzzle ale szczerze mowiąc to na to za mały jeszcze jest,

Pozatym musial mnie oczywiscie złapac deszcz, wrócilam cała mokra a mialam jeszcze isc kilka spraw zalatwic no ale chyba pojde pozniej albo jutro, bo teraz czekam na kuriera ma przywiesc lampy do naszego auta.

Wkoncu będę miala spowrotem moje kochane autko, robilismy przekładke anglika, no niestety ale sie z moim autkiem rozstac nie mogłam bardzo go lubie i stwierdzilam ze zamiast go sprzedac to zrobimy przkladke kierownicy i juz jest prawie gotowy  ;D, wkoncu nie będę się musiala prosic o autko

Młody mi dorwał pilota i własnie wyciagnął baterie :(