Autor Wątek: Aluś nasz cały świat  (Przeczytany 184246 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
Odp: Aluś nasz cały świat
« Odpowiedź #120 dnia: 8 Kwietnia 2010, 16:23 »
butki są mega wygodne i chyba sobie zamówie jeszcze niebieskie

powiem wam ze to  nie mój styl, ale jak ubralam na nogę to az ściągnąć nie chciałam, pierwszy raz tak dobralam sobie buty

coś mi fotosik strajkuje, moge jeszcze wgrac 59 zdjęc ale wyskakuje mi ze moge tylko jedno bo nie jest zalogowana a juz drug raz sie zalogowałam  ???

no więc chyba zostaje mi wam dawkować  ;D

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #121 dnia: 11 Kwietnia 2010, 18:00 »
Dotarłam co Ciebie  ;)

Co do cyca to ja też zamierzam odstawić za miesiąc czyli jak Mała skończy 6 miesięcy, nie wiem jeszcze jak to zrobię ale taki zamiar mam  :)

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #122 dnia: 12 Kwietnia 2010, 08:33 »
Butki cuuudo!
Ja kupiłam niedawno w podobnym stylu buciki, też nie byłam w 100% przekonana, a są nie tylko wygodne, ale i świetnie wyglądają na nodze!
Trochę podwyższone, ale nie przeszkadzają mi przy wózku, jak szpilki.

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #123 dnia: 12 Kwietnia 2010, 10:14 »
Witam

:hello: Olucha

Buciki sprawowały sie super, sa mega wygodne.

Wszystko opisze pozniej juz na spokojne, goscie juz dzis rano pojechali wiec mamy juz luz  :P

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #124 dnia: 12 Kwietnia 2010, 19:14 »
jak tam? ja czekam na fotki :P

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #125 dnia: 12 Kwietnia 2010, 20:36 »
wyczekujemy tu :P  :tupot: :tupot: :tupot:

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #126 dnia: 12 Kwietnia 2010, 22:03 »
Jestem, jestem  ;D

Choc jestem mega padnięta spróbuje cos nie co opisać.

W piatek zwaliłam nam sie rodzinka z daleka na głowe (załujemy że ich nie umiesciliśmy odrazu w hotelu, bo było mega zamieszanie, poprostu za duzo osób w domu do jednej lazienki  ;D)

Więc jak to w piątki majenie klatki zaczęło się od tego (noi bardziej moja imprezka ) ;D niż mojej siostry, poschodzili sie sasiedzi było bardzo miło.

Ah wiecie poszłam do fryzjera na 10 i wzielam ze soba młodego bo nie chcialam mojej mamy obarczać pilnowaniem i tak miala wiele rzeczy na głowie i wiecie co jak sie bałam ze będzie dawał popalić, tak spał przez całe 1,5 godz w wózeczku (kochany jest)  ;D

W sobote rano wszyscy zwlekli sie z łózka i mega zamieszanie sie zrobiło do łazienki, ja ogarnełam sie dosyć wczesniej, wymalowałam i w ogole żeby pozniej juz nie zawadzać, przygotowałam młodego i nasze rzeczy do hotelu, a wujek z ciocią oczywiscie czekali do samego konca zeby skrzystac z łazienki, chiciaz mieli mozliwosc wczesniej bo cały czas była wolna, woleli poczekac jak przyjdzie moja siostra (wychodzila od mamy z domu noi sie musiala tez ubrać)

Dali popalić no ale coz było mineło.
Noi przede wszystkim usłyszelismy rano wiadomosci w radio o wypadku samolotu i od razu podcieło nam nogi, no ale coż zrobić to miał być szczęsliwy dzien mojej siostry tak bardzo się cieszyła ( spotkalo ja szczęscie choc wczesniej naprawde miala cięzko w zyciu ,po 14 latach z wczesniejszym sie rozstała, a teraz jest z tym 5 lat i to był ich wyczekiwany dzien) tak więc slub się odbył, ksiądz pięknie poprowadził msze, wesele też było super.

Ale najbardziej jestem zadowolona z moejgo malenstwa, w kosciele przespał całą msze (ja bylam swiadkiem więc tatus zajmował sie synkiem).
Na sali młody dostał swoje krzesełko i siedział grzecznie bawiąz się łyzkami  ;D ogolnie był taki spokojny i kochany, wszyscy sie dziwili ze tak spokojniutki jest, a ja jestem z niego taka dumna. Noi oczywiscie mialam wkoncu partnera do tanczenia  ;), bo mój mąz tanczyc nie lubi. Gdy wymila 20 tańcząc młody spoczął na mym ramieniu  ;D przeniosłam go do wózeczka i tak sobie spał, a ze zal mi sie go zrobiło poszłam do pokoju przebrac go i polozyc spać, pięknie przespał do rana.

Wieicie co moja siostra miala ten sam zespól co ja (wczesniej chciala typowo weselny) a ja z racji tego ze muzyką sie zajmuje od dawna ogolnie spiewem to wybredna bylam w wybieraniu dla siebie zespolu, mojej sistrze tak sie oni spdobali ze do siebie na wesele tez ich wzieła.I znowu okazało się że sa poprostu zajebisci. Mili, sympatyczni ludzie noi oczywiscie pamietali nas,odrazu zagadali bardzo fajnie sie czulismy jak nas z imienia pamietali i jeszcze powiedzieli ze do dzis wspominaja nasze wesele, ze jeszcze nigdy nie miali takiego wesela jak nasze, zeby ludzie byli tacy fajni (tak nam sie cieplo na serduchach zrobilo)

A najlepsze z tego wszystkiego było to iż pan fotograf robił Alexowi ciągle zdjęcia, cały czas za mną latał i mu cykał, pozniej przy plenerze mowi do mojej siostry ze on dziecku cały czas robi zdjęcia i ze bedzie mial fajne fotki  I ze ladne dziecko mają a moja siostra w smiech mowi ze to jej siostry dziecko , a fotograf a bo on taki podobny do was  :D a jeszcze lepsze ze na ta rozmowe mój mąz wszedł  ;D

c.d.n. ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #127 dnia: 13 Kwietnia 2010, 10:14 »
Czemu mnie tu wcześniej nie było?????? ::) ::) ::) Oj oj, gapa ze mnie ;D

A ja tam czekam na 9 miesięczne podsumowanie

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #128 dnia: 13 Kwietnia 2010, 10:48 »
Witam Aga ;D

podsumowanie mówisz no juz sie za to biore, zdjęcia przeglądnełam i wiecie co mam 3 zdjęcia na moim aparacie ze mną i z małym  >:(, ale jutro juz moja siostra będzie miała od fotografa więc mysle że będzie więcej zwłasza młodego  :D

Wczoraj wyszedl nam kolejny ząbek już 7  :o idą w tępie błyskawicznym i prawie bezobjawowo, ten teraz to wyszedł całkiem nie spodziewanie.

- Alex pieknie siada z pozycji lezacej na brzuszku, na pleckach

- raczkuje

- spi w pozycji głowa na dół ,pupa w górze  ;D

- w łózeczku na najnizszej pozycji młody wstaje z szczebelki i potrafi tak ustac długo

- mówi aaa jak chce spać, gdy chce jesc amam,  nie, mama, baba, czasami dada

-trzymany pod pachami robi ślicznie kroczki (czasami 7 milowe  ;D)

- potrafi pięknie wskazac w ksiązeczce paluszkiem gdzie jest balonik

-jezeli sie go poprosi  (gdy je chrupka) aby dał troszke pięknie się nim dzieli  ;)

-uwielbia siedząc na krzesełku do karmienia rzucać wszystkim co ma pod ręką i obserwuje jak spada

-pięknie gada próbując prowadzic rozmowe z innymi

-chowa chrupki pod kocyk, badz w garnuszku  ;D

-umie pięknie sie sam sobą zając

- lubi bawic się w "a ku ku", sam czasem zaczyna  ;) chowając głowke za sitko bądz podnosząc kocyk

Chyba o niczym nie zapomniałam :P, noi oczywiscie jest najkochanszym i najcudownieszym synusiem, jego usmiech i te wielkie oczy patrzące na mnie wynagradzają wszystko

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #129 dnia: 13 Kwietnia 2010, 15:55 »
łał ale relacja :) a fotek brak :P
ja jak bylam przed wyjazdem do PL z mała u fryzjera to taka kupe uwalila ze przebila przez ubranie... wracalam z nia zawinieta w sweter :D

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #130 dnia: 13 Kwietnia 2010, 16:24 »
Nieco spóźniona, ale melduję się w wątku, nadrabiam i chętnie się czasem poudzielam ;) :hello:
Fajne podsumowanko :ok:
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #131 dnia: 13 Kwietnia 2010, 16:44 »
Zdjęcia będą dzis wkleje tylko 2 a jutro wezme od siostry więcej  ;D

Wziełam sie za sprzatanko i gotowanko i dzien mi zleciał

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #132 dnia: 13 Kwietnia 2010, 17:25 »
Super, że wesele się odbyło i mimo takiego dnia świetnie siębawiliście!!! Czekam na dalszą część opowieści :)
Kurcze Twój mały już dużo umie... Dużo więcej niż moja Zuzka.. Sama nie potrafi jeszcze ani siadać, ani wstawać. Nie raczkuje też ale zaczęła w końcu się turlać :))) Śpi w śpiworku tak więc nie ma możliwości spania z pupą u góry hehe.. A tak w ogóle to koniecznie mu zrób zdjęcie jak tak będzie spał! Zresztą to u nas jest podobnie.. No i siusiu i kupa już od 3 msc ląduje do nocnika :):):) PS. Czekam na zdjęcia od fotografa.. Sama z chęcią bym mu porobiła ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #133 dnia: 13 Kwietnia 2010, 20:38 »
Marcella nie przejmuj się, Aleks to jakiś mistrz jest  ::) Mój też nie raczkuje, nie wstaje, nie siada sam ale chociaż z zawrotną prędkością pełza po całym domu. Z tych dodatkowych rzeczy to raczej też niewiele umie  ::)

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #134 dnia: 13 Kwietnia 2010, 21:25 »
Nie moglam wejsc na forum

Każde dziecko rozwija sie inaczej i w swoim tepie, jedne szybciej siadają,raczkują, chodzą ale pozniej spowalniają róznie bywa zobaczymy jak u nas narazie rozwija sie ksiązkowo ;D

Dzisiaj caly dzien bawil sie komórka moja i przykladal do ucha i cos po swojemu probowal mowic wyglądało to komicznie

Noi jedno zdjęcia moje i mojego synusia, ahhhh wiecie że wszyscy na weselu dawali mi 16 lat i dziwili sie jak to dziecko moze miec dziecko  ;D

jak sie dowiedzieli ze mam 10 lat więcej to byli w szoku

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #135 dnia: 13 Kwietnia 2010, 21:47 »
Mam dylemat chcialam kupic sobie jakąś torbe do wózka nie duża ale nie wiem jaką, macie cos sprawdzonego?

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 14 Kwietnia 2010, 10:12 »
Dzis młody pierwszy raz zrobił siku do nocniczka, mamusia strasznie dumna z synka, mam nadzieje ze to nie jednorazowy wyskok  ;)

Noi od wczoraj młody mówi dada czasem brzmi jak tata  ;D

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #137 dnia: 14 Kwietnia 2010, 11:38 »
Jakie Aluś ma piękne oczka ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #138 dnia: 15 Kwietnia 2010, 13:10 »
Witam czwartkowo!

Zdjęcia juz moja siostra ma ale nie chcialo mi sie do niej po nie wczoraj iśc bo padało, dzis juz sie przejde jak wróci z pracy, podobno młody ma z 20 zdjęć  ;D

Mój synus znowu dzis zrobil siku do nocniczka, teraz spi smacznie juz od godzinki aż normalnie mi się nudzi  ;)

Kupiłam wczoraj torbe do wózka zobaczymy jak mi przyjdzie jak wygląda i czy kolor pasuje do wózka.

Miałam dzis isc na szczepienie na pneumo z mlody ale mam lenia juz dawno takiego nie mialam, pozatym wstalismy po 9. Jutro pojdziemy z rana, az sie boje jak mlody zareaguje  :-\

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #139 dnia: 16 Kwietnia 2010, 11:43 »
Noi zaczęło nam sie na dobre wstawanie, młody chyta sie wszystkiego co popadnie podnosi i stoi tak dosc dlugo, a w łózeczku ma juz na

najnizszym poziomie obnizony materac i wstaje i chodzi trzymajac sie łózeczka trzeba go tak pilnować, oczywiscie ma radoche bo bierze i

wszystko z łózeczka wyrzuca i zagląda gdzie to leci.

Własnie przyszła mi torba do wózka, i obawiałam sie ze kolor bedzie inny jest taki mietowy a wozek ma ciemny turkus kolor, była jeszcze

turkusowa ale chyba tez jej kolor byl inny, ale ogolnie torba mi sie podoba chcialam wlasnie taka nie dużą ,podręczna torbe, bo druga mam

dużą i nie zawsze jest zapełniona.

Zaraz sie biorę za oglądanie zdjęć i wam jakies wkleje, młody wlasnie bawi sie żyrafą FP i ladnie wklada kuleczki do buzki zyrafy  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #140 dnia: 16 Kwietnia 2010, 11:44 »
A taka mam torbe kolor azure  ;)http://www.allegro.pl/item1000151067_torba_torby_do_wozka_od_bambi_pl.html

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #141 dnia: 16 Kwietnia 2010, 11:45 »
A taka mam torbe kolor azure  ;)   http://www.allegro.pl/item1000151067_torba_torby_do_wozka_od_bambi_pl.html

nie da sie poprawic  więc musze jeszcze raz napisać  :-\

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #142 dnia: 16 Kwietnia 2010, 12:25 »
Na pierwszym zdjęciu ja z męzusiem i synkiem po lewej

Udało sie go uchwycic ze smokiem  ;)

Moje chłopaki

Ja z synkiem

Aluś z ciocią

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #143 dnia: 16 Kwietnia 2010, 17:45 »
My tez mamy ta zyrafe ;))) fajna jest ;))
Paula wygladasz superowo!!! Masz przeslicznego syneczka!

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #144 dnia: 16 Kwietnia 2010, 21:48 »
Naprawdę bardzo młodziutko wyglądasz. a synio śliczny, te oczka...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #145 dnia: 17 Kwietnia 2010, 10:55 »
dzieki  :oops:

Zostałam bez łączności, nie mam neta  :Placz_1:, i chyba do poniedzialku nie bedzie, przeszlismy na innego operatora i mial na wlączyć od 1.04 i nie podłączyli a z wczesniejszego zrezygonawilismy i zostalismy teraz bez zadnego >:( jestem wsciekla, dobrze ze siostra blisko mieszka i ma neta  ;)

Zycze milego weekendu  ;D

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #146 dnia: 21 Kwietnia 2010, 15:31 »
witam!

ja tylko wpadłam na chwilke, dostalam klucz do siostry domu wiec korzystam nam nie wiem kiedy zalacza neta codziennie do nie wydzwaniam i mowią mi ze ich pogonią i na tym sie konczy  :-\

U nas z nowosci to młody smiga na czworaka juz tak szybko ze trudno go dogonic  ;D

Sprzedalam wkoncu moją suknie slubną z czego jestem bardzo szczesliwa  ;)

Weekend spedzilismy ze znajomymi i siostra meza przyjechała z Alusia kuzynem pol roku starszym, i powiem wam ze wszyscy sa w szoku ze młody taki grzeczny i slucha, bo te dzieciaczki (kolezanki 2 latek i szagierki 1,5 w ogole nie sluchaja) jak sie do nich cos mowi to zadnej reakcji albo robią na przekor masakra. Ten poltora -roczniak to juz w ogole wszystko moze pzysuwa sobie stolek wchodzi na szafke i wyjmuje z szuflady noze  :-\

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #147 dnia: 28 Kwietnia 2010, 15:28 »
Noi powróciłam  ;D, jak tu u mnie pusto  :-\ no ale co sie dziwić jak włascicelki watku nie było  ;)

U nas z nowości to młody chory ma katar, kaszle od 2 dni juz w sumie jest lepiej ale noc z niedzieli na poniedzialek byla straszna, Alex sobie

nie radził z katarem i płakał mi cała noc bo nie mógł spać, przenosiłam go na rękach jak nigdy bo wtedy był spokojny i mógł oddychać.

Rano zadzwoniłam do naszej pediatry zeby przyszła na wizyte domową , przyszła i na dzien dobry przepisała antybiotyk (bo młody miał

czerwone gardło) a na moje pytanie czy nie można bez antybiotyku odpowiedziala ze nie  :-\, przemyslalam to troszke no bo przeciez nic mu

nie przepisała na gardło ,na katar tylko sam antybiotyk. Więc postanowiłam ze znajde namiary na lekarke która zajmowała sie małym w szpitalu

po urodzeniu, i do niej pojechalismy . Pamiętała nas, bo lezelismy 2 tygodnie w szpitalu a młlody miał bardzo duzo badan tam robionych.

Noi stwierdzila ze antybiotyku mu nie wypisze bo nie trzeba, przepisała nurofen, syropek na kaszel,kropelki do noska, babeczka super nic sie nie musialam dopytywac wszystko pięknie ona mi tłumaczyła.

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #148 dnia: 28 Kwietnia 2010, 15:37 »
Paula no to ciesze sie ze tak zareagowalas :) Niech maly zdrowieje szybko!

Offline nikola/23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #149 dnia: 28 Kwietnia 2010, 15:46 »
Gorzej bo on sobie noska dotknąć nie daje ale jakos niespodziewanie sie do niego dostaje  ;D zeby mu oczyszczać