Autor Wątek: "Jesteś lekiem na całe zło" czyli odliczanie Gosi i Łukasza => 11.09.2010  (Przeczytany 90434 razy)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Ja się z Nemezis zgadzam w 100%  :)

Ja dodałabym coś jeszcze bardziej kontrowersyjnego... ale nie dodam  :P
 ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Ja się z Nemezis zgadzam w 100%  :)

Ja dodałabym coś jeszcze bardziej kontrowersyjnego... ale nie dodam  :P
 ;D
Ale jesteś tajemnicza  :brewki: dawaj  ;D

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Zgadzam sie z Nemezis. ;D
Ja jestem za ODPOWIEDZIALNYM MACIERZYŃSTWEM. Bo nie sztuką jest zajśc w ciąże, nie chodzic do lekarza tylko na balety (widziałam kiedys na baletach Laskę w ok. 7-8 miesiącu ciazy z piwem i fają w rękach), a potem urodzic dziecko, zostawiac z matką lub kimś innym, albo żeby biegało samopas głodne, brudne i obsmarkane do pasa...

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Kochana jestem i ja!! :-*
Troszkę późno, ale już wszystko grzecznie nadrobiłam! ;D
Przepięknie wyglądałaś w sukniach i fryzurce oraz w makijażu!!
A kształty masz bardzo ładne! Będziesz piękną Panną Młodą!
Buziaczki :-*

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Hi hi jest gospodyni ale przegapiła swój własny wątek  :o  tak się zaczytałam w waszych że zapomniałam na swój wejść bo u mnie nic się nie dzieje a tu zaskoczenie.

Dzieje się! O wyyyyyy! Tak beze mnie :P

Niestety nauka mnie ogarnęła wszem i wobec, ale dzisiaj koło zaliczyłam takie stare nieco, ale bardzo mnie przestraszało, bo to coś czego nie mogę się uczyć za nic, także mam w końcu do końca dnia labę :P

Ja popieram dziewczyny, też jestem za odpowiedzialnym macierzyństwem i mimo że dusza i serducho chce to inne względy na dzidziusia nie pozwolą, no chyba że tak jak ktoś tu już pisał, coś się zmieni, ale jedna rzecz moja droga zawodowa która jeszcze troszkę potrwa, nie wiem jak mogłaby się zmienić  ???

Dziewczynki moje kochane,  :drinkuje: na zdrowie! Niech każdy wyraża swoje zdanie i tak jest dobrze :)

Z okazji wiosny kupiłam sobie karnet na basen, jest trochę straszny (ten basen) bo to taki miejski,a ja mam niestety takie schizy różne typu nie lubię obcych ludzi, brudnych rzeczy  (pewnie niektóre wiedzą o co chodzi...) także musiałam się przemóc ale nie żałuję, w wodzie czuję się doskonale, a po basenie wstępuje mi nowa energia.
Zostało mi do schudnięcia kilka kg a złapałam już trochę sił w związku z porzuceniem II fazy Dukana także 2 razy w tygodniu skacze pływać!

Troszkę się ostatnio przestraszyłam ponieważ pochodziłam po waszych wątkach i PFŚ i okazało się że wszystkie już macie wybrane sukienki...a ja raz tylko mierzyć byłam i to bez przekonania. Nastraszyły mnie dziewczyny że to już ostatni dzwonek???Naprawdę????

Nasze przygotowania leżą i kwiczą!
Ale wiedziałam że tak będzie jak się semestr zacznie...a tu czeka oglądanie mieszkania o którym tylko gadam wciąż...wybranie obrączek...sukni.... i masa innych rzeczy !

I powiem wam, jakoś mi się nie chce :( Ani mierzyć, ani szukać mieszkań, ani nic!
To przez wiosnę! Zawsze tak się czuje! Jestem alergikiem i tylko bym spała :(

A mój króliczek po 7 miesiącach okazał się być króliczką....hihi dziwnie!A dodatkowo jest chora, od 2 miesiecy ma katar, kaszel i kicha, biedaczka, całą noc z nią siedziałam ocierając jej nosek...Znowu idziemy do weterynarza :(

I to tyle u mnie weselijki, biegne do was :)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Ale twoja droga zawodowa to chyba potrwa aż do śmierci, a co najmniej do emerytury  ;) :P

Co do dziecka dla każdego inny moment będzie właściwy, dla mnie najważniejsze było być gotowym psychicznie, ale równie ważna była gotowość finansowa, nie chodzi o ekstra wydatki typu tenis, basen, przy dziecku co rusz jest potrzeba żeby na coś wydać kasę i mówię tu o rzeczach potrzebnych. Dodatkowo nie wyobrażam sobie mieszkać katem u kogoś i tak wychowywać dziecko, ono też potrzebuje kawałka przestrzeni  ;) Z drugiej strony nie można tej decyzji odkładać w nieskończoność bo jak wiadomo im człowiek czyt kobieta starszy tym trudniej, a szkoda odbierać sobie szansy zostania Matką, to niesamowite uczucie  ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
Olucha ty wiesz przecież, chciałabym ją po prostu zacząć :)
Trochę chyba za szybko poznałam Ł. i za wcześniej zamieszkaliśmy razem etc. :P

Ja dokładnie tak myślę, macierzyństwo cudowna rzecz, opiekuje się często moja siostrzenicą, byłam przy niej od samego początku, gapiłam się jak głupia godzinami jak po prostu śpi, czuję to wszystko :)
I właśnie dlatego chcę móc kupić maleństwu co najlepsze, a wiem ile kosztują głupie pieluchy i nawet na to nas stać nie będzie i to jest myślę to nasze wątkowe odpowiedzialne macierzyństwo :)

Jeeeeeeeeeej kawy potrzebuje dziś :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Moim zdaniem , juz powinnas szukac tej swojej jedynej i najkochanszej sukni  :D.
To juz we wrzesniu,wiec kochana , zacznij jej szukac , zeby pozniej nie bylo za pozno.

W jednym salonie

Offline agulla1919

• Chuck Norris
W jednym saolnie Pani mi powiedziala ze taka kobitka byla ogladac suknie,jedna jej sie spodobala,ale chciala jeszcze pochodzic po innych i sie upewnic.Na nastepny d\ien przyszla do tego saolnu zamówic ta suknie.Ta kobietka tak sie cieszyla ze sukni,ze znalazla ta jednyna ... no i eksedientka sie jej pyta na kiedy slub?A ona odpowiada:za miesiac  :o :o :o!!Eksedientka nie wiedziala co powiedziec , tudno musiala ej odmówic bo sukne szyje sie 3 miesiace!Oj wspólczuje tej babeczce ... troszke za pozno sie obudzila.
Tobie to nie grozi bo jednak masz jeszcze troszke czasu,ale ja juz bym na Twoim miejscu zaczela chodzic po salonach.

Offline ciriness

• Chuck Norris
agulla no ja takim hardkorowcem nie jestem ale właśnie tak myślałam żeby w kwietniu na spokojnie pochodzić :)

Zapomniałam dopisać że ze spraw ślubnych toooo

29 kwietnia jestem zapisana do wizażystki która mnie będzie uczyć malować na ślub i nie tylko :)

22 maja mamy wstępnie rozpisaną sesję narzeczeńską u dziewczyny która chce się wprawiać i zrobi nam zdjęcia za darmo :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
O to chociaz za free bedziecie miec sesje narzeczenska  :D.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
A gdzie mój post  ??? ??? ??? >:( o nieeee,pisałam i pisałam a tu nic  :(
Chodzi o to,że ja jestem świadkową na ślubie w sierpniu i Pm jeszcze nie ma kiecki  :D
Baaaa ona siedzi w Norwegii i nawet nie ma kiedy tutaj oglądać,dopiero 8.04 zawita do PL i wtedy jedziemy na łowy-musi coś wtedy znaleźc bo jak nie to zacznę schizować  ;D

Offline m@dziuni@

• forumowicz
  • data ślubu: 31.07.2010
ciriness na wszelki wypadek już szukaj sukienki żeby później mieć mniej nerwów.

i nie przejmuj się jak do ślubu schudniesz 2 rozmiary to ci zwężą sukienkę :hopsa: :hopsa:

p.s.
ja na moją będę czekać 4 miesiące, zamówiłam ją w ostatniej chwili i mam odebrać 11dni przed ślubem :mdleje:

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja też bym już zaczęła się rozglądać za suknią :) trzymam kciuki,abyś jak najprędzej znalazła tę wymarzoną :)

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
Co do macierzyństwa, oprócz stabilizacji materialnej ważne jest dorosnąć do bycia rodzicem, bo to tak łatwo się mówi.
Ale naprawdę to jest piękne, więc dziewczyny jak już będziecie gotowe, to nie czekajcie.
Takiego małego szkraba mieć przy sobie, to jest cudowne.
U nas fajnie się złożyło wszystko, praca była już, okazało się, że jestem w ciąży i rozpoczęta budowa. Tak więc ze szpitala przyjechaliśmy do nowego domku :)

Gosiu ja też jeszcze nie mam kiecki, tak dla pocieszenia. :)
Nasz synek:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Tak, tak kochana! to już pora na szukanie sukni!
Trzymam kciuki za znalezienie tej wymarzonej! :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Wrzesień już niedługo, najwyższa pora cos wybrać.
Moja przyjaciólka ma ślub 24 września i suknia juz jest  ;)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Z miesięcznym wyprzedzeniem można ewentualnie szukać sukni do wypożyczenia, ale te najładniejsze pewnie też będą już zaklepane :P

29 kwietnia jestem zapisana do wizażystki która mnie będzie uczyć malować na ślub i nie tylko :)

Oj, czyżbyś zamierzała SAMA się malować na ślub? :o Ja bym z nerwów chyba wsadziła sobie szczoteczkę od tuszu do oka ;)

Wracając jeszcze do tematu dzieci, jedno mnie zastanawia... Cały czas piszecie o tych małych słodkich szkrabach... A przecież z takiego słodkiego dzidziusia wyrośnie kiedyś NASTOLATEK a do tego GIMNAZJALISTA!!! ;D Czy to Was nie przeraża? ;) Ja na sam widok "gimbusów" uciekam w popłochu :p

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Nemezis:Ja sie nie boje.Kazde dziecko dorasta ,to jest normalne  :D.Fajnie miec swoje dziecko ... To jest inna milosc niz do meza , niz do rodziców.
A dlaczego uciekasz?Nie lubisz dzieci, dlaczego masz takie zdanie?

Offline Nemezis

• maniak
Nie wiem, po prostu drażnią mnie nastolatki, szczególnie takie w wieku gimnazjalnym :-\ Okropnie się zachowują w autobusach czy na ulicach, wrzeszczą, popisują się, często palą i piją alkohol... Chciałyby już być dorosłe i samodzielne a zachowują się jak gówniarze ::) Może tam u Was w Irlandii jest inaczej, ale polskie nastolatki to jakaś masakra... :-\ Widziałaś film "Galerianki"? Jak nie, to polecam. Nie mówię, że wszyscy w tym wieku są tacy, ale niestety coraz więcej dookoła tzw. trudnej młodzieży :P Nie wiem dlaczego tak jest, czyja to wina... Po prostu mnie to przeraża :-\

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Oj bys nie chciala widziec nastolatów irusów!!Koszmar!Posla mlodziez jet o wiele milsza i jest bardziej wychowana ... bo te irladzkie dzieciaki to maskara !!Juz 13 latki sa mamusiami ... takimi ze szok ... a chodza ubrani w brudne ciuchy ... pluja ... a male dzieciaki juz od malego wrzesza w skklepach bo to i tamto chca i musza miec.Rozpieszczone.Tu mówia ze sie dzieci ni bije ... nawet klapsa sie nie daje , ale jak widzisz takiego wrzszczacego dzieciaka w sklepie , calego opsmaraknego i brudnego ... to az cie szlak trafia!Jak One?(matki i ojcowie)moga tak dzieci wychowywac!
A maluchy w wózku  :o , bez skarpetek pomimo tego ze jest grudzien!!Dziecko w kurtce , bez czapeczki .. bez bucików i czasem bez skarpetek!!Ja nie moge na takie maluchy patrzec bo az serce mnie boli!
Wez sobie wyobraz , noworodek ,m moze tygodniowy czy 2-tygodniowy , na spacerku ... bez czapeczki , a tak wieje wiatr!!Do tego bez skarpetek!Katastrofa!!

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Z okazji wiosny kupiłam sobie karnet na basen, jest trochę straszny (ten basen) bo to taki miejski,a ja mam niestety takie schizy różne typu nie lubię obcych ludzi, brudnych rzeczy  (pewnie niektóre wiedzą o co chodzi...)

OMG! Też mam takie schizy...już widzę brudy pływające w basenie ::) ::) ::) ::)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
eh... ja sie nie wypowiem.... uważam, ze nastolatki powinny podlegać karze jak dorosły. :protestuje: :protestuje: wiedzą gówniarze co robią i ze nic im nie grozi to broją....mojej mami wyrwała gówniara 13 lat torebkę na schodach tak, że kobieta mało nie poleciała ....  tylko szczęście w nieszczęściu ::) ::) kara? brak kary....

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Wracając jeszcze do tematu dzieci, jedno mnie zastanawia... Cały czas piszecie o tych małych słodkich szkrabach... A przecież z takiego słodkiego dzidziusia wyrośnie kiedyś NASTOLATEK a do tego GIMNAZJALISTA!!! ;D Czy to Was nie przeraża? ;) Ja na sam widok "gimbusów" uciekam w popłochu :p

Nie wiem, po prostu drażnią mnie nastolatki, szczególnie takie w wieku gimnazjalnym :-\ Okropnie się zachowują w autobusach czy na ulicach, wrzeszczą, popisują się, często palą i piją alkohol... Chciałyby już być dorosłe i samodzielne a zachowują się jak gówniarze ::)

Ja mieszkam niedaleko gimnazjum, po prostu bark mi słów na takie dzieci. Ja byłam niedobra ale nie aż tak ;)

Ja się boję głównie tego, że moje dzieci przyszłe nastolatki, będą takie jak ja  :protestuje: :protestuje: :protestuje: Nie to żebym robiła nie wiadomo co, ale aniołkiem to ja nie byłam. Ja nie jestem cierpliwą osobą, więc je wtedy zapakuję w samolot i wyśle do szkoły wojskowej w Szwajcarii :P

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
Wiecie, jakbyśmy patrzyli przez pryzmat "gimnazjalistów", to chyba nikt by nie miał dzieci.
Pomyślcie, że za te 10 lat będą inne czasy i może być jeszcze gorzej, ale mnie to nie przeraża, trzeba wychować dziecko jak się najlepiej potrafi i mieć nadzieję, że będzie dobrze. :)
Nasz synek:

Offline Nemezis

• maniak
trzeba wychować dziecko jak się najlepiej potrafi i mieć nadzieję, że będzie dobrze. :)

Obawiam się, że rodzice większości młodocianych przestępców myśleli podobnie przed ich urodzeniem ::)

Powiedzmy sobie szczerze - większość ludzi wkraczających w dorosłe życie, zakładających własne rodziny, jest kompletnie nieprzygotowana do bycia rodzicami... No bo kto miał nas przygotować? Nasi rodzice? Sami często nie byli idealni... Szkoła? Mieliście w ogóle w szkole coś takiego jak "przystosowanie do życia w rodzinie"? U nas była AŻ jedna lekcja (na całe 4 lata liceum) i to na tak żenującym poziomie, że szkoda gadać... Zresztą w tym wieku mało kto się interesuje zakładaniem rodziny :P Czasem, obserwując niektóre matki na ulicach, wrzeszczące histerycznie na swoje dzieci (często zaniedbane - jak pisała Agulla) i bijące je za każdą pierdołę, zastanawiam się, czy kobiety w ciąży nie powinny być kierowane na jakieś obowiązkowe kursy pt. "Jak być dobrym rodzicem". Może to zajeżdża trochę totalitaryzmem, ale naprawdę nie widzę innego rozwiązania tego problemu.

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
No tu kochana Nemezis sie z tobą nie zgadzam! Ja uważam że najlepszą wiedze o życiu  dostałam od rodziców a szczególnie od mojej mamy. Ona poświecała bardzo dużo czasu na to żeby porozmawiac, wytłumaczyc, uczyc. Nigdy nie miałam sekretów przed nią - włącznie z intymnymi..bo to Ona mi pokazała jak sie zakłądac pierwszą podpaskę, i wytłumaczyła kiedy są dni płodne i jak sie zabezpieczac. Moje koleżanki do mnie do domu przychodziły żeby podpytac się moja mamę o" te sprawy"!!
Myślę, ze wychowała mnie na dobrego człowieka. I tak chce w przyszłości wychowac swoje dzieci - bo jak sie mówi" czym skorupka za młody nasiąknie..." ;D

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Ja też uważam, że największą rolę w wychowaniu mają rodzice i to też od nich zależy czy dziecko podda się "idiotyzmom dzisiejszego świata" czy nie...  ::)

Offline Nemezis

• maniak
Agulek79, masz wielkie szczęście, że mama tak o ciebie dbała :o Ale u mnie niestety było trochę inaczej... Jak byłam nastolatką, to mama pracowała na 2 etaty, żeby utrzymać moje starsze siostry, które w tym czasie studiowały w innych miastach. Wracała z pracy o 20, była zmęczona i często zestresowana, nie miała czasu ani siły na rozmowy ze mną :-\ Generalnie moi rodzice, choć są bardzo dobrymi ludźmi i zawsze mieli dobre chęci, pokazali mi raczej jak NIE NALEŻY ŻYĆ :-\ Z rodzicami większości moich znajomych było podobnie albo dużo gorzej :-\ Tak więc sama widzisz, że Twoja mama była wyjątkowa... W końcu sama napisałaś, że Twoje koleżanki przychodziły do TWOJEJ mamy po rady... A czemu nie do swoich mam? Pewnie z tego samego powodu co ja... :P

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
i"Czym skorupka za młody nasiąknie..." ;D

Gdybym ja nasiąkła, to szkoda gadać ;)