Autor Wątek: "Jesteś lekiem na całe zło" czyli odliczanie Gosi i Łukasza => 11.09.2010  (Przeczytany 91476 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Dzięki dziewczyny :)

m@dziuni@ czemu zazdrościsz studiów? No niestety nie upiekę takiej szarlotki sama na pewno, nie dość że jestem beztalencie to jesio nie pamiętam jej dokładnie bo się nie przyglądałam od strony pieczenia :)

Z mieszkaniem chyba kicha, nie wiem co zrobimy teraz, do wtorku ma być na 100% wiadomo, agent nie bardzo wiedział do końca, ale powiedział że są perturbacje i może się nie udać :(

Co do sukni, dziewczyny jestem załamana, przeszłam chyba ponad 15 salonów i nie wybrałam sukienki...Wcale nie mam tak w żadnej że się zakochałam, że porównuje...
Zakochałam się w Maggie Sottero albo Sottero&Midgley ale u nas nigdzie nie przymierzę, mogę zamawiać w ciemno, a jest o tyle problem że mam wyżej położoną talię i duże biodra i choć wydawało mi się często że dobra sukienka to źle mi się układała...
i boję się w ciemno zamawiać...nie wiem co mam robić :(

Jestem chyba zbyt wybredna bo w każdej coś mi do końca nie pasuje!

Najgorsze jest to że już nie mam za bardzo czasu na decyzje bo większość sukni trzeba zamawiać najpóźniej w następnym tygodniu :(

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
A w jakim mieście szukałaś? Jeśli w Poznaniu, to nie dziwię Ci się, że nic ładnego nie znalazłaś ::) Pamiętam, jak szłam raz taką poznańska ulicą w pobliżu dworca PKP. Była tam cała masa salonów, jeden przy drugim a na wystawach nic ciekawego, same okropności lub, w najlepszym wypadku, przeciętne suknie :P

Może rozejrzysz się za jakąś używaną sukienką? Podejrzewam, że lada moment będzie cała masa sukienek na sprzedaż :) Inna sprawa, że to trochę ryzykowne, bo nie masz gwarancji, że znajdziesz coś ładnego i to w swoim rozmiarze :-\ No nie wiem, zajrzyj jeszcze do paru salonów, może znajdziesz swoją wymarzoną suknię :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
A może uszyj suknię swoich marzeń? :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
A może wsiądź w samochód, pociąg czy czym tam się przemieszczasz, pojedź i przymierz :) Ja wybieram się do Warszawy z Białegostoku bo tez się w swojej zakochałam :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Dokładnie - poszukaj gdzieś dalej. Ja też zanim znalazłam swoją suknię, dość się nachodziłam i w ogóle.

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
Nie poddawaj się! Ja za swoją tez się nałaziłam i miałam już szczerze dosyć, ale się udało i też zamawiałam na ostatnią chwilę!

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Ciri jedź to Chwalęcic w Gorzowie-tam maja naprawdę ogromny wybór

Offline ciriness

• Chuck Norris
Witam już majowo :)

Wczoraj grill, dzisiaj grill i moje 62kg z ktorych sie tak cieszylam  poszło w niepamięć :P

Nemezis sukni szukałam w Poznaniu nie tylko na głogowskiej i w Szczecinie

Anjuszka uszycie sukni jest dla mnie zbyt ryzykowne, bałabym się że wyjdzie kicha.

mkarolinka, mkarolinka, malavi, patrycja_4r
Są trzy powody dla których nie mogę zrobić tak jak piszecie
1. nie mam samochodu i zeby jechać do Gorzowa czy gdzieś to pociąg i mapa i na piechotę także cały dzień
2. nie mam na to czasu, koło za kołem ( a sesja poprawkowa zaczyna się w poniedziałek po ślubie.....)
3. nie mam na to już czasu z tego względu że w 3/4 salonach do końca tygodnia muszę się zdecydować na suknie bo 3-4msce trwa szycie/sprowadzenie i nikt mi później zamówienia nie przyjmie

Przymierzyłam 50 sukni i w żadnej się do końca się nie zakochałam...ciekawa jestem czy to moja wybredność czy nie spotkałam tej jedynej :(

Ale jedno wiem - zbyt późno zaczęłam szukać bo tak to bym mogła do Wawki czy gdzieś pojechać a tak to już nie ma czasu :(

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Trochę kiepsko,bo isc do ślubu w sukni którą nie będziesz zachwycona mi się nie podoba  ::) ::) ::)
Kurde zupełnie nie wiem co Ci poradzic...a nie masz kogoś kto ma auto i mógłby z Tobą pojechac?

Offline malavi

• maniak
Nie wszystkie kiece trzeba tyle przed zamawiać, tylko te sprowadzane z Hiszpanii, czy stanów chyba, czy nie? Nie ma chyba sensu brać czegoś bo już trzeba, to już chyba lepiej zaryzykować z szyciem, chociaż tez bym się bała. Trzymam kciuki!

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Oj ... Ja bym na Twoim miejscu jeszcze pochodzila gdzie sie da za suknia!!!

Ja milam tylko pare dni na znalezienie sukni (bo do PL przylecialam na pare dni).Bylam zalamana , bo w moim miscie bylam prawie we wszytskich salonach ... w koncu poszlam do jeszcze jednego , polecanego przez forumki , i wlasnie tam znalazlam moja  ;).

Chociaz wiem co czujesz ... ja bylam zalamana , juz mialam brac suknie któa byla nawet ladna , ale nie czulam ze to ta ... To bylo okropne uczucie ...

Wiec muszisz szukac,szukac,i szukac .

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Nie poddawaj się ;) Szukaj dalej na pewno znajdziesz. Nie można kupić sukienki, która się podoba ale uważasz, że to nie ta. To musi być TA sukienka :) Jeden dzień wystarczy, żeby się wyrwać do innego miasta i poszukać :)

Offline kate_bush

• bywalec
  • "Serce ma swoje racje, których rozum nie zna."
  • data ślubu: 26.06.2010 godz.16:00
Gosiu masz jeszcze troszkę czasu,nie poddawaj się.A w Agnes w Świdwinie byłaś?tam też są ładne suknie i mają duży wybór :D musisz czuć że to ta suknia

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
Nie możesz się poddać.. :)
Idź jeszcze raz do salonów, na pewno trafisz na tą jedyną  :D

:-*  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Kochana, wydaje mi się że nawet jak za 2 tygodnie nawet zamówisz suknię to nic się nie stanie. Większość obsługi salonów tak mówi, żeby przyciągnąć klienta. Siostra mojego A. brała ślub w lipcu, a w maju szukała sukni. I w każdym salonie usłyszała że faktycznie, trochę późno ale że zrobią-uszyją bez problemu! Miała szytą suknię od "a do z" :)
Tak więc uszka do góry i jedź do większego miasta, znajdziesz coś!

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
Dziewczyny mają rację, pochodź jeszcze, napewno znajdziesz tą wymarzoną :)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
trzymam kciuki za wymarzoną suknię  :-*

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Criness, a  wszystkie  salony w Sz-nie i Poznaniu przeleciałaś? Może pominęłaś jakieś, nawet te mniejsze, wiesz, czasami coś może się tam kryć. Ale skoro zakochałaś się w określonej sukience, to moim zdaniem, powinnaś ją zamówić (rozmiar mniej więcej znasz po mierzeniu, ewentualnie zamów 1 rozmiar większy, żeby była możliwość przeróbki) i u krawcowej idealnie sobie ją dopasujesz! Po co masz kupować coś, co Cię nie zachwyciło, ale doświadczona krawcowa Twój typ tak przerobi że będzie leżeć jak ulał. Wiesz, ja mierzyłam w salonie w Sz-nie sukienki na koniec marca, sukienkę potrzebowałabym na pocz. maja i nie było problemu z terminem.

A jak sprawa mieszkanka? Wyjaśniło się coś od rana? Trzymam kciuki by pozytywnie! :-* :-* :-*

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
A byłaś w Świdwinie w salonie Agnes? tam mają bogaty wybór sukni ślubnych...

Offline Nemezis

• maniak
Mam nadzieję, że jeszcze coś znajdziesz... a jeśli nie, to poszukaj swojej wymarzonej sukni w necie i uszyj sobie taką :) Skoro przymierzyłaś już 50 różnych modeli, to na pewno wiesz, w jakich fasonach i odcieniach wyglądasz najlepiej :)

Offline ciriness

• Chuck Norris

Agulec no pewnie nie wszystkie ale sporo, może uda  mi się jeszcze gdzieś wyskoczyć.
Czy forumki ze Szczecina, Poznania mogą polecić jakieś salony?
W Szczecinie byłam w Scarllet, Arwena, Nikol, CMŚ, Ladies, Julia i jeszcze takim na przeciwko Nikol

Madziu!!! Dziękuje kochana! Pocieszyłaś mnie:) Jutro zadzwonię do Agnes i spytam ile tak naprawdę potrzebują na tą suknie co mi się podoba bo dzięki temu będę miała czas na manewry:)

Nemezis ja mimo wszystko boję się szyć sukienki, to nie dla mnie

Agulek, Kasiu ja już pisałam że nigdzie nie mam co jeździć bo nie mam samochodu ale byłam w Agnes w Poznaniu i tam jest właśnie suknia która mi się podoba najbardziej i chyba ostatecznie na nią się zdecyduje z małymi przeróbkami (Właściwie to byłam już na nią prawie zdecydowana aż zaczęłam kombinować ciągle z tymi maggie sottero i te drapowania mi we łbie siedzą ....)

Co wy na nią?

Chyyyyyba że...
okaże się że w Warszawie będą te suknie, podaje wam od razu ceny (można je w Poznaniu zamówić), bo właśnie dostałam od Pani i wtedy wsiądę w piątek w pociąg i chyba pojadę mierzyć skoro mi się tak marzy coś w tym stylu :) Tylko nie wiem niestety...czy mnie stać, musimy wszystko przeliczyć :)

Cambria Marie 3680zł

Ambrosia 4400zł

I dla mnie najpiękniejsza - Sottero And Midgley ASM3237 4570zł

Podaję ceny i modele bo może ktoś kiedyś będzie zainteresowany a czasem warto mieć pogląd :)
Czekam na wasze opinie kochane :)

Z mieszkaniem nadal nic...Już mnie to denerwuje, będziemy się znów rozglądać, wpadliśmy na pomysł żeby szukać rudery i wyremontować, tego się wszyscy boją a siostra Ł. tak zrobiła, w weekend ją odwiedziliśmy i naprawdę super jest to mieszkanko a jak zobaczyłam zdjęcia przed to byłam przerażona :D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Jestem za tym - o ile okaże się że, są sukienki - żebyś pojechała i przymierzyła. Jeżeli będziesz miała pieniądze to spełnij swoje marzenia :)

Offline Nemezis

• maniak
Mogę być szczera? Chyba powinnam ;) Sukienka z Agnes z pierwszego zdjęcia jest piekna i elegancka, ale te kolejne pofałdowane kiecki są jak dla mnie okropne, sprawiają wrażenie zbyt ciężkich i masywnych :P Moim zdaniem suknia powinna być jedynie OPRAWĄ Panny Młodej, dodawać JEJ uroku a nie przytłaczać ją kilogramami materiału :taktak: Chcesz, żeby Twoi goście widzieli w sukni ślubnej Ciebie czy przede wszystkim suknię? Niestety, na tych kolejnych zdjęciach pierwsze rzucają się w oczy same suknie (a dokładnie te ciężkie pofałdowane spódnice i treny), zaś noszące je kobiety "zanikają", schodzą na drugi plan... Chyba nie o to chodzi? ??? Dlatego ja bym wybrała na Twoim miejscu suknię z Agnes, która jest piękna i bogato zdobiona ale nieprzesadzona :) No dobra, nie musisz się ze mną zgadzać, ale przemyśl to, co napisałam :) To Ty masz pięknie wyglądać w sukni a nie sama suknia :)

Offline m_lena

• uzależniony
Cambria Marie 3680zł jest bardzo ciężka
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Wydaje mi się, że to rzecz gustu ;) Mi ta pierwsza nie bardzo pasuję, tzn. góra jest śliczna, ale coś mi z dołem nie pasuję, może tiul zlikwidować, może zrobić z materiału i ze dwie zmarszczki usunąć???

Co do pozostałych, Nemezis dobrze powiedziała, one rzeczywiście najpierw rzucają się w oczy a dopiero potem patrzy się na dziewczynę. Mogę ja też być szczera???

Ambrosia jest aż za bardzo strojna. Kwiatki, koronka, kamyczki, marszczenia i jeszcze błyszczący materiał. Za dużo dobra na tak małej przestrzeni.
A nie dało by się w Cambria Marie lub Sottero And Midgley zrobić mniej marszczonej spódnicy bez tych zdobień na dole.

Nie znam się na przeróbkach, ale czy w salonie, nie mogą zrobić tak jak się chcę, tzn. jeżeli coś w sukience nie pasuję, to oni to zmienią ???

Nie denerwujmy jej bardziej :) Niech w końcu się zdecyduję!! :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
A w NOVI w Szczecinie byłaś?Tam na ich stronie widzialam calkiem fajne kolekcje  ;D ;D ;D
Sottero jest prześliczna  ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Niestety w ogóle nie w moim guście... I chyba naprawdę są mega ciężkie...

Offline malavi

• maniak
Też nie mój typ, ale jak już to ambrozja!
A z tym mieszkaniem to sobie jaja robią!

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
Gosiu suknie śliczne. :)

A jak się zdecydujesz na Agnes, to zdążą Ci uszyć, bo z tego co słyszałam, to w Świdwinie czeka się 6 m-cy!

Idź do Novi, a są jeszcze salony takie jak - Pretty Women, Vivien.

Z mieszkaniem nie fajnie!
Nasz synek:

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Jak dla mnie pierwsza i ostatnia suknia...A ceny -  :o :o :o :o