Autor Wątek: "Jesteś lekiem na całe zło" czyli odliczanie Gosi i Łukasza => 11.09.2010  (Przeczytany 91705 razy)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
I jednak zdolności też się przydają  ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Będę nieskromna ale ja fach w rękach mam ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
A może zespół "Acord" z Polic-słyszałaś?Ja byłam kiedyś na weselu jak oni grali-jak dla mnie super  ;D

Co prawda jest to dwóch panów i nie wiem czy właśnie tego byś chciała,ale mają stronke internetową więc możesz sobie zobaczyc  ;D

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
to ja sie dolaczam :) tez :)
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
No właśnie nie, patrycja_4r ja chcę wokalistkę i chociaż zrezygnuje z super ekstra zespołu z żywą muzyką bo już nie mają terminów to chociaż wokalistka być musi

Chciałam poinformować, że poszukiwanie zespołu trwa nadal ale wczoraj kupiliśmy wódkę, Pana Tadeusza :) z czego się bardzo cieszę :D wyszło nas 20,28 za butelkę :)

Różne informacje do mnie dochodzą, ile dziewczyny kupujecie wódki i jak to liczycie ?

Dziewczyny a ja jestem kompletnie niemanualna więc myślę ciągle o tej firmie i dekoracjach  :(

No i muszę zacząć rozglądać się za winkami, ale będziemy mieli ze skarbem miesiące degustacji  ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Ile wódki...a masz towarzystwo mocno lubiące ten alkohol czy takie średnio? ;) Wiesz lepiej zawsze kupić trochę więcej..a to trochę się rozda po weselu, a to na chrzciny trzeba sobie zostawić, a to rodzicą dać trochę butelek żebymi mieli jak przyjdą do nich znajomi..no trochę tej weselnej trzeba mieć ;D :D :D

Offline ciriness

• Chuck Norris
Zapraszam gdzieś 110 osób ale liczę już że pewnie max będzie 90, butelek mamy 150 :)

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
Spokojnie wystarczy, jeszcze jak winko dokupicie-spoko ::) ::) ::)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Co do wódki to liczę 0,5l na osobę (wliczam też dzieci) więc jeśli u mnie przykładowo będzie 98 osób to 98 x 0,5l wódki. Myślę, że jest tam już wystarczający zapas - dzieci nie piją, starsi tyle nie wypiją itd...

A co do napoi niealkoholowych to jest inna sprawa... Tutaj nie mam pojęcia.

Offline mka

• Chuck Norris
Soki i gazowane to średnio 2l na głowę ::) ::) Z resztą łatwo to sprawdzić...robisz impressskę i patrzysz ile schodzi na głowę ;) ;)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
mka, nie do końca ;) Na weselu pije się więcej alkoholu niż na przeciętnej imprezie i przede wszystkim wesele dłużej trwa, jest więcej jedzenia (które również się sokami itp popija). Dodatkowo u mnie jest to sierpień więc też muszę wziąć to pod uwagę  ;)

2l to uważam stanowczo za mało  ;)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
U nas jak robią wesela, zawsze proponujemy 3l niegazowanych + herbata i kawa w ilości nieograniczonej na osobę, powiem szczerze, że to spokojnie wystarcza.
A co do wódki, wszystko zależy od rodziny, ja planuje ok. 180 flaszek 0.5 l na wesele i poprawiny, a mam na liście 100 gości :) ale może się to zmieni, sama nie wiem...

Offline mka

• Chuck Norris
Prawda wszystko zależy....z resztą teraz chyba się nie zdaża żeby soków zabrakło :D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
Nigdy niewiadomo :D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
My liczyliśmy 1l wódki na osobę razem z dziećmi, ale mieliśmy wesele i poprawiny również na sali, które trwały od 14 do 22... No i w to też weszła wódka na bramy. Wódki zostało bardzo dużo, dużo rozdaliśmy jak goście odjeżdżali, i tak jeszcze zostało, mamy jeszcze jeden karton w mieszkaniu u rodziców ;)
A napojów liczyłam 4 litry na głowę dorosłą, 2 litry na dziecko. W tym były soki, woda gazowana i niegazowana oraz napoje typu coca cola i sprite. Coca coli, sprite prawie wcale nie zostało. Wody nie gazowanej zostało trochę, wody gazowanej też sporo zostało. Soków też nam dużo zostało, ale potem razem ze słodyczami zawieźliśmy do domu dziecka :)

Offline mka

• Chuck Norris
A no właśnie najlepiej idzie coca-cola :D :D :D

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
I ja się melduję tu u ciebie ;D
My zakupiliśmy nemiroffa, i liczyliśmy po 1.5 litra na parę, na wesele i poprawiny.
Jeżeli chodzi o napoje, to podobno minimalnie liczy się 1 litr napoju na pół litra wódki ( tak powiedziała moja kucharka ) ;D

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
My liczyliśmy flaszkę, 2 litry soku, 1,5 coce i 1,5 sprite na parę. Do tego mieliśmy 3 duże baniaki z wodą minerlaną..Zostało nam ok. 10 butelek wódki, 2 zgrzewki coca coli i sprite, 2 baniaki z wodą i ok. 20 kartonów z sokami....a tak sie martwiliśmy czy nie zabraknie!!
Aha!! My nie mielismy poprawin! ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
Ostało się na 180 butelkach na razie, gości zapraszamy 110, pewnie z 90 będzie, wódki powinno starczyć, ale wiecie co się stało?
Pana Tadeusza w matowych butelkach wycofali! Teraz jest czarny, biały i srebrny (kolor butelki) taka folia, pakowane różnie w kartonach...

załamałam się :( jak to będzie teraz wyglądać :(

ponadto nadal nie mamy zespołu a mi już ręce opadają od szukania

a mój miś pracuje do 20 ostatnio codziennie i nie wiem sama gdzie tak kasa ucieka :(

Z dobrych rzeczy, byliśmy u księdza i przeżyliśmy ten cały protokół, ale ksiądz luzacki na większość problematycznych pytań sam odpowiedział i tylko "nie będę wnikał " itd:D za to miś musi jednak się bierzmować :(

No i mamy dekoratorkę i można jednak na naszej sali podwiesić materiały z czego bardzo się cieszę, obejrzeliśmy całą salę, podoba nam się, zobaczyliśmy pokoje, chociaż to nam się udało :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
 :przytul: ja bym się tak tym nie przejmowała-w końcu to tylko butelka...ewentualnie można to jakoś zakryc.Skoro masz

dekoratorkę to może ona Ci jakoś doradzi jak to zrobic.

Co do zespołu to skontaktowałaś się z tym o którym wcześniej Ci pisałam tzn"Sie ściemnia"?

Offline kaamila

• entuzjasta
To gratuluję dekoratorki ;D
Nie martw się, zespół też znajdziecie taki jaki wam się podoba ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Aaaa wysłałam Ci na priv kilka namiarów na zespoły.Nie wiem czy już się z nimi kontaktowałaś bo już nie pamiętam.

W każdym razie może akurat się przyda  :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Jestem i ja  :hello:

Widzę, że lecisz z przygotowaniami  ;D
Powodzenia w znalezeniu zespołu życzę  :)
Niestety nie pomogę - zbyt duża odległość.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Oj kurcze ciężka sprawa z tym zespołem, szukaj intensywnie, trzymam kciuki!  :-*

Ciekawa jestem jak wygląda teraz ten Pan Tadek :)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
...dobrze, ze macie protokół za sobą! i macie też już dekoratorkę!!.. ;D..czyli sprawy idą "do przodu" ;D

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Moze tak zdjęcie butelki Pana Tadka  ;D ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Butelka nie jest najważniejsza, uszy do góry! :)

Offline kaamila

• entuzjasta
Co tam u Ciebie? ;D

Offline Arwena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 maja 2010
Można jeszcze??

Jestem pod wrażeniem tempa przygotowań...
mój ślub za 3 m-ce a o alkoholu nawet jeszcze nie myśleliśmy :-\

Offline ciriness

• Chuck Norris
Pewnie że można :)

Mam niby ferie a nie wiem gdzie czas uciekł :) Nie mam wódki u siebie jest u teścia, jak będę miała zdjęcie to pokażę :)

Jutro jedziemy dwa zespoły oglądać i już chyba sobie więcej odpuszczę i tak nie będę miała tego co w pełni chcę bo raz nie mamy tyle pieniążków a dwa nie ma już terminów :) Trzeba się na coś zdecydować

Za to z przygotowań już prawie zdecydowana jestem na podróż poślubną w Egipcie :) tylko zastanawiam się jeszcze nad hotelem, jeden mi się podoba ale wylot 14 września (we wtorek po ślubie) i nie wiem czy się wyrobimy! Kolejna rzecz będzie dopięta

Fajnie że mnie tak wspieracie, nawet narzeczony nie rozumie o co mi chodzi, dla niego to wszystko jedno :D tylko wy babeczki rozumiecie moje bóle :)

więc stawiam wam  :pijaki: :piwo_2: drineczki w podzięce!