Autor Wątek: "Jesteś lekiem na całe zło" czyli odliczanie Gosi i Łukasza => 11.09.2010  (Przeczytany 83673 razy)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
To gratuluję obrączek!  ;D No i super że już idziecie wkrótce podpisać umowę, wtedy będzie się można cieszyć naprawdę  :D Ekstra, to jest niesamowite uczucie wiedzieć, że niedługo się będzie całkowicie u siebie  ;D No i fajnie że na uczelni już tak nie wiele zostało. Wszystko się układa  :brawo: To już ze spokojna głową zajmiesz się sprawami ślubnymi  :D

A na forum robi się ciuchutko, to fakt, pogoda dopisuje, to forumki korzystają  ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
No i stało się, ni z gruszki ni z pietruszki wybraliśmy się wczoraj na pierwsze katechezy :)
Teraz 3 tygodnie chodzenia i będzie ok !

Najpierw Pani mówiła o rodzinie i miłości, 5 dzieci które są darem.. no ale jak dla mnie nie wyglądała na szczęśliwą raczej na umęczoną, ciągle mówiła o kłótniach i problemach w małżeństwie, ja wiem że pewnie o to chodziło ale oboje nie wyglądali na cieszących się z życia :P

W każdym bądź razie morał z tego był taki " jeśli zostawisz Pana Boga, opuścisz też małżeństwo"...nawet nie będę tego komentować...Ja wiem, ze to ślub kościelny i wiele par tego nawet nie przeżywa, robią to dla szpanu, ale nie jestem zdania że wierzący znaczy chodzący co tydzień do kościoła...Moi rodzice z powodzeniem za rok będą świętować 30 lecie i z Bogiem żyli w duchu a nie na pokaz. Dziwne to jest dla mnie bo takim zachowaniem na tych naukach raczej zniechęcają i straszą niż przekonują do wiary.

No ale ksiądz prawnik który potem opowiadał hity był fajny :)
Np. że miał ochrzcić dziecko które dwa tygodnie wcześniej było chrzczone w innym kościele bo jego babcia wymyśliła że jakby mu w życiu nie poszło to będzie miał dwie księgi (czyli dwa śluby :P )
Albo o Panu co oto w lutym brał ślub, potem w grudniu tego samego roku drugi i przyszedł po trzeci mimo posiadania dwóch żon :D

Co to ludzie nie wymyślą :hopsa:

Kupię sobie o taką broszkę

do bukietu, wymyśliłam coś swojego jeśli już muszę mieć tą wiazankę, będzie z bordowych róż, zawijanych w biały materiał z tą oto broszką :) Myślałam jeszcze o białych różach z bordo materiałem i jasną broszką, ale wydaje mi się że będzie się biały kolor zlewał z suknią?? Jak uważacie?

Dziwię się tak że nasz ksiądz nie wymaga świadectw ze szkoły, bierzmowania Ł. no i jeszcze poradni małżeńskiej, czy ten ślub będzie ważny hihi ? :P

Mam problem z mamą...co wymyślę odnośnie ślubu to płacz...ostatnio największym problemem jest chęć posiadania przeze mnie bordowych butów...no szok! Co to za problem???
Jestem na etapie poszukiwania bordowych szpilek, ale niestety muszą być do 8cm bo takie podałam przy mierzeniu sukni :( Więc jakby ktoś coś fajnego widział to proszę o mnie pamiętać :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Sliczna ta broszke!Juz kiedys pisalam  :D.

A do tych ludzi juz brak sló!Ale sobie wymyslaja!!!

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Dlatego ja swoich rodziców trzymałam z dala od przygotowań, jedynie za sukienką chodziła mama ze mną...

Jeśli chodzi o kolorystykę bukietu, to ciężko mi doradzić, sama nie wiem, musiałabym to widzieć  :)  :P a może kwiaciarka doradzi?

No tak, to moje małżeństwo nawet nie zostało zawarte, bo bez Boga...  :P No i właśnie dlatego nie brałam kościelnego, żeby nie było na pokaz, dla rodziny.

Broszka fajowa, ja co prawda nie lubię broszek, ale wydaje się, że fajnie będzie komponować się z bukietem  :D

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
Obrączki ślicznę, i fajnie że, wam wyszło tanio ;) To przed ślubem naprawde jest korzystne

Broszka bardzo, bardzo ładna, no i pomysł z butami bordo-  :ok: z  klasą ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
E no broszko piekna!!!zastanawiam się tylko jakiej jest wielkości???  ;D taka duża,że spokojnie będzie ją widać?

Offline ciriness

• Chuck Norris
Patrycja ma 5cm więc chyba powinna być ok, wiązanke wielkościowo dostosuje się do broszki a ja i tak chciałam mieć mały bukiecik :P
Isus dziękuje  :przytul:
Agulec niestety ja nie mam możliwości odseparować rodziców bo chcą uczestniczyć i byłoby im przykro a za bardzo ich kocham :) Muszę się zdecydować na ten kolor bo wtedy kupię broszkę albo taką albo taką :)
A ja chcę kościelny bo to czuję, zresztą już gdzieś poruszałyśmy ten temat. Wkurza mnie tylko cała otoczka instytucji. Kilka lat śpiewałam w scholi i chcę przed Bogiem ślubować, ale po co te durne nauki i załatwianie nie wiem komu potrzebnych formalności to nie wiem.
Agulla hihi :)

Dziewczyny jakie kupujecie/kupowałyście buty na wesele?
Z odkrytymi palcami czy nie?
Zastanawiam się...bo ładniejsze są z odkrytymi ale boję się że mnie podepczą :>

Znalazłam coś takiego

tylko one są czerwone...ciężko znaleźć bordowe buty!!!

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Ja też chciałam z odkrytymi palcami buciki, bo bardziej mi się podobały, ale całe szczęście że nie było takich i kupiłam z zakrytymi, bo zostałam trochę podeptana i pewnie przy odkrytych paluszkach mogło by być nieciekawie... :P :P :P
A buciki prześliczne  :D no ciężko może być z tym bordo, powodzenia w szukaniu  :D

Ciri, ja tez swoich kocham  :D (żeby nie było ze jestem bez serca dziewucha  :P ), ale właśnie chciałam im oszczędzić nerwów, biegania i załatwiałam ile się da sama, a żeby nie poczuli się źle, to pokazywałam im np. rzeczy do wyboru, miedzy którymi się niby waham  ;) radzili i mieli poczucie że mieli swój wkład w przygotowania  ;D takie różne sprytne wybiegi i w sumie i ja i oni byliśmy zadowoleni, b.podobało im się potem to, że mieli tyle niespodzianek   ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Bardzo lane te butki ;).
Tyle ze mi za bardzo nie pasuje czerwone lub bordowe do sukni slubnej ... to jest moje zdanie , wydaje mi sie ze beda za bardzo sie wyruzniac.

Offline ifonka18
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11/09/2010
Witam!
Nie dość,że mamy tę samą datę to kolor przewodni taki sam :)

cieszę się,że znalazłaś broszkę,która Ci się spodobała;) moja jest abrdzo podobna,tylko,że cała z przezroczystych kryształów.
Bukiet jak pewnie pamiętasz też będzie bordowy ;-)

Co do butów,to ja na ślub zakładam biały. Po 20,czyli po torcie zmienie buty na bordowe,ściągnę welon i w sukienkę przewiążę bordowym pasem ;-)

powodzenia

Ps. te buty niestety mi się nie podobają:-(

If you're engaged, it's never too early to start planning your wedding :P

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Szukałam bordowych butów na studniówkę - masakra ::)
Mam nadzieję zę coś znajdziesz :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Śliczna ta broszka :)

Moim zdaniem bordowe buty do sukni ślubnej mogą pasować, jeśli są odpowiednio zestawione z resztą dodatków, np. biżuterią, bukietem, kwiatami we włosach itp. Bordowe buty można bez problemu zamówić w Akcesie, ale coś mi się wydaje, że Ty nie lubisz tanecznych ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
śliczna ta broszka... na pewno będzie pasować... chyba wersja z bordowymi różami jest lepsza chociaż wszystko zalezy jak kwiaciarka to uloży  ::)

trzymam kciuki za znalezienie butów.... mi też bardziej podobają się odkryte ale niestety goście Cię trochę podepczą przy życzeniach i tańcach.... wygodne buty to podstawa... mam nadzieję, że znajdziesz takie w wymarzonym kolorze  :)

Offline m_lena

• uzależniony
cudnie się ta broszka zapowiada :)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline ciriness

• Chuck Norris
Agulec sprytnie z tymi rodzicami :brewki: ja mam gorzej bo ślub jest w miejscu gdzie mieszkają a ja jestem 120km od nich dlatego gorzej jest mi coś samemu załatwić :) Z bucikami dobrze radzisz, też myślę że muszą być zakryte!

Dziękuje za wszelkie rady!

Podpisaliśmy przedwstępną umowę na mieszkanko i jak dobrze teraz wszystko pójdzie (a musi nie?? :brewki: ) to gdzieś 12-13 lipca mieszkanie będzie już całkiem nasze  :skacza: Nie mogę się doczekać :) Odmalujemy i będziemy mieszkać. Powolutku je sobie urządzę i jakoś to będzie :)

Dziewczyny mam problem...
Mam kamerzystę którego załatwili rodzice już w styczniu, po znajomości, on od lat kręci nasze uroczystości więc się nie zastanawiałam wtedy...ogólnie wiedziałam że w naszym budżecie nie będzie kasy na nic lepszego...wczoraj zobaczyłam film koleżanki z forum produkcji tego studia (zamieszczanie linków branżowych jest niezgodne z REGULAMINEM
) i się zakochałam w ich stylu i jakości...
Pan chce 3600zł za sam film :( Wszyscy ze steadycam'em są już zajęci bo są tańsi....
Do tego dojdzie ok 1500zł za zdjęcia bo nie muszą być jakieś super , gdyż ta moja koleżanka co robi zdjęcia będzie nam pstrykać i zrobi sesje....
Czyli wychodzi 5 tys , czyli 3 tys więcej niż trzeba było...(a znalazłam jedno studio co im sie w zeszłym tygodniu właśnie nasz termin zwolnił)
Całą noc przez to nie spałam bo raz
1. rodzice się wnerwią że rezygnuje ze znajomego no i jak to mu powiedzieć? (o tyle lepiej że on kogoś ma w tym dniu i na dwie ekipy mieli kręcić)
2. jest to dużo za dużo przekraczające nasz budżet (i tak go przekroczymy już teraz wiem..) no i nie wiem skąd weźmiemy kasę, czy jakis kredyt czy coś...

Ale z drugiej strony myślę że po ślubie oprócz wspomnień które są często zamazane zostaje właśnie obraz na płycie i na zdjęciach...

Nie wiem co robić...

Skoro i tak mnie nikt nie odwiedza to popiszę sama ze sobą :)

3 miesiące do ślubu ale fajnie :)

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
No, w sumie trudny "orzech do zgryzienia", ale zgadzam się z toba że, zostana tylko wspomnienia dlatego najważniejszymi rzeczami które pozostana (oprocz wspomnien) beda pieknie zrobione zdjęcia, ;) które uchwycą "choć część naszego szczescia w Tym Najwazniejszym dla nas dniu ;D Dlatego uważam żeby na tym nieoszczędać...
Ale wiadomo jak to jest z pieniedzmi na wesele, a kamerzysta ...powiem szczerze...chce naprawdę "trochę duzo kasy". Wybór jednak musisz sama dokonać :-* Trzymam kciuki :-*

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Trochę dużo  :o Na pewno efekt wart kasy,ale rozumiem Twój dylemat !
My sami na dzien dzisiejszy nie bierzemy kamerzysty-nie powiem serce mnie boli i myślę jakby to zmeinic ale na dzień dzisiejszy nie stac nas na kamerzyste bo mamy drogiego fotografa  ::)
Jak tak bardzo Ci się podoba kamerzysta to kombinuj kasiore  ;D Zawsze możecie np. z weselnych za niego zapłacic  ::)

A przypomnij mi,gdzie wy macie ślub?W Szczecinie?

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
Ciri, ależ my z Tobą jesteśmy, tylko ja zazwyczaj rano  ;)

Nie dziwię się że tak dumasz, sama spędziłam wiele takich nocy przed ślubem. Powiem tak, polecam mieć kamerzystę oprócz fotografa, nie musi być wspaniały, ale film warto mieć. Zdjęcia są super, jednak na filmie można więcej tych cudnych chwil uchwycić, odtworzyć przebieg wesela. My uwielbiamy oglądać swój film z wesela (u mnie akurat by się przydał ktoś z lepszym sprzętem, bo impreza była z ciemnym pomieszczeniu), ale mimo słabszej jakości, micha nam się cieszy niezmiernie...Można zobaczyć, usłyszeć co się działo, przeżyć to jeszcze raz. Zdjęcia to nie to samo. Nie wiem na ile się różni film nakręcony przez kamerzystę z górnej półki, może lepiej się ustawia? Na zdjęciach od razu widać, kto je robił. Ja bym na Twoim miejscu aż tyle nie przepłacała za kamerzystę, myślę że ten od Twoich rodziców, skoro już tyle lat Was kręci, zrobi to dobrze i myślę że to wystarczy.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Kochana, powiem Ci tak - film z wesela to jedna z najpiękniejszych pamiątek, jakie później zostają. Warto w niego zainwestować, warto dołożyć więcej kasy i mieć coś super. Kuzynka w październiku tamtego roku brała ślub, i miała właśnie zwyklejszego kamerzystę, nie mieli w ogóle fotografa... I co teraz? Nie chce oglądać swojego filmu, bo jest beznadziejny, nie podoba jej się ::) I do dziś żałuje że nie miała fotografa. Tak więc moim zdaniem warto dać więcej kasy i mieć coś lepszego - nie przejmować się znajomym, jeśli jest w porządku to powinien zrozumieć.

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
Strasznie drogi ten fotograf... Ale jeśli podoba Ci się to powinnaś wziąść. Może obejżyj jeszcze jakis innych?

Ja na początku nie chciałam kamerzysty. Potem sobie pomyślałam:"w sumie taki film - moze nie dzisiaj, ale za 10 lat fajnie będzie obejżeć". A dzisiaj? Na dzień dzisiejszy film oglądałam z 15 razy i jeszcze mi się nie znudził...
Tle że zgadzam się z madzią_n. Źle zrobiony nie będzie się dobrze oglądał.

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Kochana , sliczne filmy weselne.Mój i Nemezis kamerzysta robi cos podobnego , tez takie profesjonalne , a ze dop[iero wchodzil na ten rynek , i Jego nazwisko nie bylo znane to byl o wiele tanszy.
Ale jak byl by tak samo drogi bym zrobila tak :
Wziela kamerzyste tego lepszego , co ladniejszy film zmontuje ( w koncu to pamiatka) ;).
Po slubie bedzie Wam milo wracac do tych cudownych chwil , og;adaC SWIETNIE ZMONTOWANY FILM SLUBNY  ;) , a nie jakies nudy ...
Takie jest moje zdanie , chyba ze bys pokazala temu Twojjemyu zamowionemu kamerzyscie co oczekujesz??

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
ciriness buty cudne ;D
jeśli chodzi o kamerzystę to też miałam takie dylematy, bo nasz kosztuje niestety jeszcze więcej, ale jak zobaczyłam jego filmy to sobie pomyślałam, że albo ten albo żaden. tak jak piszą dziewczyny fajnie nakręcony i zmontowany film ogląda się z przyjemnością i często się po niego siąga.Poza tym pomyśl jak będziesz miała 60 lat to co to będzie za frajda taką młodą i piękną się oglądać :D
 poza tym możecie się umówić faktyczne, żeby zapłacić po weselu.
ten kamerzysta fajny, a masz jakiś filmik dla porównania tego znajomego?

Offline ciriness

• Chuck Norris
Dziewczyny a czy orientujecie się czy ktoś ze Szczecina ma steadycam ?

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
Gosiu nadrobiłam :)
Zaniedbałam ostatnio forum i przeleciała mi setka!
Broszka bardzo fajna :)
Ja będę mieć bukiet, też z bordowych róż, ale go troszkę chcę rozjaśnić białymi lub ecru cantedeskiami. :)
A co do steadycam - nie orientuję się.
Super z mieszkankiem. :)
Nasz synek:

Offline ciriness

• Chuck Norris
Nikmat ja wiem że minęło już Twoje 100 dni bo szukałam średnio raz dziennie czy nie masz odliczanka :P
elemelka nie mam nic tamtego kamerzysty bo on ma tylko ze zdjęciami stronę, ale wierz mi na słowo że jest z małego mojego miasta i mimo że tam jest najlepszy to w porównaniu z tą firmą co pokazałam jest słabiutki
agulla co z tego że pokaże mojemu co chcę jak on nie ma sprzętu ani podejścia, aby film był dobry i na lata musi być FullHd no i najlepiej kręcony dwoma kamerami. Szkoda że nie mogę waszego wziąć agulla :D

Dziewczyny ogólnie zgadzam się z wami że warto zapłacić lepszą cenę i mieć porządny film w lepszej jakości na lata...
Znalazłam jedno studio ze Szczecina jedno jedyne co ma m.in. steadycam'a, właśnie powstają pierwsze filmy w tej jakości i na przełomie czerwca/lipca można będzie coś zobaczyć więc poczekamy.
Ten gościu co pokazałam wam linka jest z Międzychodu a że znowu pojawia się problem dojazdu z powodu braku samochodu więc też jest zawieszony na wypadek gdyby pojawił się w Poznaniu.

Także sprawa ze zmianą kamery zawieszona ale mam cichą nadzieję że coś się uda załatwić...

Mój misiek troszkę montuje filmów i dlatego chodzi nam o jakość a cena 3600zł za taki film to nie jest dużo biorąc pod uwagę że sam steadycam kosztuje ok 15 tys :D

Poza tym podliczyliśmy budżet ślubny i już wyszło nam tysiak manka...z kamerzystą droższym o 3 tys będzie 4 tys...dojdzie pewnie do 5tys i trzeba będzie rozejrzeć się za pożyczką/kredytem....
Wy też tak macie?
Wszystko jest takie drogie...

Poza tym nuuudy, we wtorek przedostatni egzamin, jak dla mnie najgorszy na całych studiach. Nauka nauka i jeszcze raz nauka. Już się nie mogę doczekać lipca i załatwiania spraw weselnych :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Nam wyszło praktycznie tyle ile sobie na początku założyliśmy. Z tym, że na początku zakładaliśmy wydatki "z zapasem". I nie przekroczyliśmy na szczęście tego limitu.
Mam nadzieję ze znajdziesz super kamerzystę :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
My dzisiaj bedziemy liczyc ile wydamy na slub , chociaz pewnie pózniej dojda jakies dodatki , które niby nie sa drogie , ale tak naprawde troszke kosztuja.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
A ja ponawiam moje pytanie-gdzie macie ślub?W Szczecinie?

Offline ciriness

• Chuck Norris
Patrycja przepraszam Cię  :przytul:
Ślub mamy w Wałczu :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Nic się nie stało  :Daje_kwiatka: :-*