Autor Wątek: "Jesteś lekiem na całe zło" czyli odliczanie Gosi i Łukasza => 11.09.2010  (Przeczytany 90957 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Kochana, gratuluję 11kg mniej!Duży sukces :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:

Korzystałam z vitalii....ani jednego dnia nie byłam na przypisanej mi diecie..jakoś tak mi się nie chciało ::) ::) ::) Trochę tylko poćwiczyłam..ale masz rację wszystko zależy od motywacji ::) ::) ::) ::) Mi takiej konkretnej na razie brak...a z resztą jak wiesz, ja nie jestem zwolenniczką diet....Jedyne co mogę zastosować to duża dawka ćwiczeń i zasada MNIEJ ŻREĆ :D :D na więcej mnie nie stać "psychicznie",                 więc tym bardziej podziwiam Ciebie za wytrwałość  :-* :-* :-*

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Dziękuje wam za tak miłe słowa, to naprawdę pomaga w walce z wagą,motywuje i daje sens :)  :przytul:

Weekend był przecudowny, hotel 4 gwiazdkowy, pyszne jedzonko i tak napakowany zajęciami, że nie wiedziałam kiedy minął.

MAM NADZIEJĘ ŻE WAS NIE ZANUDZĘ!!! KTO NIE CHCE CZYTAĆ PRZECHODZI DO CZĘŚCI 2 :)

W sobotę zaczęło się od warsztatów makijażu, ja się nie maluję, a tu się dowiedziałam ile kosmetyków i sprzętu jest potrzebnych aby taki makijaż wykonać, doznałam szoku! Pani pokazała wiele tricków i zmieniała szare myszki w naprawdę cudowne kobiety, nie mogłam się nadziwić!
Jedno wiem, czas wybrać się na porządne zakupy!

Potem był obiadek, a po obiadku druga część - stylistka. Pani pokazywała na przykładzie naszych noszonych i nienoszonych ciuszków co jest dobrze, co źle, jakie są trendy, zakładała na manekina różne rzeczy, określaliśmy typ figury i co powinno się nosić.  Były też ćwiczenia jak dobrze ustawić się do zdjęć, takie jak modelki mają :D
Następnie kolacyjka, spacerek, jacuzzi i sauna i pogaduszki z innymi dziewczynami.

Rano zaczęliśmy od trenera autoprezentacji, na początku było o dress code w biznesie, ocenialiśmy ubiór polityków, wykazywaliśmy błędy, tłumaczono nam jak i gdzie wypada się ubrać, tu też wiele rzeczy wiedziałam ale w niektórych przeżyłam szok! Potem robiliśmy ćwiczenia z autoprezentacji m.in. praca z kamerą, zajęcia minęły niesamowicie szybko i bardzo dużo z nich wyniosłam.

Po obiadku i przerwie była najlepsza z części.

Mieliśmy po ok 30 min na każdym stanowisku eksperta.
Ja zaczęłam od makijażu, pani w 15 min wyczarowała mi inną twarz, podpowiedziała jakie kolory do mnie pasują, gdzie co podkreślić, jaki dobrać podkład etc.

Potem była kolorystka, okazało się że jestem typem urody zima, Pani miała cztery kartony chust kolorowych każdy karton w odcieniach kolejno zimy,wiosny,lata i jesieni. Wybrałyśmy po kilka kolorów z zimy i lata bo ja jestem zimnym typem i zszokowałam się jak może zmieniać się twarz po ubraniu w dobrze pasujący kolor!!!!
Co mnie oczywiście interesowało to ślub i kolor sukni, przykładałyśmy różne biele i naprawdę w niektórych odcieniach twarz po prostu promieniała. W życiu nie wiedziałam jakie to jest ważne!

Następne stanowisko to stylistka która mnie pomierzyła i się zszokowała że mam takie idealne klepsydrowe wymiary, przejrzałyśmy całą garderobę, powiedziała gdzie co powinnam nosić, co zakrywać, co podkreślać, jaki kształt okularów mi pasuje, jakie płaszcze, spódnice, paski, gdzie mogę sobie kombinować, gdzie nie etc. Wybierałyśmy sukienki, buty czyli to co kobiety lubią najbardziej.

Kolejny punkt to stylista fryzjer, pani poleciła mi kosmetyki do pielęgnacji włosów, od razu widziała że źle włosy farbuje i że są suche i źle pielęgnowane, poleciła mi też szampon, potem rozmawiałyśmy o fryzurze ślubnej a na koniec o tym co zrobimy we wrześniu po ślubie z moimi włosami bo ja już od dawna chcę bardzo je skrócić. Na koniec poszukałyśmy fryzurki, z tej części jestem niesamowicie zadowolona! Znalazłam w końcu świetnego fryzjera!

Potem poszłam do Pani dietetyk, ale miałam używanie, bo ją zagadałam tym co wiem :)

Na koniec Pan masażysta :)

Te Panie mnie na maksa przekonały, znam fryzjera stylistę z gazet, oni pracują z politykami, gwiazdami i modelkami, dzisiaj weszłam na stronę tego studia co się nami zajęło i widziałam jakie metamorfozy ludziom robili, ile mają reklam, sesji zdjęciowych na koncie!!!

Poznałam kilka naprawdę świetnych babeczek, niesamowicie się odstresowałam i zostałam napakowana taką ilością wiedzy że teraz by się przydała duża kasa i bieganie po sklepach, naprawdę nie zdawałam sobie sprawy jak wygląd może być przemyślany i dopracowany do szczególików. Poza tym zrobili eksperyment, jedną panią pomalowali tak na co dzień a drugą tak na maksa jakby nienaturalnie a potem zrobili zdjęcia i ta Pani co tak na maksa wyglądała na zdjęciach wyszła o wiele lepiej, ponoć zdjęcie wyciąga makijaż! To tak a propos profesjonalnych sesji ślubnych :)

:hopsa: Dzisiaj mijają 3 latka razem!!!!! :hopsa:

Zostałam obudzona kawą i śniadankiem , a rzodkiewki na kanapeczkach były powycinane w serduszka!! Ale słodko:) Na obiad miś przygotował już wczoraj lasagne i winko, będziemy się sobą dzisiaj cieszyć a jutro egzamin hihi, mam nadzieje że dam radę!!
Ten piątkowy zaliczyłam na 5 :)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Po pierwsze gratuluję utraty zbędnych kg!! teraz wyglądasz na prawdę suuuuper!!  ;D
Suknia którą sobie wymarzyłaś (link) - BOSKA!! Ja uwielbiam takie bogate suknie!!  ;D ;D
niestety nie załapałam sie na twoje fotki w sukniach...

i koniecznie musisz mi powiedziec gdzie byłaś na tkim SUPEROWYM szkoleniu!! może jakieś namiary?? ;D

Offline kate_bush

• bywalec
  • "Serce ma swoje racje, których rozum nie zna."
  • data ślubu: 26.06.2010 godz.16:00
gosiu gratuluje 5,zdolna z ciebie kobitka jesteśmy z ciebie dumne ;D jak będziesz w wałczau daj znać trza opić sukces ;D ;D a twój weekend-marzenie ja też tak chcę

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
aaale miałaś super weekendzik!! Pozazdrościć!!
No i fajnie, że poznałaś fajne kobitki! a ile się cennych rzeczy nauczyłaś! :o super, naprawdę świetny taki weekendzik!

Gratuluję 3 latek razem!!! :brawo_2:
Będziecie dzisiaj świętować?! :brewki: ;D
Miłego dzionka kochana! :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Gratuluję 3 latek razem i 5 z egzaminu! :) :) :)
Fajnie, że weekend tak się udał, sama bym chciała takie coś przeżyć! :)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Wow,ale świetnie to zaplanowali.Mam rozumieć,że nie zrezygnowałaś z tego kursu na rzecz znajomych?  ;D
No i pochwal się jak udalo Ci się wygrać taka świetna nagrodę?  ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
Agulek79 mogę Ci podać namiary na tą firmę co nam robiła, pooglądasz sobie ich możliwości :)

Kasiu jasne!! Jak tylko wybiorę się do naszego miasteczka to pójdziemy na kawkę albo piwko :)

Agatko oczywiście że będziemy świętować, o ty  :brewki: Ja już wiem co Ci po głowie chodzi! :P A ja mam jutro egzamin i wiesz, sama taka jestem nie do końca na luzie!

Madziu dziękuje  :przytul: Jak tylko coś takiego znów przyuważę będę pamiętać o Tobie, a nuż będziesz mogła przylecieć :)

patrycja_4r znajomi zrezygnowali z przyjazdu także na szczęście nie musiałam wybierać :) Wygrałam w Superpharm z hasło :) Sama zaskoczona jestem że to coś takiego fajnego bo puściłam od niechcenia, nie zapowiadało się!

Nie mogę doczekać się środowego przyjazdu mamusi, mierzenia sukni a w czwartek idę do wizażystki, zobaczymy czy porobię zdjęcia jakieś. Ze szkolenia mam dostać całą płytkę!
Potem majowe, będziemy w Szczecinie:)

A kiedy jakieś forumkowe spotkanie? Pamiętajcie o mnie i o tym że ja tylko we wtorki jestem hihi ale z chęcią!!

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Dziękuję :)  :-*
Mam nadzieję że porobisz foteczki! :) :) :)

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Gosiu, pozwolisz że się przyłączę?

Nadrobiłam wąteczek, ufff. Tylko niestety na foty się nie załapałam...Suknie sobie ładną wypatrzyłaś, choć to nie mój typ, bo ja wolę skromne. To skoro jesteś w niej taka zakochana, to może zwróć się do odpowiedniej krawcowej?

Czy już coś się wyjaśniło z mieszkankiem, kurcze, przedłuża się sprawa. Ależ Ty jesteś kujonek, takie ładne oceny do domku przynosisz  :P :P :P

No i fajnie że wygrywasz w tych swoich konkursach  :brawo_2: i to takie fajowe nagrody! Byłam na podobnym spotkanku w Sz-nie, ale na o wiele mniejszą skalę, no wizażystka była tylko jedna, miała tylko wykład, brak osobistej konsultacji, mimo wszystko fajnie było  :)

Gratuluję 3 latek razem! :-* :-* :-*

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
ale miałaś genialny weekend, strasznie Ci zazdroszczę, jak można sobie takie warsztaty skołować?
A podzielisz jakimiś wskazówkami co do makijażu i ustawiania się do zdjęć?  :blagam:
Gratuluje rocznicy i romantycznego mężczyzny!

Offline m@dziuni@

• forumowicz
  • data ślubu: 31.07.2010
po tylu stresach taki weekend to sama słodycz ;D
ja też nie widzę twoich zdjęć  a wymarzona sukienka ma piękny gorset :o

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
Gosiu super miałaś weekend i gratulacje 5. :)
Nasz synek:

Offline ciriness

• Chuck Norris
Witaj Agulec_102 !! Oczywiście że miło mi Cię gościć :) Boję się troszkę szyć suknie u kogoś, nie mam jakoś do tego przekonania, ale jak nic nie znajdę to pewnie szyć będę :)

Malavi kurcze widzisz w naszym poznańskim i tylko poznańskim superpharmie można było wygrać, szkoda że się wcześniej "nie znałyśmy" następnym razem dam Ci znać :)

m@dziuni@, nikmat dziękuje  :przytul:

Dzisiaj egzamin zaliczony na 5...i to by było na tyle pięknych ocen w tym semestrze, bo to z fakultetów dlatego tak prosto. Teraz zaczną się schody, muszę ostro się brać w garść bo policzyłam sobie że zostało do sesji 6 tygodni!!! Co oznacza że co tydzień mam jakieś koło a potem egzaminki.

Mieszkanie nadal się nie rusza, czekamy na formalności które niby załatwia kancelaria, ale chociaż sprawdziliśmy agenta, szwagier Ł. zadzwonił z innego numeru a agent powiedział mu że mieszkanie nieaktualne więc chociaż spokojną mam trochę głowę, że nas nie wystawi.

Wczoraj zamiast się uczyć poszliśmy na moja ukochaną szarlotkę (jabłkowo-brzoskwiniowa na biszkoptowym cieście z lodami) do Brovarii i co się okazało????WYCOFALI JĄ :'(
Deszcz lał niemiłosiernie, ale my niezrażeni siedzieliśmy w ogródku, popijaliśmy miodowe piwko i zjadłam jakiś nowy deser, kawałek jakby lodów ciastowych czekoladowych na bezie, okropieństwo słodkie także po 3 łyżkach jak zwykle musiał zjeść to mój skarb :D Ale ja mam z nim dobrze!

Słyszałam że na majowe zapowiada się kiepska pogoda?
Ale mi się marzy ognisko?

A wy co tam robicie :) ?

Widziałam że Nemezis super weekend się szykuje :)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
He he, masz dobrą pamięć kochana ;D Bo ja tego nie pisałam nawet w swoim wątku, ale u Mysi ;) No ale faktycznie, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to będziemy się dobrze bawić niezależnie od pogody (czego Tobie i wszystkim forumkom również życzę :-*)

Aha, gratuluję 5 z egzaminu :Daje_kwiatka:

Offline m@dziuni@

• forumowicz
  • data ślubu: 31.07.2010
skoro wycofali szarlotkę (jabłkowo-brzoskwiniowa na biszkoptowym cieście z lodami) - co brzmi pysznie może spróbuj taką upiec sama ? :drapanie:

gratuluję 5 z egzaminu :brawo_2:

a tak w ogóle jak ja ci zazdroszczę tych studiów :mdleje:

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
Gratulacje piąteczki! dasz rade i nie z fakultetami!

Mi jakiś czas zlikwidowali moje najukochańsze lody z Browarze, nigdzie indziej ich nie ma :(

Z mieszkaniem wygląda, że wszystko na dobrej drodze, może trzeba czasu?

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
Gosiu gratulacje kolejnej 5, na pewno kolejne przedmioty też dobrze wypadną. :)

Dobrze, że agent nieświadomie Was uspokoił. :)
Nasz synek:

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Gosiu, gratuluję 5! jak zwykle zresztą  :D to życzę samych 5 do końca sesji  :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
ratujuje 5 !!!!!!!

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
Kochana ale miałas superaśne szkolenie ;) ;D Tylko pozazdrościć ;D

Gratulację z 5 ;D (Kujonek :brewki: :p)

...a My na majówkę jedziemy nad jeziorko robić grila zapoznawczo- integracyjnego od mojego PM-a z pracy ;)...a i może jeszcze gril w domku będzie i się "załapiemy" ;) jeszcze się zobaczy jak pogoda nam pozwoli poszaleć ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Wooow!! Gratuluję 5 !!! Brawo zdolniacho! :brawo_2: ;D

Kurcze, ja też się boję tej pogody, bo my grillka organizujemy!
I marzy mi się piękne słoneczko... i granie w paletki... :D :D :D :P  ;)
Buziaczki kochana! :-*

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Gratuluję 5 zdolniacho!
Zresztą też pójdzie tak super!  :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
gratuluję 5 :)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
gratuluję wspólnych 3 latek :bukiet: :bukiet: :bukiet:

rocznikowo mamy podobny staż  :D :D

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Brawo za 5-tkę!! trzymam kciuki za takie oceny z egzaminów!! ;D
..podaj mi Kochana na priva namiary na tą firmę od szkoleń, oki? będę "dźwięczna"! ;) ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Co u Ciebie ??

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Gratuluję 5 :)

Offline kivi_23

• uzależniony
  • data ślubu: 4 czerwca 2010 - 16:00
To i ja się przyłącze do Gratulacji  :-*

Offline Paula___