Autor Wątek: 150 dni spanikowanej Asiuli i zrelaksowanego Rafcia którzy wspólnie kroczyć chcą  (Przeczytany 44411 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
Jedyś widzę że bardziej się stresujecie niż my :P:P

No a my dzisiaj byliśmy na degustacji ciast :) zamówilismy chyba z 8 smaków :D tak, tak dopiero ciasta... a po co wcześniej? żeby kartkę z zamówieniem zgubili?:P

Nie pisałam dawno bo jak tylko mama czas to siedzę i szukam zawieszek  :mdleje: niepoprawna ze mnie diablica wiem, wiem ale co tam, damy radę....

A co do stersu... hmmmm sama ceremonia jeszcze nie wywołuje nerwa, ale to chyba dlatego że ja wiem iż odwalę numer, albo się potknę, albo źle coś powiem - taka cała ja :) bardziej mnie wkurzają goście - ich niezdecydowanie. Jutro jedziemy na salę wytrój i menu ustalac. Musiamy podać tez liczbe gości a mamy jeszcze pare niepewności....

pewnie w dniu ślubu stres dopadnie i odwalę jakiś numer :P

W ogóle byliśmy dzisiaj na zakupach. Kupiłam buciki i błyszyk do ust  :skacza: Potem pojechaliśmy z ciastem do brata

Mam problem z bukietem. Nie wiem co robić... Ale to długa historia. Lęcę do przyszłego męzusia. Cieszymy się jeszcze wolnością :P:P:P  :hahahaha:

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Pochwal sie bucikami  ;)!
A gdzie fotka?

Ooo ja uwielbiam blyszczyki  :D!A mój PM nie nawidzi ich !Jak chce go pocalowac to zawsze sie wyciera i mówi ze te blyszczykipowinni zabronic sprzeawac  :P.A ja mu mówie na to zeby sie przyzwyczail bo na slubie bede miala ladnie ustka pomalowane jakims blyszczykiem czy czyms tam :P.

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
Chcemy zdjęcie bucików  :tupot:
No i co z tym bukietem  ??? Pisz nam tu zaraz  :hahahaha: :skacza:

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
No właśnie! co z tym bukietem?! rozumiem, że masz już wybrany?! :D ;)
No i czekamy na fotkę bucików!! ;D
Buziam :-*

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
..no! pisz o co chodzi z tym bukietem! ;D

Offline Robin

• bywalec
  • data ślubu: 24-04-2010 :Serduszka:
Mam problem z bukietem. Nie wiem co robić... Ale to długa historia.

No tak... najlepiej rozpalić ciekawość i sobie pójść. A MY CHCEMY WIEDZIEĆ CO Z BUKIETEM!! :Tuptup:

Relacyjka Robin
Zapraszam :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Gdze jest Asiula ? :D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Czekamy na długą historię o bukiecie :D :D :D
Buziaki :-* :-* :-*

Offline ada1988

• Chuck Norris
Mam problem z bukietem. Nie wiem co robić... Ale to długa historia.

No tak... najlepiej rozpalić ciekawość i sobie pójść. A MY CHCEMY WIEDZIEĆ CO Z BUKIETEM!! :Tuptup:

popieram ;D Asiulek wracaj i nam opisuj ;D

Offline osika_

• bywalec
Jejku jaki jesteście niecierpliwe...

Z bukietem wszystko załatwione. Po prostu jestem taka że nie lubię niepewności. Poszłam do kwiaciarni i spytałam pana czy zrobi mi ten bukiecik ze storczyków i róży bordowych. Wziął zdjęcie, popatrzył i powiedział, że zobaczy czy dostanie takie storczyki. Wymieniliśmy się numerami telefonów i obiecał w sobotę zadzwonić....Ok spoko czekam na decyzję... Mija sobota a telefonu nie ma. Dzwonię w pn. co z bukietem. Facet mówił, że nie było szefowej i na pewno we wtorek da znać - zadzwoni po 20h. Wtorek... 21h i telefon nie dzwoni... odczekuję tydzień - bo Święta były... Dzwonię po Świętach a facet tłumaczył się iż były Święta itd.... (ja wnerwiona). Mówi do mnie rybka zrobimy, dzisiaj jadę po kwiaty, bo nic nie mam i zadzwonię do Ciebie po 15h. Mija środa i co??? A to że telefon milczał. No to dzwonię w czwartek.... Facet na to rybko zrobimy, zrobimy, dopiero dzisiaj byłem po towar, panie będa miały na uwadze kwiatki i POSTARAJĄ się je zdobyć... Rybko zrobimy... Przyjdziesz pare dni przed ślubem i ustalimy... Czyli znów żadnych konkretów.
Nie lubię takich niepewności... Musze mieć konkret. Nie będę przed ślubem martwiła się bukietem. Postarają się? a jak nie dostaną? Miał mi cenę podać i wyliczyć to usłyszałam, że nie wyjdzie mnie to drogo... Taaaaa czyta precyzja...

Wczoraj pojechałam do drugiej kwiaciarni, powiedzieli że bukiet zrobią bez problemu, mieli nawet taki storczyk na miejscu. Cenę tez podali w zaokragleniu bo zalezy czy stroczyk będzie większy czy mniejszy.

Ot cała historia. Dzisiaj ustalaliśmy menu na sali. Hmmm mam wrażenie, że połowę zapomniałam i będzie na stole tylko rosół i kotlet :P

Akurat dzisiaj mieli salę do ślubu przystrojoną. Z sufitu zwisały materiały w bieli, na stołach bordo tak jak chce ale mieli z ecru a ja chce z białym. Na stołach wysokie wazony z bukietami. hmm tylko mam zastrzerzenia co do wystroju za para młodą. Był tylko tiul i obrączki złote... i w sumie to wszystko. Chyba mało prawda? I jakoś tak nic przed parą młodą kwiatów nie było. Chyba że jeszcze nie postawili - byłam o 10h albo dlatego że zrobili miejsce na bukiet panny młodej ... No nie wiem... Stał też stół z kieliszkami - ułożone w kształcie serca. Mam dylemat czy nie iść jeszcze i opytać o ten wystrój przy parze młodej czy nie mogą czegoś jeszcze dodać.

Kupiłyśmy dzisiaj z mamą organtyne na stół do błogosławieństwa. Wiecie tak do przystrojenia stołu i  trochę kwiatków. Ale zastosowałam odmianę bo i sala bordo-biała, bukiet bordo-zieleń, samochód bordo-biało-zielony no to stół do błogosławieństwa będzie pomarańczowo-biały :P bo jakoś tak mdło mi się porobiło i nudno o tego samego koloru :P :P

Tak myślałam jak kupowałam a teraz oczywiście wątpliwości. Trudno tak ma być.

Zawieszki kupione  :tupot: :brawo_2: w końcu ... w sumie to zamówione więc czekamy na paczkę. Oby doszła.

Dziewczyny mam dziwne odczucie że zapominam o czymś ważnym na wesele... tylko nie wiem o czym :(

Nie mamy jeszcze nic dla rodziców. Bukiety zamówię ale chciałabym jakiś upominek tylko nie wiem co. Mój PM mówi ze dla jego rodziców starczą kwiaty i nie mam wydziwiać ale to jakoś mało mi się wydaje. Gdzieś na forum wyczytałam o tańcu rodziców przy świeczkach trzymanych przez gości... Może być ciekawe... Planujecie coś takiego?

No i tablic brakuje... Pasek do sukni przyszyty także to też z głowy.

Upatrzyłam już sukienkę na Komunię do chrześniaka.

Współczuje wszystkim co mają dzisiaj śluby, na pewno atmosfera nieciekawa.

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
No i dobrze, że zmnieniłaś kwiaciarnię!! ja też nie lubię takich niepewnych sytuacji ;)
A o dekorację za parą młodą koniecznie zapytaj, jeżeli Ci to przeszkadza! to jest przecież najważniejsze miejsce na sali! ;D ;)
Co do świec dla gości, to u nas na pewno czegoś takiego nie będzie, bo i pewnie właśicielka lokalu by się nie zgodziła ;)
No i gratuluję zakupu zawieszek!!
Pozdrawiam :-*

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Ja na Twoim miejscu bym zjechala tego Pana  :P, ja jestem niecierpliwa.Dobrze ze poszlas do innej kwiaciarni!A moge wiedziec która to taka nieodpowiedzialna byla kwiaciarnia??Zebym czasem tam ja nie poszla ... :-\

Ooo pasek do sukni przyszyty to fajnie.Sliczna ta suknia!

Moja znajoma ma dzis slub w Toruniu ... Ehh pewnie njej teraz w glowie wesele , a nie tragedia.W koncu to jej dzien,niech sie bawi.

Tak , zapytaj sie o dekoracje za para mloda!Ja tez u siebie musze sie zapytac,bo my chcemy dwa serca nad nami , a jak ja bylam to widzialam jakies kwiaty i obraczki przyczepione na scianie ...Ale my wolimy serduszka.
Mysle ze przed para mloda zostawili wolne miejsce na bukiet panny mlodej.
Pozdrawiam!!

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
wow... u ciebie się wszystko układa już w całość!!!! super!!!!!!!!!!!

nio i zostało już 13 dzionków :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: 

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Bukiecik będzie pewny i to najważniejsze !

Macie gdzieś swoje menu? My też będziemy pojedynczo składniki ustalać i z chęcią zobaczę :)

Offline Paula___

• uzależniony
  • data ślubu: 18.06.2011r
osika_ a ile będziesz płacić za ten bukiet?? Bo też chcę ze storczyków i róż bordowych. I w jakim kształcie? Bo nie pamiętam..

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
A moge wiedziec która to taka nieodpowiedzialna byla kwiaciarnia??Zebym czasem tam ja nie poszla ... :-\

Też jestem tego ciekawa ;) no i napisz też proszę, na którą kwiaciarnię się zdecydowałaś i ile tam życzą sobie za taki bukiet :)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Właśnie! kochana podaj orientacyjną cenę bukietu, bo ja chyba również będę miała z róż i storczyków! ;)

Offline m_lena

• uzależniony
Ależ już malutko :)

A ten buc z kwiaciarni, to jakiś przymuł był ;) Ojjj już on by rybkę zobaczył między oczami :D
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline ada1988

• Chuck Norris
i bardzo dobrze że zmieniłaś kwiaciarnie!
i tak ja też jestem ciekawa jaka to kwiaciarnia

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
12 dni :skacza: :skacza: :skacza:

Offline osika_

• bywalec
Jeszcze daleko do ślubu... Babeczki nie panikujmy... Teraz czas będzie wolno leciał z powodu tragedii jak ma miejsce.

Kwiaciarnię biorę z Sępólna bo tam będzie ślub. Moje rodzinne miasto. Chociaz nie mieszkam tam od roku to w końcu tam spędziłam całe swoje dotychczasowe życie. Bukiet pierwotnie upatrzyłam w Bydgoszczy ale w związku z tym, że musze miec storczyka do fryzury bezsensu było robić bukiet w Bydzi. W Bydzi za bukiet - kwiaciarnia na Gdańskiej - u nich widziałam w oryginale na pokazie (wcześniej tylko przypadkowe foto gdzies z netu) - 180zł, Na Chodkiewicza wpadłam przypadkiem jak szłam do dentysty - 200zł a u mnie chcą od 150-200 wszystko zalezy jakie dostaną gałązki storczyka. Jedna kosztuje 50zł, większa ok. 70zł.
A menu nie mamy. Z marszu ustalalismy z szefem restauracji co podac. Dlatego obawiam się czy wszystko podaliśmy i czy nie za mało...

Nie mamy jeszcze płyty na poprawiny  >:( PM miał się tym zając i ciągle nic... Tak mnie to wkurza że już jestem bliska złapania jakies dj na porawiny...
musze jeszcze do orkiestry dryndąć aby podac piosenke na 1 taniec. I w sumie nie wiem co jeszcze...
Rozmaiwałam dzisiaj z prezesem o urlopie - i dostałam bez problemu.

Dziewczynki o czym zapominam? bo mam dziwne odczucie że o czymś waznym. Chciałabym jeszcze księge gości kupić. Ale jakoś nic do mnie nie przemawia.

W ogóle to chciałam aby tata prowadził mnie do ołtarza ale wyobraźcie sobbie że jak na złość PM we wszystkim był zgodny i mówił "mi to obojętne rób jak masz ochotę wszytko popieram - a tu bach. Powiedział kategoryczne nie. On chce mnie zaprowadzić i koniec wrrrr

Za tydzień o tej porze bede juz na urlopie i pewnie zabiorę sie za ogarnięcie domku i za pieczenie... U nas robi się coś takiego jak "poltrowanie" w piątek także trzeba w domku tez coś przygotować bo nigdy nie wiadomo kto przyjdzie ani ile osób. Świadek - brat przyjedzie już we czwartek, także ich też trzeba ugościć. Jednak lepiej byłoby zrobić cichy ślub :P  :blagam:

Offline osika_

• bywalec
Zapomniałam dodać że pisze do Was w ślubnych butach. Bróbuje je rozchodzić. Dzisiaj cały dzień w niech chodze po domu także pewnie do ślubu czarne będą

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Ja nie chce cichego , chociaz duzo problemow jest ze sprawami slubnymi,ale lepiej jednka taki jaki bedziemy miec :D.
Butki dobrze,ze rozchodzisz!!Tez tak bede robila! :D

Wyslalam Tobie na priv wiadomosc.

Buziaki!

Offline ada1988

• Chuck Norris
a tam cichy slub to nie to samo!
Asiu mnie tata tez nie prowadził, ja chciałam iśc z Męzem i świadkami :)

Offline beaberry

• uzależniony
  • Zakochana po uszy :)
  • data ślubu: 6 VIII 2011
Ja jakoś nie jestem za tym, by ojciec prowadził Pannę Młodą. Choć bardzo kocham mojego tatę, to chcę iść do ołtarza z narzeczonym, razem, jako dwoje, a odejść od ołtarza jako jedno ::) Ta tradycja przyszła z zachodu i jak ktoś chce niech się do niej stosuje, ale przecież w Polsce mamy swój zwyczaj Błogosławieństwa, który w sumie polega na tym samym. Przekazaniu swojego dziecka przyszłemu małżonkowi i życzenie wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.

Offline mka

• Chuck Norris
Dla ojca prowadzić córkę do ołtarza to duże przeżycie...Mój tata prowadził moją Sis i jak skomentowała to moja mama "był nieżywy" w sensie taki przejęty :D :D Pięknie to wygląda..podobnie jak przekazanie "ręki" PMowi przez ojca..symboliczny gest, zgody rodziców na małżeństwo ;) ;)

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
A to uparciuszek z tego Twojego PMa!! :D ;)
Tak, czy siak, będzie pięknie!! ;)
A jak tam buciki? w miarę wygodne?
Pozdrawiam :-*

Offline osika_

• bywalec
Jak na razie buty "piją" z każdej strony  ??? >:( jakby rozmiar za małe, a jak kupowałam tak pięknie leżały - pewnie już tak rozchodzone od przymierzania a moje sztywne jak diabli.

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
My też szliśmy razem do oltarza. Fakt, ja nie mam taty..ale wiem, ze czasem mama prowadzi córkę do ołtarza...ale jakoś wolałam isc z moim - wtedy - narzeczonym...
Ale to kwestia wyboru. Osobiście podoba mi sie i tak i tak...  :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
Mi tak jak Agulkowi podoba się i taka wersja z tatą i taka wersją z samymi młodymi :)