Autor Wątek: 150 dni spanikowanej Asiuli i zrelaksowanego Rafcia którzy wspólnie kroczyć chcą  (Przeczytany 44252 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
Przypomniało mi się że mamy mieć jeszcze jakies 2 spotkania z księdzem. Nie wiecie na czym one polegają lub czego dotyczą? Mają być jakieś nauki.

Co się tyczy sali i orkiestry to nikt nie chciał z nami umowy podpisać własnie dlatego że to przełom roku a poza tym podobno w mojej miejscowości nie robi się tego. Dziwne  :drapanie: Wszystko mamy ustalone ale na umowy nie mogę nikogo namówić. W sumie do ślubu brakuje nam już tylko welonu i bolerka, stroju P.M, wystroju kościoła i fotografa bo chyba jednak zdecyduję się na plenerek taki naturalny bez udziwnień i może do tego kościół. Ciągle nad tym debatujemy. Polecicie jakiegoś fajnego?
W poniedziałek rozwieźlismy parę zaproszeń skoro już byliśmy w rodzinnych stronach - powiem Wam że goście byli zdziwieni że tak szybko dostają... W sumie już tylko 2 miesiące nas dzielą od wielkiego dnia. Dzisiaj wysłałam z 6 zaproszeń do rodziny, której nie zawieziemy osobiście. Podpowiedzcie o czym jeszcze zapominam????? Jesli chodzi o tort to sama nie wiem czy to dobrze ze szwagier robi niespodzianke... Bo w sumie nie wiem czego sie spodziewac... Miałam już jakis typ tortu a tu teraz bedzie taki jak inni chcą.... Nie do konca mi sie to podoba. Szwagier mial nam robic ale myslalam ze według naszego pomysłu a nie bez naszego udziału... Moze R. sie pomylił i wcale nie ma to być niespodzianka tylko przygotowywał się aby nam swoją koncepcję przedstwić i przedyskutowac? Poczekamy zobaczymy. Będę wdzięczna za pomoc z fotografem... W mojej miejscowości fotograf robi ciagle te same fotki. Każda kuzynka, która miala ślub i u niego robiłą zdjęcia, to co roku wszystkie mają na tą samą kopę... nic nowego....

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
No i super! cieszę się, że ksiądz okazał się być "człowiekiem" ;)
Mam nadzieję, że i u nas też tak będzie :P

A fotografa szukaj innego niż reszta dziewczyn z Twojej okolicy!
Zdjęcia są świetną pamiątką! my stawiamy na profesjonalną firmę, bo bardzo zależy nam na ładnych fotkach ;)
Miło się potem je ogląda, niż takie standardowe, oklepane i gdy każda znajoma ma takie same ;)
Pozdrawiam :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
W 100% muszę się podpisać pod Agatka  ::)  ;D

Dodam tylko, że ja też nie byłabym przekonana do tortu niespodzianki, wolałabym mieć nad tym kontrolę ;)

Buziaczki  :-*

Offline ada1988

• Chuck Norris
a to może ze Szwagrem ustalcie jaki chcecie smak jakie ozdoby :)
a dalej może niech robi to jako niespodziankę, przecież tort i tak zostanie zjedzony bardzo szybko i nawet śladu po nim nie będzie :)

Offline kaamila

• entuzjasta
  • data ślubu: 10.07.2010
Bardzo się cieszę że ksiądz okazał się w porządku ;D

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
..to moze pogadaj ze Szwagrem? i ustalicie co i jak.. ;D

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
Oooo tort niespodzianka...mhmm.. ::) ::) ::) Gadałaś ze szwagrem? ;) ;)

Offline osika_

• bywalec
nie rozmawiałam... I chyba sobie odpuszczę.... Wczoraj jak byliśmy u mojego brata wręczyć zaproszenie i na takim kameralnym spotkanu to mój Skarbek przekonywał mnie, że bede zachwycona tortem jesli szwagrowi uda się :P hehe no tak jeśli się uda  ;D A co jeśli nie  ??? Wszystko wskazuje na to iż Skarbek wie jak tort będzie wyglądał i pochwala tą koncepcję bo przekonywał mnie że mam dac spokój - podobno tort jest 3-piętrowy ale inny niż wszystkie - nietypowy hmmm  ??? ??? Dziewczyny chodzicie na targi? W Bydzi są w przyszłą niedziele i tak zastanawiam się czy iśc. Pewnie pójde. Musze jeszcze welon i bolerko zakupić. No i zdecydować się nad kolorystyką bukietu a co za tym idzie kolorystyka kościoła. I w sumie brakuje mi biżuteria. Co do fryzury to obmyślam jak ma to wszystko wyglądac na mojej główce.

Dzisiaj walentynki... hmmmmm pewnie zdziwi Was moje zdanie o tym święcie :P:P  ale ja zawsze byłam dziwna ;D Jutro mamy 2 spotkanie w poradni rodzinnej- chcemy zapytać babkę czy nie da się zrobić 2 spotkań od razu żeby mieć to z głowy. Nie usmiecha mi się jechać 3 raz 60km na 15-minutowe spotkanie  :-\ W piątek planujemy jechać do Urzędu Stanu Cywilnego po dokumenty i złozyć tą przysięgę. W ogóle jak to się odbywa?

Byłąm dzisiaj na patyczkach i od razu we mnie energia wstąpiła. Poukładaliśmy z PM moje widokówki. Bo jakby ktoś pytał to fascynuje mnie zbieranie widokówek z wszystkich zakątków Polski i swiata. Najpierw zbierałam sama a teraz moją pasję przelałam na R. I tak zbieramy sobie razem :) Mamy około 3200 :) Ponad :) Wszystko poukłądane w segregatory z podziałem na Kraje a potem Polska na regiony  ::) Moje takie małe "zboczenie" Nie wyobrażam sobie wyjazdu bez kupienia kilkunastu kartek czasem w porywie nawet ponad 100 braliśmy ;D Już nie mogę sie doczekac wakacji i kolejnego wypadu nad morze tym razem w inny rejon z którego nie mamy jeszcze widokówek

To ja już lece. Musze nasmarować ciałko itd. Dopiero z kąpieli wyszłam a PM nadal się moczy, wiec wykorzystałam chwile wolna. Bay miłego walentynkowego wieczoru.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Myślę, że warto się na targi wybrać  :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
a ja powiem szczerze że na targach jak były w zeszłym roku nie byłam, bo już wszystko miałam :)

no to może jednak warto zaufać Szwagrowi ??? :P

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
O proszę, jakie kąpiele sobie urządzali! :D :D ;)
czyli walentynki udane ;)  :P
Co do targów, to my lataliśmy na wszystkie możliwe ;D
dużo ulotek mamy i czasami nam się przydają!
Pozdrawiam :-*

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
O kurde!! Ale pasja...też kiedyś zbierałam..jako dziecko..no nastolatka ;D ;) ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
osika to już wiem, że jak będę gdzieś jechać mam Ci wysłać widokówkę :D ?

Fajny będzie ten tort zobaczysz :)

Offline osika_

• bywalec
Pewnie że wyślij :):) nawet z małych miasteczek i wiosek. Tam tez mają :) wiem bo jak jedziemy gdzieś nawet przejazdem to zatrzymujemy się a ja latam po kioskach i szukam ;D

Offline mka

• Chuck Norris
To już nazywa się zboczenie :D :D :D

Swoją drogą w dobie sms i mms, pocztówki powinny kosztować grosze, żeby ludzie kupowili i wysyłali je do siebie..podobnie jak znaczki pocztowe ::)

Offline ada1988

• Chuck Norris
No Mka ja uważam że to jest taki chwyt własnie, pocztówki i znaczki kupują już w tej chwili nie liczni (głównie starsze osoby przy okazji świąt urodzin imienin) i to jest pewne ratowanie się, dlatego ceny są troszkę wygórowane bo oni wiedzą że i tak są osoby które to kupią :)

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja też zawsze wysyłam i uważam, że jest to sto razy fajniejsze niż smsy...

Offline ada1988

• Chuck Norris
ja generalnie mam grono osób do których wysyłam sms, i grono osób do których idzie kartka

Offline osika_

• bywalec
Moja ciotka, która we mnie wszczepiła to małe "zboczenie" potrafiła wysyłać około 200 kartek na każde Święto.  Ja nie wysyłam tylko zbieram. Do tego tylko i wyłącznie widokówki z miejscowości. Dobrze że za to "zboczenie" nie wsadzają do celi :P bo miałabym dożywocie ;D Z samej Bydgoszczy mam z 50 sztuk i co jakiś czas regularnie odwiedzam kioski w poszukiwaniu nowych okazów. Parę dni temu uzupełnialiśmy kolekcję bo nam się znów trochę nazbierało. ech mówię Wam fajna rzecz  ;D ;D ;D ;D ;D ;D a teraz jestem z pracy i zmykam dalej mierzyć się z "biurokracją"

Offline ada1988

• Chuck Norris
o matko :) podziwiam ciotke!

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
No to powodzenia w walce z papierkami!! ;) a później miłego odpoczynku w domku życzę :-*

Offline agulla1919

• Chuck Norris
Tez moge?Oj duzooo zalatwiania jest ze slubem , sama wiem :D.Sliczna sukienka.

Offline ada1988

• Chuck Norris
ojj dużo ale potem jakie miłe wspomnienia :)

Offline osika_

• bywalec
agulla1919 witam. Pewnie że możesz, każda rada się przyda :) a i razem weselej :) Która sukienka "śliczna"

Qrcze muszę odpocząć od forum.. Jak ostatnio oglądam kiecki u Mysikróliczka to moja traci blask. Tak dawno już jej nie widziałam (jest w salonie więc dopiero 23 marca mam ostatnią przymiarkę i jak już będzie ok to ją odbieram), że zastanawiam się czy ją w ogóle odbierac. Mysia zdecyduj się na kiecke bo zamęt w naszych głowach wprowadzasz :P:P  :mdleje: :drapanie: :hmmm: Ide do narzeczonego bo głupieje na wyrze  :skacza:i marudzi że mu uderzanie w klawisze przeszkadza.... ;D

Offline aagatkaa

• Chuck Norris
Ale maruda mała z tego Twojego PMa!! ;D ;)
Pozdrów Go od nas! ;)
A z kieckami u Mysi to masz rację! przesadza trochę już nie?! ;) :D

Buźka! :-*

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Paskudy jedne no!  :luzak:  ;D Tak tu obgadywać  :D :D

osika, jestem przekonana, że jak pójdziesz po swoją sukienkę to na pewno będziesz nią oczarowana na nowo! Zobaczysz! :) Wszystkie moje wklejane przybledną! Jestem pewna  :-*

Offline mka

• Chuck Norris
Ide do narzeczonego bo głupieje na wyrze  :skacza:i marudzi że mu uderzanie w klawisze przeszkadza.... ;D [/color]

Nie dziwię, się bo mi też przeszkadza :D :D I zasnąć nie mogę... ;) ;)

Offline Agulek79

• Boże dopomóz mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies.
  • Chuck Norris
  • Zadymiara forumowa ;)
  • data ślubu: 27.06.2009
Fajne hobby!! ja też bardzo lubię widokówki - wysyłąc i dostawac!! ;D
..a suknie jak ją zobaczysz i ubierzesz to na nowo sie w niej zakochasz!! ;D

Offline osika_

• bywalec
Mysia jak Cię trochę uszy będą piekły to nie zaszkodzi ale w końcu masz swoją wymarzoną to i ja do swojej wrócę na kolanach :P
aagatkaa PM pozdrawia Ciebie również :D Trochę obruszył się za marudę i nazwał nas furiatkami że tyle godzin na forum spędzamy :D

Wzięłam na jutro urlop i jedziemy do Urzędu Stanu Cywilnego załatwić formalności, jak zdazymy to skocze po salonach jeszcze raz aby wybrac welon i bolerko.... no i do kwiaciarni...
W ogóle jak sie okazało (gdy byliśmy w poradni rodzinnej spotkałam kumpelę) to właśnie owa kumpela ma ślub w ten sam dzień co my tylko o 15h a my o 16h i chce z nami dzielić się strojeniem kościoła  :skacza: Super...

Taka była moja pierwsza reakcja a teraz.... teraz mam wątpliwości  ;D bo miałam już w głowie ułożone co chcę i jaki kolorek mniej wiecej, chciałam jeszcze zobaczyć jakie uda się dodatki PM kupic i wtedy miałam zdecydowac aby wszystko jakoś sie komponowało a nie gryzło albo zlewało.. a Tak? kurcze jak mi wyjedzie z jakimś kolorem pomarańczowym? Nic w tym deseniu nie będę miała... Njapierw mi świadkowa dała zgryza ale pogadałam w kwiaciarni i udało się dograc aby mój kolor został ale pasował też do ciemnego fioletu świadkowej a tu znów dylemat hehe
wiem dziwna jestem, powtarzam sobie to codziennie że mi klepki poprzestawiało  :glupek: :bredzisz: :cegly:

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Każdej z nas trochę odbiło, nie oszukujmy się  ;D