Autor Wątek: Chciałabym spędzić resztę życia z kieliszkiem wina o Jego smaku ...  (Przeczytany 72091 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Odp: Chciałabym spędzić resztę życia z kieliszkiem wina o Jego smaku ...
« Odpowiedź #750 dnia: 18 Grudnia 2009, 09:56 »
Widzę, że każda z nas ma dylemat co do przyszłego nazwiska  ;D

Jakoś tak trudno się z nim rozstać ;)

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #751 dnia: 18 Grudnia 2009, 10:22 »
Podjęta  ;D. Liczyłam wczoraj łyżki, jakoś to tak było, że jak wyjdzie parzysta liczba to biorę 2 nazwiska, ma jak nieparzysta to jedno.
:mdleje: :mdleje: :blagam: :blagam:
:brawo: za decyzje. Ja mojego nie kojarze pozytywnie, wiec chetnie sie z nim pozegnam. Choc nowe budzi zgroze w uszach kazdego, kto musie je zapamietac  ;D
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #752 dnia: 18 Grudnia 2009, 11:10 »
Nooo gratuluje podjecia decyzji  :skacza: Czyli Twojemu PM zależało żebyś miałą tylko jego nazwisko?  ::) To podaj teraz swoje nowe incjiały jakie będziesz miała? :D

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #753 dnia: 18 Grudnia 2009, 11:13 »
czigro Ty moja kochana, ja zawsze zostanę Twoim Pierzakiem!! Jestem Pierzakiem w sercu i na głowie ;D. A tak zastanawiam się jaką Ty podejmiesz decyzję co do nazwiska ? :)

galaretka aż mnie ściska, żeby się dowiedzieć co to za trudne nazwisko  ;D ?

My mamy dziś W KOŃCU wieczór wolny więc podejrzewam, że zalegniemy przed telewizorkiem z winkiem i będziemy odpoczywać  :drinkuje: :drinkuje:
Od jutra ciąg dalszy maratonu ślubnego przedświątecznego- popołudniu spotkanie z fotografem, w niedzielę odbieramy wódeczkę, a wieczorkiem jedziemy podpisać umowę do Tawerny. W poniedziałek wieczorkiem wybieramy się za Częstochowę, żeby podpisać umowę z zespołem...Ufff, ciężki czas się do Wigilii zapowiada...
We wtorek zamierzamy posprzątać przed świętami, a w środę kupić choinkę, którą będziemy ubierać w Wigilijny poranek  ;D ;D ;D. Ostatnio wszystko musimy mieć dopięte na ostatni guzik, normalnie chodzę z kalendarzem i rzeczywiście mówię ludziom,że muszę sprawdzić w grafiku czy mam wolny czas  :P :P :P.
Na wyjeździe sylwestrowym nie będę myśleć o NICZYM tylko leniuchować !!!!  ;D Ech...jeszcze 9 dni!

mka właśnie jemu kompletnie nie zależało! Powiedział wręcz, że jeśli ja chce to on może przejść na moje. Ale nie zdecydowałam sie bo jego oryginalne imie nie pasuje do mojego nazwiska :). Powiedział, że mam wolny wybór i co wybiorę to będzie ok...:) Niespotykane wręcz! Ja miałam inicjały J.P., a teraz będę mieć J.R. więc zmiana o tylko jedną pozycję w alfabecie  ;D.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #754 dnia: 18 Grudnia 2009, 11:36 »
Oj to pracowicie zapowiadają się znajbliższe dni :D :D
Choc nowe budzi zgroze w uszach kazdego, kto musie je zapamietac  ;D
Nazwisko mojego R. też wywołuje popłoch i trzeba ze 3 razy powtarzać :D

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #755 dnia: 18 Grudnia 2009, 11:42 »
nadrobiłam zaległości ;D

gratuluję potwierdzenia terminu w USC i wszystkich pozałatwianych już spraw :D

a jak się nazywa Wasz fotograf ?

Offline Jessie
  • zapaleniec
« Odpowiedź #756 dnia: 18 Grudnia 2009, 12:27 »
HELLO. dawno mnie tu nie było. Wpadłam spytać czy mogę prosić o jakieś namiary na tel, BO chcieliśmy jeśli można wpaść Was odwiedzić w Kasince. Mąż się nie może doczekać jak Was pozna. Tyle się nasłuchał. Proszę o sms lub prv. Jeśli oczywiście jesteście Chętne na spotkanie z Nami :) Pozdrawiam i Gratuluję jeszcze raz daty i innych ustaleń :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #757 dnia: 18 Grudnia 2009, 15:44 »
Ja też przejęłam nazwisko męża chociaż jest najbardziej znane w Polsce :P I obiecałam sobie że nigdy nie wezmę sobie faceta o takim nazwisku ;D No i jedyne co było złe to to że nie umiałam się do tego przyzwyczaić ;D Ludzie mnie upominać czasem musieli, że M.N. to ja :P
Też chodziłam z kalendarzem ;D Więc to normalka, super, zazdroszczę tej bieganiny! :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #758 dnia: 18 Grudnia 2009, 18:12 »
Ja nadal nie mogę się przyzwyczaić i przedstawiam się tylko swoim  ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #759 dnia: 19 Grudnia 2009, 18:43 »
ja tam nie mialam dylematu od poczatku wiedzialam, ze nazwisko bede zmieniac na mezowskie, ale zawsze jak sie przedstawiam albo musze podac nazwisko to musze sie zastanowic chwilke.

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #760 dnia: 19 Grudnia 2009, 19:27 »
Jak Ciebie nie ma to i czigry brak i na odwrót :D :D

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #761 dnia: 19 Grudnia 2009, 19:37 »
jesteśmy, jesteśmy, ja podczytuje Wasze watki, niestety nie mam czasu na to zeby cos napisać. Asia jest na spotkaniu z fotografem, ja tez mialam jechac ale nie dałam rady:? porządki świąteczne :mdleje: no i wiele rzeczy związanych z ślubem chciałabym załatwić przed świętami. Ale żyjemy, namówiłam Asie na jutrzejszy spacer :brewki: i juz marudzi :mdleje:

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #762 dnia: 20 Grudnia 2009, 00:07 »
Ja też jestem. Fotograf w deche  ;D. Facet po 40-tce z wyżelowanymi blond pasemkami  ;D. Pokazał nam albumy. Dostaniemy ok. 2tyś zdjęć na płycie, oprocz tego fotoksiążkę z 10 kartami w cenie, jeśli chcemy więcej to 50zł za kartę. Nie mogłam unieść tego albumu- strasznie duży był  :P (przykladowy). Fotki i jego pomysły bardzo nam się podobają...Przyjechać ma do nas godzinę przed ślubem bo chcemy porobić zdjęcia z psem  :skacza: w ubrankach ślubnych. Poźniej USC, a w przerwie do wesela (2h) jakaś sesyjka typu w palmiarni albo na rynku  ;D. Potem na weselu do oczepin i jeszcze jakiś jeden dzień na sesję  ;D. Następna sprawa odhaczona...Jedyne co to nie mamy żadnej umowy, wplaciliśmy zaliczkę- i mam nadzieję, że cena się ostatecznie nie zmieni....
Jutro wódeczka i podpisanie umowy z lokalem  ;D.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #763 dnia: 20 Grudnia 2009, 06:09 »
Super że kolejna sprawa z głowy :)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #764 dnia: 20 Grudnia 2009, 16:22 »
Witam Was weekendowo...Za chwilę jedziemy podpisać umowę z lokalem  ;D. Z tymże mamy problem z pokojami...Niestety w Tawernie jest bardzo mało miejsc noclegowych... I wychodzi w chwili obecnej, że brakuje nam aż 5 pokoi !!!!  :Mdleje_1: :buu: Chcemy położyć najbliższą rodzinę na miejscu (również te w Gliwic) no i dochodzą osoby z Krakowa...Jeśli liczba gości utrzyma się to niestety będziemy musieli dla części znaleźć inny nocleg! A do najbliższego hotelu wcale blisko nie jest..No i takie dzielenie to są kłopoty z transportem i w ogóle :(. Bardzo sie tym martwie...:( :( :(. Nie wiem co robić...Czy wszystkich gdzieś przenieść czy podzielić towarzystwo. A jak podzielić to w jaki sposób... :Mdleje_1: :Mdleje_1:

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #765 dnia: 20 Grudnia 2009, 19:34 »
Ja babcie biorę do siebie :brewki:
rzeczywiście macie nad czym myśleć, ale może polowa osób sie wykruszy i nie będzie problemu z  noclegami :drapanie:

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #766 dnia: 20 Grudnia 2009, 20:15 »
No właśnie...z przyjezdnymi różnie to może być, nie martw się na zapas. Urządzicie to jakoś. A do kiedy goście mają ostatecznie potwierdzić przybycie? ::)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #767 dnia: 20 Grudnia 2009, 21:55 »
No własnie też tak myslałam.  Wszyscy młodzi nasi znajomi z Krakowa potwierdzili przybycie (oprócz jednej pary), a rodzina na pewno będzie więc trzeba będzie ich jakoś porozmieszczać ale mamy pewien pomysl więc myslę, że damy radę :).

Umowa z lokalem podpisana...Nie dało się negocjować cen pokoi tak jak myslalam. Po podpisaniu umowy pierwszy raz przeczytałam menu bo wcześniej czasu nie miałam  :P. No i jest baaardzo dużo jedzenia co mnie bardzo cieszy  ;D. Następne spotkanie tydzień przed ślubem i wtedy ustalimy szczegóły. Jest tylko jedno "ale". W Tawernie dzieci do lat 7 są w cenie 50% od menu !!!!  :mdleje: :mdleje: U nas jedynym dzieckiem na weselu będzie moja 2,5 letnia siostra przed 2-3h bo poźniej wracają z mamą do Krakowa. Na pewno będę negocjować, żeby za nią nie płacić bo tak male dziecko i do tego niejadek przez 2h nawet nie zje 3 kawałków ziemniaka!  >:(

Poza tym bylismy w Tesco po wodkę bo miała na nas czekać od czwartku...I okazało się, że koleś, który zebrał od nas zamówienie w ogóle nie wprowadził go do systemu !!!!  :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :biczowanie: :biczowanie: :boks1: :boks1: Nie spisaliśmy z nim druku zamówienia bo twierdził, że nie trzeba- a teraz nie ma!!  :buu: :buu: Na dodatek mają braki Soplicy w okolicznych sklepach i możemy zostać w czarnej dupie  :nerwus: :nerwus: :nerwus: Byłam tak wściekła, ze poprosiłam kierownika i on spisał z nami zamówienie ale niczego nie gwarantuje- musi zadzwonić do centrali i zapytać czy maj ą  taką ilość. Jak nie to lipa  :popija: :popija: Jedyna szansa wtedy, z e kupimy w Biedronce bo tam też jest w takiej cenie...ALe przyrzekam, że wtedy przejdę się do Tesco i dorwę tego pajaca, ktory nam kit wcisnął... :Kill: :Kill: :Kill:

Jutro ciężki dzień - po pracy jedziemy podpisać umowę z zespołem.

A dziś kupiliśmy choinkę  :skacza: :skacza: :los: :los: :Serduszka: :Serduszka: Jest piękna i pachnie! Poki co stoi na balkonie - w Wigilijny poranek będziemy ubierać  :hopsa: :hopsa:

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #768 dnia: 20 Grudnia 2009, 22:43 »
Popieram zabić pajaca, który nie zorganizował wódki  ;)

Widzę, że dużo rzeczy przez ostatni czas dopinacie na ostatni guzik, okres przedświątczeny w całkowitej bieganinie. Życzę zatem spokojnieszych dni :)

A choinka, ehhh, u mnie sztuczna - niestety... zazdroszczę zapachu :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #769 dnia: 20 Grudnia 2009, 22:55 »
Co za niewykwalifikowany pajac  >:( >:( >:(
Fajnie, że umowa podpisana :) No i faktycznie negocjuj! My za dzieci do 3 roku życia chyba w ogóle nie płaciliśmy.
A co do noclegu to u nas też był dzielony na dwa i daliśmy radę, nikt nie narzekał :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #770 dnia: 20 Grudnia 2009, 23:26 »
Ja bym podzieliła gości, ale na takiej zasadzie, że osoby starsze położyć na miejscu a wszystkich młodych dalej... żeby później nikt nie poczuł się pokrzywdzony ;)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #771 dnia: 20 Grudnia 2009, 23:33 »
No ale starsi zajmą góra 4-5 pokoi...Więc można dokoptować którychś młodych, żeby zająć wszystkie pokoje, a resztę w innym hotelu. Czasu mamy niewiele bo musimy zrobić rezerwację w tym drugim hotelu :(. Najlepiej chyba jeszcze przed świętami...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #772 dnia: 20 Grudnia 2009, 23:39 »
Wiem, ale żeby później uciąć spekulacje pt. "a dlaczego ja miałem nocleg dalej a nie na miejscu jak X, Y, Z, A, B i C?" to starszych położyłabym na miejscu (no tu chyba nikt nie miałby pretensji), a dalej szukałabym noclegów dla reszty i negocjowała zniżkę ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #773 dnia: 21 Grudnia 2009, 08:05 »
Negocjuj o maluszka, mnie się udało - nic nie palciłam za zadne dziecko a była dwójka po roczku i jedna 2,5 letnia moja bratanica - ona nawet miała nałożony obiad na malutkich talerzykach ale spała w samochodzie i ta  roczna dziewczynka  zjadła jej cały makaron z talerza  ;D ;D ;D na szczeście na mięsko się juz załapala  ;)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #774 dnia: 21 Grudnia 2009, 09:02 »
Mam nadzieję, że młodzi moi znajomi z Krakowa nie będą mieć nic przeciwko...musimy tylko załatwić im transport z hotelu na salę weselną i po imprezie. Raczej tak zrobimy, że wszyscy moi znajomi z Krakowa będą spać w tym oddalonym hotelu. Nie ma innego wyjścia.

Dziś jedziemy pod Częstochowę, a warunki bardzo kiepskie. Poza tym boję się, że zaproszenia mogą nie dojść bo ponoć jak zwykle poczta przed świętami strajkuje :( :(. A ja czekam jeszcze na drugą przesyłkę- obrożę dla psa. Mam nadzieję, ze dojdzie bo nie była wysłana priorytetem...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #775 dnia: 21 Grudnia 2009, 09:37 »
Nie martw się, często zdarza się, że priorytety chodzą dłużej niż normalne listy... ;)

Trzymam kciuki i za obrożę i za zaproszenia :)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #776 dnia: 21 Grudnia 2009, 10:28 »
Nie chce mi się siedzieć w pracy...Ech, nie wiem jak wytrzymam jeszcze 2 dni :(. Chciałabym być już w domku i na spokojnie sobie wszystko załatwiać. W pracy i tak się nic nie dzieje...

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #777 dnia: 21 Grudnia 2009, 11:25 »
widzę,że zdecydowałaś się na foto-Pstryk... my też go mieliśmy na swoim weselu. jeśli chcesz się dowidzieć więcej rzeczy,to napisz na prv. Powiem Ci, że nie wszystko wyglądało tak,jak miało...a jeśli byś chciała zobaczyć zdjęcia,to są w mojej relacji.

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #778 dnia: 21 Grudnia 2009, 12:51 »
evelaz już wysłałam priva...wpłaciliśmy zaliczkę więc co ma być to będzie...Na zdjęciach zależy nam najbardziej bo nie będzie kamerzysty...mam nadzieję, że wielkich przebojów z nim nie miałaś...

A do mnie dzwonili z Tesco  >:(. Na szczęście sprawa się wyjaśniła. Okazało się, że ten koleś złożył zamówienie, zostało wprowadzone do systemu, ale jak zjechało do nich parę tysięcy butelek alkoholu to nikt dla nas nie odłożył tych 65 i zeszły na sklepie. Pani kierownik dzwoniła i zapewniła, że nasza wódka będzie czekać na nas w środę od 13:00. Mam nadzieję, bo jak nie to  :ckm: :ckm: :Kill: :Kill: :biczowanie: :biczowanie:

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #779 dnia: 21 Grudnia 2009, 13:51 »
Asiu- odpowiedziałam Ci już na Twojego priva ;)