Autor Wątek: Chciałabym spędzić resztę życia z kieliszkiem wina o Jego smaku ...  (Przeczytany 72979 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
Odp: Chciałabym spędzić resztę życia z kieliszkiem wina o Jego smaku ...
« Odpowiedź #630 dnia: 9 Grudnia 2009, 22:55 »
Bedzie dorze :przytul: Biedny Andrew, musi wydać przyszywaną córkę za mąż i rodzoną :brewki:

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #631 dnia: 9 Grudnia 2009, 23:25 »
No, no, kręci się kręci  :skacza: Co do ilości napoi to sama nie wiem...ja zrobie tak..którejś soboty usiądę sobie ze znajomymi rozlejemy alkohol i sprawdzimy ile pojdzie soków i gazowanych na gowę-jakiś to obraz mi da.. ::) :D

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #632 dnia: 10 Grudnia 2009, 09:26 »
Hehe - biedny Andrew, się napracuje chłopak  ;D. No ale sam się określił jako mój przyszywany tata  ;D

mka bosski pomysł  :P :P

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #633 dnia: 10 Grudnia 2009, 11:08 »
Boski, przyjemny i pożyteczny  :pijaki:

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #634 dnia: 10 Grudnia 2009, 11:27 »
Zgadnijcie co...? Dzwoniłam do sądu- rozmawiałam z tą samą Panią co wczoraj. Otóż mój odpis ma być dziś zrobiony i MOŻE wyjdzie jutrzejszą pocztą...Może, bo jak nie to dopiero w poniedziałek !!!!  :ckm: :ckm: Pani obiecała, ze zapisze i da sekretarce do zrobienia dziś, żeby przekazała już dziś bądź jutro z samego rana pismo do wysłania. Mam nadzieję, że jutro to wyślą bo jak nie to ich po prost  :boks: :boks: :biczowanie: :biczowanie: . Wczoraj przyszło awizo, z USC mój akt urodzenia. Jeszcze tylko ten pieprzony odpis i już. Do USC idziemy dopiero w następny czwartek bo wcześniej jest czynne w takich godzinach, że nie damy rady bo w czasie pracy...

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #635 dnia: 10 Grudnia 2009, 11:38 »
Trzymam kciuki żeby wszystko szybko do Ciebie doszło.
Te urzędy są straszne  :nerwus: :nerwus: a osoby w nich pracujące (nie wszystkie ;) ).....hmm brak słów
[/url]
[/url]

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #636 dnia: 10 Grudnia 2009, 12:35 »
Normalnie to jest jak tor przeszkód w pogoni do ślubu...  ;)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #637 dnia: 10 Grudnia 2009, 13:48 »
Ech...ciąg dalszy kłód pod nogi :\. Przyszywany tata załatwił salę ale w lutym wolny jest tylko termin 20 luty...A my chcemy z początkiem lutego, żeby było bliżej zimy i ewentualnego śniegu niż bliżej roztopów... :( Plusem tej sali ponoć jest to, że jest z hotelem, to jest jakaś znajoma wiec może mieć fajne ceny, ponoć jedzonko pyszne. Ale ten termin... Nie chcieliśmy go zmieniać za nic w świecie :(. No nic, jedziemy dziś wieczorem obejrzeć salę i zorientować się w cenie. A ja się już zastanawiam czy jeśli będzie taniej to zmienimy termin...czy szukamy innej, pewnie droższej sali. Ech :(.

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #638 dnia: 10 Grudnia 2009, 14:00 »
Nie będzie tak źle...luty nie jest miesiącem ślubów więc nie wszystkie fajne sale są zajete akurat 6.02 mówię Ci :przytul:

Przeszłaś już tyle, ze dasz radę i  z tym. Po złych chwilach zawsze przychodzą dobre więc przeciwności losu stawiane Wam w załatwianiu ślubu zostaną odkupione samym ślubem i życiem "po"  ;D

Aleee walnełam przemowę ::)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #639 dnia: 10 Grudnia 2009, 14:16 »
Wiem, że mnóstwo sal jest wolnych w tym terminie ale naprawdę myslałam, że załatwimy już dziś te sale i hotel i najważniejsze będzie odhaczone i nie trzeba będzie się stresować, i będzie można ruszyć z produkcją zaproszeń...A tak? Jestem zrozpaczona! Nie chce zmieniać daty ślubu...Musieliby przedstawić mi naprawdę tanią ofertę. Zobaczymy wieczorem... Ale już szukam, jeszcze jakichś sal w okolicach typu Zabrze, Ruda Śląska, Knurów nie wiem sama...:(

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #640 dnia: 10 Grudnia 2009, 15:43 »
Myśląc o tym, że może będziemy zmuszeni przesunąć ślub poszukałam jakiejś prognozy pogody na pierwsze miesiące Nowego Roku. Oto co znalazłam...

Styczeń ciepły i wilgotny

Najzimniejszy miesiąc w roku nie przyniesie długich zimowych epizodów. Będziemy mieć zmienną aurę z bardzo częstymi opadami, głównie deszczu ze śniegiem i samego deszczu. Przyczyną będzie, podobnie jak w grudniu, napływ ciepłego powietrza z zachodu i południa. Temperatury będą wyższe niż zwykle w tym miesiącu. Opadom będą towarzyszyć porywiste wiatry, a na Bałtyku panować będą sztormy.

Luty bardziej zimowy

W tym miesiącu szanse na zimową aurę wzrosną. Więcej niż w styczniu dni minie pod znakiem opadów śniegu, ale padać nie będzie zbyt często. Możemy liczyć na wiele słonecznych i suchych chwil. Temperatura będzie niższa od tej w styczniu, dlatego spodziewamy się kilku mroźnych epizodów.

Marzec również zimowy

Marzec będzie stanowić kontynuację lutowej pogody, a więc będzie zimno i śnieżnie. Wszystko wskazuje na to, że przyszłoroczna wiosna nadejście później niż zazwyczaj.

Wynika z tego, że im później w lutym tym większa szansa na śnieg....Ech, sama nie wiem. Naprawdę nie chce wiosennych roztopów...

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #641 dnia: 10 Grudnia 2009, 16:49 »
Nie chcę Cię martwić..ale wiesz,że to tylko prognozy...niestety pogody nie da się do końa przwidzieć..może być tak,że akurat 6 lutego przyjdą śnieżyce a może być i tak, że będzie to jeden z cieplejszych dni w lutym...i tak jest z każdym innym dniem.

Wiem, ze chcecie zimowej scenerii jednak ja bym aż tak bardzo uwagi do teo nieprzywiązywala bo pogodę można przewidzieć tylko do pewnego stopnia... ::)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #642 dnia: 10 Grudnia 2009, 18:02 »
Dokładnie kochana, to tylko prognozy! Widzisz, sierpień miał być gorący i bez opadów, a akurat 22 sierpnia, mimo że cały tydzień przez i później cały tydzień po - była piękna pogoda, to akurat w TEN dzień nam się rozpadało ::)
Daj znać co i jak z tą salą proponowaną przez przyszywanego tatę :P ;) Może akurat będzie dużo bardziej atrakcyjna :)
A dlaczego zależy Wam tak na 6 lutego?(może przeoczyłam ;) ) Czy to tylko ze względu na pogodę?
P.S. Uuu, marzec zimowy ::) A my akurat w marcu planujemy do pl polecieć ::)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
« Odpowiedź #643 dnia: 10 Grudnia 2009, 18:26 »
Asiu a dlaczego zrezygnowałaś z tej Tawerny??Pomyśl w ten sposób, ze jak zrobisz wesele pod koniec lutego, to zaoszczędzisz trochę kasy, bo Anki nie będzie :p

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #644 dnia: 10 Grudnia 2009, 22:47 »
Hello :)

Byliśmy dziś w dwóch lokalach .... Pierwszy to Hotel Łabędy w Gliwicach, jest tam mała salka + pokoje. Drugi to Tawerna. Pojechaliśmy z głupa do tej Tawerny bez wcześniejszego telefonu.

Nasze przemyślenia są takie, że raczej bardziej skłaniamy się ku Tawernie...Pani Kasia(kierowniczka) szalenie miła osoba, przyjęła nas, poczęstowała kawką na koszt firmy i wszystko opowiedziała. Termin 6 luty jest wolny, a koszt za jedną osobę jest TAKI SAM jak w Łabędach. Co prawda w Hotelu Łabędy są tańsze pokoje ale już zapowiedziałam Pani Kasi, że jeśli się zdecydujemy to będę negocjować cenę pokoi :).
Do jutra musimy jej dać znać. Ogólnie bardzo nam się tam podoba, przytulnie i w ogóle. Mała sala podoba nam się bardziej niż duża ale nie wiemy czy będzie dość miejsca dla 60 osób do tańca...Z kolei za dużą musimy zapłacić za 60 osób, bo to jest minimalna ilość osób...Jest jeszcze wyjscie takie, że zarezerwujemy małą salę, a jeśli nie będzie żadnej imprezy planowanej na tej większej to możemy zająć wiekszą w cenie małej...Ryzyk fizyk. No i się zastanawiamy czy brać od razu dużą i płacić za 60osob bez względu na to ile faktycznie przyjedzie, czy wziąć mniejszą i ryzykować, że albo przejdziemy do większej albo nie. Może w 1,5miesiąca nikt nie zarezerwuje tej góry...Co myślicie?
Na dodatek zaliczka za rezerwację jest śmiesznie mała więc prawie w spokoju będę czekać na 18.12 kiedy zabukujemy termin w USC...
Myślimy jeszcze czy sie zdecydować...Ale jesteśmy raczej na TAK  ;D
Byłoby super mieć to z głowy...
Poza tym dostaliśmy od p. Kasi namiar na ... orkiestrę - chociaż planowaliśmy DJ-a. Ale to orkiestra 2-osobowa, małżeństwo, ktore bierze śmiesznie małą kasę za grę, a jak się chce ich posluchac to zapraszają do siebie i śpiewają na żywo na spotkaniu :). Umowimy się z nimi jakoś w weekend.

Ech, troszkę odetchnęłam...Może damy radę :).

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #645 dnia: 10 Grudnia 2009, 23:03 »
No widzisz :skacza:

Cieszę się bardzo bo kto jak kto ale wy ostatnio macie pod górkę do tego ślubu ;) A ile konkretnie osób zapraszacie? Bo jak np. 70 to ja bym spokojnie rezerwowałą dużą +/- 10 osób które nie będa mogły, a nie będzie ciasno i nie będziecie się martwić o miejsce do tańczenia :D Ale ja jestem u Ciebie aktywna ::) Są jakieś punkty za aktywność?? :D :D :D

Offline galaretka

• uzależniony
  • data ślubu: były już dwa :hopsa:
« Odpowiedź #646 dnia: 10 Grudnia 2009, 23:04 »
no a jak to wyglada, z tymi 60cioma osobami? wszyscy tacy "na bank", czy to maks? bo jak 60 to maks, to ja bym brala mniejsza.
a i tak ta wieksza bedzie wolna, zobaczysz  :D
Kochajmy się !! ;D

"As im rządzi, fanki kadzą, kogo zechcą tego zgładzą."
Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #647 dnia: 10 Grudnia 2009, 23:04 »
no wlasnie.. czyli jak jest z ta liczba  ;D?
Kochajmy się !! ;D

Czemuż to, o Asie, o wyjątkowej klasie, w rymu niepozorności widzisz brak miłości.

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
« Odpowiedź #648 dnia: 11 Grudnia 2009, 09:14 »
Asia nie bierz tej orkiestry!!! Ona grała u Maryny, masakra :mdleje:

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #649 dnia: 11 Grudnia 2009, 09:18 »
Mamy 30 podwójnych zaproszeń- czyli 60 osób + może moja mała siostra (2,5roku) + osoby z obsługi ok.4 osoby.
Więc w sumie wychodzi 64 osoby + dziecko. Ja myślę, że na pewno będzie mniej...Raczej nigdy nie przychodzi 100% zaproszonych nie? Poza tym p. Kasia stwierdziła, że dajemy gościom naprawdę mało czasu na decyzję- niektórzy może mają już plany-jakieś ferie czy coś. Więc stwierdziliśmy, że lepiej zarezerwować mniejszą salę i ewentualnie będzie mniej miejsca do tańca- a myślę, że mała szansa, żeby ktoś nagle zarezerwował dużą salę - w 1,5 miesiąca. I że jest duża szansa na to, żeby duża sala była wolna...A w drugą stronę by było tak, że byśmy zapłacili za 60 osób, a przyjechałoby np. 50 albo 45- no to już byśmy bardzo przepłacili. Wydaje nam się, że lepiej zaryzykować wzięcie mniejszej sali...Co myślicie?

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
« Odpowiedź #650 dnia: 11 Grudnia 2009, 09:28 »
Ryzykuj :D Najwyżej będzie jak autobusie :uscisk: A jak Ania wejdzie na parkiet, to od razu zrobi sie dużo miejsca :brewki: Cieszę sie, ze w końcu wiem na kiedy mam kase zbierać. No i chippendale czeka na termin panieńskiego O0

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #651 dnia: 11 Grudnia 2009, 10:23 »
no ja tez jestem za mniejsza :D
Kochajmy się !! ;D

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #652 dnia: 11 Grudnia 2009, 11:41 »
No zaraz mam dzwonić z potwierdzeniem...Ech, chyba weźmiemy małą i zaryzykujemy...Najwyżej będziemy tańczyć na śledzika  :P.
Zaproszenia są w trakcie wyrabiania- piekne będą  ;D ;D

Aha, i najważniejsze !! Dzwoniłam do sądu - moje pismo wyszło do mnie dziś poranną pocztą  :skacza: :brawo_2: :Najlepszy: :Najlepszy: :Najlepszy: Miejmy tylko nadzieję, że poczta polska nie zawiedzie  :blagam: :blagam: Na czwartek muszę mieć to cholerne pismo!

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #653 dnia: 11 Grudnia 2009, 13:19 »
Jeśli to ta liczba to jest max, to bym wzieła faktycznie tą małą salkę ::) ::) Dzwoniłaś już zarezerwować?
Wreszcie panie z sądu ruszyły tyłki... :brawo_2: :brawo_2:

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #654 dnia: 11 Grudnia 2009, 13:24 »
Zarezerwowałam salę w Tawernie  :skacza: Wzięliśmy małą z nadzieją, że jednak duża będzie wolna i będziemy mogli ją zająć !!! Mam nadzieję, że nie będziemy tego żałować... Nie możemy pozwolić sobie na rezerwację dużej kiedy nie wiemy ile będzie osób, nie chcemy ryzykować niepotrzebnym wydawaniem kasy. Ech...

Teraz czas na poszukiwana fotografa i przede wszystkim muzyki !!

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #655 dnia: 11 Grudnia 2009, 13:30 »
No nareszcie :hahahaha: :hahahaha: :hopsa: :hopsa:

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #656 dnia: 11 Grudnia 2009, 13:50 »
Super że już macie pierwsze rezerwacje zaklepane  :D
[/url]
[/url]

Offline galaretka

• uzależniony
« Odpowiedź #657 dnia: 11 Grudnia 2009, 14:18 »
jupiii! ruszylo sie i to jeszcze przed wkndem! super  :auto:
Kochajmy się !! ;D

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #658 dnia: 11 Grudnia 2009, 14:23 »
No też się ciesze, że w końcu jakieś światełko w tunelu jest...:). Umowę z lokalem podpisujemy 20 grudnia.

W weekend chyba ruszymy w poszukiwaniu garnituru  ;D. Może jakieś dodatki pokupuję sobie...Ale to dopiero w niedzielę bo jutro R. ma 25te urodzinki i będzie biba :). A cały dzien będziemy odpoczywać i trochę sprzątać (nie byłabym sobą gdybym darowała :P).

Ciągle przeglądam naszą listę, żeby zobaczyć co jeszcze możemy załatwić....Aha! Dziś prawdopodobnie kupimy alkohol (wódkę) - jeszcze będę dzwonić do Carrefoura ale jeśli nie powalą mnie rabatem na Wyborową bo weźmiemy Soplicę w Tesco- 17,62 za 0,5l w promocji  ;D. Obyśmy tylko połowy nie spili do ślubu  ;D ;D.

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #659 dnia: 11 Grudnia 2009, 15:24 »
Hmmm przepraszam, że zapytam ale w takim razie Twój PM jest od Ciebie młodszy? ::) ;D ;D