Autor Wątek: Chciałabym spędzić resztę życia z kieliszkiem wina o Jego smaku ...  (Przeczytany 73132 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Odp: Chciałabym spędzić resztę życia z kieliszkiem wina o Jego smaku ...
« Odpowiedź #990 dnia: 13 Stycznia 2010, 17:57 »
Ja mam krawcową, ale w Żorach więc to pewnie tym bardziej Cię nie interesuje... No, ale dodam że taka krawcowa to sam skarb!

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #991 dnia: 13 Stycznia 2010, 18:37 »
Dzięki dziewczynki za wsparcie..Trochę mnie podniosłyście na duchu.

A ja w drodze do pracy wymyśliłam koncepcję ubrania na ślub i wesele. Otóż na ślub w USC ubiorę wersję DŁUGĄ sukienki. Między ślubem, a weselem przebiorę się w wersję krótką i tak będę od początku wesela. Po pierwsze dlatego, ze na sesji zdjęciowej chcę być tylko w wersji długiej bo będzie zimno. Poza tym lepiej czuje się tylko w krótkiej wersji. Poza tym fotograf na weselu będzie tylko do północy więc w wersji przebiórki po północy nie będę mieć zdjęć profesjonalnych w wersji krótkiej. Dobrze mi z tym pomysłem i tak zostanie :).

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #992 dnia: 13 Stycznia 2010, 18:49 »
No i bardzo fajnie to sobie wymyśliłaś ;) ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #993 dnia: 13 Stycznia 2010, 19:52 »
Dokładnie :)

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #994 dnia: 13 Stycznia 2010, 21:07 »
aeniołek przepraszam  :-*, że dopiero teraz dotarłam do Twojego wątku, ale jakoś wcześniej go nie widziałam, ale gdy go  tylko zobaczyłam, wiedziałam, że nie może mnie  w nim zabraknąć :D Biorę się za nadrabianie zaległości  ::)

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #995 dnia: 13 Stycznia 2010, 21:13 »
Ja oczywiście też podczytuję  ;D :tak_2:

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
« Odpowiedź #996 dnia: 14 Stycznia 2010, 08:51 »
Dobrze wymysliłaś.
Babcią sie nie przejmuj, moja ma sto koncepcji i całkiem róznych niż moje, więc twojej też się nie dziw.
Zrobisz jak chcesz, ja tez będę miec tylko cywilny, tylko z ta różnicą , że to mój pierwszy ślub. Ale kazdy może sie ubrać jak chce ;D
Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #997 dnia: 14 Stycznia 2010, 11:27 »
monia_01, Isus witam i zapraszam  ;D  :hello: :hello:

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie- pomysl mi się podoba...mam nadzieje, że zacznę pozytywnie myśleć i nie przejmować się słowami babci.

A dziś mam urlop  ;D ;D. Rano musiałam iść do lekarza po skierowanie, a popołudniu idę do alergologa (problemy skórne). Po drodze zaliczam hennę i jadę umówić się na make-up do Sephory. Chyba jednak pójdę na próbny, tak jak radzicie, żeby nie było wtopy...Ale to 23 stycznia,wtedy co fryz- ale będzie fotek  ;D.

Nie pisałam Wam jeszcze o mojej największej frustracji- niemożności zgubienia kg. Owszem gruba nie jestem ale jeszcze rok temu ważyłam sobie 58kg, a teraz kiedy jestem na innych tabsach (cilest wcześniej ale bolały mnie piersi, później logest,obecnie yasmin) niz cilest nie mogę zrzucić nawet 2kg i to jest bardzo frustrujące!  :pogrzeb: :pogrzeb: :popija: :popija: Obecnie waże 63-64kg, przytylam po operacji i zaraz po operacji zaczęłam nowe tabletki- i nie mogę tego zrzucić w ŻADEN sposób :( :(. Odchudzałam się różnymi dietami (cud i zwykłymi), nie jadłam prawie. Teraz staram się nie jeść popołudniu już, poza tym CODZIENNIE chodzę na godzinę basenu. Normalnie już byłby ze mnie patyczak ale niestety nie chudnę W OGÓLE. I nie wiem już co robić..:(. Chciałabym zejść do 60kg...albo chociaż do 61kg...:(.Odkąd 2 lata temu schudłam 15kg w poł roku mogłam regulować swobodnie swoją wagą i się ona utzymywała, wystarczyło mniej jeść i uprawiać  jakiś sport (wtedy miałam taniec), a teraz NIC nie daje rady...:(.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #998 dnia: 14 Stycznia 2010, 11:34 »
Codziennie basen i nic nie rusza? ... No to muszą być hormony w takim razie...

Pamiętaj, że jak będziesz na próbnym to poproś o nazwisko makijażystki, bo później jak w dzień ślubu będziesz miała inną panią to próbny mija się z celem ;)

:-*

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
« Odpowiedź #999 dnia: 14 Stycznia 2010, 11:59 »
Asiu ja bym na Twoim miejscu umówiła sie z dietetykiem, może on rozwiążę Twoje problemy. Mniej więcej wiem jak to jest, bo odkąd biorę tabletki tez mam problemy z zrzuceniem :mdleje: co do make up to uważam ze to strata pieniedzy, w dniu Twojego ślubu wcale nie musi być ta sama babka, wystarczy Ci ta karteczka co masz z poprzedniego ślubu i już :tak_2: chyba :p ale jak juz tam będziesz, to zapytaj sie czy 6lutego byłyby dwie babki bo jak cos to tez sie podmaluje :brewki:

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1000 dnia: 14 Stycznia 2010, 12:32 »
Tabsy to jedno...a drugie to tarczyca....koniecznie spr. poziom,ale nie tylko tym pdst. badaniem ale też z przeciwciałami ;) ;) ;)

Ja też nie mogę się pozbyć zbędnych kg..ale moją namiętnością są słodycze.

Na basen to chyba niedawno zaczęłaś chodzić, co?

W kg, może nie być widać (bo robią ci się mięśnie), ale w obwodach tak...sprawdzaj centymterem co 2 tygodnie mniej więcej ;D

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1001 dnia: 14 Stycznia 2010, 15:33 »
Kochana powiem Ci tak :) Był czas kiedy ważyłam 67 kg i schudłam w sumie 15 kg, doszłam do 52. Byłam za chuda i w ogóle(widać mi było żebra, kości, ble...), więc utrzymywałam potem wagę na poziomie 55 kg. Przed ślubem trochę przytyłam i ważyłam 59 kg. Oczywiście byłam przerażona itd... No i tak: w kwietniu miałam przymiarkę sukni, wszystko było dopasowane. Zaczęłam grać w tenisa, więcej się ruszać, ale waga nie spadała :( Ciągle było 59 kg... Gdy pojechałam w lipcu na przymiarkę(dalej waga pokazywała 59 kg, czasem nawet 60) panie się przeraziły, bo musiały sporo zwężać mi zarówno gorset jak i spódnicę, tyle cm straciłam. Więc tutaj jest dowód na to, że nie tylko kg świadczą o ciele, o wyglądzie. Mierz się dokładnie,  a najlepiej niech to robi ktoś inny, bo samemu można się nie zmierzyć dokładnie. No i wiadomo ze na efekty ćwiczeń, czy to basen, czy tenis, trzeba jednak trochę poczekać. Ja podczas pierwszego miesiąca trochę wręcz przytyłam przy tym tenisie(poznawałam po spodniach), dopiero potem poczułam ten długo upragniony "luz". A jeśli długotrwały wysiłek fizyczny niczego nie zmieni, no to udaj się do ginekologa bo najwidoczniej możesz mieć złe tabletki(ja też tabletki biorę, trochę przytyłam"tu i ówdzie", ale nie jest to takie "nie do zbicia").

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #1002 dnia: 14 Stycznia 2010, 16:50 »
Podpisuję się w 100% pod tym co piszą dziewczyny.
Koniecznie zmierz swoje obwody, może "poleciały" :)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1003 dnia: 14 Stycznia 2010, 18:13 »
No tak zamierzam robić, będę mierzyć obwody- a kto wie, może umówię się do dietetyka...Tarczycę kiedyś robiłam, rownież z krwi i nic nie wyszło. Może powtórze badanie!

madziatko wielkie dzięki za namiary na krawcową !!  :brawo_2: :brawo_2: :brawo: :brawo: Dzwoniłam do Pani z rana i pojechałam na 14:00 z suknią od razu  ;D. Przymierzyłam, powiedziałam co chciałabym poprawić, pani mi szpileczki założyła (jedną ukuła mocno, ale ponoć to szczęście) i będą poprawki!!  ;D Suknia do odebrania 28 stycznia, cena do zniesienia więc mam problem z głowy  :skacza:

Poza tym ustaliliśmy termin wizyty u kapeli- 24 stycznia, niedziela popołudniu (jak wyleczymy kaca po panieńskim i kawalerskim  ;D). Powoli więc załatwiamy wszystko.

Jutro jedziemy po moją babcię, przyjeżdza na weekend bo chce poznać rodziców R.  ;D Mam nadzieję, że pójdzie gładko chociaż nam weekend zapowiada się ciężko i bez odpoczynku. Pobudka 8 rano i mnóstwo ględzenia  :Mdleje_1: :Mdleje_1: no ale taki już urok babć  ;D. W sobotę jedziemy na targ z ciuchami kupić dla R. krótki płaszcz, niestety nie ma żadnej "wyjściowej" kurtki, same sportowe i zimowe, więc jest to wydatek niezbędny...

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1004 dnia: 14 Stycznia 2010, 18:37 »
Czy to ta za przeproszeniem - "upierdliwa" babcia przyjeżdża? Poznanie przez babcię rodziców R., zapowiada się ciekawy weekend  ;D ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1005 dnia: 14 Stycznia 2010, 18:43 »
Taki płaszcz przyda mu się z pewnością na inne okazje więc to na szczęście nie jest wydatek  na jeden raz! :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1006 dnia: 14 Stycznia 2010, 18:50 »
a może woda Ci się zatrzymuje w organizmie? dziwne, że nic Ci z wagi nie spadło... no chyba, że tłuszcz już zamienił się w mięśnie... ważą tyle samo ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1007 dnia: 14 Stycznia 2010, 18:55 »
O, też możliwe, ze Ci się woda w organizmie zatrzymuje, Wiśniowa dobrze napisała.
Powiem szczerze, że ja staram się w ogóle słonych rzeczy nie jeść, nawet ziemniaków nie solę, wolę je doprawić jakimiś ziołami czy coś. Soli mówię stanowcze nie :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1008 dnia: 14 Stycznia 2010, 18:56 »
Hm, mięśnie ważą nawet więcej niż tłuszczyk :)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1009 dnia: 14 Stycznia 2010, 19:04 »
Nie wiem kochane, nie czuje sie napompowana wodą i nie jem dużo soli raczej...Moze to jest tak, że tłuszczyk zamienia się na mieśnie. Jest u mnie tak, że widzę zmiany, nawet widzę, że wizualnie boczki znikaja itd ale na wadze nie widać nic..:(. Ech, lepiej będzie się mierzyć! Tymczasem zmykam na basenik :).

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1010 dnia: 14 Stycznia 2010, 19:17 »
To skoro widzisz, że boczki znikają to czym się martwisz... Efekty przecież są. Waga nie jest wyznacznikiem zgrabnej sylwetki  :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1011 dnia: 14 Stycznia 2010, 19:20 »
Zazdroszczę basenowego zapału w taką zimnicę :)

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #1012 dnia: 15 Stycznia 2010, 11:32 »
Witaj...tak czytałam o ślubie w USC w normalnej sukni ślubnej.....i powiem jedno,to wazny dzien w naszym życiu i powinnysmy isc tak jak nam sie podoba...ja tez brałam ślub cywilny,w bezowatej sukience i zwisało mi to,czy sie to komus podoba czy nie hihi...wiec......olej głupie gadanie,rob tak jak sobie wymarzyłas,ma to byc przeciez Wasz ślub,Wasza chwila,inni niech decyduja za siebie :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #1013 dnia: 15 Stycznia 2010, 12:21 »
jak widzisz różnice to czym się martwisz... mięśnie ważą tyle samo co tłuszcz tylko "zajmują" mniej miejsca :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1014 dnia: 15 Stycznia 2010, 12:37 »
tu sie nie zgodze :) miesnie sa ciezsze niz tluszcz :)
jesli widzisz po sobie ze chudniesz a waga ani drgnie to sie nie martw :) a wrecz ciesz :) ja mam tak zawsze, waga dopiero mi rusza po pewnym czasie  :D

moge dolaczyc??
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1015 dnia: 15 Stycznia 2010, 13:17 »
paooolka zapraszam  ;D :hello:

No widzę, że inaczej wyglądam. Mi chodziło też o suknię bo w niektórych miejscach była przyciasnawa  :P ale po oddaniu sukni do poprawek nie martwię się bo Pani mi ją też poszerzy tam gdzie trzeba  ;D.

A basen uzależnia...I to bardzo szybko. Mi w ogóle pogoda nie przeszkadza, a przeszkadza mi myśl, że na ten basen nie dotrę...Dziś na przykład wiem, że nie pójdę bo jadę do Krakowa po babcię- grrr  >:( Ale za to wybiorę się w weekend- sb i nd, żeby utrzymać system 6 dni w tygodniu :). Myślę, że po ślubie trochę zwolnię i będę chodzić 2-3 razy w tygodniu, no chyba, że już się całkiem uzależnię to będę śmigać codziennie :).

Dzisiaj musimy obdzwonić praktycznie większość osób zaproszonych na wesele  :Mdleje_1: :Mdleje_1: :Mdleje_1: Oczywiście NIKT nie dał znać sam czy idzie na wesele czy nie  >:(- wkurza mnie to! Dobrze, że mamy 5tyś darmowych minut co miesiąc, mogę obdzwaniać  ;D. Ciekawa jestem kto nie wybiera się na wesele  ???

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1016 dnia: 15 Stycznia 2010, 13:29 »
problem z potwierdzeniami przezyla chyba kazda z nas :)

uffffff nadrobilam wszytsko :)

całkiem nowa JA

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1017 dnia: 15 Stycznia 2010, 13:38 »
No coś Ty...jak nie dzwonią, żeby potwierdzić? :( ::)....ja zawsze dzwonię..no jak tak można....rozumiem, że masz być duchem świętym i się domyślać-kto może, a kto nie?oj, zdenerwowała mnie taka postawa gosci  :nerwus:

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1018 dnia: 15 Stycznia 2010, 13:42 »
noooo ja tez dzwonilam... 90% osob nie dało znac... a jak dzwoniłam po dacie potwierdzenia potrafili powiedziec ze jeszcze nie wiedza  :mdleje:

całkiem nowa JA

Offline justys0101
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1019 dnia: 15 Stycznia 2010, 14:43 »
Też się z tym spotkałam, że goście nie oddzwaniają, żadna nowość - niestety...